Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Παρακολούθηση χώρων με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή και απομακρυσμένα

Τι είναι η παρακολούθηση ενός χώρου με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.
Πρώτα απ' όλα ανάλογα με το χώρο που θα καλύψουμε με ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης χρειάζεται γνωστοποίηση-άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, διαφορετικά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις Αρχές.

1. Σε έναν χώρο υπάρχει η ανάγκη εικοσιτετράωρης παρακολούθησης, με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

2. Υπάρχει ακόμη η ανάγκη για μετάδοση της εικόνας σε άλλο χώρο, έτσι ώστε να μπορεί κανείς ανά πάσα ώρα & στιγμή να παρακολουθήσει το τι συμβαίνει στον παρακολουθούμενο χώρο.

3. Κρίνεται σκόπιμη η ανάγκη για καταγραφή των υπό κάλυψη χώρων είτε τοπικά είτε απομακρυσμένα.

4. Θέλουμε επίσης να μπορεί να δει κανείς τα καταγεγραμμένα βίντεο από απόσταση μέσω δικτύου Internet, π.χ κινητό τηλέφωνο, tablet, PC, Laptop. (Η εφαρμογή για κινητά διατίθεται δωρεάν, όπως και το δίκτυο για τη σύνδεση των καμερών από εμάς).

5. Ειδοποίηση όταν υπάρξει κίνηση στον επιτηρούμενο χώρο με ειδικά μοντέλα καταγραφής εικόνας (προτίθεται κυρίως για εσωτερικούς χώρους).

6. Που χρειάζεται μια τέτοια κάλυψη;

Λύση:

 1. Τοποθέτηση κάμερας παρακολούθησης (μιας ή περισσοτέρων ασπρόμαυρης ή έγχρωμης), για την επιτήρηση του επίμαχου χώρου, με σύνδεση σε ένα ή περισσότερα MONITOR εικοσιτετράωρης προβολής. Έτσι έχουμε εικόνα σε συγκεκριμένο χώρο μέσα στο κτίριο 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Υπάρχει δυνατότητα να ελεγχθούν επιπλέον χώροι με χρήση ειδικών συσκευών switch (πολυδιακοπτών) όπου μπορούν να «γυρνάνε» τις κάμερες μια μια με συγκεκριμένο προκαθορισμένο χρόνο ή να υπάρχει ταυτόχρονη προβολή από 1 κάμερα εώς 4 - 8 - 16 - 32 - 64 κάμερες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη.
 2. Στην περίπτωση που η ανάγκη για μετάδοση εικόνας σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο είναι επιτακτική, υπάρχουν τρεις λύσεις

α) Ασύρματη μετάδοση εικόνας, για μια κάμερα, με χρήση ραδιοτηλεοπτικών links όταν αυτό επιτρέπεται από τους εκάστοτε νόμους και την απόσταση μετάδοσης όταν δεν υπάρχει δίκτυο - Internet.

β) Ασύρματη μετάδοση data όπου έχοντας μετατρέψει το σήμα βίντεο από τις κάμερες σε data με ειδικό video server μπορούμε να μεταδώσουμε σε απόσταση από 1km εώς και 20Km για παράδειγμα για μια κάμερα ή για περισσότερες κάμερες όταν δεν υπάρχει δίκτυο - Internet, ή θα χρειαστούμε σύστημα DVR με δικτυακή υποστήριξη για απομακρυσμένη μετάδοση εικόνας - ήχου.

γ) Χρήση γραμμής ADSL για την μετάδοση data από το video server ή DVR μέσο διαδικτύου σε όλον τον κόσμο.

Στις παραπάνω περιπτώσεις είναι αναγκαία η χρήση Η/Υ σταθερού ή φορητού με σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο ή στο διαδίκτυο. 

 1. Στην περίπτωση που κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει καταγραφή εικόνας, είναι απαραίτητη η ύπαρξη DVR (ψηφιακού καταγραφέα) 4-16 καναλιών όπου μπορούν να καταγραφούν έως 16 ή και περισσότερες κάμερες ψηφιακά.
 2. Για να μπορεί κανείς να δει τα καταγεγραμμένα videos από το DVR εξ αποστάσεως πρέπει να έχει εγκατασταθεί PC BASED DVR σύστημα που συνδυάζει όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ή να έχει το αντίστοιχο πρόγραμμα του καταγραφικού στο κινητό τηλέφωνο, tablet, PC, Laptop.
 3. Για να υπάρξει ειδοποίηση όταν ανιχνευτεί κίνηση σε έναν επιτηρούμενο χώρο χρειάζεται PC BASED DVR ή κάμερα IP (δικτυακή), ορίζουμε τα σημεία που θα καλύπτει ο ανιχνευτής κίνησης της κάμερας ή του PC BASED DVR και επιλέγουμε αν θα μας ειδοποιεί μέσο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή με κλήση στο κινητό τηλέφωνο. Είναι επίσης δυνατή και η αποστολή φωτογραφιών με τα τελευταία συμβάντα.
 4. Η κάλυψη είναι χρήσιμη σε χώρους που υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία αγνώστων ατόμων, όπως super market, καταστήματα με προϊόντα μικρά σε μέγεθος, τράπεζες, ταμεία καταστημάτων, αλυσίδες καταστημάτων κα.

 

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Η Εταιρία TSIFLIDIS SECURITY και το εξειδικευμένο προσωπικό της, σας παρέχουν υψηλές υπηρεσίες και στάνταρ σε ότι αφορά την μελέτη του χώρου σας, προσαρμόζουμε δίνοντας λύσεις σε διάφορες εφαρμογές και προτάσεις σύμφωνα πάντα με της δικές σας ανάγκες, σας παρουσιάζουμε εικονογραφημένα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, και είμαστε στην διάθεση σας όσες φορές μας χρειαστείτε για να ανταλλάξουμε απόψεις σε οτιδήποτε σας αφορά.

Με ένα τηλεφώνημα άμεσα δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο στο τηλ. κέντρο 23310 27102

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

ΠΟΣΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ << TSIFLIDIS SECURITY >> ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...

 

Οι τρόποι για να συνεργαστείτε μαζί μας είναι πολλοί και πάντοτε βρίσκουμε

μια χρυσή τομή συνεργασίας με τους αγαπητούς μας πελάτες .

 

Αγαπητοί  φίλοι χαίρετε ...

Η συνεργασίας σας μαζί μας είναι πολύτιμη για όλους μας .

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

ΤΡΟΠΟΙ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

1 ) Πρώτον -  με τον τρόπο της εμπορίας , άμεσης αγοράς και πώλησης στον πελάτη των προϊόντων μας, με μακροσκελείς γραπτές εγγυήσεις ( 5 ) ετών και πιστοποιήσεις με ( ISO )  των προϊόντων που θα επιλέξει ο εκάστοτε πελάτης από την εταιρεία μας . Αυτόνομα με επικοινωνία του συστήματος σας αποκλειστικά με τον ίδιο στα τηλέφωνα ανάγκης σας , έως  ( 4 ) τηλεφωνικούς αριθμούς με τα δικά σας συμβαλόμενα  πρόσωπα π.χ. διαχειρηστές συναγερμού , η γείτονες ...           

Επίσης παρέχουμε έντυπες υπογεγραμένες γραπτές εγγυήσεις πέντε ( 5 )  ετών των υλικών μας , ( 2 ) πιστοποιήσεις ( I.S.O. ) και  ( 1 ) QUALITY  MARK  παρέχουμε σε κάθε πελάτη μας για της εγκαταστάσεις που πραγματοποιεί η εταιρεία μας σε όλο τον Ελλαδικό χώρο , όπως και εγγυήσεις με πιστοποίηση ( I.S.O. ) παρέχουμε σε κάθε πελάτη μας ξεχωριστά  για την καλή λειτουργία και συντήρηση των προϊόντων μας μετά την εγκατάσταση ,  αυτόνομα με επικοινωνία του συστήματος αποκλειστικά με τον ίδιο ...

2 ) Δεύτερων - με τον τρόπο της εμπορίας , άμεσης αγοράς και πώλησης στον πελάτη των προϊόντων μας με μακροσκελείς γραπτές εγγυήσεις και πιστοποιήσεις με ( ISO ) αυτών των προϊόντων που θα επιλέξει ο εκάστοτε πελάτης από την εταιρεία μας  και άμεση σύνδεση με την εταιρεία  '' TSIFLIDIS  SECURITY ''  απευθείας  με  το __ ( Κ.Λ.Σ.Σ.) __ Κέντρο  Λήψης  Σημάτων  Συναγερμών με σύναψη συμφωνίας και συμβολαίου μαζί μας Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας με 24ωρη παρακολούθηση συμβάντων από το Ηλεκτρονικό Κέντρο Επιχειρήσεων της " TSIFLIDIS  SECURITY " και άμεσης ενημέρωσης σας για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο σας μέ όλες της πληροφορίες που παρέχει το Κέντρο , σε εσάς και  τα συμβαλλόμενα  με  εσάς  πρόσωπά , όπως ενημερώνουμε επίσης και  την Ελληνική Αστυνομία αν και εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο ...

3 ) ... Τρίτων - με τον τρόπο του  Χρησιδανείου  από την εταιρεία  '' TSIFLIDIS  SECURITY ''... Δανείζουμε εμείς ως εταιρεία και χρηματοδοτούμε την επιχείρηση   ή  την οικία σας  ως  ένα  ορισμένο  όγκο  υλικών, με σκοπό την σύναψη συμφωνίας και συμβολαίου μαζί σας Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας  και άμεση σύνδεση με την εταιρεία  '' TSIFLIDIS  SECURITY '' απευθείας με το __ ( Κ.Λ.Σ.Σ.) __ Κέντρο Λήψης  Σημάτων  Συναγερμών  με 24ωρη παρακολούθηση συμβάντων από το Ηλεκτρονικό Κέντρο Επιχειρήσεων της  " TSIFLIDIS  SECURITY " και άμεσης ενημέρωσης σας για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο σας με όλες της πληροφορίες που παρέχει το Κέντρο , σε  εσάς  και  τα συμβαλλόμενα  με  εσάς  πρόσωπά , όπως ενημερώνουμε και  την  Ελληνική Αστυνομία  αν  και εφόσον θεωρηθεί απαραίτητο ...

4 ) ...Τέταρτων - Είμαστε στην διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο να συζητήσουμε και να αναλύσουμε από κοντά τα πάντα σε θέματα ασφαλείας , όπως και να καλύψουμε κάθε σας ανάγκη σε σχέση με της εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας από την εταιρεία μας , όπως για της επαγγελματικές υπηρεσίες ασφαλείας που προσφέρουμε σε όλα τα επίπεδα ...

O ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ( Ι.Ε.Π.Υ.Α.) - ( SECURITY )

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΤΗΣ   ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

   Εκδίδομε  τον  ακόλουθο   Νόμο  3707/2008  του   

   Κράτους   που  ψήφισε  η  Βουλή για της  ( Ι.Ε.Π.Υ.Α)

   Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας :

   TSIFLIDIS SECURITY  SERVICES

 

 

Άρθρο 1

   Το άρθρο 1 του ν. 2518/1997 (ΦΕΚ 164 Α'), όπως τροπο­ποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την παράγραφο 15 του άρθρου 10 του ν. 2801/2000 (ΦΕΚ 46 Α'), την παράγραφο 2 του άρθρου 14 του ν. 3103/2003 (ΦΕΚ 23 Α') και την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 3206/2003 (ΦΕΚ 298 Α'), αντικαθίσταται ως εξής:

 

Άρθρο 1

Έννοια όρων - Πεδίο εφαρμογής  -  Εργασίες .

 1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ατο­μικές ή εταιρικές, οι οποίες παρέχουν σε τρίτους μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες υπηρεσίες:

α. επιτήρηση ή φύλαξη κινητών ή ακινήτων περιουσι­ακών αγαθών και εγκαταστάσεων,

β. προστασία φυσικών προσώπων,

γ. ασφαλή μεταφορά με ειδικά διασκευασμένα - τε­θωρακισμένα οχήματα χρημάτων, αξιών, αρχαιοτήτων, έργων τέχνης και πολύτιμων αντικειμένων, =  και  κράνος επιβαλλόμενο .

δ. προστασία θεαμάτων, εκθέσεων, συνεδρίων, δια­γωνισμών και αθλητικών εκδηλώσεων,

ε. έλεγχο ασφάλειας πληρωμάτων, επιβατών, χειραπο-σκευών, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομικού υλικού σε αερολιμένες και λιμένες, καθώς και έλεγχο πρόσβα­σης στους χώρους και, εν γένει, στις εγκαταστάσεις αυτών μετά από έγκριση της αρμόδιας αεροπορικής ή λιμενικής αρχής,

στ. συνοδεία για την ασφαλή κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν ογκώδη ή βαρέα αντικείμενα, με ειδικά οχήματα που φέρουν στοιχεία επισήμανσης, σύμφωνα με την περίπτωση ε' της παραγράφου 1 του άρθρου 4,

ζ. συνοδεία αθλητικών αποστολών για την ασφαλή μετακίνησή τους,

η. εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό μέτρων για την ασφαλή πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων των πε­ριπτώσεων α' έως και ζ' της παρούσας παραγράφου,

θ. εγκατάσταση, συντήρηση και παρακολούθηση λει­τουργίας μηχανημάτων και συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού, πλην αυτών που τοποθετούνται σε αυτοκίνητο,

ι. εκμετάλλευση κέντρων λήψης, ελέγχου και διαβίβα­σης σημάτων συναγερμού και

ια. εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας, αναφορικά με τις δραστηριότητες των πε­ριπτώσεων θ' και ι' της παρούσας παραγράφου.

 

 1. Προσωπικό ασφαλείας για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου νοείται το προσωπικό στο οποίο ανατίθεται η άσκηση οποιασδήποτε από τις ως άνω δραστηριότητες ή παρέχει οποιαδήπο­τε άλλη εργασία υποστήριξης των δραστηριοτήτων αυτών.
 2. Οι διατάξεις των άρθρων 3, 4 παράγραφος 2, 5 και 6 εφαρμόζονται και για το προσωπικό οποιασ­δήποτε ιδιωτικής επιχείρησης στο οποίο ανατίθεται η φύλαξη και η προστασία των ιδίων αυτής χώρων, αγαθών και εγκαταστάσεων ή του προσωπικού τους, καθώς και για το διοικητικό προσωπικό των επιχει­ρήσεων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, στο οποίο ανατίθεται ο σχεδιασμός και η μέριμνα για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων των επιχει­ρήσεων αυτών.
 3. Η άσκηση των ανωτέρω δραστηριοτήτων δεν θίγει τις αρμοδιότητες των κρατικών αρχών στους τομείς αυτούς.»

Άρθρο 2

   Το άρθρο 2 του ν. 2518/1997, όπως συμπληρώθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 16 του ν. 2622/1998 (ΦΕΚ 138 Α') και τροποποιήθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του ν. 3206/2003, αντικαθίσταται ως εξής:

Άδεια - Προϋποθέσεις

 1. Επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 1 απαιτείται να κατέ­χουν ειδική προς τούτο άδεια λειτουργίας, η οποία εκδίδεται από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ύστερα από γνώ­μη τριμελούς επιτροπής, που αποτελείται από τον προϊστάμενο του Γραφείου Νομικού Συμβούλου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Τάξης του Υπουρ­γείου Εσωτερικών, τον Τμηματάρχη του Τμήματος Αντιμετώπισης του Εγκλήματος της Διεύθυνσης Δη­μόσιας Ασφάλειας και τον Τμηματάρχη του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας ή τον νόμιμο αναπληρωτή τους, εφόσον συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος οι ακόλουθες προϋ­ποθέσεις:

α. είναι Έλληνας πολίτης ή ομογενής ή πολίτης χώ­ρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον για τον τελευταίο δεν συντρέχει κώλυμα δημόσιας τάξης ή δημόσιας ασφάλειας ή δημόσιας υγείας,

β. έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του,

γ. δεν έχει καταδικασθεί αμετάκλητα σε οποιαδή­ποτε ποινή για τα εγκλήματα ανυποταξίας, λιποτα­ξίας, προσβολών του πολιτεύματος, προδοσίας της Χώρας, προσβολών κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, προσβολών κατά της πολιτειακής εξουσίας, κατά της γενετήσιας ελευθε­ρίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσι­ας ζωής, εγκληματικής οργάνωσης, τρομοκρατικών πράξεων, παραχάραξης, κιβδηλείας, πλαστογραφί­ας, απιστίας περί την υπηρεσία, παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, δωροδοκίας ή δωροληψίας, καταπίεσης, ναρκωτικών, ζωοκλοπής, λαθρεμπορίας και περί όπλων και εκρηκτικών υλών, ανεξάρτητα αν η κα­ταδίκη αυτή αναγράφεται ή όχι στο ποινικό μητρώο του αιτούντος,

δ. δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε στερητική της ελευθερίας ποινή ανώτερη των έξι (6) μηνών για έγκλημα του άρθρου 7 αυτού του νόμου και για κάθε έγκλημα που τελέσθηκε με δόλο,

ε. δεν κρατείται προσωρινά ή δεν έχει παραπεμ­φθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή για αδί­κημα της περίπτωσης γ' ή δεν έχει καταδικασθεί έστω και με οριστική απόφαση για κακούργημα ή για αδίκημα της περίπτωσης γ'. Το κώλυμα αυτό ισχύει μέχρις ότου εκδοθεί αμετάκλητη απαλλακτική απόφαση,

στ. δεν έχει στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων του, έστω και εάν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους,

ζ. δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση,

η. δεν έχει απολυθεί από δημόσια υπηρεσία για πει­θαρχικό παράπτωμα σχετικό με τα αδικήματα της πε­ρίπτωσης γ' της παρούσας παραγράφου,

θ. δεν είναι κατασκευαστής ή έμπορος όπλων, πυρο­μαχικών ή εκρηκτικών υλών και

ι. δεν πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ψυχική νόσο και δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

 

 1. Εφόσον η αίτηση για χορήγηση άδειας αφορά εταιρεία, η άδεια εκδίδεται στο όνομα του νομικού προσώπου. Προκειμένου για ανώνυμες εταιρείες, οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου απαιτείται να συντρέχουν στο πρόσωπο ενός εκά­στου των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων αυ­τών, καθώς και όσων εκ των μετόχων κατέχουν ή αποκτούν μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του μετο­χικού κεφαλαίου της εταιρείας. Όλες οι μετοχές των εταιρειών αυτών είναι υποχρεωτικά ονομαστικές. Οι ίδιες ως άνω προϋποθέσεις απαιτείται να συντρέ­χουν και στο πρόσωπο ενός εκάστου των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων εταιρείας, η οποία είναι μέτοχος σε ποσοστό τουλάχιστον δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του μετοχικού κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Προκει­μένου για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και για ομόρρυθμες ή ετερόρρυθμες εταιρείες, οι ως άνω προϋποθέσεις πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο ενός εκάστου των εταίρων και διαχειριστών αυτών, καθώς και των μελών του Δ.Σ. και των εκπροσώπων οποιασδήποτε μορφής εταιρείας που συμμετέχει σε ποσοστό τουλάχιστον δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του κεφαλαίου των εν λόγω εταιρειών. Για κάθε αλ­λαγή της νομικής μορφής της εταιρείας απαιτείται έκδοση νέας άδειας.
 2. Η ανωτέρω Άδεια δεν μεταβιβάζεται, ισχύει για πέ­ντε (5) χρόνια και ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστη­μα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αρχικής χορήγησης.
 3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κα­θορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση και ανανέωση της άδειας λειτουργίας, η σχετική διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λε­πτομέρεια.

ΑΔΕΙΑ  ΣΤΟΛΗΣ  

 1. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφα­λείας μπορούν να χρησιμοποιούν στολή για το απασχο­λούμενο από αυτές προσωπικό ασφαλείας. Ο τύπος της στολής, που είναι ενιαίος για όλες τις επιχειρήσεις, καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτε­ρικών και Εθνικής Άμυνας.
 2. Οι επιχειρήσεις που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας επιτρέπεται να ασκούν την επαγγελματική τους δρα­στηριότητα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.
 3. Αν απορριφθεί η αίτηση για χορήγηση ή ανανέω­ση άδειας λειτουργίας των επιχειρήσεων του παρό­ντος άρθρου, ο ενδιαφερόμενος δύναται να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης.»

 

Άρθρο 3

   Το άρθρο 3 του ν. 2518/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

Άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας  Α'  &  Β'  ...

 1. Το προσωπικό ασφαλείας απαιτείται να κατέχει άδεια εργασίας Α' ή Β' κατηγορίας ανάλογα με τις δραστηριότητες που πρόκειται να ασκήσει.

 

 Α' κατηγορίας    ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΦΥΛΑΚΕΣ    που  Φυλάσσουν ...

 1. Άδεια εργασίας Α' κατηγορίας απαιτείται να κατέχει το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας για τις δραστηρι­ότητες των περιπτώσεων α', β', γ', δ', ε', στ', ζ' και η' της παραγράφου 1 του άρθρου 1, καθώς και το διοικητικό προσωπικό των επιχειρήσεων αυτών στο οποίο ανατίθεται ο σχεδιασμός και η μέριμνα για την εκτέλεση των ως άνω δραστηριοτήτων. Η άδεια αυτή απαιτείται και για το προσωπικό οποιασδήποτε επιχείρησης, στο οποίο ανατίθεται η φύλαξη και προ­στασία των χώρων, αγαθών και εγκαταστάσεών της ή του προσωπικού της, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1....  -  Α' κατηγορίας  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΦΥΛΑΚΕΣ ...

 

Β' κατηγορίας     ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ     Εγκαταστάτες  συστημάτων  ασφαλείας ...

 1. Άδεια εργασίας Β' κατηγορίας απαιτείται να κατέχει το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσε­ων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που ασκεί τις δραστηριότητες των περιπτώσεων θ', ι' και ια' της παραγράφου 1 του άρθρου 1. Με την ίδια άδεια εφο­διάζεται και το διοικητικό προσωπικό των επιχει­ρήσεων αυτών στο οποίο ανατίθεται ο σχεδιασμός και η μέριμνα για την εκτέλεση των ως άνω δρα­στηριοτήτων....  -  Β' κατηγορίας  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ...

 

 

 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  Α'  &  Β' ...

 1. Για τη χορήγηση των αδειών των προηγούμενων παραγράφων ο ενδιαφερόμενος πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 2 και επιπλέον να κατέχει τίτλο επαγγελματικής κα­τάρτισης ειδικότητας συναφούς προς την άσκηση των δραστηριοτήτων που πρόκειται να ασκήσει. Το προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας το οποίο θα φέρει όπλο για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 5 απαιτείται να έχει εκπλη­ρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εθνι­κής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας καθορίζονται οι τίτλοι επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση των ανωτέρω αδειών εργασίας κατά κατηγορία.
 2. Η άδεια εργασίας εκδίδεται από την Αστυνο­μική Διεύθυνση του νομού ή τη Διεύθυνση Ασφά­λειας του τόπου κατοικίας του αιτούντος. Με από­φαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορίζονται τα απαιτούμενα για κάθε κατηγορία άδειας εργασίας δικαιολογητικά, η διαδικασία έκδοσης και ανανέ­ωσης των αδειών αυτών και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
 3. Η άδεια εργασίας είναι προσωπική, ισχύει για πέ­ντε (5) έτη και ανανεώνεται για ίσο, κάθε φορά, χρο­νικό διάστημα, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις έκδοσης. Αν απορριφθεί η αίτηση χορήγησης ή ανα­νέωσης άδειας εργασίας ο αιτών δύναται να ασκήσει προσφυγή ενώπιον του οικείου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής από­φασης.»

Άρθρο 4

Το άρθρο 4 του ως άνω ν. 2518/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

   Άρθρο 4

Υποχρεώσεις επιχειρήσεων - προσωπικού ασφαλείας

 1. Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υποχρεούνται:

α. να φέρουν στην επωνυμία τους τη φράση «ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας» και στα έγγραφά τους τον αριθμό της άδειας λειτουργίας τους,

β. να μην χρησιμοποιούν στην επωνυμία, στο διακρι­τικό τίτλο, στα έγγραφα, στις διαφημίσεις και γενικά κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους λέξεις ή φράσεις, της ελληνικής ή άλλης γλώσσας, ικανές να παραπλανήσουν το κοινό ότι αντιπροσωπεύουν δημόσια αρχή και ιδιαίτερα αστυνομική,

γ. να χρησιμοποιούν την προβλεπόμενη στολή για το προσωπικό ασφαλείας, εφόσον γίνεται χρήση στολής,

δ. να εκπαιδεύουν το απασχολούμενο προσωπικό ασφαλείας, ανάλογα με τα καθήκοντα που του ανα­τίθενται,

ε. να μην χρησιμοποιούν, ιδίως στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, σήματα, αυτοκόλλητες ή μη ταινίες ή χρωματισμό, που καθιστούν την εξωτερική τους εμφάνιση όμοια ή παρεμφερή με εκείνη των μέσων που χρησιμοποιούν τα σώματα ασφαλείας και να μην φέρουν συσκευές ηχητικής ή φωτεινής προειδοποίησης (σειρήνες, φάρους). Τα αυτοκίνη­τα που συνοδεύουν τα οχήματα της περίπτωσης στ' της παραγράφου 1 του άρθρου 1, τα οποία με­ταφέρουν ογκώδη ή βαρέα αντικείμενα, πρέπει να φέρουν στοιχεία αναγνώρισης και επισήμανσης, για την ειδοποίηση των οδηγών ακολουθούντων οχημάτων,

στ. να μην θίγουν, κατά την άσκηση των δραστηριοτή­των τους, τα κάθε είδους συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών,

ζ. να μην χρησιμοποιούν μέσα και μεθόδους που μπορούν να προκαλέσουν ζημία, βλάβη, ενόχληση σε τρίτους ή να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών. Η χρήση σκύλων σε δημόσιους και γενικά προσιτούς στο κοινό χώρους, απαγορεύεται. Η χρήση αυτών επιτρέπεται μόνο στο εσωτερικό των φυλασ­σόμενων κτιρίων και ιδιοκτησιών ή σε περίκλειστους χώρους,

η. να χρησιμοποιούν τεθωρακισμένο όχημα για την άσκηση της αναφερόμενης στην περίπτωση γ' της πα­ραγράφου 1 του άρθρου 1 δραστηριότητας,

θ. να εφοδιάζουν το προσωπικό ασφαλείας με αλε­ξίσφαιρο γιλέκο όταν σε αυτό ανατίθεται η δραστη­ριότητα της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 και με αλεξίσφαιρο γιλέκο και προστατευ­τικό κράνος όταν στο προσωπικό αυτό ανατίθεται η δραστηριότητα της περίπτωσης γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 1,

ι. να γνωστοποιούν, εντός προθεσμίας δεκαπέ­ντε (15) ημερών, στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνο­μίας κάθε μεταβολή των αρχικών προϋποθέσεων χορήγησης της σχετικής άδειας, καθώς και κάθε μεταβολή στα πρόσωπα της παραγράφου 2 του άρθρου 2,

ια. να υποβάλλουν ανά μήνα στις κατά τόπους αστυ­νομικές αρχές κατάσταση του προσωπικού που απασχολούν στην περιοχή δικαιοδοσίας τους, καθώς και τους χώρους διάθεσής του,

ιβ. να μην παραδίδουν τα όπλα που κατέχουν σε τρίτα πρόσωπα ή σε προσωπικό ασφαλείας εφόσον συντρέχουν οι απαγορεύσεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 5 του άρθρου 5,

ιγ. να γνωστοποιούν αμέσως στην οικεία αστυνομική αρχή κάθε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης όπλου από το προσωπικό τους και

 

ιδ. να μην απασχολούν προσωπικό που δεν κατέχει την κατά περίπτωση απαιτούμενη άδεια εργασίας.

 1. Το προσωπικό ασφαλείας υποχρεούται:

α. να τηρεί τις προβλεπόμενες από τις περιπτώσεις γ', στ' και ζ' της προηγούμενης παραγράφου υποχρε­ώσεις,

β. να χρησιμοποιεί τα προστατευτικά μέσα που προ­βλέπονται από τις περιπτώσεις η' και θ' της προηγού­μενης παραγράφου κατά την άσκηση των αντίστοιχων δραστηριοτήτων,

γ. να μην χρησιμοποιεί, τον τίτλο «αστυνομικός» ή λέξεις ή φράσεις ικανές να παραπλανήσουν το κοινό ότι αντιπροσωπεύει δημόσια αρχή και ιδιαίτερα αστυ­νομική,

δ. να τηρεί τους κανόνες που αφορούν την οπλοφορία και χρήση του οπλισμού που προβλέπονται από την παράγραφο 5 του άρθρου 5 και

ε. να γνωστοποιεί εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας κάθε με­ταβολή των αρχικών προϋποθέσεων χορήγησης της άδειας εργασίας που το αφορά.

 1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται το είδος, το σχήμα, το μέγεθος, ο χρωματισμός και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για τα στοιχεία επισήμανσης της περίπτωσης ε' της παραγράφου 1, καθώς και οι προδιαγραφές ασφαλείας των τε­θωρακισμένων οχημάτων της περίπτωσης η' της παραγράφου 1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προ­στασίας καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές των προστατευτικών μέσων της περίπτωσης θ' της παραγράφου 1.»

