Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

Τι σημαίνει μαγνητική επαφή (magnetic contact) ή αλλιώς παγίδα κουφωμάτων από την T.S.S. - TSIFLIDIS SECURITY SERVICES

Τι  σημαίνει  μαγνητική επαφή (magnetic contact) ή αλλιώς παγίδα κουφωμάτων από την T.S.S. - TSIFLIDIS SECURITY SERVICES

Τι  σημαίνει  μαγνητική επαφή (magnetic contact) ή αλλιώς παγίδα κουφωμάτων.

Είναι ένα από τα πιο κοινά αισθητήρια που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις των συστημάτων ασφαλείας των συναγερμών. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο ανεξάρτητα τμήματα με μαγνήτες, το ένα από τα οποία είναι ο μόνιμος μαγνήτης, ο οποίος τοποθετείτε στο κάσωμα του κουφώματος είτε παράθυρου , είτε πόρτας   και το άλλο μέρος του μαγνήτη στο κινούμενο μέρος της πόρτας  ή του παράθυρου και λειτουργεί όταν είναι ενωμένοι οι δύο μαγνήτες μαζί ως αισθητήρας διακόπτης ενεργοποίησης ενός πιθανού συναγερμού, εφόσον ο συγκεκριμένος αισθητήρας απομαγνητιστεί ο ένας μαγνήτης από τον άλλο μαγνήτη, τότε δίνει την εντολή στην κεντρική μονάδα του συναγερμού για να ενεργοποιηθεί ως συναγερμός (ALARM) από την συγκεκριμένη πλευρά την οποία Π.Χ. την χαρακτηρίσαμε Ζ-1 παγίδα κεντρικής εισόδου οικίας.  Τόσο το ένα κομμάτι του μαγνήτη  όσο και το άλλο κομμάτι του μαγνήτη, είναι τοποθετημένα,  το καθένα  σε ξεχωριστό περίβλημα.  Από το περίβλημα του καλωδιακού μαγνήτη προεξέχουν τα καλώδια σύνδεσής του ή αν είναι ασύρματη η μαγνητική επαφή,  είναι σε περίβλημα των δύο μαγνητικών επαφών , από το οποίο το ένα είναι λίγο ποιο ογκώδες οπτικά γιατί παίρνει εσωτερικά την μπαταρία της πλακέτας για ασύρματη σύνδεση.  

Οι μαγνητικές επαφές  χρησιμοποιούνται κυρίως, για τον έλεγχο θυρών και παραθύρων. Πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι οι μαγνητικές επαφές  που συνδέονται στην εξώπορτα ( κύρια είσοδος) χρησιμεύουν επίσης και για τη χρονομέτρηση  ή  διαφορετικά χρονοκαθυστέρηση  της διάρκειας εισόδου και εξόδου στον εκάστοτε  χώρο, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αφόπλιση και η όπλιση του συστήματος συναγερμού όταν μπαίνουμε ή βγαίνουμε από το χώρο μας. Η χρήση του αντίστοιχου ανιχνευτή κίνησης για τη μέτρηση των χρονοκαθυστερήσεων εισόδου – εξόδου είναι λιγότερο ενδεδειγμένη, διότι σε αυτή την περίπτωση ο εν λόγω αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης θα ενεργοποιείται πάντα με καθυστέρηση, ακόμα και αν η παραβίαση γίνεται από άλλο σημείο του χώρου και όχι από την εξώπορτα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S