 

Άρθρο 5

   Το άρθρο 5 του ν. 2518/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

Κατοχή όπλων και οπλοφορία

 1. Απαγορεύεται στους εκπροσώπους και στους υπαλλήλους των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ως και στα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 πρόσωπα, η οπλοφορία και η κατοχή όπλων και λοιπών αντικειμένων που προβλέπονται από τις διατάξεις του ν. 2168/1993 (ΦΕΚ 147 Α'), καθώς και η κατοχή και η καθ' οιονδήποτε τρόπο χρησιμοποίηση φωτοβολίδων, βεγγαλικών, κροτίδων και λοιπών αντικειμένων που αναφέρο­νται στο ν. 456/1976 (ΦΕΚ 277 Α') όπως ισχύει κάθε φορά.
 2. Εφόσον συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ασφαλείας, επιτρέπεται να χορηγείται άδεια οπλοφορίας με περί­στροφο ή πιστόλι σύμφωνα με τη διαδικασία της πα­ραγράφου 6 του παρόντος:

α. στο προσωπικό ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρή­σεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στο οποίο έχει ανατεθεί η φύλαξη δημόσιων καταστημάτων, τραπε­ζών, μουσείων, οικημάτων που έχουν ανάγκη ειδικής προστασίας, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας ή άλλων μεγάλης αξίας και σπουδαιότητας εγκαταστάσεων, με

την προϋπόθεση ότι το προσωπικό αυτό φέρει όπλο νομίμως κατεχόμενο από τους φορείς, στους οποίους παρέχεται η φύλαξη,

 

ΠΟΤΕ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΠΑΝΩ  ΜΑΣ   ΟΠΛΟ ...

β. στο προσωπικό των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, στο οποίο ανα­τίθεται η μεταφορά χρημάτων, αξιών και λοιπών αντικειμένων σύμφωνα με την περίπτωση γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 1. Στις περιπτώσεις αυ­τές το προσωπικό φέρει όπλο νομίμως κατεχόμενο αποκλειστικά και μόνο από τον νόμιμο εκπρόσω­πο της ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

 

 1. Τα όπλα και τα φυσίγγιά τους φυλάσσονται με ευθύνη των κατόχων σε ειδικούς προς τούτο χώ­ρους των επιχειρήσεων, παραδίδονται από τον νόμι­μο κάτοχο στο προσωπικό της παραγράφου 2 όταν αυτό αναλαμβάνει εργασία και επιστρέφονται ευθύς αμέσως μετά τη λήξη της. Οι κάτοχοι του οπλισμού τηρούν ειδικό βιβλίο χρέωσης και αποχρέωσης του οπλισμού, το οποίο ενημερώνεται αμέσως για κάθε μεταβολή και θεωρείται από την αρμόδια αστυνομική αρχή.

 

 1. Η ανάληψη από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παρο­χής υπηρεσιών ασφαλείας των δραστηριοτήτων της παραγράφου 2 αποδεικνύεται με έγγραφη σύμβαση. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας ενημερώνει εγγρά­φως την αρμόδια αστυνομική αρχή. Για την περί­πτωση β' της παραγράφου 2 και για κάθε αποστολή αναφέρονται εγγράφως στην αρμόδια αστυνομική αρχή τα στοιχεία ταυτότητας του προσωπικού που οπλοφορεί, το είδος και ο αριθμός σειράς του όπλου που παραδίδεται σε κάθε υπάλληλο, τα στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου στο οποίο παρέχονται οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, τα στοιχεία κυκλοφο­ρίας του οχήματος που επιβαίνουν οι φέροντες τα όπλα και το δρομολόγιο που πρόκειται να ακολουθή­σουν. Αν η σύμβαση λήξει ή καταστεί ανενεργός, οι άδειες κατοχής και οπλοφορίας αφαιρούνται και τα όπλα παραδίδονται στην αρμόδια αστυνομική αρχή προς φύλαξη, εφαρμοζομένων κατά τα λοιπά των διατάξεων της παραγράφου 8 του άρθρου 10 του ν. 2168/1993.

 

 1. Απαγορεύεται η οπλοφορία του προσωπικού των περιπτώσεων α' και β' της παραγράφου 2 πριν από την ανάληψη της εργασίας, μετά το πέ­ρας αυτής ως και κατά το χρόνο που ασκεί οποι­αδήποτε άλλη δραστηριότητα πέραν αυτών που προβλέπονται στην παράγραφο 2. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό των ιδιωτι­κών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υποβάλλονται σε βαλλιστική εξέταση σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται για τα όπλα των αστυνομικών. Το προσωπικό ασφαλείας που κάνει χρήση όπλου, καθώς και ο νόμιμος εκπρόσωπος της ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας υποχρεούνται να αναφέρουν αμέσως και εγγράφως κάθε χρήση του όπλου στην οικεία αστυνομική αρχή.
 2. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών καθορί­ζονται οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση άδειας οπλοκατοχής, οπλοφορίας, εισαγω­γής, μεταφοράς και αγοράς όπλων και φυσιγγίων, οι όροι ασφαλούς φύλαξης του οπλισμού και οι συναφείς υποχρεώσεις, τα ζητήματα χρέωσης και αποχρέωσης του οπλισμού και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Με όμοια απόφαση καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός των αδειών οπλοκατοχής, οπλοφορίας και κατεχόμενων φυ­σιγγίων ανά ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.
 3. Για τη χορήγηση της άδειας οπλοφορίας το προ­σωπικό υποβάλλεται προηγουμένως σε ιατρικές εξε­τάσεις και εφόσον κριθεί σωματικά και ψυχικά ικανό εκπαιδεύεται θεωρητικά και πρακτικά στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας πάνω στη χρήση του όπλου που πρόκειται να φέρει. Επίσης υποβάλλεται σε εκ­παίδευση, ανά τριετία τουλάχιστον, στις ίδιες Σχολές προς διατήρηση της φυσικής κατάστασης και ετοιμό-τητας του. Τα έξοδα εκπαίδευσης βαρύνουν την οικεία ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται το είδος των ιατρικών εξετάσεων, το περιεχόμενο, η διάρκεια και το κόστος της βασικής και περιοδικής εκπαίδευσης, τα κριτήρια και η διαδικασία πιστοποίησης της ικανό­τητας του προσωπικού για οπλοφορία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.
 4. Για τα λοιπά θέματα που αφορούν τη χορήγηση, ανάκληση ή προσωρινή αφαίρεση των ανωτέρω αδειών εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν. 2168/1993 ως και των κανονιστικών πράξεων που εκδίδονται κατ' εξουσιοδό­τηση αυτού.»

'Αρθρο 6

   Η παράγραφος 1 του άρθρου 6 του ν. 2518/1997 αντι­καθίσταται ως εξής:

   «1. Οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό ασφαλείας υποχρεούνται να το εφοδιάζουν με δελ­τίο ταυτότητας εργαζομένου ως προσωπικό ασφα­λείας, καθώς και ειδικό διακριτικό σήμα (κονκάρδα). Στο δελτίο ταυτότητας απεικονίζεται ο δικαιούχος και αναγράφεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε κάθε όψη αντίστοιχα το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και η ημερομηνία γέννησης αυτού, καθώς και η κατηγορία και ο αριθμός της άδειας εργασίας του και η επωνυμία της επιχείρησης που το εκδίδει. Στο ειδικό διακριτικό σήμα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης, το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου, το αρκτικόλεξο Ι.Ε.Π.Υ.Α. (Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας) και στην αγγλική γλώσσα η ένδειξη «PRIVATE SECURITY» με κεφαλαία γράμματα. Το ειδικό διακριτικό σήμα φέρεται στο αριστερό ημι­θωράκιο του δικαιούχου. Το προσωπικό ασφαλείας υποχρεούται να φέρει το δελτίο ταυτότητας και το ειδικό διακριτικό σήμα κατά την εκτέλεση των δρα­στηριοτήτων του είτε φέρει στολή είτε πολιτική πε­ριβολή.»

Άρθρο 7

   Το άρθρο 8 του ν. 2518/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

Άρθρο 8

Ποινικές κυρώσεις

 1. Με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών (3) ετών και χρημα­τική ποινή, εφόσον δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη, τιμωρείται όποιος:

α. ασκεί δραστηριότητες της παραγράφου 1 του άρ­θρου 1 του παρόντος νόμου χωρίς την προβλεπόμενη άδεια,

β. εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας ή διοικητικό προσωπικό σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρε­σιών ασφαλείας χωρίς την κατά περίπτωση προβλεπό­μενη άδεια εργασίας,

γ. προσλαμβάνει προσωπικό ασφαλείας ή διοικητικό προσωπικό ή αναθέτει σε αυτό δραστηριότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του παρόντος νόμου, χωρίς την κατά περίπτωση απαιτούμενη άδεια εργασίας.

 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ΑΥΣΤΗΡΑ  Η  ΠΑΡΑΝΟΜΗ  ΠΡΟΣΛΗΨΗ  ΣΕ  ΑΤΟΜΑ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ

 

Η  απασχόληση  προσώπων   που  υπηρετούν  στις  Ένοπλες  Δυνάμεις ,  τα  Σώματα  Ασφαλείας

ή σε άλλους φορείς του Δημοσίου τα οποία κατά την άσκηση των καθη­κόντων τους προβλέπεται να οπλοφορούν, θεωρείται επιβαρυντική περίπτωση και

δ. παραβαίνει τις υποχρεώσεις που αναφέρονται στις περιπτώσεις α', β', γ', ε', στ', ζ', η', θ', ι' της πα­ραγράφου 1 και στην παράγραφο 2 του άρθρου 4, στις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 5, στην παράγρα­φο 1 του άρθρου 6 του παρόντος νόμου, καθώς και στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση αυτού.

 

 1. Η συνέχιση της λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρη­σης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και η παροχή εργασίας σε τέτοια επιχείρηση μετά την ανάκληση των αντίστοιχων αδειών συνιστά επιβαρυντική πε­ρίπτωση.
 2. Όποιος μετέχει ή εργάζεται με οποιαδήποτε ιδι­ότητα σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και παραδίδει όπλο που κατέχεται από την επιχείρηση σε τρίτο πρόσωπο που δεν δικαιούται να το φέρει, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους και χρηματική ποινή, εφόσον δεν τιμωρείται βαρύτερα από άλλη διάταξη.
 3. Για τις λοιπές παραβάσεις που αφορούν την κα­τοχή όπλων, την οπλοφορία, τη φύλαξη και τη χρή­ση των όπλων επιβάλλονται οι ποινές που κατά πε­ρίπτωση προβλέπονται στα άρθρα 7, 10 και 12 του ν. 2168/1993.»

Άρθρο 8

Το άρθρο 9 του ν. 2518/1997 αντικαθίσταται ως εξής:

   Άρθρο 9

Διοικητικές κυρώσεις

 1. Οι προβλεπόμενες από τον παρόντα νόμο άδειες ανακαλούνται από το αρμόδιο για τη χορήγησή τους όργανο, αν εκλείψει έστω και μια από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγησή τους.
 2. Στην επιχείρηση που παραβαίνει τις υποχρεώ­σεις που προβλέπονται στα άρθρα 4, 5, 6 και 7 του παρόντος νόμου και στις κατ' εξουσιοδότηση αυτού εκδιδόμενες κανονιστικές πράξεις επιβάλλεται με απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας για τη χο­ρήγηση της άδειας λειτουργίας υπηρεσίας διοικητικό πρόστιμο από είκοσι χιλιάδες (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ, που μπορεί να αναπροσαρ­μόζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών. Αν εντός πενταετίας βεβαιωθεί δεύτερη παράβαση επιβάλλεται, πέραν του προστίμου, και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας από είκοσι (20) ημέρες έως έξι (6) μήνες, ενώ σε περίπτωση τρίτης παράβασης η άδεια αφαιρείται οριστικά. Στην επιχείρηση που προσλαμβάνει ή αναθέτει τις δραστη­ριότητες της παραγράφου 1 του άρθρου 1 σε πρόσωπα τα οποία υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώ­ματα Ασφαλείας ή άλλους φορείς του Δημοσίου που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους προβλέπεται να οπλοφορούνεπιβάλλεται, με την πρώτη παράβαση, πέραν του ως άνω διοικητικού προστίμου, και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονο­μικών καθορίζεται το ύψος του διοικητικού προστίμου που επιβάλλεται για κάθε παράβαση, η διαδικασία και τα αρμόδια για την επιβολή και είσπραξη όργανα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.
 3. Αν ο εκπρόσωπος της ιδιωτικής επιχείρησης πα­ροχής υπηρεσιών ασφαλείας ή του φορέα που κατέχει το όπλο στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 5 το παραδώσει σε τρίτο πρόσωπο που δεν δικαιούται να το φέρει ή σε προσωπικό ασφαλείας κατά παράβαση του πρώτου εδαφίου της παραγρά­φου 5 του άρθρου 5, αφαιρούνται οριστικά οι άδειες κατοχής όπλων από αυτόν που τα παραχώρησε με απόφαση του αρμόδιου για τη χορήγησή τους οργά­νου, ανεξάρτητα από την επιβολή των λοιπών ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
 4. Στο προσωπικό ασφαλείας που παραβαίνει τις προβλεπόμενες από τα άρθρα 4, 5, 6 παράγραφος 1 και 7 του παρόντος νόμου υποχρεώσεις επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας εργασίας, από το αρμόδιο για τη χορήγησή της όργανο, για χρονικό διάστημα από είκοσι (20) ημέρες έως δύο (2) μήνες. Αν εντός πενταετίας βεβαιωθεί δεύτερη παράβαση η άδεια αφαιρείται από δύο (2) έως έξι (6) μήνες, ενώ σε πε­ρίπτωση τρίτης παράβασης η άδεια αφαιρείται ορι­στικά. Αν όπλο που ανήκει σε ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας παραδοθεί από το προσωπικό ασφαλείας σε τρίτο πρόσωπο που δεν δικαιούται να το φέρει, η άδεια εργασίας αφαιρείται οριστικά με απόφαση του ίδιου οργάνου ανεξάρτητα από την επιβολή των λοιπών ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
 5. Κατά των αποφάσεων αφαίρεσης ή ανάκλησης άδειας λειτουργίας ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και επιβολής των διοικητικών προστίμων της παραγράφου 2 ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει προσφυγή, ενώπιον του Αρχη­γού της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης. Κατά των αποφάσεων αφαίρεσης και ανάκλησης άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλεί­ας ο ενδιαφερόμενος δύναται να ασκήσει προσφυγή, ενώπιον του οικείου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, εντός της αυτής προθεσμίας. Οι αποφάσεις επί των προσφυγών αυτών εκδίδονται εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την υποβολή τους. Η προθεσμία για την άσκηση της προσφυγής και η άσκηση της προσφυγής αυτής αναστέλλουν την εκτέλεση των προσβαλλό­μενων πράξεων. Δεν αναστέλλεται η εκτέλεση των αποφάσεων αφαίρεσης άδειας κατοχής όπλων και οριστικής ανάκλησης άδειας εργασίας προσωπικού ασφαλείας στις περιπτώσεις που οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται λόγω παράβασης των διατάξεων που αφορούν την κατοχή όπλου ή την οπλοφορία.
 6. Αφαιρείται οριστικά η άδεια οπλοφορίας του προ­σωπικού της ιδιωτικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφαλείας του οποίου η άδεια εργασίας αφαιρέθηκε προσωρινά για παράβαση που αφορά την οπλοφορία, φύλαξη ή χρήση του οπλισμού.»

 

Αρθρο 9

 1. Για πέντε (5) έτη από τη δημοσίευση του παρό­ντος νόμου για την ανανέωση των αδειών εργασίας του προσωπικού ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας δεν απαιτείται ο προβλεπό­μενος από την παράγραφο 4 του άρθρου 3 του ν. 2518/1997 (ΦΕΚ 164 Α') τίτλος επαγγελματικής κα­τάρτισης.
 2. Μέχρι την έκδοση και θέση σε ισχύ της απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 5 του άρθρου 2 του ν. 2518/1997, όπως αυτή αντικαθίσταται με τον πα­ρόντα νόμο, η στολή του προσωπικού ασφαλείας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλεί­ας εγκρίνεται σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του α.ν.1342/1938 (ΦΕΚ 290 Α').

Αρθρο 10

 1. Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 4 του άρθρου 11 του ν. 2518/1997, όπως το άρθρο αυτό προστέθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3206/2003, αντικαθίσταται ως εξής:

   «Για την έκδοση, ισχύ και ανανέωση των παραπά­νω αδειών εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3, 4, 6 και 7 του άρθρου 2 και των παραγράφων 1, 5 και 6 του άρθρου 3 του νόμου αυτού.»

 1. Μετά το τρίτο εδάφιο της παραγράφου 10 του άρθρου 11 του ν. 2518/1997, όπως το άρθρο αυτό προ­στέθηκε με το άρθρο 2 του ν. 3206/2003, προστίθεται εδάφιο ως εξής:

   «Αφαιρείται οριστικά με την πρώτη παράβαση η άδεια λειτουργίας του Γραφείου Ιδιωτικών Ερευνών που απα­σχολεί πρόσωπα τα οποία υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας ή άλλους φορείς του Δημοσίου.»

Αρθρο 11

   Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

   Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

 

         sales@securitytsiflidis.gr      ΔΕΙΤΕ   ΜΑΣ   ΣΤΟ  SITE   &   ΓΝΩΡΙΣΤΕ   ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ     www.securitytsiflidis.gr

Τι σημαίνει Σύμβουλος Ασφαλείας της '' TSIFLIDIS SECURITY ''

   ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ      ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ      .  .  .    SECURITY          MANAGER

Ο ρόλος των  Συμβούλων  Ασφαλείας  στην  εταιρεία Φυλάξεων ''  TSIFLIDIS SECYRITY '' είναι πολύ σημαντικός γιατί έχουν να κάνουν με  της κατάλληλες γνώσεις ώστε να συμβουλεύουν , να  αναλύουν & να μπορούν να πραγματοποιούν κάθε είδους ενημέρωση & μελέτη για όλα τα θέματα  ασφάλειας γενικότερα ,  τα  θέματα αυτά  αφορούν πάνω από όλα την ανάλυση του  κινδύνου  που  διακατέχει ξεχωριστά κάθε πιθανό πελάτη .  Αφορά επίσης την ασφάλεια των πληροφοριών της διερευνητικής συνομιλίας που έχει κάνει ο Σύμβουλος Ασφαλείας με κάθε πιθανό πελάτη  ανάλογα το πρόβλημα που τον προβληματίζει περισσότερο  , έχει να κάνει με την προστασία  της οικογένειάς του , των  συνεργατών του ,  της υπηρεσίες ελέγχου & επικοινωνιών ,  την επαγγελματική & βιομηχανική κατασκοπεία της επιχείρησης του  , αφορά την τοποθέτηση Συστημάτων Ασφαλείας Συναγερμού και κλειστού κυκλώματος με κάμερες  και ειδικά Εκπαιδευμένων Φυλάκων και την διαχείριση αυτών για κάθε πόστο εργασίας τους  ξεχωριστά  και γενικά αφορά οποιοδήποτε θέμα είναι σχετικό με την ασφάλεια του πελάτη ειδικότερα .                    

Οι Σύμβουλοι Ασφαλείας έχουν επιλέγει με υψηλά στάνταρ - προδιαγραφές & κριτήρια  για να εργαστούν στην ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  &  ΣΙΑ  Ο.Ε. ( Ι.Ε.Π.Υ.Α. ) - '' TSIFLIDIS  SECURITY '' με βάση της γνώσης της εκπαίδευσης  και της  εμπειρίας τους , όπως και των εξειδικευμένων εκπαιδεύσεων που έχουν κάνει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.                        

Ο ρόλος των  Συμβούλων  Ασφαλείας  ή αλλιώς   '' Security Manager '' ,  είναι ο ποιό απαραίτητος στο χώρο της ασφάλειας τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια , είναι θα έλεγα ένας ξεχωριστός κλάδος και μάλιστα πολύ   σημαντικός  για τον χώρο της ασφάλειας , είναι ο  επιστημονικός αναλυτής για κάθε χώρο - πελάτη ξεχωριστά ανάλογα τον βαθμό κινδύνου που τον διακατέχει .   Οι πληροφορίες  που επεξεργάζεται ο  Σύμβουλος Ασφαλείας είναι θα έλεγα πάρα πολλές από θεωρητικής αλλά και πρακτικής  άποψης και πρέπει να εξηγήσει ανάλογα την περίπτωση - βαθμό κινδύνου  κάθε πελάτη ξεχωριστά ,  γιατί πρέπει να πράξουν οι πελάτες με αυτόν τον τρόπο που τους προτείνει & συμβουλεύει με βάση τους  κινδύνους και της  απειλές που δέχονται από εξωγενείς παράγοντες , όπως  πρέπει  να εξηγήσουν στους πελάτες για τους πόρους - μπάτζετ χρημάτων που θα διαθέσουν για την ασφάλειά τους σε υλικοτεχνική υποδομή με συστήματα ασφαλείας , αλλά και έμψυχο δυναμικό με την φυσική παρουσία από φύλακες .

Κανένας στον χώρο της Ασφάλειας δεν είναι ποιό ενημερωμένος και εκπαιδευμένος θα έλεγα  πέραν του Συμβούλου Ασφαλείας , είναι ο μόνος στον χώρο της ασφάλειας που μπορεί να εξηγήσει και να αναλύσει σε έναν πιθανό πελάτη ανάλογα τους κινδύνους που έχει , τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσει  για επιτευχτεί με τα καλύτερα δυνατά μέσα η ασφάλειά του στο μέγιστο για να αισθάνεται και να κοιμάται πλέων ασφαλείς αυτός  η οικογένεια του , όπως και τα στελέχη της επιχείρησής του με την εταιρεία Φυλάξεων : ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ( Ι.Ε.Π.Υ.Α.) - '' TSIFLIDIS  SECURITY '' ...

Τι Σημαίνει πραγματικά για εσάς , η λέξη Ασφάλεια , Kατά πόσο είσαστε έτοιμοι να Ασφαλιστείτε ...

Τι σημαίνει αλήθεια  για εσάς ,  η λέξη Ασφάλεια ...

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Kατά  πόσο  είσαστε  έτοιμοι  να  Ασφαλιστείτε ...

Για τους περισσότερους ανθρώπους , το πιο πολύτιμο και πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας , είναι η οικογένεια μας , όπως και τα περιουσιακά αγαθά που έχουμε δημιουργήσει. Για το λόγο αυτό έχουμε την ανάγκη να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να διαφυλάξουμε την ασφάλεια μας από κάθε κίνδυνο που διατρέχει . Αυτό μπορείτε να το επιτύχετε με μέτρα ασφαλείας που θα λάβετε και οπωσδήποτε με την εγκατάσταση ενός ειδικού συστήματος ασφαλείας ...

 

Kατά πόσο όμως είσαστε έτοιμοι να Ασφαλιστείτε ...

Ο συναγερμός της  __ '' TSIFLIDIS SECURITY '' __ σας προστατεύει από τους απρόσκλητους , κακόβουλους επισκέπτες και από τις παραβιάσεις μέσα αλλά και έξω από το σπίτι σας 24ώρες το 24ωρο , γιατί δουλεύει και χωρίς ρεύμα και τηλεφωνική γραμμή , με απαράμιλλη & αδιάκοπη λειτουργία , ενώ μπορεί και σας ειδοποιεί όπου και να είστε , πάρα πολύ σημαντικό θέμα να ειδοποιείσαι θα έλεγα όταν δεν έχεις  ρεύμα και τηλέφωνο ...

Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα να έχει διαρρήξει παραβιάζοντας κάποιος το σπίτι σας ...  Πόσο μάλλον, να έχει γίνει κάτι τέτοιο με εσάς παρόντες μέσα στο χώρο ...  Σκεφτείτε το λίγο , είναι λογικό ο κάθε οικογενειάρχης να θέλει να η οικογένεια του να είναι πάντα ασφαλής μέσα στο σπίτι ...  Να ξέρει ότι οι κλέφτες και οι διαρρήκτες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν καμία πρόσβαση στο προσωπικό του καταφύγιο ...  Παντού στην αγορά υπάρχουν σε διαθεσιμότητα άπειροι συναγερμοί , σε όλες της τιμές για όλα τα γούστα  ...  Ανάλογα με τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε και την ποιότητα των συστημάτων ασφαλείας που επιθυμείτε να αγοράσετε  , όμως η  ασφάλεια σας μετριέται  σε βαθμούς κλίμακας ασφαλείας , με τα σωστά όμως μηχανήματα που θα σας προτείνει ο Ειδικός Σύμβουλος Ασφαλείας από την __ '' TSIFLIDIS SECURITY '' __ , δηλαδή τι ακριβώς ταιριάζει για εσάς από υλικά για το χώρο σας και ποιός είναι ο ποιό ασφαλής τρόπος επικοινωνίας για να ειδοποιείστε μετά από ένα συναγερμό  και όχι αυτό που εσείς επιθυμείτε σύμφωνα πάντοτε με μία χρηματική οικονομική τιμή  που επιθυμείτε ή  βρήκατε κάπου τυχαία  , να θυμάστε στην ασφάλειά μας δεν χωράνε φθηνά υλικά ανύπαρκτης προέλευσης που δεν γνωρίζεται αν θα δουλέψουν και αύριο και πόσο αξιόπιστα είναι  ,  γιατί μετά από ένα πιθανό συμβάν θα λέτε γιατί δεν έκανα αυτό που έπρεπε ,   η επιλογή σας είναι σχετικά εύκολη γιατί είναι δική σας , αλλά προσέξτε τι θα διαλέξετε   ...  Έχετε επίσης τη δυνατότητα να απευθυνθείτε σε κάποιες από τις πολλές εταιρείες συστημάτων ασφαλείας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλειας αυτή τη στιγμή για μια πιο επαγγελματική προσέγγιση από έναν ειδικό Σύμβουλο της Ασφάλειας , έναν Σύμβουλο Ασφαλείας όμως με πτυχία και περγαμηνές αποδειγμένα ότι είναι κάποιος στο χώρο της ασφάλειας  και όχι τον οποιοδήποτε τυχόντα ,  έναν έμπορο που κάνει μονάχα προσφορές και ρίχνει απλά χρήμα στην αγορά χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό από Ασφάλεια ...

Ο σωστός Σύμβουλος Ασφαλείας θα μπορέσει να σας αναλύσει τα πάντα μέσα σε λίγα λεπτά και να λύσει όλες σας της απορίες , όποιες και να είναι αυτές και θα σας δώσει  πολλές και διαφορετικές επιλογές για την δική σας ασφάλεια σύμφωνα με την μελέτη του χώρου σας  που θα κάνει , ή μπορείτε σε ουδέτερο χρόνο να τρέξετε στο site μας  : ___ www.securitytsiflidis.gr . ___ και να ενημερωθείτε από το διαδίκτυο μέσα από την σελίδα μας ....

'' TSIFLIDIS  SECURITY '' Σημαίνει , Ασφάλεια περιουσιακών αγαθών , όπως και προσωπική ασφάλεια ατόμων με Πιστοποιημένους Συνοδούς και Φύλακες Ασφαλείας ...

Τηλεφωνήστε μας σήμερα κιόλας και μην χάνετε χρόνο , η ασφάλεια σας πάνω από όλα ...

Τηλ. : 23310 27102   -  6937226565   - email : sales@securitytsiflidis.gr ...

Τι είναι το Επάγγελμα του Προσωπικού Ασφαλείας ...

Επάγγελμα , Προσωπικό Ασφαλείας ...

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος
Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ...

 

Σήμερα στην χώρα μας λειτουργούν περίπου πάνω από 2.500 εταιρείες ( Ι. Ε. Π. Υ. Α.) Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας - ( Security ) και απασχολούν περίπου κοντά στα 45.000 με 55.000 άτομα. Αυτά τα άτομα αντιστοιχούν περίπου ή σχεδόν περίπου με τον ίδιο αριθμό από τους μόνιμους Αστυνομικούς Υπαλλήλους που απασχολεί η Ελληνική Αστυνομία , το κράτος μας δηλαδή και βλέπουμε ότι καθημερινά τείνει συνεχώς και έχει αυξητική τάση στο συγκεκριμένο κλάδο της ιδιωτικής ασφάλειας .

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι φυλάσσουν σχεδόν τα πάντα από : οικίες , καταστήματα , επιχειρήσεις , φωτοβολταΐκά πάρκα, ανεμογεννήτριες , τράπεζες , εργοστάσια , εργοτάξια , βιομηχανίες , αθλητικές εγκαταστάσεις , συνέδρια , ομίλους εταιριών , ναυτιλιακές εταιρείες , Υπουργεία , αεροδρόμια , τραίνα Πρεσβείες , τέλος φτάνουμε στην προστασία για την συνοδεία φυσικών προσώπων και αγαθών από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ένοπλα. .. .

Σε ειδικές περιπτώσεις , το προσωπικό ασφαλείας του δίνεται η δυνατότητα να είναι ένοπλο... Οι περιπτώσεις αυτές είναι : 1 )... μεταφορά χρημάτων ,
2 )... μεταφορά πολύτιμων λίθων , 3 )... μεταφορά έργων τέχνης , 4 )... φύλαξη αρχαιολογικών χώρων , 5 )... φύλαξη μουσειακών χώρων , 6 )... φύλαξη δημόσιων κτηρίων ,7 )... δημόσιων προσώπων , 8 )... διάσημων προσώπων , 9 )... σε ειδικές φυλάξεις με υψηλή ασφάλεια και ευθύνη όπως είναι τα ορυχεία χρυσού κτλ. , 10 )...διυλιστήρια υγρών η μη υλικών 11 )... και αρκετές ακόμη ειδικές περιπτώσεις οι οποίες θεωρούνται ιδιαιτέρα επικίνδυνες...

Ποιό είναι το ερώτημα λοιπόν , φαίνεται αν στο προσεχές μέλλον να υπάρχει επιπλέων αύξηση των αρμοδιοτήτων του προσωπικού ασφαλείας - ( Security ) . Η απάντηση στην ερώτηση είναι απλή , βεβαίως και θα υπάρξει αύξηση των αρμοδιοτήτων για το προσωπικό ασφαλείας και κάτι τέτοιο αποτελεί μονόδρομο...

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στη χώρα μας και του μεταναστευτικού κυρίως , οι ανάγκες για ασφάλεια μας δείχνουν ότι θα είναι μεγαλύτερες τα επόμενα χρόνια , σαφώς και οι Εταιρείες Φύλαξης θα έχουν από ανάγκη για Ασφάλεια , περισσότερες αρμοδιότητες...

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ

Πώς εκτελεί τα καθήκοντα του ένας φύλακας ασφαλείας...

Περιπολεί και επιθεωρεί ένα χώρο ή μία ιδιοκτησία από κλοπή, βανδαλισμό, πυρκαγιά και οποιαδήποτε συναφή άλλη παράνομη δραστηριότητα... Παρακολουθεί, παρατηρεί ανθρώπους, συμπεριφορές και κτίρια σε μια προσπάθεια να κάνει πρόβλεψη για να αποτρέψει ένα πιθανό παράπτωμα...

Οι συνήθεις δραστηριότητες είναι :

• Προστασία και επιβολή κανονισμών σχετικά με την ιδιοκτησία και τον εσωτερικό κανονισμό εργοδότη και πελάτη...
• Παρακολούθηση συναγερμών και καμερών κλειστού κυκλώματος καταγραφής...
• Έλεγχος πρόσβασης για υπαλλήλους,επισκέπτες και εξωτερικούς εργολάβους...
• Διεξαγωγή ελέγχων ασφαλείας σε μια συγκεκριμένη περιοχή...
• Περιεκτικές αναφορές και περιγραφή σε ότι παρατηρεί κατά την περιπολία του...

Οι φύλακες πρέπει να παραμένουν σε εγρήγορση,αναζητώντας οτιδήποτε δεν είναι σύνηθες και προβλεπόμενο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους...

Σε περίπτωση ανάγκης,αλλά και στα πλαίσια της πρόληψης μπορούν να ζητήσουν βοήθεια από υπηρεσίες της αστυνομίας,της πυροσβεστικής,αλλά και από κάθε αρμόδια υπηρεσία του κράτους στα πλαίσια του προβλήματος που αντιμετωπίζει...

Οι αρμοδιότητες ποικίλλουν από τον έναν εργοδότη και πελάτη στον άλλο...Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να είναι αντίθετες με την ελληνική νομοθεσία...

• Στα καταστήματα λιανικής πώλησης,έμφαση δίνεται στα εμπορεύματα στα χρήματα και τον εξοπλισμό... Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει συνεργασία με υπαλλήλους των καταστημάτων για αποτροπή κλοπής από πελάτες αλλά και κράτηση υπόπτων μέχρι την άφιξη της αστυνομίας...
• Σε κτίρια γραφείων,τράπεζες,ξενοδοχεία και νοσοκομεία,οι φύλακες διατηρούν την τάξη και προστατεύουν τους πελάτες,το προσωπικό και την ιδιοκτησία του οργανισμού...
• Στα μουσεία και γκαλερί προστατεύουν τα έργα τέχνης και τα εκθέματα παρακολουθώντας τους ανθρώπους και ελέγχοντας τα πακέτα που εισέρχονται και εξέρχονται από το κτίριο...
• Στα εργοστάσια και στα κυβερνητικά κτίρια προστατεύουν τις πληροφορίες και τα προϊόντα,ελέγχουν τα διαπιστευτήρια των ανθρώπων και των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις...
• Στα πανεπιστήμια,στα πάρκα και στα γήπεδα,ελέγχουν το πλήθος,εποπτεύουν το πάρκινγκ και κατευθύνουν την κυκλοφορία εάν χρειαστεί...
• Οι φύλακες που εργάζονται σε κέντρα μεταφορών προστατεύουν ανθρώπους,εξοπλισμό,φορτία σε αεροδρόμια,σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλες εγκαταστάσεις μεταφοράς.
• Υπάρχουν και οι φύλακες παρατήρησης που το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς τους είναι η παρακολούθηση χρησιμοποιώντας εξοπλισμό ήχου και βίντεο μεταβιβάζοντας τις πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων...
• Οι περισσότεροι φύλακες είναι στατικοί,μία καθόλου εύκολη εργασία με πολλές απαιτήσεις και σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες... Ορθοστασία,πολύ περπάτημα,είτε τοποθετούνται σε μια συγκεκριμένη θέση να περιπολούν κτίρια και χώρους...

Παρόλο που η εργασία μπορεί να είναι ρουτίνα,η να φαίνεται έτσι,μπορεί εύκολα να γίνει επικίνδυνη... Ένα επάγγελμα απαιτητικό,καθόλου εύκολο,που στην Ελλάδα δεν αμοίβεται ανάλογα με την προσφορά και τις υπηρεσίες που παρέχουμε... Αυτό βέβαια,έχει παγιωθεί και συντηρείται αποκλειστικά με δική μας υπαιτιότητα ...

Προστατέψτε σήμερα κιόλας τα περιουσιακά αγαθά σας , όπως και την σωματική σας ακεραιότητα με το οικογενειακό σας περιβάλων ...
''TSIFLIDIS SECURITY ''
Η Ασφαλεια σας για εμάς είναι πάνω από όλα ...
__ www.securitytsiflidis.gr __ ...

___ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___
Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Καθηγητής Ενηλίκων ___ Σύμβουλος Ασφαλείας , ___ Security Managing ___ Πιστοποιημένος ( V.I.P. ) Bodyguard ___

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ...

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Προστασία   φυσικών   προσώπων ...

 

Με  τον  όρο  Προστασία  ,  εννοούμε  την  ολοκληρωμένη   προφύλαξη   ενός    ή  περισσοτέρων  απλών ατόμων , ή  επισήμων , ή  διασήμων προσώπων , από πράξεις  επιτιθέμενων ατόμων  ή  ομάδων  σε  ουδέτερο  χρόνο   που  ίσως από  πριν  αυτές  έχουν  προαποφασιστεί , οι  οποίες  αυτές  πράξεις στρέφονται   κατά  της ζωής τους , της  προσωπικής τους  ελευθερίας , της  προσβολής  της  τιμής τους  ,  της  υπόληψης    ,  της  αξιοπρέπειας τους  ,  όπως  και  της  περιουσίας  τους .     Στον   όρο  προστασία   ενός   ή   περισσοτέρων   ατόμων    ή    επισήμων ,  συμπεριλαμβάνεται   επίσης   και  η   προστασία   από   διάφορα ατυχήματα   και   ιατρικά περιστατικά  που  απαιτούν  πρώτες  βοήθειες .   Επίσης ο  τρόπος  της  προστασίας   επιτυγχάνετε  πάντα    με   διάφορα  ηλεκτρονικά   όπως  και   εποπτικά  συστήματα   ασφαλείας  24ωρης   παρακολούθησης   &   ενημέρωσης  που  έχουμε τοποθετήσει  ως  εταιρεία  ασφαλείας  στους  χώρους  του  προστατευόμενου  ατόμου , όπως   και   η   διακριτική  ή   μη   24ωρη   συνοδεία  -  προστασία   με   ειδικά  εκπαιδευμένα   άτομα  συνοδούς  ασφαλείας ,  με  ειδικά  σωματικά  προσόντα  και  ένοπλης συνοδείας  αν  και  εφόσον  χρειάζεται .                                                           

H <<TSIFLIDIS SECURITY>> , με το πολυάριθμο & εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας της, άριστα εκπαιδευμένο σε θέματα   ( Σ.Ο.Α. ) Συνοδευτικών ομάδων Ασφαλείας , (V.I.P.) "Very Important Person" («Πολύ Σημαντικό Πρόσωπο»),Προστασία και Συνοδεία Υψηλών Προσώπων και Επιχειρηματιών με Ειδικό Οπλισμό από Ειδικά Εκπαιδευμένους Σωματοφύλακες με ειδικά προσόντα, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, όπως και σε εμπόλεμες χώρες , έχει μεγάλη πολυετής εμπειρία στον χώρο αυτό. Η προστασία επιτυγχάνετε από υλικοτεχνική υποδομή υψηλών προδιαγραφών, που έχει τη δυνατότητα να παρέχει τις πλέον εξειδικευμένες γνώσεις & υπηρεσίες στον τομέα της τεχνητής & φυσικής προστασίας, των Ελλήνων και Αλλοδαπών πελατών της, εξασφαλίζοντας πλήρη μέτρα προστασίας τόσο για το χώρο διαμονής και εργασίας τους, όσο και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μετακίνησης, με χρήση χερσαίων, πλωτών ή εναέριων μέσων , ή οτιδήποτε άλλο  χρειαστεί ....

                   Κατάστρωση  πλάνου  για  τον  σχεδιασμό  της  φύλαξης  φυσικών  προσώπων  &  αγαθών ...                                                                                                                  ...         Ο συνοπτικός σχεδιασμός , ο σχηματισμός της ειδικής ομάδας ασφαλείας και η πλήρη στελέχωση όλης της συνοδευτικής ομάδας προστασίας από τα έμπειρα στελέχη της <<TSIFLIDIS SECURITY>> , διαμορφώνεται σύμφωνα με τις εκάστοτε ιδιαίτερες ανάγκες και επιθυμίες των πελατών της και το σχέδιο ασφαλείας που καταρτίζεται βασίζεται πάντοτε στην ανάλυση του επιπέδου απειλής, καλύπτοντας οποιαδήποτε πεζή ή εποχούμενη κίνηση και αποσκοπεί στην πρόβλεψη & αποτροπή οποιασδήποτε απειλής & οπωσδήποτε κάθε πιθανού κινδύνου. Οι διατιθέμενοι για το αντίστοιχο σχέδιο, πόροι και μέσα, διασφαλίζουν την απόλυτη επιτυχία της κάθε φύλαξης – συνοδείας με εφεδρικά οπωσδήποτε σχέδια Α΄-Β΄-Γ΄ PLAN , για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστάσεων. Για τον σκοπό αυτό, διατίθενται ειδικά επανδρωμένα αυτοκίνητα , δίκυκλες μηχανές, με έμπειρο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, ικανό να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες για την κατάλληλη υλοποίηση σχεδίων συνοδευτικής ομάδας ασφάλειας, προπομπών δρομολογίων , όλων των συνοδών ασφαλείας ,τον επικεφαλή αρχηγό της ομάδας ασφαλείας  και της παρακολούθησης στόχων.                                             

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10+ & ΠΛΕΩΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "SECURITY TSIFLIDIS"

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 10+ & ΠΛΕΩΝ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "SECURITY TSIFLIDIS"

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Πρώτα από όλα η εταιρεία μας έχει σύστημα ποιότητας με ( 2 ) πιστοποιητικά ( I.S.O.)και μακροσκελής εγγυήσεις προϊόντων , καλής λειτουργείας των συστημάτων μας μετά την εγκατάσταση και πιστοποιήσεις με ( 2 ) πιστοποιητικά (I.S.O.) για της Υπηρεσίες Ασφαλείας που προσφέρουμε ανεξαρτήτως σε όλους τους πελάτες μας ...

1) Ο Κύριος ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ  Σ.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ και ιδιοκτήτης της  ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Χ. & ΣΙΑ Ο.Ε. ( Ι.Ε.Π.Υ.Α.) - με τον διακριτικό τίτλο ''TSIFLIDIS  SECURITY'' , ο οποίος πέραν του ότι είναι ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων με πάνω από 16 χρόνια στο ενεργητικό του, όπου τον Εμπιστεύεται το ίδιο το Ελληνικό Κράτος για την Εκπαίδευση της Ελληνικής Αστυνομίας , ηγείται της  ''TSIFLIDIS  SECURITY'' ως υπεύθυνος διευθύνων Σύμβουλος Ασφαλείας και είναι ειδήμων και εκπαιδευμένος σε θέματα ασφάλειας με πτυχία , βεβαιώσεις και περγαμηνές από διάφορα κράτη ανά τον κόσμο όπως είναι το Ισραήλ , η Αμερική , η Γερμανία όπου είναι και η γενέτειρα του , η Αγγλία , η Γαλλία , η Αυστρία , η Βουλγαρία με πτυχία εκπαιδευτή από το ΝΑΤΟ και πάρα πολλές εκπαιδεύσεις ακόμα στα τόσα πολλά  έτη  σε Ελλάδα και Εξωτερικό  στον τομέα της Ασφάλειας κτηρίων , αλλά  και  της  Ατομικής  Αυτοάμυνας  και Αυτοπροστασίας  και Ασφάλειας με όλη την υλικοτεχνική υποδομή και όλα τα τεχνικά μέσα .

Για εμάς πέραν των ευχαριστημένων πελατών μας που μιλάνε για τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει , μιλάνε επίσης τα αποδεικτικά των πτυχίων , πιστοποιήσεων και των τόσων εκπαιδεύσεων και βραβεύσεων μας από διάφορους φορείς για το έργο που επιτελούμε στον τομέα που μας διακρίνει , την ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΤΟΜΕΙΣ ...  

Πρώτα από όλα επιλέγουμε την εταιρεία ''TSIFLIDIS  SECURITY'' γιατί στην εταιρεία αυτή  έχουμε   Εκπαιδευμένο Πολυάριθμο Προσωπικό Ασφαλείας  με  Άδεια Εργασείας απο την Ελληνική Αστυνομία για  κάθε  πόστο - τομέα  εργασίας  ξεχωριστά , έτσι  ώστε  ανταποκρινόμαστε  άμεσα  γρήγορα  και  αποτελεσματικά  σε  οποιοδήποτε  τομέα  εργασίας  χρειαστεί ...

2) Δίνουμε   Άμεση  προτεραιότητα στο πρόβλημά του πελάτη όποτε και όταν μας χρειαστεί , με  την σωστή ενημέρωσή σας από τους μόνιμους πωλητές μας ως σύμβουλοι ασφαλείας στον  δικό  σας  χώρο , για  να  σας  εξηγήσουν  και  να  προχωρήσουν  σε  μελέτη  του  χώρου  σας  και  άμεσα  σε  χρηματοοικονομική  προσφορά και  εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας από τους Μόνιμους Αδειοδοτιμένους από την Ελληνική Αστυνομία Τεχνικούς Εγκαταστάτες μας ...

3) Δίνουμε  έμφαση  μόνο  στην  ποιότητα  των  προϊόντων μας ,  όπως  και  των  υπηρεσιών  ασφαλείας  μας , για τον κάθε πελάτη μας ξεχωριστά ...

4) Είμαστε  από της  φθηνότερες εταιρείες στην αγορά , σε σχέση πάντοτε με την ποιότητα των προϊόντων μας και δίνουμε 5ετή εγγυήσεις με πιστοποίηση ( I.S.O.) ...

5) Προσφέρουμε   Άμεση  Τεχνική  &  Τηλεφωνική  Υποστήριξη  σε  όλους  τους  πελάτες μας , γιατί έχουμε μόνιμους ηλεκτρονικούς τεχνικούς εγκαταστάτες στην εταιρεία μας , με  σκοπό την άμεση ανταπόκριση  μας  σε  ένα  πρόβλημα σας ...

6) Προσφέρουμε   Άμεση   Εγκατάσταση   στους   πελάτες   μας  που  έχουν πραγματικό πρόβλημα  για την ασφάλειά τους , γιατί   διαθέτουμε   ετοιμοπαράδοτα   προϊόντα ...

7) Καλύπτουμε  Άμεσα  &  Αποτελεσματικά  με  μία  εντολή  σας  , φυλάξεις  οποιουδήποτε χώρου , όπως και για την προσωπική  σας  ασφάλεια με  Μόνιμους  Ένστολους Φύλακες  Σκοπούς , ή σας καλύπτουμε με (Σ.Ο.Α.) Συνοδευτικές Ομάδες Ασφαλείας από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα ...

8) Προσφέρουμε  24ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες  το  χρόνο πλήρη  παροχές  υπηρεσιών  ασφαλείας με έμψυχο δυναμικό προσωπικό ασφαλείας & Ηλεκτρονική Κάλυψη με  Κέντρο Επιχειρήσεων Λήψης  Σημάτων  Συναγερμών  &  Μεταβίβασης  των  Σημάτων  στους  Αρμόδιους  υπεύθυνους  του  εκάστοτε  χώρου ή της Ελληνικής Αστυνομίας , Κέντρο Αναλύτικς Τηλεπαρακολούθησης Εικόνας και Κέντρο Διαχείρησης Στόλου Οχημάτων με GPS - GPRS ...  

9) Προσφέρουμε  καθημερινά Περιπολίες  όπως  και  Άμεσες   Επεμβάσεις  με  Ένστολο Προσωπικό Ασφαλείας  με ειδικά διαμορφομένα  οχήματα  του  στόλου  της "SECURITY   TSIFLIDIS" για  να  αποτρέψουμε  στον  χώρο  σας  Άμεσα  Γρήγορα  &  Αποτελεσματικά   Οποιαδήποτε  Αιτία  Προβλήματος είναι  αυτή σε εύλογο χρονικό διάστημα ...

10) Διενεργούμε  καθημερινά   σε  μόνιμη  βάση  , πεζές βραδινές  περιπολίες με Ένστολο Προσωπικό Ασφαλείας σε συνικοισμούς και έχουμε οχήματα χαρτογράφισης δρομολογίου και  ηλεκτρονικού GPRS  έλεγχου  με bar  code  και  scaner  σε κάθε  σημείο  ελέγχου 365  ημέρες  τον χρόνο πάγια , με άμεση  αναφορά  στο  κινητό  σας  τηλέφωνο τι ώρα  και  απο  ποιό  σημείο πέρασε  ο  φύλακας  περιπολάρχης και  σκανάρισε - έλενξε  το  ειδικό και  μοναδικό αδιάβροχο σήμα bar code του  κάθε  σημείου πρόσβασης του πελάτη...

11) Μόνο  η  "SECURITY   TSIFLIDIS" μπορεί και προσφέρει  μακροσκελείς  εγγυήσεις  προϊόντων ,  5 έτη  για  τα   συστημάτα  ασφαλείας  της  εμπορίας  και  επιτόπου  άμεση  αποκατάσταση  υλικών  σε  περίπτωση  βλάβης , έτσι ώστε να μην αφήσουμε σε καμεία περίπτωση ακάλυπτους τους αγαπητούς μας πελάτες  ...

12) Το Κέντρο Επιχειρήσεων  Σημάτων Συναγερμών μας , αμέσως μόλις ενημερωθεί από τα συστήματα ασφαλείας , ή τον ίδιο τον πελάτη μας για οτιδήποτε μας χρειαστεί , άμεσα  γρήγορα  και  αποτελεσματικά , αποστέλλει  με  την  σειρά  του  και  ειδοποιεί,  έμψυχο  δυναμικό προσωπικό ασφαλείας  με σκοπό  την  αποτροπή  οποιασδήποτε  αιτίας  ,  βλάβης  ,  κλοπής  -  διάρρηξης  ή ληστείας κτλ. .

13) Σκοπός είναι η δική σας καλύτερη εξυπηρέτιση από την οικογένεια της  '' TSIFLIDIS  SECURITY '' .

14) ...  Είμαστε  πάντοτε  στην  διάθεση  σας  να  λύσουμε  από  κοντά  κάθε  σας  πρόβλημα  για  οτιδήποτε μας χρειαστείτε.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Τα επίσημα στοιχεία για  ληστείες και διαρρήξεις στην χώρα μας , επιβεβαιώνουν αύξηση των κρουσμάτων κατά 35% μόνο την τελευταία διετία. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των θυμάτων ήταν η έλλειψη αυτοσεβασμού σε ότι αφορά την προσωπική τους ασφάλεια , όπως  της οικογένειάς τους και των περιουσιακών αγαθών τους , επίσης έλλειψη γνώσεων και σεβασμού των συστήματος ασφαλείας , ένα απλό λάθος που σίγουρα ποτέ δεν περνάει απαρατήρητο από τους επιτήδειους κλέφτες - ληστές. Παλέψαμε μια ζωή , αγωνιστήκαμε , δουλέψαμε  να φτιάξουμε ένα σπίτι ή μια επιχείρηση τα οποία κοστίζουν , π.χ. σαν οίκημα από 100.000 € ή 200.000 € ευρώ , όπως επίσης αγωνιστήκαμε να βάλουμε μέσα σε αυτά εμπορεύματα οικιακής ή εμπορικής χρήσης τα οποία επίσης κοστίζουν κάποιες χιλιάδες ευρώ , δε φροντίσαμε όμως το κυριότερο για την ασφάλεια του χώρου μας για τα υπάρχοντα μας , όπως και την δική μας προσωπική  ασφάλεια έτσι ώστε να είμαστε καλυμμένοι σε μια κακιά στιγμή για να μπορέσουμε οποιαδήποτε ώρα και στιγμή να ειδοποιηθούμε εμείς προσωπικά από τον αυτόματο τηλεφωνητή του συναγερμού μας , ή  να συνδεθούμε με μια εταιρεία Security με σκοπό να  μας επιβλέπει 24ώρες το 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο για να πράξει τα δέοντα  . Στο χώρο μας , μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα σύστημα συναγερμού που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ ανάλογα με τα υλικά που θα μπουν στον κάθε χώρο του οικήματος τα οποία ποικίλουν π.χ. από 200,00 € ως 1.000,00 € ευρώ  ανάλογα δηλαδή το budget - προϋπολογισμό του πελάτη για της ανάγκες και την μελέτη του οικήματος του.  Φροντίσαμε όμως με αυτόν τον τρόπο την τοποθέτηση συστήματος ασφάλειας στο χώρο μας , δηλαδή να ειδοποιούμαστε 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο για το τι συμβαίνει στο χώρο μας οπουδήποτε & αν βρισκόμαστε οποιαδήποτε ανά πάσα ώρα και στιγμή , που σημαίνει ότι αν ένας επίδοξος διαρρήκτης θελήσει να εισβάλλει στο χώρο μας θα το σκεφθεί καλύτερα να εισβάλλει σε ένα χώρο που υπάρχει σύστημα ασφαλείας ,αν το κάνει τότε το σύστημα συναγερμού μας θα ενεργοποιηθεί άμεσα με τους αισθητήρες , που είναι : ανιχνευτές κίνησης - ραντάρ ή μαγνητικές επαφές - παγίδες , θα ηχήσουν οι σειρήνες μέσα και έξω από το χώρο μας και θα προκαλέσουν πανικό , πράγμα που σημαίνει πως δεν θα έχει αρκετό χρόνο για να μείνει μέσα στο οίκημα  μας ο κλέφτης  για να κλέψει για τους λόγους ότι , ... 1) λόγω των σειρήνων πανικού στο χώρο, όπου θα τρομάξει , ... 2) κάποιος από τη γειτονιά μας θα δει κάτι ή κάποιον κτλ. , ... 3) θα μας καλέσει ο αυτόματος τηλεφωνητής του συναγερμού μας εμάς προσωπικά ότι  ο χώρος μας παραβιάζεται με σκοπό να τρέξουμε εμείς στο χώρο μας ή να ειδοποιήσουμε κάποιον δικό μας να πάει και να ελέγξει ο ίδιος , ή τέλος ... 4) το σύστημα του συναγερμού σας να συνδεθεί με την εταιρεία μας  «TSIFLIDIS  SECURITΥ» στο Κέντρο Επιχειρήσεων Λήψης & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμού ως παροχή υπηρεσιών ασφαλείας που κοστίζει ελάχιστα χρήματα το χρόνο , για να λαμβάνουμε εμείς πρώτα  στην Εταιρεία μας Σήματα για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο του πελάτη μας και ειδοποιούμε με την σειρά μας  άπαντες για όλα . Τα σήματα τα οποία λαμβάνουμε στο Κέντρο Επιχειρήσεων  δεν μπορεί να μας τα χαρακτηρίσει , να μας τα πει δηλαδή ένας απλός αυτόματος τηλεφωνητής ενός ηχογραφημένου μηνύματος , π.χ. ποιος χρήστης του συναγερμού του όπλισε ή αφόπλισε το σύστημα και τί ώρα , ποια ζώνη - σημείο του χώρου ενεργοποιήθηκε ο αισθητήρας , δηλαδή από ποια πλευρά του οικήματος εισέβαλε ο διαρρήκτης , ποιος ανιχνευτής κίνησης - ραντάρ τον εντόπισε , ποια ζώνη - σημείο χώρου παρουσίασε βλάβη , ποιο υλικό του συστήματος θέλει αλλαγή μπαταρίας , πότε έχει διακοπή ή επαναφορά ρεύματος , πότε έχει διακοπή ή επαναφορά της επικοινωνίας τηλ. , δηλαδή πότε κόπηκε το τηλέφωνο μας και πολλά άλλα θέματα για τα οποία μπορεί να μας ενημερώσει μόνο το Κέντρο Επιχειρήσεων Λήψης  Σημάτων . Τέλος , το Κέντρο Επιχειρήσεων Λήψης Σημάτων Συναγερμών που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες το χρόνο σε κάθε περίπτωση , αμέσως μόλις δεχτεί σήματα από οποιοδήποτε συναγερμό για οποιαδήποτε βλάβη ή οποιαδήποτε παραβίαση , το προσωπικό ασφαλείας που διαχειρίζεται το Κέντρο Επιχειρήσεων μας ειδοποιεί στα τηλέφωνα ανάγκης που μας έχετε δηλώσει , άμεσα γρήγορα και αποτελεσματικά  σε δευτερόλεπτα δηλαδή , όπως επίσης ειδοποιεί και το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα της κάθε περιοχής που επιβλέπουμε , με μόνο σκοπό να μεταβιβάσουμε γρήγορα τις εντολές των σημάτων που δεχτήκαμε στον πελάτη μας τον οποίο παρακολουθούμε  και στην Ελληνική Αστυνομία για να προλάβουμε μια ολική ζημιά ή καταστροφή , έναν ολικό βανδαλισμό , έτσι ώστε να αποτρέψουμε οποιαδήποτε βλάβη , είτε είναι κλοπή , διάρρηξη ή ληστεία. Με λίγα λόγια παίζουμε με τα δευτερόλεπτα . Τη μερική ζημία φυσικά που κρατάει λίγα δευτερόλεπτα δε μπορούμε να την αποτρέψουμε  γιατί δεν έχουμε φύλακα 24 ώρες το 24ωρο έξω από ένα μαγαζί ή ένα σπίτι επειδή κοστίζει , μπορούμε όμως άμεσα να αποτρέψουμε μια ολική ζημία ή μία ολική κλοπή και καταστροφή του χώρου , επειδή  προλαβαίνουμε να ειδοποιήσουμε άπαντες .

 ΠΟΣΟ  ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΜΕ  ΤΑ  ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΑΣ

Το σλόγκαν μας ως εταιρεία είναι «Το προλαμβάνει είναι καλύτερο του θεραπεύειν» δηλαδή δε περιμένουμε και δεν  αφήνουμε στο έλεος του θεού το πότε θα αρρωστήσουμε για να πάμε στο γιατρό και να διαπιστώσουμε ότι έχουμε κάτι ανεπανόρθωτο. Είναι προτιμότερο π.χ. να κάνουμε κάθε 6 μήνες τσεκ-απ με σκοπό γνωρίζουμε αν έχουμε προδιάθεση να πάθουμε κάτι , τότε θα μας δώσει ο γιατρός ένα χαπάκι με σκοπό να το αποτρέψουμε . Πόσο αξίζει η ζωή μας;;;;; ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ! Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει με τα περιουσιακά μας αγαθά και την προσωπική μας ασφάλεια , παλέψαμε μια ζωή να τα αποκτήσουμε αλλά δεν φροντίσαμε να πάρουμε μέτρα ασφαλείας για να τα προστατέψουμε . Τι περιμένουμε λοιπόν ; Να μας κλέψουνε και μετά να προσπαθήσουμε να πάρουμε μέτρα ασφαλείας ; Με το που θα εισχωρήσει κάποιος στον προσωπικό μας χώρο σημαίνει ότι έχει παραβιαστεί - βιαστεί , άρα λοιπόν, έπρεπε να το προμελετήσουμε αυτό , για το λόγο ότι αν θα μας κλέψουν και μετά , και μπει κάποιος ξένος στον χώρο μας και τον αμαυρώσει - χαλάσει , ένα είναι σίγουρο : ότι θα χαλάσει η ψυχολογία μας προσωπικά αλλά και της οικογένειας μας , γιατί κάποιος παραβίασε τον προσωπικό μας χώρο  ενώ θα μπορούσαμε να  το αποτρέψουμε  αυτό με κάποιο τρόπο να συμβεί .

 

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ    ΚΑΙ   ΑΣΦΑΛΕΙΣ  ΤΡΟΠΟΙ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  &  ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

Στην σημερινή εποχή οι εξελίξεις τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς , η τεχνολογία είναι σε έξαρση , για  αυτό  το  λόγο  βλέπουμε κάθε τρείς με έξι μήνες κάτι καινούργιο και καινοτόμο προϊών να βγαίνει ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά .

Τα  Συστήματα Ασφαλείας έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας γιατί η εγκληματικότητα  ακμάζει , γιαυτό το λόγο πρέπει να έχουμε ασφαλή επικοινωνία του συστήματος συναγερμού μας , έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά την επικοινωνία του χώρου που φυλάσσουμε 24ώρες τι 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο .                                                                                           Σημαντικός παράγοντας λοιπόν είναι  να μας ειδοποιεί το σύστημα μας στα τηλέφωνα ανάγκης μας σε κάθε περίπτωση , όπως και να μας ενημερώνει  μέσο οποιουδήποτε τρόπου επικοινωνίας το σύστημα μας, ανά πάσα ώρα και στιγμή με όλες εκείνες της απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε έτσι ώστε να γνωρίζουμε όλα  τα γεγονότα από το σύστημα μας και να τα αξιολογούμε .

 

ΤΡΟΠΟΙ   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο πρώτος  ( 1ος ) τρόπος ειδοποίησης

 

Ο πρώτος τρόπος ειδοποίησης του Συστήματος Συναγερμού είναι ο πανικός που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που χτυπήσει - ενεργοποιηθεί ο συναγερμός μας για οποιαδήποτε λόγο .

 

Ο δεύτερος ( 2ος ) τρόπος ειδοποίησης

 

Ο δεύτερος τρόπος ειδοποίησης του Συστήματος Συναγερμού είναι με τηλεφωνική κλίση από τον Συναγερμό του χώρου μας στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα ανάγκης μας .

( 3ος ) Τρίτος  τρόπος ειδοποίησης

Σε αυτό το σημείο θέλω να επισημάνω πόσο ευάλωτη είναι η σταθερή γραμμή τηλεφωνίας για την επικοινωνία του Συναγερμού μας και τι πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα .

Το καλώδιο του τηλεφώνου είναι ευάλωτο για να το κόψει κάποιος γιατί είναι εκτεθειμένο έξω στο περιβάλλον σε γυμνό οφθαλμό . Οι πυλώνες που κουβαλάνε της γραμμές της τηλεφωνίας μπορούν άνετα να βανδαλιστούν με αποτέλεσμα να μην έχουμε γραμμή τηλεφώνου σε όλη την γειτονιά μας και στο σπίτι μας , επειδή κάποιος επίδοξος διαρρήκτης έκοψε το καλώδιο επίγεια ή εναέρια , επίσης μπορεί κάποιος να κόψει το καλώδιο του τηλεφώνου έξω από το σπίτι μας στο καφάο ή κυτίο  , εκεί δηλαδή που συνδέετε εξωτερικά η γραμμή τηλεφωνίας  στον τοίχο του σπιτιού μας ή της πολυκατοικίας  μας .  

Επίσης όταν έχουμε διακοπή ρεύματος πάλι δεν έχουμε τηλεφωνική γραμμή γιατί κόπηκε το σήμα στην συσκευή τηλεφώνου μας για τον εξής  λόγο , το ρούτερ  του κάθε παρόχου τηλεφωνίας λειτουργεί με ρεύμα και χωρίς ρεύμα σβήνει τελείως .

Αν ένας επαγγελματίας διαρρήκτης , παραβιάσει γρήγορα το χώρο μας , εισβάλει και προλάβει να μπει μέσα σε 5 δευτερόλεπτα από την πόρτα ή το παράθυρο του σπιτιού μας, πριν προλάβει καλά καλά να χτυπήσει ο συναγερμός μας και βγάλει αμέσως από το ρεύμα το καλώδιο του ρούτερ της τηλεφωνίας , ή κατεβάσει από το τηλέφωνό μας το ακουστικό για να είναι η γραμμή του τηλεφώνου μας και να φαίνετε κατειλημμένη,  τότε και σε αυτές της περιπτώσεις  δεν θα μπορούμε πάλι να ειδοποιηθούμε .

( 4ος ) Τέταρτος  τρόπος ειδοποίησης

Σε περίπτωση που έχουμε ως Επικοινωνία στον Συναγερμό μας κινητή  ( GSM ) τηλεφωνία με κάρτα ( SIM ) , σε αυτή την περίπτωση αισθανόμαστε λίγο παραπάνω ποιό ασφαλής θα έλεγα , αλλά έχουμε μεγάλες χρεώσεις στο λογαριασμό μας και επίσης κάποιος επαγγελματίας επίδοξος διαρρήκτης αν γνωρίζει από τεχνολογίες , μπορεί να μπλοκάρει το σήμα της κινητής τηλεφωνίας που είναι κάπως αλλά επίσης ευάλωτο σε αντίμετρα τεχνολογίας σήματος  . Όπως καταλαβαίνεται αγαπητοί μου φίλοι και σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάποιος επαγγελματίας να καταφέρει αν θέλει να κάνει ζημία στο χώρο μας .

 

( 5ος ) Πέμπτος  και  ποιό ασφαλείς  τρόπος  επικοινωνίας  και  ειδοποίησης

 

Τι  είναι  το  Global  Cart  Sim ( internet )

 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για την μεταφορά των Σημάτων του Συναγερμού σας  στο 24ωρο Κέντρο Λήψης  &  Διαχείρισης  Σημάτων Συναγερμών , γιατί  έχουμε  πλέων  την  καλύτερη  δυνατή  λύση .                                                                                                                     Με τα νέα προγράμματα Global Cart Sim ( internet ) , ο Συναγερμός σου βρίσκεται διαρκώς ( on line ) συνέχεια δηλαδή σε ασύρματη σύνδεση με απαράμιλλη  και αδιάκοπη λειτουργία στο δίκτυο GPRS ( internet ) , για να σου  προσφέρει  την  μέγιστη  ταχύτητα  μεταφοράς  και  ενημέρωσης επικοινωνίας  με απομακρυσμένη  δική  σου  διαχείριση  στο  κινητό  σου τηλέφωνο , με αναφορά συμβάντων και ημερολόγιο για να γνωρίζεις άμεσα  όλα τα σήματα του συναγερμού σου και το τί γίνετε στο δικό σου χώρο  , αποτρέποντας αποτελεσματικά και τον πιο επίδοξο διαρρήκτη  , γιατί τα Σήματα σου μεταφέρονται  πλέων σε ( 1 sec ) δευτερόλεπτο .

Πως  λειτουργεί:


Η Global Cart Sim ( internet ) είναι συνεχώς σε ( on line ) λειτουργία  , τοποθετείται μέσα στην συσκευή του Συναγερμού σας και τροφοδοτείτε  άμεσα από την μπαταρία του Συναγερμού σας , οπότε  έχουμε  συνεχώς  ρεύμα  και  επικοινωνία  . Τη συσκευή - πλακέτα  και την  Global Cart Sim ( internet ) σας την προμηθεύουμε εμείς  ως  εγκαταστάτες σας . Αυτή η συσκευή  αναλαμβάνει την μεταφορά όλων των σημάτων από τον συναγερμό σου στο 24ωρο  Κέντρο  Λήψης  &  Διαχείρισης των  Σημάτων Συναγερμών  μέσω  GPRS ( internet ), ότι και εάν συμβεί,  24ώρες  το  24ωρο, 365ημέρες το χρόνο, με την απίστευτη  ταχύτητα  ανά  ( 1 sec ) δευτερόλεπτο , τόσο γρήγορα .

Ασταμάτητη  λειτουργία :


Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα το σύστημα μας και μας ειδοποιεί για ότι συμβαίνει . Σε περίπτωση διακοπής οποιουδήποτε δικτύου ( internet )  παρόχου κινητής τηλεφωνίας που έχει κουμπώσει η Global Cart Sim ( internet ) , (πχ. στην Cosmote), ενεργοποιούνται αυτόματα οι εναλλακτικοί  πάροχοι που είναι οι (πχ. Vodafone , Wind κτλ. ) και μας ειδοποιεί  αδιάλειπτα για  ότι συμβαίνει γιατί είμαστε  διαρκώς (on line) σε συνεχόμενη επικοινωνία  συνδεδεμένοι  με τον συναγερμό σας και μας ειδοποιεί σε κάθε περίπτωση , ακόμη και όταν χάσει το σήμα επικοινωνίας μας το δείχνει αμέσως, γιατί το πρόγραμμα του είναι έτσι κατασκευασμένο , ώστε όταν χαθεί για κάποιο λόγο  η  ( on line )  συνεχόμενη επικοινωνία , εμείς να το γνωρίζουμε γιατί η λειτουργία του , όπως και η επικοινωνία του είναι δικτυακή και συνεχής για να στέλνει σήματα , στο 24ωρο  Κέντρο  Λήψης  &  Διαχείρισης  των  Σημάτων  Συναγερμών της  << TSIFLIDIS  SECURITY >>  ασύρματα  και  με  απίστευτη  ταχύτητα  ανά  ( 1 sec ) δευτερόλεπτο μέσο GPRS Global Cart Sim (internet)  , όπως  επίσης στέλνει σήματα και στα τηλέφωνα ανάγκης του κάθε πελάτη μας που έχουμε περασμένο το πρόγραμμα του συναγερμού του μέσω δικτύου ( internet )  .       Το μοναδικό σύστημα στον κόσμο που ότι και να συμβεί ειδοποιείσαι άμεσα όπου και να βρίσκεσαι , για να αισθανόμαστε και να κοιμόμαστε ήσυχοι και απόλυτα ασφαλείς .

                  __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . ___ www.securitytsiflidis.gr . ___

 

Τί σημαίνει << GPRS Globbal Cart Sim Internet >> - Με " ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ & ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΑΣ "

Τί σημαίνει << GPRS Globbal Cart Sim Internet >> -

Με " ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ & ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΣΑΣ "

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

 

Τί σημαίνει << GPRS Globbal Cart Sim Internet >> - Με " ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ & ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ "

 

 

Τι  είναι το  Global Cart  Sim  ( internet  :

 

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πλέον για την μεταφορά των Σημάτων του Συναγερμού σας  στο 24ωρο Κέντρο Λήψης  &  Διαχείρισης  Σημάτων Συναγερμών , γιατί  έχουμε  πλέων  την καλύτερη  δυνατή  λύση . Με τα νέα προγράμματα Global Cart Sim ( internet ) , ο Συναγερμός σου βρίσκεται διαρκώς ( on line ) συνέχεια δηλαδή σε ασύρματη σύνδεση με απαράμιλλη  και αδιάκοπη λειτουργία στο δίκτυο GPRS ( internet ) , για να σου  προσφέρει  την  μέγιστη  ταχύτητα  μεταφοράς  και  ενημέρωσης επικοινωνίας  με απομακρυσμένη  δική  σου  διαχείριση  στο  κινητό  σου τηλέφωνο , με αναφορά συμβάντων και ημερολόγιο για να γνωρίζεις άμεσα  όλα τα σήματα του συναγερμού σου και το τί γίνετε στο δικό σου χώρο  , αποτρέποντας αποτελεσματικά και τον πιο επίδοξο διαρρήκτη  , γιατί τα Σήματα σου μεταφέρονται  πλέων σε ( 1 sec ) δευτερόλεπτο .

Πως  λειτουργεί :


Η Global Cart Sim ( internet ) είναι συνεχώς σε ( on line ) λειτουργία  , τοποθετείται μέσα στην συσκευή του Συναγερμού σας και τροφοδοτείτε από την μπαταρία του Συναγερμού σας , οπότε  έχουμε  συνεχώς  ρεύμα  και  επικοινωνία  . Τη συσκευή - πλακέτα  και την  Global Cart Sim ( internet ) σας την προμηθεύουμε εμείς  ως  εγκαταστάτες σας , αυτή η συσκευή  αναλαμβάνει την μεταφορά όλων των σημάτων από τον συναγερμό σου στο 24ωρο  Κέντρο  Λήψης  &  Διαχείρισης των  Σημάτων  Συναγερμών  μέσω  GPRS ( internet )  , ότι και εάν συμβεί, 24ώρες το 24ωρο, 365ημέρες το χρόνο, με απίστευτη ταχύτητα ανά  ( 1 sec ) δευτερόλεπτο , τόσο γρήγορα .

Ασταμάτητη  λειτουργία :


Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα το σύστημα μας και μας ειδοποιεί για ότι συμβαίνει , σε περίπτωση διακοπής οποιουδήποτε δικτύου παρόχου που έχει κουμπώσει η Global Cart Sim ( internet ) (πχ. στην Cosmote), ενεργοποιούνται αυτόματα οι εναλλακτικοί  πάροχοι που είναι οι (πχ. Vodafone , Wind ) και μας ειδοποιεί για  ότι συμβαίνει γιατί είμαστε  διαρκώς συνδεδεμένοι   με τον συναγερμό σας , στο 24ωρο  Κέντρο  Λήψης  &  Διαχείρισης των  Σημάτων  Συναγερμών της  << TSIFLIDIS  SECURITY >>  ασύρματα και με  απίστευτη  ταχύτητα  ανά  ( 1 sec ) δευτερόλεπτο μέσο GPRS Global Cart Sim . Το μοναδικό σύστημα στον κόσμο που ότι και να συμβεί ειδοποιείσαι άμεσα όπου και να βρίσκεσαι.    

*1)  ( α ) ... 24ωρη τηλεφωνική ενημέρωση του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμών από το Κέντρο Επιχειρήσεων μας σε όλα τα  συμβαλλόμενα με  εμάς άτομα  &  την Ελληνική Αστυνομία για οποιοδήποτε συμβάν στο χώρο σας...

( β ) ... Ειδική εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο με  ημερολόγιο  συμβάντων και εικονίδιο αφής για το Συναγερμό σας ...  Από  το  κινητό  σας  τηλέφωνο γνωρίζεται άμεσα και μέσα σε ελάχιστα ( 5 δευτερόλεπτα ) ανά πάσα ώρα και στιγμή από οπουδήποτε και αν βρίσκεσθε , ποιός όπλισε και ποιός αφόπλισε το σύστημα σας  ηχητικά ,  αλλά και οπτικά για όλα τα υπόλοιπα σήματα του συναγερμού σας , π.χ. διακοπή & επαναφορά ρεύματος - διάρρηξη - μπαταρίες  κτλπ. ,  όπως και να διαχειρίζεστε απομακρυσμένα το σύστημα σας έτσι ώστε να γνωρίζεται με οπλισμό και αφοπλισμό για το κάθε οίκημα σας  ξεχωριστά, ποιός όπλισε ή αφόπλισε  το σύστημα  μέσο κρυπτογραφημένης  δικής  μας   κάρτας  sim internet  δεδομένων παγκόσμιου ασύρματου δικτύου κεραιών  GLOBAL , όπου το  σύστημα  χρησιμοποιεί και κουμπώνει αυτόματα σε όλες της διαθέσιμες κεραίες  κινητής τηλεφωνίας που έχουν το καλύτερο  δυνατό σήμα και αν χάσει αυτό το σήμα έστω για ένα ( 1 ) δευτερόλεπτο, εσείς το γνωρίζεται άμεσα ...

( γ ) ...  Ένα δεύτερο Πρόγραμμα με εικονίδιο στο κινητό σας τηλέφωνο  του  Κεντρικού Σταθμού μας έτσι ώστε να γνωρίζεται ζωντανά όλα τα σήματα που υπάρχουν απευθείας από το Κέντρο  Επιχειρήσεών  μας , δηλαδή βλέπετε αυτομάτως τα πάντα σε  σχέση  με  αυτά που βλέπουμε  εμείς οι  ίδιοι από τον Κεντρικό Σταθμό μας  και  σας  ενημερώνουμε απευθείας στα τηλέφωνα ανάγκης  σας ,  συνδεδεμένο πάντα με το Κέντρο  Επιχειρήσεών μας ...

( δ ) ...  Άμεση αποστολή αναφοράς   report   στο  email  σας ,  την επόμενη  ημέρα  10:00 π.μ. η ώρα  το  πρωί με  όλα  τα  σήματα της  προηγούμενης  ημέρας για  να  έχετε αυτομάτως  αρχείο και  στον  υπολογιστή  σας ...

( ε ) ... Με  αυτές  της  νέες  εφαρμογές  μας  δεν  θα  έχετε ποτέ  μα  ποτέ  πρόβλημα  με  το  ρεύμα  και  την  επικοινωνία  γιατι  το  σύστημα  <<GLOBAL  SIM  ΙΝΤΕΡΝΕΤ >> συνδέετε αυτομάτως με  την  μπαταρία του  κυτίου  του συναγερμού  σας  και εσείς ενημερώνεστε άμεσα στο κινητό σας για οτιδήποτε συμβαίνει απαράμιλλα.   

( ζ ) ... Σας  προσφέρουμε  τόσα  πολλά  με  τόσα  λίγα  χρήματα  τα  οποία  δεν  κοστίζουν ,  αλλά  αξίζουν ...  

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) __ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ.) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

          

Πώς λειτουργούν τα συστήματα συναγερμού της '' TSIFLIDIS SECURITY '' .

Πώς λειτουργούν τα συστήματα συναγερμού

της '' TSIFLIDIS SECURITY '' .

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Η εταιρεία TSIFLIDIS  SECURITY  διαθέτει αρκετά συστήματα συναγερμού διαφοροποιημένα μεταξύ τους ανάλογα πάντοτε με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη προγραμματίζονται και διαφορετικά,  έχουν πολλές κρυφές δικλίδες ασφαλείας που τα καθιστούν απαραβίαστα. Σας αναφέρουμε μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν λειτουργικά τα συστήματά μας τα οποία είναι ευκολόχρηστα : π.χ. πιέζοντας το εικονίδιο του χειριστηρίου μας που είναι ένα κλειδωμένο λουκέτο , μας μιλάει το σύστημα του συναγερμού μας στα Ελληνικά και μας λέει : «Έχετε οπλίσει , παρακαλώ πολύ απομακρυνθείτε από τον χώρο» έχουμε 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατήσαμε τον κουμπί οπλισμού στο χειριστήριο μας να προλάβουμε να βγούμε έξω από την κύρια είσοδο - πόρτα και να κλειδώσουμε . Όταν επιστρέψουμε από την εργασία μας στο χώρο μας και ξεκλειδώσουμε τη κύρια είσοδο για να εισέλθουμε στο χώρο , τότε αυτομάτως μόλις ανοίξουμε τη πόρτα απομαγνητίζεται η μαγνητική επαφή - παγίδα της πόρτας και αρχίζει ο συναγερμός να μας μιλάει και μας λέει : «Παρακαλώ πολύ αφοπλίστε γιατί θα ηχήσουν οι σειρήνες», αμέσως μόλις πατήσουμε το κουμπί του χειριστηρίου μας με το ξεκλείδωτο λουκέτο, τότε το σύστημα πάλι μας μιλάει και πάλι και μας λέει ότι «Έχετε αφοπλίσει». Βρισκόμαστε μέσα στο χώρο μας , θέλω να οπλίσω το συναγερμό μου , πατώντας το κουμπί του χειριστηρίου μου με το εικονίδιο σπίτι αυτομάτως μου μιλάει ο συναγερμός και μου λέει «Έχετε κάνει παραμονή όπλισης» που σημαίνει ότι εφόσον είμαι μέσα στο σπίτι , οπλίσανε μονάχα τα περιφερειακά συστήματα του χώρου μου που μπορεί να είναι : μαγνητικές επαφές - παγίδες σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου μου , ειδικοί ογκομετρικοί ανιχνευτές εξωτερικού χώρου ρυθμιζόμενοι , οι οποίοι δε πιάνουν ζωάκια έως 35 κιλά και είναι κατά της υγρασίας και των καιρικών συνθηκών , αυτοί είναι τοποθετημένοι εξωτερικά του χώρου μου είτε σε μπαλκόνια , είτε περιφερειακά γύρω γύρω από το χώρο του κτιρίου μου έτσι ώστε να μην επιτρέψουν σε έναν επίδοξο διαρρήκτη να φτάσει κοντά σε πόρτες και παράθυρα για να μας τα βανδαλίσει , τον αποτρέπουμε δηλαδή εξωτερικά πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε , μόλις πλησιάσει κοντά στο οίκημα μας , ή μπορεί να έχω και εξωτερικές περιφερειακές δέσμες οι οποίες ονομάζονται bims - φωτοκύτταρα - φωτοφράχτες οι οποίες το κάθε ζεύγος φράζει την κάθε πλευρά του οικοπέδου ή ενός οικήματος που είναι τοποθετημένες οι υπέρυθρες (αόρατες) δέσμες - ακτίνες οι οποίες δε φαίνονται με γυμνό μάτι , είναι δέσμες - ακτίνες και όχι ανιχνευτές κίνησης , οι δέσμες δεν επιτρέπουν κάποιον να εισέλθει μέσα από αυτές , θα ηχήσει άμεσα ο συναγερμός. Οπλίζοντας λοιπόν το συναγερμό μου ως β΄ σενάριο όταν είμαι μέσα στο χώρο μου , τα ραντάρ – ανιχνευτές κίνησης βρίσκονται σε αδράνεια δηλαδή εκτός λειτουργίας , έτσι ώστε εγώ που είμαι μέσα στο χώρο μου να παραμένω με οπλισμένο το συναγερμό μου αλλά να κινούμαι ελεύθερα . Με αυτό το τρόπο οπλισμού του συναγερμού μου είμαι μέσα στο σπίτι με οπλισμένο το συναγερμό μου και υψηλό το αίσθημα ασφάλειας ... Τα συνήθη υλικά που τοποθετούμε σε ένα σύστημα συναγερμού είναι οι μαγνητικές επαφές – παγίδες που ασφαλίζουν όλα τα κουφώματα του χώρου μου και οι ανιχνευτές κίνησης - ραντάρ που ασφαλίζουν το χώρο ενός δωματίου γιατί ο κάθε ανιχνευτής - ραντάρ όταν τοποθετείται στη σωστή γωνία ενός δωματίου καλύπτει εμβέλεια 90 μοίρες , όσο είναι η γωνιά ενός τοίχου δηλαδή επί 10 μέτρα εμβέλεια - ακτίνα δράσης , οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε ο κάθε ανιχνευτής ραντάρ καλύπτει ένα μεγάλο χώρο . Έτσι επιτυγχάνουμε διπλή ασφαλιστική κάλυψη στο χώρο μας. Αυτά είναι τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούμε για μια απλή εφαρμογή εγκατάστασης. Επίσης , σε ένα σύστημα συναγερμού μπορούμε να τοποθετήσουμε πάρα πολλά υλικά ανάλογα με το budget και τις γνώσεις του πελάτη , π.χ. ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή φωτιάς στη κουζίνα μας , δηλ. από εκεί που πιθανολογούμε ότι μπορεί να πάρουμε φωτιά . Ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή φωτιάς μπροστά από το τζάκι μας , όπως επίσης ανιχνευτή καπνού πάνω από τον ηλεκτρολογικό πίνακα σε περίπτωση βραχυκυκλώματος . Επίσης , μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή φωτιάς και καπνού προληπτικά πάνω και κοντά στο λέβητα μας και στις δεξαμενές καυσίμων. Εάν έχουμε υπόγειο και φοβόμαστε πιθανή πλημμύρα μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή πλημμύρας . Κοντά στην επιφάνεια μιας τζαμαρίας μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή θραύσης υάλων , γιατί αν κάποιος μας σπάσει με πέτρα το τζάμι μας και εισέλθει η πέτρα μέσα στο χώρο μου ο ανιχνευτής κίνησης δε θα αντιληφθεί την πέτρα αλλά θα την αντιληφτεί ο ανιχνευτής θραύσης υάλων για να μας ειδοποιήσει . Εάν φοβόμαστε μήπως κάποιος μας γκρεμίσει το τοίχο – μας ανοίξει μια τρύπα στο τοίχο δηλαδή , το λεγόμενο ριφιφί τότε σε αυτή τη περίπτωση τοποθετούμε ανιχνευτές κραδασμών , όπως επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτές κραδασμών και πάνω σε χρηματοκιβώτιο και πολλά άλλα υλικά κτλ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Όλα τα συστήματα ασφαλείας που είναι τοποθετημένα στον χώρο μας και ανάλογα το μοντέλο του συναγερμού που έχουμε πάντοτε τοποθετήσει , οπλίζουν και αφοπλίζουν με κάποιο κωδικό ασφαλείας , ή με κάποιο τηλεχειριστήριο από κοντινή απόσταση μερικών μέτρων , ή επίσης με κάποιο μαγνητικό μπρελοκάκι , όπως υπάρχει και σε μορφή πιστωτικής κάρτας αφής , δηλαδή τα τελευταία τα ακουμπάμε επάνω στο πληκτρολόγιο για να δώσουμε μετά την εντολή που θέλουμε . Όλα τα συστήματα  μπορούν να δεχθούν κάποιες αναβαθμίσεις  μικρές ή μεγάλες,  ανάλογα το μοντέλο πάντοτε του συναγερμού μας με σκοπό να κάνουν την ζωή μας ποιό εύκολη ...  Τα συστήματα που έχουμε τοποθετήσει για ασφάλεια στο χώρο μας , τα τοποθετήσαμε με μόνο γνώμονα , ( 1 ) πρώτων - για την προσωπική μας ασφάλεια όπως και για να προστατέψουμε τα περιουσιακά αγαθά  μας , ( 2 ) δεύτερων - κάποιος επίδοξος διαρρήκτης που θέλει να κλέψει θα το σκεφτεί δύο και τρείς φορές περισσότερο και θα το σκεφτεί πολύ καλά για να εισβάλει σε ένα χώρο που φυλάσσετε 24ώρες το 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο με σύστημα συναγερμού άμεσης ειδοποίησης , ( 3 ) τρίτων - σε περίπτωση που εισβάλει στο χώρο μας ένας επίδοξος διαρρήκτης θα αρχίσουν άμεσα να ηχούν οι σειρήνες και μέσα αλλά και έξω από τον χώρο μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  μεγάλος πανικός και να τραπεί άμεσα σε φυγή , ( 4 ) τέταρτων - ο επίδοξος διαρρήκτης δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου μετά από τόσο μεγάλο πανικό να καθίσει πολύ ώρα μέσα στον χώρο μας γιατί θα  δημιουργηθεί πλέων τέτοιος πανικός από τον ήχο των σειρήνων σε περίπτωση παραβίασης που θα τραπεί άμεσα σε φυγή  , ( 5 ) πέμπτων - κάποιος από την γειτονιά θα ξεσηκωθεί από τον μεγάλο αυτό θόρυβο που θα έχει δημιουργηθεί από τον ήχο των σειρήνων και θα σπεύσει να δει τι γίνετε και πού γίνετε ο πανικός αυτός , οπότε κάποιος θα δει κάτι , για παράδειγμα , έναν σωματότυπο , ένα πρόσωπό , χρώματα ρούχων , έναν τύπο και μία μάρκα αυτοκινήτου , ένα μοντέλο και ένα χρώμα οχήματος κτλ.. και ( 6 ) έκτων - που είναι το σημαντικότερο από όλα,  είναι ότι το σύστημα μας  θα μας ειδοποιήσει αμέσως όπου και αν βρισκόμαστε ,

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ : 1... πρώτων με σύνδεση μέσω σταθερής τηλεφωνίας , 2... δεύτερων με σύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας , 3... τρίτων με καλωδιακή σύνδεση δικτύου internet  και  4... τέταρτων που είναι και το απόλυτο στην ασφάλειά μας με σύνδεση GPRS δεδομένων και κάρτα SIM δικτυακή internet κρυπτογραφημένη από όπου είμαστε πλέων ON  LINE συνδεδεμένοι και την ειδοποίηση σημάτων την παίρνουμε πλέων ανά ένα δευτερόλεπτο , τόσο γρήγορα πλέων , πράγμα που σημαίνει ότι είναι , ότι ποιό γρήγορο όπως και ότι ποιό ασφαλές πλέων στον πλανήτη στην λήψη σημάτων ειδοποίησης συναγερμών σε ταχύτητα , με αποτέλεσμα και σαφώς να είμαστε άμεσα ποιό ενημερωμένοι οπουδήποτε και να βρισκόμαστε , μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο.

Με την νούμερο ( 4 ) σύνδεση GPRS internet δεδομένων ειδοποίησης  παίρνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο δευτερόλεπτο τα σήματα του συναγερμού μας μέσα από μία εφαρμογή σε εικονίδιο του κινητού μας και γνωρίζουμε  απομακρυσμένα και άμεσα  τι γίνετε στον χώρο μας , αυτόν τον χώρο δηλαδή που έχω τοποθετήσει συστήματα ασφαλείας και τα διαχειριζόμαστε πλέων απομακρυσμένα από το κινητό μου τηλέφωνο .

ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΜΕΣΟ  ΚΙΝΗΤΟΥ  ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

1 ) ... Πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης οποιουδήποτε συναγερμού έχετε τοποθετημένο στο χώρο σας , παλαιού ή καινούργιου , με απλές εντολές από το κινητό σας τηλέφωνο και μόνο με το πάτημα ενός εικονιδίου αφής διαχειρίζεστε τα συστήματά σας όσα και αν είναι αυτά σε διαφορετικούς χώρους ...                                                    Αυτόνομο, απόλυτα δικό σας και φτιαγμένο για της δικές σας ανάγκες ασφαλείας ... www.securitytsiflidis.gr ...

2 ) ... ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ  ΚΑΙ  ΔΕΙΤΕ  ΑΠΟ  ΜΑΚΡΥΑ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ .
Πλήρης πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης συναγερμού smart home, μόνο με το πάτημα ενός εικονιδίου αφής , από την ___ '' TSIFLIDIS SECURITY '' ___ φτιαγμένο για της ανάγκες ασφαλείας σας με σύνδεση στο Κέντρο Λήψης & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμών και απόλυτη ενημέρωση για όλα τα δεδομένα του συστήματος σας ...

 

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ - ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΩΝ - ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Συναγερμούς έχουμε πολλών ειδών & πολλών εταιρειών, οι συνήθεις συναγερμοί που υπάρχουν στην αγορά είναι:

1) Οι καλωδιακοί συναγερμοί . 2) Οι ασύρματοι συναγερμοί .

3)Υβριδικοί συναγερμοί που σημαίνει ότι είναι και καλωδιακοί και ασύρματοι ταυτόχρονα και οπωσδήποτε είναι ποιο εύκολοι στη χρήση τους όπως και στην τοποθέτηση τους . Επίσης οι υβριδικοί συναγερμοί έχουν τα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στο μενού του προγραμματισμού τους από οποιουσδήποτε άλλους συναγερμούς στη παγκόσμια αγορά . Με λίγα λόγια τα συστήματα αυτά, είναι ένας αυτοματισμός που τον ρυθμίζουμε εμείς σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του πελάτη μας .

Η εταιρεία «Tsiflidis Security» χρησιμοποιεί πάντοτε αυτού του τύπου συστήματα ασφαλείας , τα υβριδικά συστήματα , όπου έχουν πολλές λειτουργίες στο δυναμικό  μενού του προγραμματισμού τους και προγραμματίζονται σύμφωνα με της ανάγκες του κάθε πελάτη μας .

Οι συνήθεις τρόποι κάλυψης του χώρου μας , είναι η κάλυψη όλων των σημείων πρόσβασης που είναι : όλα τα κουφώματα δηλαδή οι πόρτες και τα παράθυρα και τα καλύπτουμε με μαγνητικές επαφές της λεγόμενες  παγίδες κουφομάτων   , όπως καλύπτουμε τον χώρο κάθε  δωματίου που υπάρχει στην οικία ή την επιχείρησή μας με ανιχνευτές κίνησης τα λεγόμενα RADAR . Υπάρχουν πλήθως παρελκόμενων υλικών που μπορούμε να τοποθετήσουμε  έξτρα από τα συνηθησμένα , όπως ανιχνευτές θράυσης υάλων , κραδασμικούς ανιχνευτές για το λεγόμενο ριφιφί , ογκομετρικούς ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού περιμετρικού χώρου , ανιχνευτές καπνού , ανιχνευτές φωτιάς , ανιχνευτές πλημμύρας , κτλ.   Με αυτό  τον  τρόπο  καλυψης  έχουμε δυο ( 2 ) διαφορετικά  σενάρια  οπλισμού , ένα γενικό οπλισμό που οπλιζουν τα πάντα από όλα τα υλικά που έχουμε τοποθετίσει στο σύστημα συναγερμού μας και φεύγουμε τελείως από το χώρο μας ,  και ένα δεύτερο σενάριο μερικού οπλισμού για όταν είμαστε μέσα στο σπίτι μας , οπλίζουν όλα τα κουφόματα μας , πόρτες και παράθυρα ενώ οι ανιχνευτές κινησης βγαίνουν εκτός λειτουργείας δηλαδή σε αδράνεια θα έλεγα και εμείς έχουμε υψυλό το αίσθημα της ασφάλειας μέσα στην οικία μας και μπορούμε και κινούμαστε άνετα αλλά ασφαλισμένοι .

Α) ΚΑΛΩΔΙΑΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : Η κεντρική μονάδα του συναγερμού τοποθετείται μέσα στο σπίτι και συνήθως εκεί κοντά όπου έχουμε ρεύμα και τηλέφωνο. Αν ο πελάτης μας θέλει καλωδιακή συνδεσμολογία στον συναγερμό του , όλα τα καλώδια ξεκινάνε από εκεί που θα τοποθετήσουμε την κεντρική μονάδα του συστήματος ασφαλείας  για όλα τα παρελκόμενα υλικά που θα τοποθετήσουμε σε όλο το χώρο της εγκατάστασης . Για κάθε παρελκόμενο υλικό του συναγερμού φεύγει ξεχωριστό καλώδιο από την κεντρική μονάδα - κουτί του συστήματος , π.χ. για την κεντρική πόρτα εισόδου ενός καταστήματος θέλει συνήθως ένα καλώδιο για την μαγνητική επαφή - παγίδα πόρτας , όπως και για  όλα τα κουφομάτα  και το χαρακτηρίζουμε ως  ( ζώνη 1 ) .  Για τον ανιχνευτή κίνησης χώρου - ραντάρ που βρίσκεται π.χ. στο χολ και κοιτάζει τη πόρτα εισόδου φεύγει ξεχωριστό καλώδιο και το χαρακτηρίζουμε ως ( ζώνη 2 ) , όπως και για κάθε χώρο χρειαζόμαστε ξεχωριστά ανιχνευτή κίνησης - ραντάρ κτλ.  

Όπως καταλαβαίνουμε για να καλωδιώσουμε όλο το σπίτι μας σε όλα τα σημεία πρόσβασης πρέπει να τρυπήσουμε τα ντουβάρια - τοίχους  από την μία πλευρά ώς την άλλη για να περάσουμε και στα διπλανά δωμάτια καλώδια για τα παρελκόμενα υλικά του συναγερμού . Γι΄ αυτού του είδους την καλωδιακή εγκατάσταση έχουμε μια χρονοβόρα διαδικασία για να τρυπήσουμε και να καλωδιώσουμε όλο το σπίτι για να περάσουμε καλώδια γύρω γύρω από τα τοιχία του σπιτιού ή της επιχείρησης , μπορεί να μας πάρει σχεδόν μια ολόκληρη ημέρα για την ολοκλήρωση αυτής της εγκατάστασης . Για την επίτευξη του στόχου αυτού αναγκαστικά πρέπει να μετακινήσουμε πολλά υλικά μέσα στο χώρο , ντουλάπες , γραφεία , καναπέδες κτλ. οπωσδήποτε τρυπώντας τα τοιχία θα λερώσουμε το χώρο ελαφρός βέβαια για αυτού του είδους την εγκατάσταση .

Φυσικά  εμείς  πράττουμε    πάντοτε  αυτό   που  επιλέγει  ο  κάθε  πελάτης   μας .

Β) ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ : Σε μία διαφορετική εγκατάσταση όπως είναι ή ασύρματη εγκατάσταση , τοποθετούμε την κεντρική μονάδα του συναγερμού στον τοίχο , της δίνουμε ρεύμα και τηλέφωνο , από εκεί και ύστερα τοποθετούμε όλα τα υλικά σε όλους τους χώρους ασύρματα , χωρίς να χρειαστεί να τρυπήσουμε κάποιο τοιχίο και να αγγαρέψουμε - λερώσουμε όλο το σπίτι . Δεν τρυπάμε τα ντουβάρια - τοίχους  για να περάσουμε καλωδιώσεις , απλά βιδώνουμε τις μαγνητικές επαφές - παγίδες επάνω στα κουφώματα πόρτας ή παραθύρου και τους ανιχνευτές κίνησης χώρου - ραντάρ τους βιδώνουμε απλά το τοίχο , δεν μετακινούμε σε καμία περίπτωση έπιπλα όπως είναι : σκρίνια , ντουλάπες , καναπέδες , βιβλιοθήκες , κρεβατοκάμαρες κτλ. ... Έχουμε μια γρήγορη και ευκολότερη θα έλεγα εγκατάσταση σε σχέση με τη καλωδιακή, χωρίς να χρονοτριβήσουμε πολύ ώρα στο χώρο του πελάτη μας ως παρουσία και κυρίως χωρίς να λερώσουμε το χώρο του πελάτη μας με σκοπό να δυσαρεστηθεί .

ΕΝΑΣ  ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ  Η  ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ  ΕΧΕΙ  ΤΑ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΤΕΧΝΙΚΑ  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  ΑΠΟ  ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ  ΑΛΛΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ...

 

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΑ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΜΑΣ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

ΠΩΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΠΙΚΑ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ

ΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΜΑΣ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Όλα τα συστήματα ασφαλείας που είναι τοποθετημένα στον χώρο μας και ανάλογα το μοντέλο του συναγερμού που έχουμε πάντοτε τοποθετήσει , οπλίζουν και αφοπλίζουν με κάποιο κωδικό ασφαλείας από το πληκτρολόγιο , ή με κάποιο τηλεχειριστήριο από κοντινή απόσταση μερικών μέτρων , ή επίσης με κάποιο μαγνητικό μπρελοκάκι , όπως υπάρχει και σε μορφή πιστωτικής κάρτας αφής , δηλαδή τα τελευταία τα ακουμπάμε επάνω στο πληκτρολόγιο για να δώσουμε μετά την εντολή που θέλουμε . Όλα τα συστήματα  μπορούν να δεχθούν κάποιες αναβαθμίσεις  μικρές ή μεγάλες,  ανάλογα το μοντέλο πάντοτε του συναγερμού μας με σκοπό να κάνουν την ζωή μας ποιό εύκολη ...  Τα συστήματα που έχουμε τοποθετήσει για ασφάλεια στο χώρο μας , τα τοποθετήσαμε με μόνο γνώμονα , ( 1 ) πρώτων - για την προσωπική μας ασφάλεια όπως και για να προστατέψουμε τα περιουσιακά αγαθά  μας , ( 2 ) δεύτερων - κάποιος επίδοξος διαρρήκτης που θέλει να κλέψει θα το σκεφτεί δύο και τρείς φορές περισσότερο και θα το σκεφτεί πολύ καλά για να εισβάλει σε ένα χώρο που φυλάσσετε 24ώρες το 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο με σύστημα συναγερμού άμεσης ειδοποίησης , ( 3 ) τρίτων - σε περίπτωση που εισβάλει στο χώρο μας ένας επίδοξος διαρρήκτης θα αρχίσουν άμεσα να ηχούν οι σειρήνες και μέσα αλλά και έξω από τον χώρο μας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί  μεγάλος πανικός και να τραπεί άμεσα σε φυγή , ( 4 ) τέταρτων - ο επίδοξος διαρρήκτης δεν θα έχει την πολυτέλεια του χρόνου μετά από τόσο μεγάλο πανικό να καθίσει πολύ ώρα μέσα στον χώρο μας γιατί θα  δημιουργηθεί πλέων τέτοιος πανικός από τον ήχο των σειρήνων σε περίπτωση παραβίασης που θα τραπεί άμεσα σε φυγή  , ( 5 ) πέμπτων - κάποιος από την γειτονιά θα ξεσηκωθεί από τον μεγάλο αυτό θόρυβο που θα έχει δημιουργηθεί από τον ήχο των σειρήνων και θα σπεύσει να δει τι γίνετε και πού γίνετε ο πανικός αυτός , οπότε κάποιος θα δει κάτι , για παράδειγμα , έναν σωματότυπο , ένα πρόσωπό , χρώματα ρούχων , έναν τύπο και μία μάρκα αυτοκινήτου , ένα μοντέλο και ένα χρώμα οχήματος κτλ.. και ( 6 ) έκτων - που είναι το σημαντικότερο από όλα,  είναι ότι το σύστημα μας  θα μας ειδοποιήσει αμέσως όπου και αν βρισκόμαστε , 1... πρώτων με σύνδεση μέσω σταθερής τηλεφωνίας , 2... δεύτερων με σύνδεση μέσω κινητής τηλεφωνίας , 3... τρίτων με καλωδιακή σύνδεση δικτύου internet  και   4... τέταρτων που είναι και το απόλυτο στην ασφάλειά μας με σύνδεση GPRS δεδομένων και κάρτα SIM δικτυακή internet κρυπτογραφημένη από όπου είμαστε πλέων ON  LINE συνδεδεμένοι και την ειδοποίηση σημάτων την παίρνουμε πλέων ανά ένα δευτερόλεπτο , τόσο γρήγορα πλέων , πράγμα που σημαίνει ότι είναι , ότι ποιό γρήγορο όπως και ότι ποιό ασφαλές πλέων στον πλανήτη στην λήψη σημάτων ειδοποίησης συναγερμών σε ταχύτητα , με αποτέλεσμα και σαφώς να είμαστε άμεσα ποιό ενημερωμένοι οπουδήποτε και να βρισκόμαστε , μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο.

Με την νούμερο ( 4 ) σύνδεση GPRS internet δεδομένων ειδοποίησης  παίρνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή στο δευτερόλεπτο τα σήματα του συναγερμού μας μέσα από μία εφαρμογή σε εικονίδιο του κινητού μας και γνωρίζουμε  απομακρυσμένα και άμεσα  τι γίνετε στον χώρο μας , αυτόν τον χώρο δηλαδή που έχω τοποθετήσει συστήματα ασφαλείας και τα διαχειριζόμαστε πλέων απομακρυσμένα από το κινητό μου τηλέφωνο .

 ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΜΕΣΟ  ΤΟΥ  ΚΙΝΗΤΟΥ  ΜΑΣ  ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ...

1 ) ... Πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης οποιουδήποτε συναγερμού έχετε τοποθετημένο στο χώρο σας , παλαιού ή καινούργιου , με απλές εντολές από το κινητό σας τηλέφωνο και μόνο με το πάτημα ενός εικονιδίου αφής διαχειρίζεστε τα συστήματά σας όσα και αν είναι αυτά σε διαφορετικούς χώρους ... Αυτόνομο, απόλυτα δικό σας και φτιαγμένο για της δικές σας ανάγκες ασφαλείας ... www.securitytsiflidis.gr ...

2 ) ... . ____ . ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . _____ . 
Πλήρης πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης συναγερμού smart home, μόνο με το πάτημα ενός εικονιδίου αφής , από την ___ '' TSIFLIDIS SECURITY '' ___ φτιαγμένο για της ανάγκες ασφαλείας σας με σύνδεση στο Κέντρο Λήψης & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμών και απόλυτη ενημέρωση για όλα τα δεδομένα του συστήματος σας  πάντα μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο ...

Σε περίπτωση που απομακρυνθούμε από το χώρο μας αρκετά χιλιόμετρα και δεν θυμόμαστε ότι οπλίσαμε τον συναγερμό τι κάνουμε ; Θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε για να οπλίσουμε ; ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ...

Σε περίπτωση που απομακρυνθούμε από το χώρο μας

αρκετά χιλιόμετρα και δεν θυμόμαστε ότι οπλίσαμε τον συναγερμό τι κάνουμε ; Θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε για να οπλίσουμε ; ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ...

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ! ... Θα πάρουμε τηλέφωνο από το κινητό μας τον συναγερμό μας από όπου  και  αν  βρησκόμαστε  και μόλις κάνουμε την κλήση, μας απαντάει ο συναγερμός στα Ελληνικά και μας λέει με φωνητικές εντολές «Δώστε μου τον 4ψήφιο κωδικό του χρήστη», αυτό γίνετε για να μπορέσει το σύστημα να μας βάλει στο μενού του. Μόλις το σύστημα δεχτεί τον σωστό κωδικό τους χρήστη μας το ανακοινώνει και τότε μονάχα αρχίζει να μιλάει με ηχογραφημένες οδηγίες, διαφορετικά αν πατήσουμε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας μας βγάζει εκτός και κλείνει την γραμμή αυτόματα. Μόλις ανοίξει το μενού, το σύστημα μας μιλάει με ηχογραφημένες οδηγίες στα Ελληνικά και μας καθοδηγεί : π.χ. για οπλισμό του συστήματος πατήστε το ένα ( 1 ), για αφοπλισμό του συστήματος πατήστε το δύο ( 2 ), για έλεγχο του συστήματος πατήστε το τρία ( 3 ), κ.τ.λ., με το μηδέν ( 0 ) βγαίνουμε από το μενού του συστήματος, έχει πολλές ακόμη επιλογές με σημαντικές πληροφορίες.

Ποια είναι τα βασικά είδη Συναγερμών που υπάρχουν;

Ποια είναι τα βασικά είδη Συναγερμών που υπάρχουν;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

Συναγερμοί υπάρχουν πολλών ειδών στην αγορά , όπως και πολλών εταιρειών . Τα σημαντικότερα αλλά και συνήθεις είδη συναγερμού που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά είναι τρία  ( 3 ). Τα Ενσύρματα συστήματα συναγερμού, τα Ασύρματα συστήματα συναγερμού και τα Υβριδικά συστήματα συναγερμού, τα οποία είναι ταυτόχρονα και Ασύρματα και Καλωδιακά, δηλαδή σε μία εγκατάσταση προχωράμε όπως ακριβώς μας βολεύει ανάλογα την δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε . Η Εταιρία TSIFLIDIS  SECURITY χρησιμοποιεί μόνο υβριδικά συστήματα συναγερμού, τα οποία έχουν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στο μενού τους από οποιοδήποτε άλλο σύστημα συναγερμού , και  ταυτόχρονα μας δίνουν την δυνατότητα , απομακρυσμένης διαχείρισης μέσο του κινητού μας τηλεφώνου , από όπου και αν βρισκόμαστε για κάθε χρήστη με κωδικό του συναγερμού του ξεχωριστά , έτσι ώστε να μπορέσουμε να  καλύψουμε τις ανάγκες  και της απαιτήσεις του ποιο απαιτητικού μας πελάτη.

 

__ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

Ποια η διαφορά του Ενσύρματου από το Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού;

Ποια η διαφορά του Ενσύρματου από το Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού;

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Το Ασύρματο σύστημα συναγερμού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καλωδίωση, έχουμε μία γρήγορη, εύκολη και πιο καθαρή εγκατάσταση στον χώρο του πελάτη μας γιατί δεν τρυπάμε τοίχους για να περάσουμε από την μια μεριά στην άλλη καλώδια, δεν λερώνουμε το χώρο του πελάτη μας, δεν μετακινούμε σκρίνια , ντουλάπες , κρεβατοκάμαρες , καναπέδες για να περάσουμε γύρω γύρω καλωδιώσεις, δίνουμε τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος μόνο στην κεντρική μονάδα του συναγερμού με το ενσωματομένο πληκτρολόγιο και την εξωτερική σειρήνα και σύνδεουμε το σύστημα συναγερμού με την τηλεφωνική  γραμμή του χώρου για να μπορέσει να μας καλέση σε περίπτωση συναγερμού. Έτσι, επιτυγχάνουμε ελάχιστη παρέμβαση και ταλαιπωρία στο χώρο του πελάτη μας γιατί τελειώνουμε ποιό γρήγορα αλλά και ποιο καθαρά την ασύρματη εγκατάσταση στο χώρο του. Οι ανιχνευτές κίνησης - "ραντάρ" και οι μαγνητικές επαφές - "παγίδες"" είναι και αυτά χωρίς καλώδια , λειτουργούν με μπαταρίες ασύρματα και βιδώνονται απλά σε κάθε σημείο ελέγχου χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Η αλλαγή των μπαταριών εξαρτάται από την ποιότητα του συστήματος και τη χρηστικότητα του από κάθε πελάτη.  Το Τεχνικό Τμήμα της TSIFLIDIS SECURITY θα σας ενημερώνει τακτικά για την ανάγκη αντικατάστασης των μπαταριών όποτε αυτό είναι απαραίτητο.                                                                                                                                                                                 

Το Ενσύρματο σύστημα συναγερμού, χρειάζεται καλωδίοση για κάθε υλικό ξεχωριστά έτσι ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε της βλάβες. Συνήθως, συνίσταται σε υπό κατασκευή οικίες ή άλλους χώρους. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αν χρειαστεί να τοποθετήσουμε ενσύρματο - καλωδιακό σύστημα συναγερμού σε ένα κατοικημένο σπίτι , γιατί θα χρειαστεί να τρυπήσουμε όλα τα τοιχία με σκοπό να περάσουμε της καλωδιόσεις μας , όπως επίσης θα χρειαστεί και να μερακινήσουμε τα έπιπλά μας . 

Η καλωδίωση μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματία ηλεκτρονικό (πτυχιούχο) για χαμηλής τάσης ρεύματα όπως είναι : 6v, 9v, 12v & 24v και μόνο από ηλεκτρονικό βάση του νόμου 2518/97, ο οποίος έδωσε εξετάσεις με το πτυχείο του στα ΚΕ.ΜΕ.Α.Α. Κέντρα Μελετών Ασφαλέιας της Ελληνικής Αστυνομίας για να πάρει ειδική  άδεια εργασίας Β' κατηγορίας από την Ελληνική Αστυνομία για να τοποθετεί συστήματα ασφαλείας βάση της νομοθεσίας, η άδεια αυτή έχει εφαρμογή μόνο εάν και εφόσον εργάζεται αποκλειστικά σε εταιρία security και όχι μόνος του αυτόβουλα, διαφορετικά για οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό που κάνει εγκατάσταση μόνος του χωρίς να εργάζεται σε εταιρεία security αποτελεί ποινικό αδίκημα με άμεση σύληψη , τακτική δικάσιμος, αφαίρεση αδείας εγκαταστάτη, χρηματικό πρόστιμο, ποινή φυλάκισης και κατάσχεση του παράνομου εγκατεστημένου υλικού.Τα συνεργεία της TSIFLIDIS SECURITY αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ως προς την νομιμότητα αλλά και της εργασίες που προσφέρουν. Τα καλωδιακά συστήματα συναγερμού χρειάζονται αλλαγή μπαταριών μόνο στην κεντρική μονάδα και στην εξωτερική σειρήνα και συνήθως η καλωδιακή εγκατάσταση , είναι μια χρονοβόρα εγκατάσταση.

Μπορώ να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι όταν ο Συναγερμός μου είναι Ενεργοποιημένος;

Μπορώ να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι , όταν

ο  Συναγερμός  μου  είναι  Ενεργοποιημένος;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

 

Κάποια συστήματα συναγερμού, έχουν την δυνατότητα διαφορετικών σεναρίων οπλισμού, π.χ. ( Α' ) Σενάριο : Γενικός Οπλισμός της οικίας μας όταν λείπουμε από το σπίτι , που σημαίνει ότι οπλίζουν τα πάντα μέσα και έξω απο το χώρο μου, ή ( Β') Σενάριο : όταν είμαστε μέσα στο σπίτι μας πραγματοποιούμε μερική όπλιση , δηλαδή οπλίζουν - ενεργοποιούνται οι μαγνητικές επαφές - παγίδες  στα κουφωμάτα , ( πόρτες και παράθυρα ) που καλύπτουν την περιμετρική κάλυψη της οικίας ή του χώρου μας, ή  ακόμη  ενεργοποιείται η κάλυψη έξω απο τον χώρο μας με εξωτερικούς ογκομετρικούς ανιχνευτές κίνησης των μπαλκονιών ή περιφερειακά γύρω γύρω και έξω από το σπίτι σε μία μονοκατοικία ή τον οποιοδήποτε οικιακό και επαγκελματικό χώρο. Τι σημαίνει αυτό; Ο συναγερμός οπλίζει όλα τα κουφώματα του σπιτιού περιφεριακά με της μαγνητικές επαφές - παγίδες σε (πόρτες, παράθυρα) όπως και τα εξωτερικά υλικά που τοποθετήσαμε , αν έχουμε τοποθετίσει φυσικά στον εξωτερικό μας χώρο, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης  έχει την δυνατότητα να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο του άνετα με οπλισμένο το συστημά του  , ενώ οι ανιχνευτές κίνησης τα λεγόμενα ραντάρ που βρήσκονται τοποθετημένα μέσα στον χώρο μας είναι σε αδράνεια , δηλαδή εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που θέλουμε εμείς , αρκεί να μην ανοίξει κάποιος τα κουφώματα (πόρτες, παράθυρα) και ενεργοποιηθούν οι μαγνητικές επαφές - παγίδες , τότε θα χτυπήσει - ενεργοποιηθεί ο συναγερμός μας .

Πώς θα ειδοποιούμαι όταν είμαι εκτός σπιτιού όταν ενεργοποιηθεί ή χτυπήσει ο Συναγερμός μου ;

Πώς θα ειδοποιούμαι όταν είμαι εκτός σπιτιού όταν

ενεργοποιηθεί ή χτυπήσει ο Συναγερμός μου ;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Όποιος επιλέξει ένα σύστημα συναγερμού για εγκατάσταση στον χώρο του από την "TSIFLIDIS  SECURITY", θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα και για οποιοδήποτε συμβάν του συναγερμού του , οπουδήποτε και να βρίσκεται 24ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες τον χρόνο ,  η ενημέρωση αυτή γίνεται από τον ενσωματομένο αυτόματο τηλεφωνητή 4ων τηλεφώνων με ηχογραφημένο μύνημα που έχουν τα συστήματα ασφαλείας που εμπορευόμαστε . Άλλα συστήματα πάλι προκαλούν απλά  πανικό  σειρήνας μέσα και έξω απο τον χώρο μας με μόνο αποτέλεσμα  να προλάβει να ακούσει κάποιος από την γειτονιά κάτι ή ακόμη και να δεί κάτι . Όπως είπαμε παραπάνω ειδοποιούμαστε μέσω του αυτόματου τηλεφωνητή του συναγερμού μας ο οποίος με ένα ηχογραφημένο μήνυμα μας ενημερώνει τηλεφωνικά στα τηλέφωνα ανάγκης που έχουμε δηλώσει για το συναγερμό μας , εμάς τους ίδιους ή ακόμη και τα δικά μας οικία άτομα , ειδοποιούμαστε επίσης τηλεφωνικά με ένα ηχογραφημένο μύνημα μέσω GSM κάρτας κινητής τηλεφωνίας , σύνδεση με GPRS , ειδοποίηση επίσης με SMS ή τηλεφωνική κλήση ειδοποίησης . Η καλύτερη όμως σύνδεση ειδοποίησης του συναγερμού μας , έιναι μέσω σύνδεσης του συστήματος συναγερμού μας με το (Κ.Λ.&Δ.Σ.Σ.) , Κέντρο Λήψεως και Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμών, όπου το προσωπικό του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμών που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες τον χρόνο ειδοποιεί άμεσα , γρήγορα και αποτελεσματικά τον κάθε πελάτη και τα συμβαλόμενα με αυτόν πρόσωπα που έχουν δηλωθεί για ειδοποίηση , ή ειδοποεί το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής αν και εφόσον χρειαστεί .

Το προσωπικό ασφαλείας της  "TSIFLIDIS  SECURITY"  σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά ειδοποιεί και πράτει άμεσα τα δέοντα για οτιδήποτε συμβαίνει  στον χώρο του κάθε πελάτη και ειδοποιεί όλες της αρμόδειες υπηρεσίες και πρόσωπα που συνεργάζεται , αυτός φυσικά είναι και ο ρόλος ενός Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμών, να επεξεργάζεται και να μεταβιάζει τα σήματα του συναγερμού άμεσα .

ΜΠΟΥΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟΥ ... Πώς ειδοποιείτε ο πελάτης και ποιές είναι οι ενέργειες που κάνει η εταιρεία TSIFLIDIS SECURITY .

ΜΠΟΥΤΟΝ   ΠΑΝΙΚΟΥ ...  Πώς  ειδοποιείτε ο πελάτης και ποιές

είναι  οι  ενέργειες που κάνει η εταιρεία 'TSIFLIDIS SECURITY' .

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Μπουτόν πανικού υπάρχουν πολλών ειδών ως υλικά, ακόμη και για ευπαθείς ομάδες παππούς - γιαγιά και αρώστους . Κάθε φορά που κάποιος πελάτης ενεργοποιήσει το μπουτόν πανικού του, το  σύστημα ενεργοποιεί της σειρήνες μέσα αλλά και έξω απο τον χώρο μας και προκαλείτε πανικός , έτσι ώστε ο πιθανός κλέφτης να τραπεί σε φυγή και το σύστημα συναγερμού μέσω του αυτόματου τηλεφωνητή που διαθέτει των 4ων τηλεφώνων να καλέση τα συμβαλόμενα άτομα που είναι συνδεδεμένα σε κάθε περίπτωση , όταν όμως ο πελάτης είναι συνδεδεμένος με τον συναγερμό του  μαζί μας στην "TSIFLIDIS  SECURITY"  τότε τον παρακολουθούμε εμείς απο το ( Κ.Λ.Σ.Σ. )  Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμών ο οποίος χρήζει πραγματικά προστασίας και ασφάλειας και έχει ανάγκη να το χρησιμοποιήσει , εμείς ως εταιρεία παροχών υπηρεσιών ασφάλειας συντάσσουμε ιδιαίτερο συμφωνητικό μαζί του. Μόλις ένας πελάτης κάνει χρήση του μπουτόν πανικού η εταιρεία μας πρώτα ειδοποιεί: 1) Την Ελληνική Αστυνομία ότι απειλείται προσωπικά ο πελάτης μας. 2) Ειδοποιεί τους φύλακες της εταιρείας "TSIFLIDIS  SECURITY" να προβούν κι αυτοί άμεσα σε άμεση επέμβαση προς το πελάτη μας. 3) Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμών θα πάρει τηλέφωνο το πελάτη μας με σκοπό να επιβεβαιώσει την ενέργεια αυτή. Π.χ. ( A΄σενάριο ) «Καλησπέρα σας , από "TSIFLIDIS  SECURITY"  τηλεφωνούμε , πείτε μου παρακαλώ τον κωδικό ασφάλειας σας , σε περίπτωση που ο πελάτης μου πει έλα μωρέ εγώ είμαι  όλα καλά , εμείς το Κέντρο Επιχειρήσεων γνωρίζουμε ότι απειλείται πραγματικά. Σε περίπτωση που του πούμε πάλι, (ως Β’ σενάριο) παρακαλώ πολύ πείτε μου κωδικό ασφαλείας σας και μου πει λανθασμένο κωδικό γνωρίζουμε ότι απειλείται πραγματικά. ( Γ΄ σενάριο ) : σε περίπτωση που τον ρωτήσουμε δώστε μας παρακαλώ τον κωδικό ασφάλειας σας και μας δώσει το πραγματικό κωδικό ασφαλείας , τότε μονάχα μιλάμε μαζί του και τον ρωτάμε γιατί πάτησε το μπουτόν πανικού. Για παράδειγμα μπορεί να μας πει «συγγνώμη, κατά λάθος». Τότε η εταιρεία μας ειδοποιεί άπαντες ξανά για λανθασμένο σήμα του πελάτη προς εμάς για να σταματήσουν όλες οι ενέργειες άμεσης επέμβασης από όλες της αρμόδιες αρχές.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΥΛΙΚΑ  ΑΠΟ  ΚΟΜΒΙΑ - ΚΟΥΜΠΙ ΠΑΝΙΚΟΥ

Κουμπί πανικού έχει πάνω το χειριστήριο μας με κόκκινο χρώμα και κεραυνό. Κουμπί πανικού επίσης μπορρούμε να τοποθετήσουμε επιτείχιο με τη μορφή διακόπτη φωτών, φανερός διακόπτης επάνω στο γραφείο ή στο πάγκο μας, κρυφός διακόπτης κάτω από το γραφείο ή κάτω από το πάγκο μας και ποδο-μπουτόν στο πάτωμα. Τα μπουτόν πανικού έχουν ιδιάτερη σημασία. Παράδειγμα: βρίσκεται η κυρία του σπιτιού μόνη στο σπίτι και υποψιάζεται μερικά λεπτά ότι κάποιος είναι ΄πεξω από το παράθυρο της και κάνει κάποιον διακριτικό θόρυβο , πατώντας το κόκκινο κουμπάκι με την αστραπή απ’ το χειριστήριο που έχει στα κλειδιά της ενεργοποιούνται οι σειρήνες μέσα και έξω του χώρου μας και ταυτόχρονα ο επίδοξος διαρρήκτης-κλέφτης με τον πανικό που θα κάνουν οι σειρήνες θα τραπεί σε φυγή. Επίσης, σ’ένα κατάστημα για παράδειγμα μπορούμε να έχουμε σιωπηλό πανικό σειρήνας την ώρα δηλαδή που θα πατήσουμε το κόκκινο κουμπάκι του πανικού να μην ηχήσει κμιά σειρήνα αλλά σιωπηλά να ειδοποιηθεί η εταιρεία securityπου μας επιβλέπει για να ειδοποιήσει άπαντες από τις αρμόδιες αρχές να εισβάλλουν στο χώρο του καταστήματος που μας απειλούν με σκοπό να συλλάβει τους ληστές που μας επιλούν χωρίς αυτοί να έχουν καταλάβει ότι εμεις ειδοποιήσαμε κάποιον. Μπουτόν πανικού επίσης τοποθετούμε σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους ή αρρώστους που σημαίνει ότι κρεμάμε ένα κολιέ στο λαιμό τους με το μπουτόν πανικού και σε περίπτωση που αισθανθούν δυσφορία και το πατήσουν ειδοποιούμε αυτομάτως τα δικά τους συμβαλλόμενα πρόσωπα για να πράξουν τα δέοντα.

Ποιός επιτρέπετε σύμφωνα με τον Νόμο 2518/1997 - 3707/2008 να τοποθετεί μονάχα Συστήματα Ασφαλείας .

Ποιός  επιτρέπετε  σύμφωνα  με  τον  Νόμο  2518/1997  τροποποιημένος

με  τον  3707/2008  να  τοποθετεί  μονάχα  Συστήματα  Ασφαλείας .

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Σύμφωνα με τον Νόμο 2518/1997 , το επάγγελμα για την ασφάλεια ονομάζεται (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ή Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας , ( SECURITY )   είναι μία ξενική έκφραση , οι ( Ι.Ε.Π.Υ.Α. ) και μόνο αυτές έχουν την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα για μελέτες συστημάτων ασφαλείας , εγκαταστάσεις πάσης φύσεως συστημάτων ασφαλείας , συντηρήσεις συστημάτων ασφαλείας , Ηλεκτρονική Επίβλεψη - Παρακολούθηση Υπηρεσιών Κέντρων Λήψεων Σημάτων Συναγερμών με άμεση μεταβίβαση - πληροφόριση - ειδοποίηση - ενημέρωση σε κάθε συμβαλλόμενο πελάτη , όπως και ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για οποιοδήποτε συμβάν εάν και εφόσον χρειαστεί ... Επίσης  για όλες της Παροχές Υπηρεσιών Ασφαλείας με Προσωπικό Ασφαλείας και Πάσης Φύσεως Φυλάξεις, αρμόδειες είναι μονάχα οι εταιρείες ασφαλείας και κανείς άλλος ως απλό φυσικό πρόσωπο ...

Το Επάγγελμα για την Ασφάλεια είναι αποκλειστικά και μόνο των εταιρειών Ασφαλείας ...                                                                              

Σύμφωνα με τον Νόμο 2518/1997 οι εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας γίνονται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματία ηλεκτρονικό (πτυχιούχο) βάση του νόμου, ο οποίος έχει δώσει εξετάσεις με το πτυχίο του ηλεκτρονικού στα (ΚΕ.ΜΕ.Α.Α.) Κέντρα Μελετών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας για πιστοποίηση ( Ε.Ο.Π.Ε.Π.) Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού και μετά την επιτυχία των εξετάσεων μπορεί να εκδοθεί ειδική άδεια εργασίας Β' κατηγορίας από την Ελληνική Αστυνομία, Εγκαταστάτη Συστημάτων Ασφαλείας για να μπορεί νόμιμα και με άδεια να τοποθετεί συστήματα ασφαλείας , η άδεια αυτή έχει εφαρμογή μόνο εάν και εφόσον εργάζεται αποκλειστικά σε εταιρία security (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ή Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας και όχι να εργάζεται μόνος του αυτόβουλα ως φυσικό πρόσωπο , διαφορετικά για οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό που ασκεί και κάνει εγκατάσταση αποκλειστικά μόνος του , αποτελεί ποινικό με σλυληψη και άμεση αυτόφορη διαδικασία , αδίκημα με τακτική δικάσιμο , αφαίρεση αδείας εγκαταστάτη , χρηματικό πρόστιμο , κατάσχεση των μηχανημάτων γιατί είναι παράνομη η εγκατάσταση και ποινή φυλάκισης ανάλογα τον όγκο του αδικήματος . Η άγνοια του Νόμου προς τους παραβάτες που ισχύει πάνω από  30 χρόνια τιμωρείτε . Τα συνεργεία της "TSIFLIDIS SECURITY" αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ως προς την νομιμότητα αλλά και τις εργασίες που προσφέρουν με ειδική σήμανση σύμφωνα πάντοτε με αναγραφόμενο τον κωδικό του νόνου που ισχύει σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά ανάλογα πάντοτε την εγκατάσταση ...

Πόσο απαραίτητη είναι η πυρανίχνευση σε ένα σύστημα ασφαλείας συναγερμού .

Πόσο απαραίτητη είναι η πυρανίχνευση σε

ένα σύστημα ασφαλείας συναγερμού .

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Η πυρανίχνευση σε ένα σύστημα συναγερμού είναι απόλυτα απαραίτητη , για τον λόγο ότι λειτουργεί αυτόνομα 24 ώρες το 24ωρο , 365ημέρες το χρόνο , είτε είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός μας  είτε είναι αυτός απενεργοποιημένος . Για τον λόγο αυτό καλύτερα προληπτικά να τοποθετίσουμε έναν τέτοιο ανιχνευτή καπνού ή φωτιάς σε πιθανά σημεία εστίας πυρκαγιάς , παρά για ένα ελάχιστο πενιχρό ποσό χρημάτων να καούν ή να βανδαλιστούν τα περουσιακά μας αγαθά , ένω αν είχαμε φροντίσει προληπτικά από νωρίς για την τοποθέτιση μίας ολοκληρομένης πυρανίχνευσης , θα κοιμόμασταν ποιό ήσυχοι γιατί θα μας ειδοποιούσε το σύστημα μας οπουδήποτε και να ήμασταν , με αποτέλεσμα να προλάμβανα να γλυτώσο τα υπάρχοντα μου και όχι να βρώ μια ολοκληρωτική καταστροφή .

Είναι τα Ασύρματα Συστήματα Συναγερμού παράνομα ή ακόμη και επικίνδυνα;

Είναι τα Ασύρματα Συστήματα Συναγερμού

παράνομα ή ακόμη και επικίνδυνα;

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί και διάφοροι ασύρματοι συναγερμοί. Τα ασύρματα συστήματα που είναι νόμιμα και ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον οφείλουν να τηρούν τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Κοινοτικής Οδηγίας R-TTE 1999/5/EC που ορίζει τις προδιαγραφές και τους όρους λειτουργίας όλων των ασύρματων συσκευών και εξοπλισμού σε ότι αφορά την εισαγωγή τους στην εγχώρια αγορά. Διαφορετικά αν δεν τηρούν της Ευρωπαϊκές Οδηγίες δεν μπορούν να εισαχθούν στην χώρα μας , θα σταματήσουν στον έλεγχο του τελωνείου .    Σε κάθε περίπτωση τα ασύρματα συστήματα ασφαλείας συναγερμού που τηρούν τα στάνταρ της Ευρωπαϊκής Κοινωτικής Οδηγίας είναι αξιόπιστα , λειτουργικά και φέρουν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά στο μενού τους  απο ότι τα καλωδιακά συστήματα ασφαλείας και δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία μας  .

Οι Ασύρματοι Συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα ;

Οι Ασύρματοι Συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα ;

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν , το να παραβιαστεί ένας οποιοσδήποτε  συναγερμός ήταν ευκολότερο , είτε είναι ασύρματος έιτε  ενσύρματος. Τα σύγχρονα συστήματα ασυρμάτων συναγερμών όταν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας προστατεύονται από μία σειρά ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών και έχουν πλέων πολλές δικλίδες ασφαλείας που τα καθηστούν απαραβίαστα . Οι τεχνολογίες αυτές καθιστούν την επικοινωνία των ανιχνευτών με το κέντρο - μονάδα συναγερμού  τόσο ασφαλή που σε πολλές περιπτώσεις το ασύρματο σύστημα υπερτερεί από ένα ενσύρματο με καλώδια τα οποία μπορούν να παραβιαστούν με βραχυκύκλωμα, αλλά επίσης και αυτό δεν υφίσταται γιατί οι παράμετροι ασφαλείας είναι πλέων τόσοι πολλοί για να μπορέσει να παραβιαστεί ένα σωστά τοποθετημένο σύστημα ασφαλείας.                                                                                                                                          Η εταιρεία  'TSIFLIDIS  SECURITY'  τηρεί όλες αυτές της παραμέτρους ασφαλείας στα πλαίσεια του νόμου .

Εκπέμπει Ακτινοβολία ένας Ασύρματος Συναγερμός;

Εκπέμπει Ακτινοβολία ένας Ασύρματος Συναγερμός;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Το περιβάλλον μας μέσω των δεκάδων πομπών και δεκτών (ραδιόφωνα, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, υπολογιστές κτλ.) είναι επιβαρυμένο με περίσσια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Οι αντίστοιχες εκπομπές ασύρματου συναγερμού είναι σχεδόν μηδενικές και απειροελάχιστες συγκριτικά με τους υπόλοιπους σχετικούς παράγοντες τόσο λόγω κατασκευής όσο και του τρόπου λειτουργίας.

Οι Συναγερμοί δίνουν ψευδείς Συναγερμούς;

Οι Συναγερμοί δίνουν ψευδείς Συναγερμούς;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Ο ψευδής συναγερμός οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους είτε πρόκειται για ενσύρματο είτε για ασύρματο σύστημα συναγερμού : 1. Κακή & φθηνή ποιότητα ανιχνευτών 2. Κακή εγκατάσταση αισθητήρων 3. Λάθη του χρήστη , ανθρώπινος παράγοντας 4. Τυχαία γεγονότα π.χ. κεραυνοί, σεισμοί, μεγάλα φορτία με ντεσιμπέλ θορύβου και τέλος μεγάλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία στην περιοχή. Η 'TSIFLIDIS SECURITY' με την κορυφαία ποιότητα των υλικών της, το έμπειρο τεχνικό προσωπικό, αλλά και με την σωστή ενημέρωσή σας και την συνεχή τεχνική υποστήριξη, διασφαλίζει ότι οι πιθανότητες για τους τρεις πρώτους λόγους έχουν ελαχιστοποιηθεί πάρα πολύ.

Τι είναι το Κέντρο Λήψεως & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμού;

Τι είναι το Κέντρο Λήψεως & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμού;

 

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της 'TSIFLIDIS SECURITY', παρέχει 24ώρη κάλυψη και ενημέρωση , μεταβίβάζει όλα τα σήματα του συναγερμού στους συμβεβλημένους μαζί μας πελάτες για οτιδήποτε συμβαίνει στο χώρο τους . Με μια πολύ μικρή μηνιαία συνδρομή, το σύστημα συναγερμού συνδέεται και παρακολουθείται συνεχώς από το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων της 'TSIFLIDIS  SECURITY' . Το μεγάλο πλεονέκτημα της σύνδεσης με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων είναι ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης συναγερμού, ο πελάτης ειδοποιείται αμέσως σε δευτερόλεπτα θα έλεγα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας και σε περίπτωση συμβάντος, αναλαμβάνουν την ειδοποίηση των Αρχών Ασφαλείας για τα περαιτέρω. 1 … Πρώτα από όλα το ( Κ.Λ.Σ.Σ.) διαχωρίζει της ζώνες, δηλαδή τα σημεία τοποθέτησης στο χώρο για τα υλικά του Συναγερμού, π.χ. ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, κτλ., δηλαδή που ανήκουν αυτά τα υλικά. 2 … Διαχωρίζη τους χρήστες - ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Σύστημα για το ποιός όπλισε ή αφόπλισε το Σύστημα μας με αριθμητική σειρά χρηστών. 3 … Λαμβάνουμε την διακοπή και την επαναφορά του ρεύματος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. 4 … Λαμβάνουμε την διακοπή και την επαναφορά της επικοινωνίας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. 5 … Γνωρίζουμε από ποια ζώνη, δηλαδή σημείο του χώρου χτύπησε ή αλλιώς Ενεργοποιήθηκε ο Συναγερμός μας ως Διάρρηξη ή οτιδήποτε άλλο σήμα είναι αυτό πχ. Ανιχνευτής Καπνού στο λεβητοστάσιο, ή Μπουτόν πανικού προσωπικής Απειλής για Άμεση Επέμβαση. 6 … Γνωρίζουμε επίσης κάθε πότε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες της Κεντρικής Μονάδας του Συναγερμού, της Εξωτερικής Σειρήνας, ή των Ασύρματων υλικών του συστήματος μας. 7… Γνωρίζουμε συνέχεια και κυρίως ανά μία ώρα που μας στέλνει σήματα ο Συναγερμός μας, όλες της βλάβες και τα προβλήματα του Συστήματος Συναγερμού, από το Τεστ Καλής Επικοινωνίας που μας στέλνει ο Συναγερμός μας στο Κέντρο ( Κ.Λ.Σ.Σ.) είτε είναι Ενεργοποιημένος ο Συναγερμός μας είτε όχι . Είναι το σημαντικότερο σήμα που παίρνουμε στο Κέντρο μας. 8 … Μας στέλνει το ( Κ.Λ.Σ. ) όποτε το ορίσουμε εμείς, πχ. Ημερήσια, Εβδομαδιαία ή Μηνιαία γραπτή αναφορά REPORT όλων των κινήσεων του Συναγερμού σας και αυτών που χρησιμοποιούν τον Συναγερμό στο email σας, που σημαίνει ότι καταγράφουμε στο αρχείο μας ( Κ.Λ.Σ.) της κινήσεις του Συναγερμού σας αλλά και όλων των χρηστών και σας την παρουσιάσουμε για επιβεβαίωση καθημερινά, αλλά και όταν την χρειαστείτε. 9 … Σας δίνουμε εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε να γνωρίζεται τα πάντα για τον Συναγερμό σας από το (Κ.Λ.Σ.) και όχι μόνο, σε ζωντανό LIVE χρόνο απευθείας μετάδοση ανά πάσα ώρα και στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας, όπου και αν βρίσκεσθε, οποιαδήποτε ώρα για να γνωρίζεται άμεσα τα πάντα για τον χώρο σας. 10 ... Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμών, σε κάθε περίπτωση, αμέσως μόλις πάρει Σήματα από Οποιοδήποτε Συναγερμό για οποιαδήποτε βλάβη, Ειδοποιεί Άμεσα, Γρήγορα και Αποτελεσματικά, κάθε Συμβαλλόμενο Υπεύθυνο του κάθε χώρου, όπως και το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με μόνο σκοπό, την μεταβίβαση των εντολών μας σε εσάς με σκοπό να προλάβουμε την ολική ζημία με την αποτροπή για οποιαδήποτε βλάβη, είτε είναι κλοπή, διάρρηξη ή ληστεία. 

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω , ότι έχουμε αναβαθμίσει το  έτος  2019  και τα τρία ( 3 ) Κέντρα Λήψης Σημάτων Συναγερμών - Καμερών -  GPRS  Παρακολούθησης σε ζωντανό - πραγματικό χρόνο & της Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων και Ανθρώπινου Δυναμικού ...  Τα παρακολουθείτε όλα πλέων από το κινητό σας τηλέφωνο ζωντανά σε πραγματικό χρόνο από όπου και να βρήσκεστε ...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΉ :
Πλήρης   πρόγραμμα   απομακρυσμένης   διαχείρισης   συναγερμού   smart  home   μόνο  με  το  πάτημα   ενός   εικονιδίου αφής ,  από   την ___ '' TSIFLIDIS SECURITY '' ___ φτιαγμένο   για   της   ανάγκες   ασφαλείας   σας  &  Συνδεδεμένο   με  το  Κέντρο   Λήψης  &  Διαβίβασης   Σημάτων   Συναγερμών  για 24ώρες  το  24ωρο ,  65ημέρες  το  χρόνο .

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΤΟΜΙΚΗ  ΑΥΤΟΝΟΜΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ :

Έξτρα  πρόγραμμα  απομακρυσμένης  διαχείρισης  για  οποιοδήποτε  συναγερμό  έχετε  τοποθετημένο  στο  χώρο  σας , με εντολές  από  το  κινητό  σας  τηλέφωνο , μόνο  με  το  πάτημα  ενός  εικονιδίου  αφής ...  Αυτόνομο  δικό  σας  &  φτιαγμένο για  της  δικές  σας  ανάγκες  ασφαλείας ...         www.securitytsiflidis.gr

Θα   ήθελα   επίσης   να   γνωρίζεται    ότι   είμαι   στην   διάθεσή   σας   οποιαδήποτε   ώρα  &  στιγμή   με   καλέσετε   στο  τηλ.  :  6937 22 65 65  ή  το  2331027102  για   περισσότερες   εξηγήσεις  .

Μπορείτε  φυσικά  οποιαδήποτε  στιγμή  το  επιθυμείτε ,  να  πάρετε  τις  δέουσες  πληροφορίες  για  εμένα προσωπικά  και  την  εταιρεία  που  εκπροσωπώ  μέσα  από  το  site  :   www.securitytsiflidis.gr

 

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΥΛΑΚΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ & ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ 24ΩΡΕΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΦΥΛΑΚΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ &

ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ 24ΩΡΕΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

 

Με  ποιό  τρόπο  γίνεται  η  άμεση  επέμβαση  στην  εταιρεία  φυλάξεων  << TSIFLIDIS  SECURITY>>

 

Εφόσον  έχετε υπογράψει μαζί μας συμβόλαιο και για την δεύτερη  παροχή  υπηρεσιών ασφαλείας  , κάθε φορά που θα ενεργοποιηθεί ο συναγερμός ως διάρρηξη  και  δεν απαντήσετε στο τηλέφωνο εν ώρα λειτουργίας της επιχείρησης και σύμφωνα πάντοτε με της κινήσεις σας  στο ( Κ. Λ. Σ. Κέντρο Λήψης και Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμού )   άνοιγμα - κλείσιμο δηλαδή ( όπλιση – αφόπλιση ) της  επιχείρησης , τότε αυτομάτως το Κέντρο Λήψης  Σημάτων ( Κέντρο Επιχειρήσεων ) ειδοποιεί  τα περιπολικά οχήματα της TSIFLIDIS  SECURITY έτσι ώστε να προβούν σε Άμεση Επέμβαση στον χώρο σας σε εύλογο χρονικό διάστημα είτε είστε μέσα εν ώρα λειτουργίας της  επιχείρησης σας  , είτε η επιχείρηση σας  είναι κλειστή , και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα  φτάνουν οι φύλακες μας  άμεσα ώστε  να ελέγξουν την βλάβη , η΄ να αποτρέψουν κάθε πιθανή αιτία διάρρηξης   , επίσης το ίδιο γίνεται και κάθε φορά που θα πατήσετε το μπουτόν  πανικού  όταν  απειλήστε πραγματικά  .

Σε περίπτωση βλάβης (παράδειγμα μια σπασμένη τζαμαρία ) ή μίας πιθανής απόπειρας κλοπής  ( χαλασμένη κλειδαριά πόρτας  )  , καθόμαστε  φύλακες στο χώρο σας  εφόσον το ανακαλύψαμε και  σας αποστέλλουμε  νέο φύλακα  ( σκοπό )  και μένει στο χώρο του πελάτη  μέχρι  την αποκατάσταση της βλάβης  για  όσο  χρονικό  διάστημα χρειαστεί να φτιαχτεί η βλάβη  , χωρίς εσείς ωστόσο να χρεωθείτε έξτρα χρήματα στην συνδρομή σας για την φύλαξη που σας παρέχουμε .

Σε περίπτωση που δεν εξακριβώσουμε βλάβη στο χώρο , τότε σκανάρουμε με τον ηλεκτρονικό μηχανισμό σκάνερ και δορυφορικό εντοπισμό GPRS χαρτογράφησης  δρομολογίου με αρχείο καταγραφής στο Κέντρο μας το ειδικό και μοναδικό αδιάβροχο  αυτοκόλλητο  bar  code  που έχουμε κολλημένο σε κάθε επιχείρηση και με αυτόν τον τρόπο Ενημερώνετε προς εμάς Άμεσα το Κέντρο Λήψης Σημάτων κάθε φορά που επισκεπτόμαστε - περνάμε και σκανάρουμε με το σκάνερ το bar  code την  επιχείρηση σας και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζεται άμεσα και αποτελεσματικά σε ζωντανό χρόνο ότι περάσαμε ελέγξαμε τον χώρο και αποχωρίσαμε.                              

Θα  είμαστε  πάντοτε  δίπλα  σας  σε  ότι  μας  χρειαστείτε  με το πάτημα  ενός μπουτόν πανικού   ή   με ένα απλό  τηλεφώνημα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ <> ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ , 365 ΗΜΕΡΕΣ.

ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  << PATROL >>  ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ  

ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ , 365 ΗΜΕΡΕΣ.

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Με  ποιό  τρόπο  γίνονται οι  περιπολίες στην  εταιρεία  << TSIFLIDIS  SECURITY >>

Το λιγότερο όριο με περιπολίες που έχουμε παγιώσει σε κάθε επιχείρηση είναι  2  περιπολίες  οι οποίες γίνονται σε ακαθόριστα χρονικά διαστήματα και ποτές τις ίδιες ώρες , και  ξεκινάνε καθημερινά από τις 22:00 μ.μ. και τελειώνουν στις 7:00 π.μ. Η άμεση επέμβαση όμως υπάρχει πάντα σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός σας και ειδοποιηθούμε  . Μόνο σε περίπτωση πολλών συναγερμών ή δύσκολων καιρικών συνθηκών, υπάρχει περίπτωση και όχι σκόπιμα βέβαια οι φύλακες περιπολάρχες να περάσουν λιγότερες φορές  από κάθε επιχείρηση και αυτό γιατί τρέξανε γρήγορα σε ένα πιθανό συμβάν για άμεση επέμβαση συναγερμού και άλλαξε το δρομολόγιό τους, ή καθίσαμε φύλακες στον συμβάν μέχρι να τους αντικαταστήσουν έτσι ώστε να συνεχίσουν το έργο τους  .         

Το περιπολικό όχημα της  Εταιρίας  φτάνει στην επιχείρηση σας  , αφού σταθμεύσει το όχημα κατεβαίνει ο περιπολάρχης από το αυτοκίνητο με τον φακό  και  ελέγχει την περίμετρο του χώρου , ύστερα περπατώντας περιπολεί το χώρο , και επιθεωρεί  μια μια όλες τις πόρτες και τα παράθυρα , αφού ελεγχθούν  όλα τα σημεία  πιθανής  πρόσβασης  σκανάρουμε με τον ηλεκτρονικό μηχανισμό σκάνερ και δορυφορικό εντοπισμό GPRS χαρτογράφησης  δρομολογίου με αρχείο καταγραφής στο Κέντρο μας το ειδικό και μοναδικό αδιάβροχο  αυτοκόλλητο  bar  code  που έχουμε κολλημένο σε κάθε σημείο ελέγχου μίας επιχείρησης και με αυτόν τον τρόπο ενημερώνετε προς εμάς Άμεσα το Κέντρο Λήψης Σημάτων της εταιρείας μας κάθε φορά που επισκέπτεται ο φύλακάς μας ένα σημείο ελέγχου  - σκανάρει  με το σκάνερ το bar  code κάθε χώρου η πόρτας της  επιχείρησης  σας , όπως επίσης και εσείς με την σειρά σας ως πελάτες μας  Ενημερώνεστε με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα Άμεσα σε Ζωντανό χρόνο στο κινητό σας όπου και αν βρίσκεστε ή ακόμα και στον υπολογιστή σας με ειδικό  εικονίδιο που ενεργοποιώντας   το εικονίδιο στο κινητό σας ενημερώνεστε άμεσα και αποτελεσματικά για όλες της κινήσεις μας , όπως και της δικές σας κινήσεις μέσω του συναγερμού σας  , Δηλαδή τι ώρα πέρασε το περιπολικό μας και έκανε έλεγχο σε κάποιο σημείο και ποιος όπλισε από τους χρήστες του συναγερμού και έφυγε τελευταίος από τον χώρο και όπλισε το σύστημα του συναγερμού , ή τι ώρα έδωσε συναγερμό και σε πόση ώρα έφτασε το περιπολικό στον χώρο. Ενημερώνεστε αυτόματα στο κινητό σας δωρεάν από εμάς για οτιδήποτε .

 Σε περίπτωση συναγερμού ,  ελέγχουμε πρώτα και αν χρειαστεί σας ειδοποιούμε άμεσα στα τηλέφωνα ανάγκης σας  αν βρούμε ξεκλείδωτα ή διαπιστώσουμε  οτιδήποτε έχει σχέση με πιθανή διάρρηξη , ειδοποιούμε το συνεργάτη περιπολάρχη πρώτα , μετά της Κρατικές Αρμόδιες Αρχές όποιες και να είναι αυτές ( Αστυνομία , Πυροσβεστική Ε.Κ.Α.Β. κτλ. ) και κάνουμε ότι χρειαστεί στα πλαίσια του Νόμου , ακόμη και σύλληψη του διαρρήκτη  και   περιμένουμε  της αρμόδιες Αρχές  ενώ έχουμε φράξει την έξοδο με το όχημα μας  και  έχουμε  πάρει  μέτρα  κάλυψης και είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε  .

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ ΜΕ ΦΥΛΑΚΑ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΒΑΡΔΙΕΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΞΗΣ

ΜΕ ΦΥΛΑΚΑ ΣΚΟΠΟ ΣΕ ΒΑΡΔΙΕΣ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Πώς  γίνεται  η  παροχή  στατικής  φύλαξης  με  μονιμο  στατικό  φύλακα σκοπό  σε  βάρδιες  ανά 8  ώρες ...

 

Η Παροχή σταθερής φύλαξης με Φύλακα ( Σκοπό ) έχει να κάνει ανάλογα  με της ανάγκες πάντοτε του κάθε  πελάτη μας.

Έχει εφαρμογή σε Εργοστάσια , Βιομηχανίες , Εργοτάξια , Κινηματοθέατρα , Σουπερ Μάρκετ , Γραφεία , Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ,

Αθλητικές Εκδηλώσεις , και Εκδηλώσεις γενικότερα παντός τύπου, Γάμους κτλ…

Όλοι  οι  φύλακες  φοράνε  υποχρεωτικά  την  επιτρεπόμενη  στολή  βάση  του  νόμου  3707/2008  και  ελέγχονται  24ώρες 

πάντοτε με ηλεκτρονικά  και  εποπτικά  μέσα  όπως και με  έφοδο στον χώρο της  φύλαξης .  

 

ΤΡΟΠΟΣ   ΦΥΛΑΞΗΣ        ΣΤΑΤΙΚΗΣ    ΦΥΛΑΞΗΣ 

 

O περιπολάρχης  ως  σταθερός φύλακας  χώρου , αν εκτελεί καθήκοντα φύλαξης

και  ενημέρωσης κοινού εν ώρα διέλευσης κοινού , τότε θα ενημερωθεί και θα εκπαιδευτεί ανάλογα με της ανάγκες της υπηρεσίας σας  ως  προς  τον  τρόπο  και  της  ανάγκες του  χώρου  σας   .  

O περιπολάρχης, σταθερός φύλακας χώρου , αν εκτελεί καθήκοντα  βραδινού φύλακα όταν η εταιρεία ή η επιχείρηση είναι κλειστή  τότε ,  ο περιπολάρχης   με πεζή περιπολία θα περιπολεί με τον φακό  του  και θα ελέγχει την περίμετρο του χώρου που φυλάσσει , ύστερα περπατώντας περιπολεί το χώρο οπτικά  και επιθεωρεί  μια  μια όλες τις πόρτες και τα παράθυρα  του  χώρου  φύλαξης ,  αφού ελεγχθούν  όλα τα σημεία  πιθανής  πρόσβασης  σκανάρουμε με τον ηλεκτρονικό μηχανισμό σκάνερ και δορυφορικό εντοπισμό GPRS χαρτογράφησης  δρομολογίου με αρχείο καταγραφής στο Κέντρο μας το ειδικό και μοναδικό αδιάβροχο  αυτοκόλλητο  bar  code  που έχουμε κολλημένο σε κάθε σημείο ελέγχου μίας επιχείρησης , σημεία ηλεκτρονικού έλεγχου και με αυτόν τον τρόπο ενημερώνετε Άμεσα προς εμάς , το Κέντρο Λήψης Σημάτων της εταιρείας μας...

Κάθε φορά που επισκέπτεται ο φύλακάς μας ένα σημείο ελέγχου  και σκανάρει  με το ειδικό σκάνερ το bar  code κάθε χώρου  της  επιχείρησης  σας , εσείς με την σειρά σας ως πελάτες μας  Ενημερώνεστε  Άμεσα με ειδικό λογισμικό πρόγραμμα σε Ζωντανό χρόνο στο κινητό σας όπου και αν βρίσκεστε  και  γνωρίζεται  πόσες  φορές  , όπως  και  τι  ώρες  πέρασε  ο  φύλακας  από  το  συγκεκριμένο  σημείο  με ένα ειδικό  εικονίδιο όπου ενεργοποιώντας   το εικονίδιο στο κινητό σας ενημερώνεστε άμεσα και αποτελεσματικά για όλες της κινήσεις μας                                 

 

Κάμερες Καταγραφής εικόνας - ήχου , Κρυφές και Φανερές. Τι να επιλέξω ;

Κάμερες Καταγραφής εικόνας - ήχου ,

Κρυφές και Φανερές. Τι να επιλέξω ;

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τοποθετείται για την αποτροπή ανεπιθύμητων συμβάντων και είναι η πραγματογνωμοσύνη ενός γεγονότος μετά από ένα συμβάν.

Βάσει του νόμου 2472/1997 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν ένας χώρος διαθέτει κάμερες, θα πρέπει η νόμιμη εγκαταστάτρια εταιρεία ( SECURITY ) να φροντίσει να παρέχει ενημέρωση στον πελάτη της ότι πρέπει ώς πελάτης να κάνει αίτημα για γνωστοποίηση της νόμιμης εγκατάστασης  στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία είναι υπεύθυνη για την έκδοση της γνωστοποίησης σε αυτόν που έχει την επεξεργασία του βίντεο , που είναι και ο ιδιοκτιτης του χώρου  και μόνο σε αυτούν παραδίδετε η γνωστοποίηση της Αρμόδειας Αρχής, όπως και η ίδια εγκαταστάτρια εταιρεία (SECURITY) πρέπει βάση του νόμου να φροντίσει να παρέχει σήμανση με ανάρτηση του επίσημου σήματός - λογότυπου της ίδιας εταιρείας που έκανε την εγκατάσταση με πινακίδες και αυτοκόλλητα τα οποία να προειδοποιούν τον κόσμο που εισέρχετε και εξέρχετε στο χώρο , ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας της επιχείρησης ή του χώρου γενικότερα .

Με βάση τα παραπάνω οι κάμερες πρέπει να είναι φανερές, αλλιώς κινδυνεύουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι όταν βιντεοσκοπούμε και καταγράφουμε οποιονδήποτε κρυφά.

Οι Κάμερες μπορούν να βλέπουν στο Σκοτάδι;

Οι  Κάμερες  μπορούν  να  βλέπουν  στο  Σκοτάδι;

 

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Υπάρχουν πολλών ειδών κάμερες , διάφορων δυνατοτήτων και ποιότητας. Υπάρχουν κάμερες που βλέπουν στο απόλυτο σκοτάδι με μηδέν φωτισμό . Άλλες πάλι κάμερες βλέπουν με αμυδρό φως και άλλες που χρειάζονται πιο δυνατό φωτισμό. Το μυστικό για την τέλεια εικόνα όμως είναι η κορυφαία ποιότητα της κάμερας στον φακό της , στις γραμμές ανάλυσης και επεξεργασίας χρωμάτων όπου  τα ποσοστά αυτά είναι αριθμητικά και μετριούνται σε Pixels ανάλυσης , είναι η σωστή τοποθέτηση της κάμερας για την γωνία λήψης της εικόνας και οποσδήποτε η ύπαρξη καλού φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση μια καλή κάμερα κοστίζει περισσότερα χρήματα απο ότι μια κάμερα με λιγότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές σε Pixels ανάλυσης.

Από που μπορώ να βλέπω τις κάμερες μου και που πρέπει να κοιτάνε κατά την τοποθέτηση τους ...

Από που μπορώ να βλέπω τις κάμερες μου και

που πρέπει να κοιτάνε κατά την τοποθέτηση τους ...

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Το κλειστό κύκλωμα καμερών καταγραφής της 'TSIFLIDIS SECURITY', μπορεί να παρακολουθείται από οπουδήποτε επιλέξει ο πελάτης μας , είτε τοπικά (στο χώρο που είναι τοποθετημένο το σύστημα καταγραφής καμερών , μέσω μιας οθόνης ή περισσότερων τηλεοράσεων - οθονών στο χώρο   ή  ακόμα από το τοπικό εσωτερικό δίκτυο σε όλους τους εργασιακούς χώρους  γραφείων και δωμάτιων  εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές , είτε επίσης απομακρυσμένα μέσω  Δικτύου Internet ), αρκεί να υπάρχει σύνδεση δικτύου Internet στο χώρο που είναι τοποθετημένη η εγκατάσταση των καμερών και με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να βλέπουμε σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, ακόμα και στο κινητό μας οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε , το τάμπλετ , τον φορητό υπολογιστή εάν είναι νέας τεχνολογίας , και πάντοτε βλέπουμε άμεσα σε ζωντανό χρόνο μέσο προγραμματισμού δικτύου δεδομένων Internet .                    

Σύμφωνα με τον Νόμο 2472/1997 , απαγορεύετε σε κάθε περίπτωση οι κάμερες μου να βλέπουν εξωτερικά σε Κοινόχρηστο ή Δημόσιο χώρο , αυτό αποτελεί αυτομάτως ποινικό αδίκημα .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ - DVR , ΕΙΚΟΝΑΣ , ΗΧΟΥ ...

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ - DVR ,

ΕΙΚΟΝΑΣ , ΗΧΟΥ ...

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Υπάρχουν πολλών ειδών καταγραφικά στην ελεύθερη αγορά , η αξιολόγιση τους έχει να κάνει πάντοτε σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους , την ανάλυση που έχουν και φυσικά με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του πελάτη. Η εταιρεία 'TSIFLIDIS  SECURITY'  επέλεξε και χρησιμοποιεί επώνυμα και ποιοτικά υλικά στο τομέα της καταγραφής εικόνας και ήχου. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε βλέπουν και καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο όπως ακριβώς βλέπουμε την απεικόνιση των καμερών στην οθόνη μας με πραγματική κίνηση , έτσι ακριβώς βλέπουμε σε πραγματική κίνηση και στην εγγραφή της εικόνας στο σκληρό δίσκο, αυτό σημαίνει live σε ζωντανό χρόνο-πραγματική κίνηση. Τα λιγότερα frame που χρησιμοποιούμε για την πραγματική live καταγραφή κίνησης στα καταγραφικά μας είναι 25 frame το δευτερόλεπτο ή αλλιώς φωτογραφίες το δευτερόλεπτο ή αλλιώς καρέ το δευτερόλεπτο, πράγμα που σημαίνει πραγματική και αληθινή κίνηση χωρίς καθυστερήσεις, ενώ στην αγορά υπάρχει πλειάδα καταγραφικών σε προσιτές τιμές που νομίζουμε ότι κάνουν για τη δικιά μας δουλειά αλλά όταν κάνουμε το λάθος και αγοράσουμε τα προϊόντα αυτά και τα θέσουμε σε εφαρμογή, τότε πέφτουμε από τα σύννεφα γιατί καταλαβαίνουμε ότι δεν έχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά και το μηχάνημα σέρνετε και δεν δείχνει ωραία εικόνα στην καταγραφή κυρίως .

Τα καταγραφικά μας έχουν επιλογή και πραγματοποιούν 3 ειδών εγγραφές.

 1. Την εγγραφή με την ρύθμιση του ωρολογίου, δηλ. ρυθμίζω τον χρονοδιακόπτη του καταγραφικού, από τι ώρα ξεκινάει να γράφει μέχρι τι ώρα να σταματήσει να γράφει.
 2. Ρύθμιση με 24ωρη εγγραφή, αυτή η εγγραφή δε μας συμφέρει σε καμία περίπτωση γιατί όταν καταγράφουμε 24 ώρες το 24ωρο συνεχώς, α) γεμίζει πολύ γρήγορα ο σκληρός δίσκος ...  β) σβήνει γρήγορα ο σκληρός δίσκος μόλις γεμίσει για να ξαναρχίσει να γράφει ...  γ) χαλάει γρήγορα ο σκληρός δίσκος με το γράψε-σβήσε, σβήσε-γράψε ... δ) πρέπει να ψάχνουμε όλη μέρα στην εγγραφή για να δούμε το επίμαχο σημείο που θέλουμε .  
 3. Ο καλύτερος τρόπος εγγραφής καταγραφικού-DVR είναι η καταγραφή μέσω της κίνησης, αυτό δηλαδή ακριβώς που βλέπει η κάθε κάμερα, ενεργοποιεί για παράδειγμα τον αισθητήρα κάμερας Ν.1 να αρχίσει να γράφει. Περπατάει ο κλέφτης και πηγαίνει προς τον χώρο της κάμερας Ν.2, ενεργοποιείται μόνο η κάμερα Ν.2 εφόσον τον βλέπει για να καταγράψει, περπατάει ο κλέφτης στο βάθος του καταστήματος, τον βλέπει η κάμερα Ν.3 και καταγράφει μονάχα το κανάλι της κάμερας Ν.3, αυτό σημαίνει όταν εγώ θέλω να δω τα δεδομένα που έχει γράψει το καταγραφικό μου , βλέπω απευθείας τα πραγματικά γεγονότα την στιγμή που εγω θέλω και δεν ψάγνω για ώρες στο καταγραφικό μου. Αυτό σημαίνει ότι έχω 12 φορές καλύτερη ποιότητα εικόνας στη καταγραφή, 12 φορές περισσότερη χωρητικότητα στο σκληρό δίσκο για την καταγραφή και 12 φορές καλύτερη ποιότητα εικόνας στην αναμετάδοση μέσω δικτύου internet. Επίσης, το καταγραφικό που χρησιμοποιούμε μπορεί να επεξεργαστεί την ανάλυση της κάμερας ξεχωριστά, την φωτεινότητα της κάθε κάμερας, το χρώμα της κάθε κάμερας όπως επίσης και να κάνει απαλοιφή μια γωνία λήψης που δε μας επιτρέπεται να καταγράφει η κάμερα μας. Τα καταγραφικά μας μπορούν να κάνουν τοπική αναπαραγωγή σε ένα monitor ή σε μια τηλεόραση, τοπική αναπαραγωγή σε πολλές τηλεοράσεις μ’ ένα μηχανισμό που λέγεται διαχωριστής καναλιών. Μπορώ σε εργασιακό χώρο, εφόσον έχω για παράδειγμα 10 θέσεις γραφείων με υπολογιστή, να κάνουμε τοπικό δίκτυο και να παρακολουθούν τις κάμερες όλοι οι υπολογιστές. Επίσης, μπορώ να ρυθμίσω το καταγραφικό μου να έχω  απομακρυσμένη μετάδοση εικόνας και ήχου μέσω δικτύου internet οπουδήποτε στον πλανήτη. Επίσης, το καταγραφικό μου έχει και απομακρυσμένη διαχείριση , μπαίνο στο μενού από οπουδήποτε κι αν βρίσκομαι στον πλανήτη αρκεί να έχω internet , το μενού του καταγραφικού μου είναι πλήρες στην Ελληνική γλώσσα και το ρυθμίζω όπως εγώ θέλω. Έχει επίσης θύρα και έξοδο USB για να μπορώ να τραβήξω μερικά λεπτά καταγραφής από δεδομένα μιας ενέργειας-πράξης .

  Το καταγραφικό μου επίσης μπορεί στην λειτουργία της καταγραφής της εικόνας να κάνει ανεύρεση του υλικού που έχει καταγράψει , βρίσκει το άτομο ή το αυτοκίνητο που έχει καταγράψει , αλλά δεν του είναι ευδιάκριτη η εικόνα που βλέπει και σε αυτή την περίπτωση το καταγραφικό μου , μπορεί να φέρει κοντά την εικόνα επί 5 φορές , να κάνει καθαρισμό της εικόνας η οποία λειτουργία ονομάζεται focus και να έχει μία ποιό κοντινή άποψη της εικόνας , ποιό καθαρή και οπωσδήποτε ποιό ευδιάκριτη με αποτέλεσμα να γνωρίζει πλέων πραγματικά ποιόν ακριβώς βλέπει , την μάρκα και τον τύπο του οχήματος , το χρώμα του αυτοκινήτου όπως και την πινακίδα του .

Η Εικόνα που Μεταδίδουν, Καταγράφεται ; Πόσες είναι οι ημέρες Καταγραφής ;

Η Εικόνα που Μεταδίδουν, Καταγράφεται ;

Πόσες είναι οι ημέρες Καταγραφής ;

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής. Βάση του νόμου οι ημέρες καταγραφής είναι 15 και εξαρτώνται από πολλούς τεχνικούς παράγοντες, το μέγιστο καταγραφής μπορεί να φτάσει όπου εμείς θέλουμε ανάλογα με τα μηχανήματα που διαθέτει ο κάθε πελάτης και τη γνωστοποίηση που θα πάρουμε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το συγκεκριμένο σκοπό Μπορούμε επίσης να κρατάμε και απομακρυσμένο αρχείο οπουδήποτε εμείς θέλουμε μέσω δικτύου internet το οποίο πρέπει σύμφωνα με την νομοθεσία να το καταστρέφουμε ύστερα απο 30 ημέρες . Δεν δύναται σε καμία περίπτωση να βγάλουμε σε ένα στικάκι αρχείο με δεδομένα εικόνας και να το δημοσιοποιήσουμε , Απαγορευέτε σύμφωνα με τον νόμο , μόνο με εντολή Εισαγγελέα ή της Ελληνικής Αστυνομίας επιτρέπετε να βγάλουμε αρχείο και να τους το παραδώσουμε .

Η Παρακολούθηση και η Καταγραφή ενός χώρου, είναι Νόμιμη;

Η Παρακολούθηση και η Καταγραφή ενός χώρου, είναι Νόμιμη;

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Βάσει του νόμου 2472/1997 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η παρακολούθηση και η καταγραφή ενός χώρου επιτρέπεται και είναι νόμιμη, αρκεί να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις που είναι μέσα στα πλάισια του νόμου σύμφωνα με της οδηγείες της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα , όπου μπορούμε να σας εξηγήσουμε απο κοντά πάντοτε  σύμφωνα με αυτό που θέλετε να επιτύχετε ,  βάσει του παραπάνω νόμου πρέπει να γνωστοποιήσουμε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ότι έχουμε τοποθετήσει συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης για τον σκοπό μας και να πάρουμε τη σχετική γνωστοποίηση για το συγκεκριμένο σκοπό. Διαφορετικά θα βρεθούμε κατηγορούμενοι απέναντι στον νόμο όπου τα πρόστιμα είναι υπέρογκα. Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό τμήμα της 'TSIFLIDIS SECURITY' με τους Πωλητές & Συμβούλους Ασφαλείας θα σας εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες - δυνατότητες με βάση τον νόμο περί καταγραφής εικόνας και θα σας προμηθεύσουμε την αντίστοιχη σήμανση και γνωστοποίηση σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά ως νόμιμη εγκαταστάτρια εταιρεία . Απαγορεύετε σε κάθε περίπτωση να καταγράφω και να παρακολουθώ Δημόσιο ή Κοινόχρηστο χώρο .

ΣΗΜΑΝΣΗ , Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ Ή ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΗΜΑΝΣΗ , Η ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Ή ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

( ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ) ... Σε κάθε περίπτωση όταν τελειώνουμε μία εγκατάσταση συναγερμού , είναι υποχρεωτικό από τον << Νόμο 2518/1997 >>   να προειδοποιούμε τον κάθε πολίτη με ειδικές πινακίδες σήμανσης , ή και αυτοκόλητα ακόμη σε κάθε σημείο πρόσβασης του χώρου που εισέρχετε ή εξέρχετε ο κόσμος , Π.Χ.  ο χώρος που εισέρχεστε Φυλάσσετε και Παρακολουθείτε Ηλεκτρονικά 24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες το χρόνο με σύστημα συναγερμού  ασφαλείας  από  την  << TSIFLIDIS  SECURITY >> δηλαδή τοποθετούμε το αυτοκόλλητο και μόνο αυτό με το σήμα από την νόμιμη αδειούχα εγκαταστάτρια εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση και όχι οποιοδήποτε απλό αυτοκόλλητο του εμπορίου .

( ΚΑΜΕΡΕΣ ) ... Σε κάθε περίπτωση όταν τελειώνουμε μία εγκατάσταση με κάμερες και καταγραφικό  , είναι υποχρεωτικό από τον << Νόμο 2472/1997 >>  να προειδοποιούμε τον κάθε πολίτη με ειδικές πινακίδες σήμανσης , ή και αυτοκόλητα ακόμη σε κάθε σημείο πρόσβασης του χώρου που εισέρχετε ή εξέρχετε ο κόσμος , Π.Χ.  ο χώρος που εισέρχεστε Φυλάσσετε Βιντεοσκοπείτε και Καταγράφετε  24 ώρες το 24ωρο , 365 ημέρες το χρόνο με κλειστό κύκλωμα ασφαλείας  από  την  << TSIFLIDIS  SECURITY >> δηλαδή τοποθετούμε το αυτοκόλλητο και μόνο αυτό με το σήμα από την νόμιμη αδειούχα εγκαταστάτρια εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση και όχι οποιοδήποτε απλό αυτοκόλλητο του εμπορίου .

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ...

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ...

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας κάποια αντικείμενα τα οποία έχουν αξία για μας. Κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, έγγραφα που πρέπει να είναι ταυτόχρονα προστατευμένα και άμεσα διαθέσιμα, αλλά και διάφορα αναμνηστικά μεγάλης συναισθηματικής αξίας. Αυτά τα αντικείμενα δεν θέλουμε να τα κλείσουμε σε μια θυρίδα μια τράπεζας. Οι λόγοι πολλοί: θέλουμε να έχουμε καθημερινή επαφή μαζί τους, τα χρησιμοποιούμε συχνά, δεν έχουμε χρόνο για να πηγαίνουμε στην τράπεζα. Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο δίλημμα, "τα θέλω κοντά μου, αλλά πώς να τα προστατέψω, με τόσα που ακούγονται;" Η λύση είναι η αγορά ενός χρηματοκιβωτίου.

ΤΙ  ΝΑ  ΕΠΙΛΕΞΩ ΘΥΡΙΔΑ  Η  ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΟ ...

Υπάρχουν πολλών ειδών χρηματοκιβώτια, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες πελατών και καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας. Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Οι θυρίδες και τα θωρακισμένα.

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΘΥΡΙΔΕΣ ...

Οι θυρίδες χρηματοκιβώτια είναι κατασκευασμένα από ατσαλολαμαρίνα άριστης ποιότητας και είναι ελαφριά σε ότι αφορά τα κιλά τους , φορητά θα έλεγα. Στο πίσω και στο κάτω μέρος τους, υπάρχουν τρύπες που επιτρέπουν το βίδωμά τους με στριφώνια στον τοίχο ή στο πάτωμα. Υπάρχουν πολλών ειδών θυρίδες χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας και είναι μια οικονομική λύση.

ΤΙ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑ  ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΑ ...

Τα χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας είναι πιο βαριάς κατασκευής. Κατασκευάζονται με ειδικά υλικά που τα κάνουν αδιάρρηκτα. Διαβαθμίζονται, ανάλογα με την θωράκισή τους, σε πολλές κατηγορίες CLASS 0, I, II, III, IV, V. Παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντικείμενα πραγματικά μεγάλης αξίας, και παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια. Το  βάρος  τους  ξεκινάει  απο  τα  εκατό  κιλά ( 100 )  και  πάνω ...

ΤΙ  ΝΑ  ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΕΛΙΚΑ ...

Το χρηματοκιβώτιο αποτελεί επένδυση μιας ζωής. Λόγω του τρόπου κατασκευής του, το χρηματοκιβώτιο δεν χαλάει και με μια πολύ μικρή και σχεδόν ανέξοδη συντήρηση μπορεί να χρησιμοποιείται μια ζωή. Η TSIFLIDIS SECURITY με τις δικές τις εγγυήσεις και αυτές των προμηθευτών της διασφαλίζει την διάρκεια ζωής της επένδυσής σας. Η μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σε δυνατότητες, κάνουν το χρηματοκιβώτιο προσιτό σε όλους μας, απαλλάσσοντάς μας από το άγχος της φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων και εγγράφων.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ PRIVATE SECURITY ( Ι.Ε.Π.Υ.Α. ) - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ?

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ PRIVATE SECURITY ( Ι.Ε.Π.Υ.Α. ) -

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΠΟΣΑ ΕΙΔΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ?

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

Ιδιωτική Αστυνομία , είδη Αστυνομίας & Αστυνόμευσης .

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ & ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΧΩΡΩΝ .

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ  =  αυτή που έχει σχέση με τον ιδιώτη, τον απλό πολίτη, αυτή που δεν έχει επίσημο χαρακτήρα, δηλαδή αυτή που δεν ανήκει στο δημόσιο , η Ιδιωτική ασφάλεια .

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ = (Άστυ  + Νομεύο) = Πόλη + Διοικώ, η πολιτειακή ενέργεια που αποβλέπει στην αποτροπή παντός κινδύνου διαταράξεως της τάξεως .

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ = παρακολούθηση της πολιτικής δραστηριότητας των πολιτών από την αστυνομία ή από άλλα πρόσωπα .

Ο Θεσμός της Ιδιωτικής Αστυνομίας προβλέφθηκε με το άρθρο 19 του νόμου 1339/1983 πριν διαλυθεί ακόμα η Ελληνική Χωροφυλακή, καθώς και με το άρθρο 12 του νόμου 1481/1984.

Ασκεί έργο αστυνόμευσης με την ουσιαστική έννοια, αφού αρκετά από τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας ανατέθηκαν σε ιδιώτες με τον νόμο 2518/1997 (Προϋποθέσεις λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας – Προσόντα και υποχρεώσεις του προσωπικού αυτών και άλλες διατάξεις) (ΦΕΚ Α’ 164/21.8.1997). Για παράδειγμα, τις τράπεζες πριν ψηφιστεί αυτός ο νόμος τις φυλούσε η Ελληνική Αστυνομία, τώρα τις φυλάνε ιδιωτικές εταιρίες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Το έτος 1998 δημιουργήθηκε και  ειδικότητα της Ιδιωτικής Αστυνομίας, αναλυτικότερα, το 1995 με Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμόν 352 ιδρύεται ο Οργανισμός σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 1997 ψηφίζεται ο νόμος 2518 όπου αρκετά καθήκοντα της Αστυνομίας αναλαμβάνουν ιδιώτες, το 1998 δημιουργείται η Ειδικότητα στα Ι.Ε.Κ. “Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας” από τον τότε Οργανισμό εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης  Ο.Ε.Ε.Κ., η αλλιώς Σχολή Αστυφυλάκων σε επίπεδο μεταδεύτερο βάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, παίρνοντας μεγάλο κομμάτι ύλης από την διδακτέα ύλη της σχολής αστυφυλάκων. ΠΔ 352/1995 άρθρο 45.  Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες να σπουδάζουν την ίδια σχολή βγάζοντας ιδιωτικούς Αστυνομικούς. Αυτό προκάλεσε τότε αντιδράσεις μεταξύ υπουργείου Δημόσιας τάξης και Υπουργείου παιδείας ζητώντας από το τότε υπουργείο εθνικής παιδείας να καταργηθεί αυτή η ειδικότητα.

Ως συμβιβαστική λύση καθιερώνεται ο θεσμός των ειδικών φρουρών.

Την επόμενη χρονιά ψηφίζεται ο N.2734/1999 με τον θεσμό των ειδικών φρουρών, η ύλη που διδάσκονται στα κέντρα μετεκπαίδευσης είναι η ίδια με αυτή της ειδικότητας των Ι.Ε.Κ. Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας. Στο ΦΕΚ Β’ 419/26.3.2007 άρθρο 1 Προσόντα -Προϋποθέσεις εδάφιο 2.ε. Ζητάει ο υποψήφιος ειδικός φρουρός  να  είναι κάτοχος πτυχίου μόνο από δημόσιο ΙΕΚ της ειδικότητας Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας. Το ίδιο δίπλωμα της ειδικότητας ζητάνε και στον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία,

ΝΟΜΟΣ 3500/2006 – ΦΕΚ 232/Α’/24.10.2006  Άρθρο  26.ε, όπως και σε πολλές προκηρύξεις για θέσεις του Δημοσίου.

Αντίστοιχες ειδικότητες υπάρχουν και στο εξωτερικό.

Με πτυχίο Πανεπιστημίου από το πανεπιστήμιο της νότιας Αφρικής UNISA στην αστυνομική επιστήμη, σπουδές εξ αποστάσεως.

Πτυχίο Πανεπιστημίου από το πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ Καναδάς στην ασφάλεια και στις αστυνομικές σπουδές, φοίτηση παραδοσιακή.


Ι.Ε.Κ. Στελέχος Υπηρεσιών Ασφαλείας .

Μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης master στο security management στην Αγγλία.  Στην χώρα μας προβλέφθηκε  η ειδικότητα αυτή στο πλαίσιο των Ι.Ε.Κ. (ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ).

Με τον νόμο 4186/2013 για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τον νόμο  4283/2014 τα διπλώματα των Ι.Ε.Κ. από αδιαβάθμητα ανήκουν πλέον στο επίπεδο 5 δηλαδή ανωτέρα σχολή όπως και η Σχολή Αστυφυλάκων. Η ίδια ειδικότητα μετονομάστηκε σε ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. Ο Νόμος που αφορά τις ΙΕΠΥΑ και ΓΙΕ  είναι ο  3707/2008.  Ο τίτλος επαγγελματικής κατάρτισης που χρειάζεται για να ασκήσει το επάγγελμα, και να του χορηγηθεί η άδεια εργασίας, είναι η  ειδικότητα επιπέδου 1 μετά γυμνασιακού επιπέδου “Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας” από ΚΕΚ, και όσοι εργάζονται χρόνια σε αυτές τις εταιρίες τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις, χωρίς να παρακολουθήσουν την ειδικότητα,  παίρνοντας την βεβαίωση επάρκειας, ώστε να μπορούν να ανανεώσουν την άδεια για να εργαστούν.

Ο Νόμος 2518/1997 τροποποιήθηκε με τον νόμο 3707/2008 Ρύθμιση Θεμάτων ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών (ΦΕΚ Α’209/8.10.2008)

«Άρθρο 1

Έννοια όρων – Πεδίο εφαρμογής

 1. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ως ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας θεωρούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ατομικές ή εταιρικές, οι οποίες παρέχουν σε τρίτους μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες υπηρεσίες: α. επιτήρηση ή φύλαξη κινητών ή ακινήτων περιουσιακών αγαθών και εγκαταστάσεων, β. προστασία φυσικών προσώπων, γ. ασφαλή μεταφορά με ειδικά διασκευασμένα τεθωρακισμένα οχήματα χρημάτων, αξιών, αρχαιοτήτων, έργων τέχνης και πολύτιμων αντικειμένων, δ. προστασία θεαμάτων, εκθέσεων, συνεδρίων, διαγωνισμών και αθλητικών εκδηλώσεων, ε. έλεγχο ασφάλειας πληρωμάτων, επιβατών, χειραποσκευών, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομικού υλικού σε αερολιμένες και λιμένες, καθώς και έλεγχο πρόσβασης στους χώρους και, εν γένει, στις εγκαταστάσεις αυτών μετά από έγκριση της αρμόδιας αεροπορικής ή λιμενικής αρχής, στ. συνοδεία για την ασφαλή κίνηση οχημάτων που μεταφέρουν ογκώδη ή βαρέα αντικείμενα, με ειδικά οχήματα που φέρουν στοιχεία επισήμανσης, σύμφωνα με την περίπτωση ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 4, ζ. συνοδεία αθλητικών αποστολών για την ασφαλή μετακίνησή τους, η. εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό μέτρων για την ασφαλή πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων των περιπτώσεων α΄ έως και ζ΄ της παρούσας παραγράφου, θ. εγκατάσταση, συντήρηση και παρακολούθηση λειτουργίας μηχανημάτων και συστημάτων ασφαλείας και συναγερμού, πλην αυτών που τοποθετούνται σε αυτοκίνητο, ι. εκμετάλλευση κέντρων λήψης, ελέγχου και διαβίβασης σημάτων συναγερμού και ι. εκπόνηση μελετών και σχεδιασμό συστημάτων ασφαλείας, αναφορικά με τις δραστηριότητες των περιπτώσεων θ΄ και ι΄ της παρούσας παραγράφου.
 2. Προσωπικό ασφαλείας για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου νοείται το προσωπικό στο οποίο ανατίθεται η άσκηση οποιασδήποτε από τις ως άνω δραστηριότητες ή παρέχει οποιαδήποτε άλλη εργασία υποστήριξης των δραστηριοτήτων αυτών.

-Επίσης καλό είναι να γνωρίζουμε τις έννοιες των λέξεων και να αποκαλούμε τους ιδιωτικούς αστυνομικούς με ελληνικές λέξεις και όχι με την αγγλική ορολογία της ιδιότητας τους, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τι λέμε, όπως τι δουλειά κάνεις; security; δηλαδή τι δουλειά κάνει; Ασφάλεια; Η αλλιώς, Το επάγγελμά σου ποιο είναι; Σεκιουριτάς; Δηλαδή τι επαγγέλλεται, Ασφαλίτης; Είναι το ίδιο πράγμα. Το σωστό είναι ότι είμαι προσωπικό ασφαλείας ή φύλακας ασφαλείας ...

 1. Οι διατάξεις των άρθρων 3, 4 παράγραφος 2, 5 και 6 εφαρμόζονται και για το προσωπικό οποιασδήποτε ιδιωτικής επιχείρησης στο οποίο ανατίθεται η φύλαξη και η προστασία των ιδίων αυτής χώρων, αγαθών και εγκαταστάσεων ή του προσωπικού τους, καθώς και για το διοικητικό προσωπικό των επιχειρήσεων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, στο οποίο ανατίθεται ο σχεδιασμός και η μέριμνα για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων αυτών.
 2. Η άσκηση των ανωτέρω δραστηριοτήτων δεν θίγει τις αρμοδιότητες των κρατικών αρχών στους τομείς αυτούς.»

Η Αστυνόμευση που ασκεί η ιδιωτική αστυνομία  έχει πολλά κοινά  με το μοντέλο αστυνόμευσης μέσω τρίτων, (third party policing) στόχος αυτού του μοντέλου είναι η πρόληψη  και ο έλεγχος του εγκλήματος και  η  άμεση  μεταβίβαση  όσων έχει διαπιστώσει  το  προσωπικό  ασφαλείας στην  Ελληνική  Αστυνομία . Είναι γνωστό πως οι ιδιωτικοί αστυνομικοί προσωπικό ασφαλείας ή φύλακας ασφαλειας είναι κι αυτοί κομμάτι της αντί εγκληματικής πολιτικής και συμβάλουν στην πρόληψη του εγκλήματος. Κύρια χαρακτηριστικά από τα καθήκοντα τους είναι η πρόληψη , η παρατηρητικότητα, η παρακολούθηση και ο έλεγχος παραβατικών συμπεριφορών στον τομέα ευθύνης τους, με επιδίωξη την αποτροπή εγκληματικών ενεργειών. Κύριο χαρακτηριστικό της αστυνόμευσης μέσω τρίτων είναι η ύπαρξη ενός τρίτου, κάποιου δηλαδή που δεν είναι άμεσα εντεταλμένος να ασχολείται με το έγκλημα, όπως η αστυνομία, η που δεν εμπλέκεται με άλλο τρόπο με το έγκλημα ως δράστης, θύμα η φορέας. Ο τρίτος μπορεί να είναι φυσικό πρόσωπο ( Φύλακας Ασφαλείας) ανεξάρτητος η υπάλληλος, Νομικό πρόσωπο ( Ιδιωτική Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας) η ομάδα ανθρώπων π.χ. Ιδιωτικοί Ντεντέκτιβ, ομάδα φυλάκων από διάφορες εταιρίες, για γήπεδα, εμπορικά κέντρα, συναυλίες. Κτλ.πολλά  ακόμη επαγκέλματα του κλάδου της ασφάλειας .  Αυτός η αυτοί συνεργάζονται  με την δημόσια αστυνομία για να ελέγχουν η να προλαμβάνουν το έγκλημα στο πεδίο της εποπτείας η αρμοδιότητάς τους.

Η Υπηρεσία αστυνόμευσης, με την ευρεία έννοια, δεν ασκείται μόνο από τα δημόσια όργανα, τους αστυνομικούς υπαλλήλους, αλλά μπορεί, μετά από παραχώρηση του κράτους, να μεταβιβαστεί και σε όργανα νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, ιδιωτικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αναδόχων δημοσίων υπηρεσιών η ακόμη και σε αμιγώς ιδιωτικές επιχειρήσεις και ιδιωτικούς υπαλλήλους επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Οι υπάρχοντες φορείς ιδιωτικής αστυνόμευσης μπορούν να διακριθούν σε τρεις βασικές κατηγορίες.

Α) Σε εκείνους που ασκούν αμιγή ιδιωτική αστυνόμευση όπως τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών.

Β) Στους φορείς που ασκούν ιδιωτική αστυνόμευση του δημόσιου τομέα δηλαδή όργανα των δημοσίων επιχειρήσεων στις οποίες έχει παραχωρηθεί η άσκηση δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και όργανα ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Παράδειγμα, φύλακας Ασφαλείας εντός κτιρίου σε δημόσια υπηρεσία με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, άλλες περιπτώσεις είναι οι δασοφύλακες, οι θηροφύλακες, κτλ

Γ) Στις Ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας.

 Δημόσια και ιδιωτική Αστυνομία.

Οι οργανωτικές μονάδες στις οποίες έχει ανατεθεί η αστυνομία υπό στενή έννοια διακρίνονται με την σειρά τους σε μονάδες δημόσιας αστυνόμευσης και σε μονάδες ιδιωτικής αστυνόμευσης οι οποίες συνεργαζονται  μεταξυ  τους .

            Οι Μονάδες δημόσιας αστυνόμευσης  (Public policing units).

                                                                                                                                                                                             

Διακρίνονται σε μονάδες γενικής και σε μονάδες ειδικής αστυνόμευσης. Στην περίπτωση της γενικής αστυνόμευσης, οι οικείες αρχές είναι αρμόδιες ανεξάρτητα από τα χωρικά όρια η από την ιδιότητα των προσώπων που αστυνομεύουν. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται η Ελληνική Αστυνομία, και το Πυροσβεστικό Σώμα. Στην περίπτωση της ειδικής αστυνόμευσης αρμοδιότητα των οικείων αρχών συνδέεται με συγκεκριμένα χωρικά όρια η με την ιδιότητα των προσώπων που αστυνομεύουν. Εδώ υπάγεται  η Αστυνομία των Ενόπλων δυνάμεων , δηλαδή η Στρατονομία, η Ναυτονομία, η Αερονομία, το Λιμενικό Σώμα, η τελωνειακή Αστυνομία, η Οικονομική Αστυνομία, η Αγροτική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία. Στην χώρα μας, δημόσια Αστυνόμευση ενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία η οποία συνιστά τον αντιπροσωπευτικό φορέα άσκησης αστυνομικής εξουσίας και αποτελεί διοικητική αστυνομική αρχή υπό την έννοια των διατάξεων 1 παρ.3 και 95 παρ. 1 εδ. α’ του Συντάγματος. Ταυτόχρονα δημόσια αστυνόμευση ασκούν η εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες η δημόσια νομικά πρόσωπα οργανωμένα κατά το δημόσιο και ιδιωτικό δίκαιο. Τα όργανα της Δημόσιας αστυνόμευσης, ως όργανα επιβολής και τήρησης της δημόσιας τάξης, έχουν την ιδιότητα του υπαλλήλου κατά το άρθρο 13α ΠΚ, άσχετα με τη σχέση εργασίας δημοσίου η ιδιωτικού δικαίου.

 Οι Μονάδες ιδιωτικής αστυνόμευσης (Private Security Policing Units).

                                                                                                                                                                                                    

Είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχών υπηρεσιών ασφαλείας στις οποίες έχει επιτραπεί να ασκούν το επάγγελμα της παροχής πληροφοριών με τα Γραφεία Ιδιωτικών Ερευνών, η υπηρεσιών αστυνομικής φύσης (security), είναι επίσης ιδιωτικές επιχειρήσεις στις οποίες έχει επιτραπεί η φρούρηση της περιουσίας τους με δική τους ευθύνη. Η Ιδιωτική Αστυνομία διακρίνεται από την άσκηση αστυνομικής εξουσίας από δημόσιους φορείς οργανωμένους βάσει του ιδιωτικού δικαίου και από ιδιωτικές επιχειρήσεις, στις οποίες παραχωρήθηκαν να ασκούν αρμοδιότητες αστυνομικής φύσεως. 

Άλλες Μορφές Αστυνομίας.

Η Πολιτική Αστυνομία  (Political Police).

Που έχει ως αποστολή την προστασία της ασφάλειας του κράτους και του εκάστοτε πολιτικού καθεστώτος, ουσιαστικά καταλήγει να αστυνομεύει την πολιτική δράση και την ιδεολογία των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης η γενικά των αντιφρονούντων. Η πολιτική Αστυνομία εδραιώνεται σε καθεστώτα αυταρχικά και σε περιόδους πολιτειακής η πολιτικής ανωμαλίας. Λειτουργεί όταν ισχύει η αρχή, ότι οι πολίτες είναι πολιτικά ύποπτοι η αλλιώς όταν η νομιμοφροσύνη τους προς το κράτος δεν τεκμαίρεται, αλλά αντίθετα πρέπει να αποδεικνύεται.

Η Μυστική Αστυνομία  (Secret Police).

Που αποτελείται από τις Υπηρεσίες Ασφάλειας, και την ΕΥΠ, όπου οι περισσότεροι αστυνομικοί κυκλοφορούν με πολιτική περιβολή, χωρίς στολή,  δρουν μυστικά χωρίς να αποκαλύπτονται, ως πράκτορες.

Η Δημοτική Αστυνομία  (Municipal police).

                                                                                                                                                                                                      

Η οποία ανήκει σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τους Δήμους, ασκεί αστυνόμευση στα πλαίσια των διατάξεων του ΠΔ 23/2002 και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.3463/2006 Κώδικα Δήμων και κοινοτήτων ΦΕΚ Α’114/8.6.2006, το άρθρο 23 του Ν.2539/1997 ΦΕΚ  Α’244, το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας είναι ειδικοί ανακριτικοί υπάλληλοι κατά το άρθρο 34 του κώδικα ποινικής δικονομίας για αδικήματα που εμπίπτουν στην σφαίρα των αρμοδιοτήτων της. Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 26 Ν 2819/2000 η προανάκριση ενεργείται πάντοτε υπό την διεύθυνση και την εποπτεία του εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Το άρθρο 1 του ΠΔ 23/2002 ΦΕΚ Α’19 διακρίνει το προσωπικό της δημοτικής αστυνομίας σε ειδικό ένστολο, σε επιστημονικό και υποστηρικτικό προσωπικό διοικητικής υποστήριξης και βοηθητικό προσωπικό. Το άρθρο 2 αναφέρει τις αρμοδιότητες τους. Αρμόδια πλέον είναι και η Δημοτική Αστυνομία μαζί με την Ελληνική Αστυνομία για τον έλεγχο παραβάσεων και επιβολή προστίμων για τα ζώα. Νόμος 4483/2017 άρθρο 54.

–  H Δικαστική  Αστυνομία  (Judicial Police).

                                                                                                                                                                                                    

Ασκείται από μια διακριτή κατηγορία αστυνομικών οργάνων, τα οποία έχουν ως αποστολή τη συνδρομή προς τα όργανα της δικαστικής λειτουργίας για την απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, δηλαδή την ανακάλυψη, τη σύλληψη, και την παράδοση των ενόχων για αξιόποινες πράξεις. Η δράση της Δικαστικής Αστυνομίας αναφέρεται σε ανακριτικά καθήκοντα προσδιοριζόμενα από τον κώδικα ποινικής δικονομίας και έχει δικαστικό χαρακτήρα , αφού κατατείνοντας στην καταστολή του εγκλήματος προετοιμάζει την πληρέστερη και ασφαλέστερη άσκηση της δικαιοδοσίας των ποινικών δικαστηρίων. Στην χώρα μας η άσκηση της δικαστικής Αστυνομίας η Αστυνομίας καταδίωξης από ιδιαίτερη υπηρεσία προβλεπόταν πριν εκατόν εβδομήντα έξι χρόνια από το Βασιλικό Διάταγμα της 31 Δεκεμβρίου 1836 περί Δημοτικής Αστυνομίας η οποία διακρινόταν σε διοικητική και δικαστική Αστυνομία άρθρο 2. Η Δικαστική Αστυνομία ήταν επιφορτισμένη να εξετάζει τα εγκλήματα και πλημμελήματα, να συντάζει τις αποδείξεις και ενδείξεις, να εξακριβώνει τις περιστάσεις και να καταστρώνει τακτικά πρωτόκολλα περί των αυτουργών. Γρήγορα όμως η λύση της δικαστικής Αστυνομίας εγκαταλείφτηκε και επικρινόταν ως αντιτιθέμενη εις την σύγχρονη ανάγκη και έννοια της αστυνομίας, ως εντελώς άστοχος, διότι η αστυνομία είναι οργανισμός ενιαίος. Η Δικαστική Αστυνομία αναφέρεται στο άρθρο 16 Ν. 2800/2000 που προβλέπει την ανάθεση καθηκόντων προανάκρισης και δημόσιου κατήγορου σε αστυνομικά όργανα. Βασικό παράδειγμα σύμφωνα με το Σύνταγμα άρθρο 96 παρ.2, το οποίο αναφέρεται στην εκδίκαση αστυνομικών παραβάσεων που τιμωρούνται με πρόστιμο.

 Η Διοικητική Αστυνομία  (Administrative Police).

                                                                                                                                                                                                     

Κινείται και ενεργεί έξω από την σφαίρα της ποινικής δικαιοδοσίας της πολιτείας, και έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την πρόληψη του εγκλήματος, συχνά μέσω αστυνομικών επεμβάσεων και επιβολής περιορισμών στις ατομικές ελευθερίες. Η Διοικητική Αστυνομία δεν πρέπει να συγχέεται με την αστυνομία ασφάλειας  η οποία ασκείται όχι προς το συμφέρον ορισμένου κλάδου της διοίκησης, αλλά με σκοπό την προστασία του συνόλου και της έννομης τάξης από παράνομες πράξεις.

 

–  Η Πυροσβεστική Αστυνομία (Fire Police).

                                                                                                                                                                                                         

Η Αστυνομική  και κατασταλτική λειτουργία της διέπεται από το ΠΔ 3/2000 Σύσταση στο Πυροσβεστικό Σώμα Υπηρεσίας με τίτλο, Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, Δ.Α.Ε.Ε. ΦΕΚ Α’ 6/13.1.2000 όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις με το ΠΔ 239/2000. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εδρεύει στην Αθήνα έχει εδαφική αρμοδιότητα στο Νομό Αττικής, λειτουργεί σε 24ωρη βάση, υπάγεται απευθείας στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και έχει ως κύρια αποστολή τη διατήρηση και προστασία της δημόσιας ασφάλειας από τα εγκλήματα εμπρησμού. Για την Δασοπυρόσβεση σύμφωνα με τον Ν.2612/1998 ΦΕΚ Α’ 112 αρμόδιο είναι το πυροσβεστικό σώμα. Οι Βαθμοφόροι Γενικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος ασκούν καθήκοντα ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου, κατά το άρθρο 34 του Κώδικα ποινικής Δικονομίας για τα εγκλήματα εμπρησμού που αναφέρονται στο άρθρο 69 του Ν998/1979 και αφορούν την αντιμετώπιση πυρκαγιών.

 

  –  Η Λιμενική Αστυνομία  (Port Police).

                                                                                                                                                                                                    

Ασκεί αστυνόμευση από τους παρακάτω νόμους όπως είναι το άρθρο 1 του ΝΔ 444/1970, η Αστυνομία εις τον θαλάσσιον χώρο επί των πλοίων των πάσης φύσεως πλωτών ναυπηγημάτων επί των λιμένων και της χερσαίας ζώνης αυτών, ασκείται υπό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δια του από αυτό λιμενικού σώματος. Ν.3079/2002 Κύρωση Κώδικα του Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΦΕΚ Α’  311/10.12.2002, Ν.2935/2001 (ΦΕΚ Α’162 Προσωπικό Λιμενικού Σώματος και άλλες διατάξεις Ν.1940/1991 ΦΕΚ Α’ 40 Μονάδα ειδικών αποστολών Λιμενικού Σώματος και άλλες Διατάξεις, και ΠΔ 55/1998 ΦΕΚ Α’58 Προστασία Θαλάσσιου περιβάλλοντος.

 

–  Η Τουριστική  Αστυνομία  (Tourist Police).

                                                                                                                                                                                                                   

Ιδρύθηκε με τον Ν 6450/1935 αρχικά ως υπηρεσία του ελληνικού οργανισμού τουρισμού ΕΟΤ με στελέχωση της από άνδρες της αστυνομίας πόλεων και της χωροφυλακής. Σύμφωνα με το ΠΔ 4/25.5.1935 σκοπός της τουριστικής αστυνομίας ήταν η υποβοήθηση του έργου του ΕΟΤ. Το εν λόγο μεικτό καθεστώς  ΕΟΤ  υπουργείου δημόσιας τάξης διατηρήθηκε σε ισχύ μέχρι το 1968, οπότε καταργήθηκε με τον  ΑΝ 297/1968 ΦΕΚ Α’38 και στην θέση του δημιουργήθηκαν δύο διευθύνσεις τουριστικής αστυνομίας που υπαγόταν αντίστοιχα στα αρχηγεία αστυνομίας πόλεων και χωροφυλακής. Με την κατάργηση αυτών των δυο Σωμάτων το 1984, δημιουργήθηκαν γραφεία τουρισμού στα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα που και εκείνα καταργήθηκαν με το ΠΔ 508/1989 στην συνέχεια συστήθηκαν κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες.

 

Η Ιδιωτική Private Security - Αστυνομία.

Η Ιδιωτική Αστυνομία λειτουργεί πάντοτε με την μορφή συμβολαίων προστασίας Private contract security.  

Προσφέρει ασφαλώς μεγαλύτερη προστασία, εν τούτοις επικρίνεται από τη σκοπιά της διακινδύνευσης των ατομικών ελευθεριών, της φορολόγησης των πολιτών για ικανή, παραγωγική και αποτελεσματική δημόσια αστυνομία, της ανέλεγκτης διόγκωσης του προσωπικού των ιδιωτικών αστυνομιών, της πιθανής αύξησης της κοινωνικής ανισότητας, ενόψει της καλύτερης προστασίας ασφάλειας των εχόντων σε βάρος των μη προνομιούχων. Ωστόσο, οι σύγχρονες ανοικτές και παγκοσμιοποιημένες κοινωνίες με την πληθώρα των κοινωνικών , οικονομικών δραστηριοτήτων των φυσικών προσώπων τους, είναι σχεδόν απίθανο να προστατευθούν αποτελεσματικά από την δημόσια αστυνομία και μόνον, ενόψει του γεγονότος ότι από τα πράγματα καθίσταται αδήριτη η ανάγκη πρόσληψης πρόσθετου δημόσιου αστυνομικού προσωπικού, το οποίο συνεπάγεται επαχθή φορολογική επιβάρυνση των πολιτών, με αυτονόητες πολιτικές επιπτώσεις στην εκάστοτε πολιτική εξουσία και παράλληλα, με αναπότρεπτη και συγχρόνως,  απαράδεκτη διεύρυνση του δημόσιου τομέα. Η παροχέτευση πτυχών της αστυνόμευσης στον ιδιωτικό τομέα είναι αναπόφευκτη, αρκεί βέβαια να ενισχυθεί η εγγυητική λειτουργία του δικαίου για τους πολίτες και διατηρηθεί ο σκληρός πυρήνας της κατά κυριολεξία και βασικής αστυνομίας, στον δημόσιο τομέα.

 

 

( V.I.P. )  Very Important Person   -  ( Σ.) Συνοδευτικές  Ομάδες  Ασφαλείας.

 

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  - ΠΕΖΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

AΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ &  ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ .

 1. ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( ΠΕΖΗ Η ΜΕ ΟΧΗΜΑ ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Α) Σε μια συνοδεία ασφαλείας τα είδη των πεζών σχηματισμών είναι:

 1. Συνοδεία ασφαλείας με ένα άτομο , (επίβλεψη τομέα 360° από τον προσωπικό σύνοδο) = ΑΠΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ .

 1. Συνοδεία ασφαλείας με δυο ατόμων - διαγώνιος σχηματισμός (επίβλεψη τομέα 180° ο κάθε σύνοδος ασφαλείας ) = ΑΠΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ .

 2. Συνοδεία ασφαλείας με τρία άτομα - τρίγωνο ή σχηματισμός σφήνα (επίβλεψη τομέα 120° ο κάθε σύνοδος ασφαλείας) = ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ .

 3. Συνοδεία ασφαλείας με 4 άτομα – σχηματισμός σφήνας ή τετράγωνου (επίβλεψη τομέα 90° ο κάθε σύνοδος ) = ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ .

 4. Συνοδεία ασφαλείας με 5 άτομα - σχηματισμός διαμάντι (επίβλεψη τομέα 90° κάθε σύνοδος & ο προσωπικός σύνοδος έχει μονό την ευθύνη του επίσημου).

 5. Συνοδεία ασφαλείας περισσότερων των 6 ατόμων είναι ότι καλύτερο , ξεκινάει εμπρός με τον προπομπό που προπορευετε πάντα , τον μπροστινό συνοδό , τον δεξιό εμπρός συνοδό , τον αριστερό εμπρός συνοδό , το πίσω δεξιό συνοδό , τον πίσω αριστερό συνοδό , τον προσωπικό συνοδό πισω δεξιά όπου στο τέντομα του χεριού του μπορεί να αγγίξει τον συνοδευόμενο πελάτη και επίσης πολύ σημαντικό μόνο ο προσωπικός συνοδός συνομιλεί μαζί του , τέλος ο επικεφαλής των ( Σ.Ο.Α.) Συνοδευτικών Ομάδων Ασφαλείας βρήσκετε πάντοτε στο τέλος και πίσω από όλους με σκοπό να συντονίζει με της εντολές του όλη την ομάδα - συνοδεία .

 Όσος μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συνοδών, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η παρεχόμενη ασφάλεια, διότι καλύπτονται όλες οι πτυχές της ασφάλειας και μειώνεται αισθητά ο ενδεχόμενος κίνδυνος.

Β) Ως προς τη συνοδευτική ασφάλεια με κάθε είδους μεταφορικό μέσο, πρέπει να τηρούνται τα εξής:

1)Μεταφορά προστατευόμενου σε όχημα

Μόλις τα αυτοκίνητα έχουν ελεγχθεί και θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για χρήση, έρχονται σε θέση κοντά στην πόρτα εξόδου, όπου ο πελάτης θα αφήσει το ασφαλές κτίριο. Τουλάχιστον ένας οδηγόςσυνοδός μένει με τα αυτοκίνητα, διότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να αφήνονται αφύλακτα. Στη συνέχεια, η ομάδα περιστοιχίζει τον πελάτη καθώς κινείται από την ασφαλή διαμονή στο αυτοκίνητό του.

2) Ταξιδεύοντας

Η πομπή στη συνέχεια κινείται προς τον προορισμό. Η ομάδα θα έχει επιλέξει μια διαδρομή ή δύο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και τρεις διαδρομές που έχουν οριστεί για τα ταξίδια μαζί, που αποφεύγει τα πιο επικίνδυνα «σημεία συμφόρησης», όπως γέφυρες μία λωρίδα κυκλοφορίας ή σήραγγες, επειδή αυτές οι γραμμές δεν έχουν τρόπο διαφυγής και είναι πιο ευάλωτα σε ενέδρα κτλ. .

Τι σημαίνει Επαγγελματίας Συνοδός Ασφαλείας ή διαφορετικά Bodyguards ......

Τι σημαίνει Επαγγελματίας Συνοδός Ασφαλείας ή διαφορετικά Bodyguards ......

Γράφει ο Καθηγητής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ,

και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ...


Τι σημαίνει Επαγγελματίας Συνοδός Ασφαλείας ή διαφορετικά Bodyguards , η αλλιώς με μία άλλη ονομασία η οποία απαγορεύτηκε πρόσφατα , σαν όρος σωματοφύλακας και πως μπορεί κάποιος να εκπαιδευτεί και να γίνει Επαγγελματίας Συνοδός Ασφαλείας ......


Το ότι πηγαίνει κάποιος σε ένα γυμναστήριο για να γυμναστεί και να κάνει μπράτσα ή μυϊκή διάπλαση δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι μπορεί να γίνει και σωματοφύλακας ή ( Σ. Ο. Α.) συνοδός ασφαλείας ή (V. I. P.) Bodyguards ...
Πρόκειται για ένα επάγγελμα που δεν έχει να κάνει με τον σωματότυπο , αλλά με τον κατάλληλο εξοπλισμό , την εκπαίδευση και το μυαλό μας που πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση , συνήθως είναι ένα καλοπληρωμένο αλλά και πολύ επικίνδυνο επάγγελμα ......
Είναι ένα επάγγελμα που πολλοί νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν , όμως είναι μόνο σίγουρο ότι λίγοι το μπορούν ...
Μπορεί να φαίνεται εξωτερικά όμορφο και ωραίο , αλλά φέρει πολύ μεγάλες ευθύνες γιατί προστατεύεις ανθρώπινες ζωές ......
Το να είσαι ο σωματοφύλακας ενός (V. I.P.) και να φτάσεις σε αυτό το υψηλό επίπεδο για να βγάζεις χρήματα από της ιδιότητες σου και τα προσόντα που διαθέτεις απαιτούνται πολλές θυσίες χρήματα και συνεχής εκπαίδευση , αφού οι κίνδυνοι καραδοκούν κάθε στιγμή γιατί είσαι συνεχώς εκτεθειμένος και σε κοινή θέα , έξω δηλαδή ......
Για να γίνει κάποιος σωματοφύλακας πρέπει να περάσει από πολλά σχολεία που λέμε εμείς στην ορολογία μας , σχολεία ειδικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πολλά στάδια και επίπεδα εκπαίδευσης θα έλεγα , η εκπαίδευση αυτή πρέπει να γίνεται από αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες από οργανισμό και φορέα πιστοποιήσεων του κράτους σχολές σε Ελλάδα και Εξωτερικό ......
Τέτοιες πιστοποιημένες σχολές λειτουργούν ελάχιστες στην Ελλάδα αλλά επειδή ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει που να απευθυνθεί , οι περισσότεροι πέφτουν ανυποψίαστα θύματα κάποιου συνήθως γυμναστηριούχου _ΝΙΝΤΖΑ_ που ξέρει τα πάντα , ακόμη και για όπλα , μοιράζει απλά χαρτιά & διπλώματα υπογράφοντας απλά ο ίδιος και όχι κάποιος πιστοποιημένος φορέας κρατικά αναγνωρισμένος , τα οποία έγραφα και διπλώματα δεν έχουν πέραν από την συναισθηματική , καμία μα καμία αξία πουθενά , γιατί πολύ απλά είναι ιδιωτικά διπλώματα από ένα μικρό σεμινάριο λίγων ωρών και δίνονται καθαρά για εμπορικούς λόγους για να βγάζουν κάποιοι χρήματα από παιδάκια φαντασμένα αλλά και ανυποψίαστα θα έλεγα γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε έμπορους , όπου μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τους υπόσχονται και τους λένε ότι θα τους βάλουν και σε δουλειά ......
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτό το κράτος που ότι δηλώσεις είσαι και γίνανε ξαφνικά όλοι εκπαιδευτές και γνώστες των πραγμάτων για οτιδήποτε ......
Στης αναγνωρισμένες και πιστοποιημένες σχολές θα εκπαιδευτεί σε διάφορα βασικά μαθήματα από πιστοποιημένους με κωδικό από το κράτος επαγγελματίες καθηγητές , οι οποίοι είναι καθηγητές της Ελληνικής Αστυνομίας , από Δικαστικούς , Δικηγόρους , Εγκληματολόγους , Αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας σε μαθήματα όπως είναι : Αστικό και ποινικό Δίκαιο , Έλεγχος και προσόντα ατόμων συνοδευτικών ομάδων ασφαλείας , Χάραξη δρομολογίων , Κατάστρωση πλάνου διαφυγής , Προπομποί , Σχηματισμοί συνοδείας , Ασφαλής επιθετική & αμυντική οδήγηση , Αντιπαρακολούθηση , Αντίμετρα , Απαγωγή , Τρόπους συνοδείας (V.I.P.) , Καλή γνώση του πυροβόλου όπλου , Αυτοάμυνα , Αυτοπροστασία , Ειδική σκοποβολή με διάφορα σενάρια , Πρώτες βοήθειες , Ασύρματες επικοινωνίες , Συστήματα ασφαλείας , Έλεγχος αυτοκινήτου και κτηριακών εγκαταστάσεων για εξεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών κτλ. ......
Για να μην τα μπερδεύουν μερικοί εσκεμμένα , ο σωματοφύλακας ή αλλιώς συνοδός ασφαλείας ή bodyguarg , δεν έχει καμία μα καμία σχέση με το φρουρό ή το φύλακα ασφαλείας τον (security) και το τονίζουμε ιδιαίτερα γιατί είναι ένα ξεχωριστό από μόνο του επάγγελμα με διαφορετικό κωδικό ασφάλισης στο (ΕΦΚΑ) που ο ίδιος κωδικός του (ΕΦΚΑ) είναι και η προϋπηρεσία του bodyguarg στο χώρο των (V. I. P.) σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιο αποδεικτικό ότι έχει δηλαδή προσληφθεί ως Σωματοφύλακας , bodyguard (V. I. P.) ......
Τα εποπτικά μέσα που χρησιμοποιεί ο bodyguard και ο εξοπλισμός του είναι ανεκτίμητα και κοστίζουν αρκετά χρήματα , χρησιμοποιεί πάντοτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε υλικοτεχνική υποδομή που φέρει επάνω του με γνώμονα την καλύτερη δυνατή κάλυψη ασφαλείας που μπορεί να προσφέρει στο φυλασσόμενο για αυτόν άτομο που εποπτεύει και προστατεύει ......
Ο σύνοδος ασφαλείας είναι συνεχώς εκτεθειμένος και ελέγχει την περίμετρο κάλυψης του συνέχεια 360ο γύρω του από το σημείο που θα βρίσκεται , πρέπει να χαρακτηρίζεται από υψηλό σθένος ψυχραιμίας για να μπορέσει να προσφέρει ασφάλεια στον (V. I. P.) , να προσφέρει σοβαρότητα στο έργο της προστασίας που προσφέρει και να είναι διορατικός και προληπτικός , χαρακτηρίζεται για την παρατηρητικότητα του την υψηλή πρόληψη και αντίληψη στον περιβάλλοντα χώρο που εργάζεται και παίρνει πάντοτε μέτρα κάλυψης , έχει ευγένεια και εχεμύθεια απέναντι σε αυτούς που συνοδεύει ... Τα χαρακτηριστικά αυτά που απαιτούνται δηλαδή για να αποφασίσει κάποιος να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο επάγγελμα ......
Να αναφέρουμε ακόμη κάποια χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούν να τα μάθουν απλά σε μία εκπαίδευση αλλά με την εμπειρία ετών τα αποκτάει ο κάθε σωματοφύλακας και μπορούν να αποκτηθούν με αρκετή εξάσκηση ......
Τέτοια είναι η φύση του σε σχέση με την ικανότητα λήψης πρωτοβουλιών σε συνθήκες έντασης , η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης προσωπικά της δικής του όπως και της ομάδας του , το συλλογικό πνεύμα της ομάδας του για να λειτουργούν όλοι μαζί σαν σύνολο και παράλληλα ο επαγγελματισμός η πειθαρχία και η υπομονή του ......
Σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένας αξιόπιστος σωματοφύλακας , αλλά με όλα αυτά σαν βάση στα οποία αναφερθήκαμε κάνουμε σίγουρα μια καλή αρχή στο χώρο αυτό ......
Όσον αφορά την εκπαίδευση του Bodyguards , ανά τον κόσμο κυριαρχούν τρείς βασικοί τρόποι εκπαίδευσης , τρείς βασικές «σχολές» θα έλεγα , από τις οποίες οι μεγαλύτερες εταιρείες εκπαιδεύσεων στον κόσμο , όπως και κάθε κράτος αποσπούν τεχνικές , εκπαιδεύσεις αλλά και εκπαιδευτές από αυτές , ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατόν επίπεδο της τεχνογνωσίας που μπορούν να προσφέρουν ......
Η Αμερικανική σχολή ( Secret Service ) εκπαιδεύει περισσότερο στον τομέα της άμεσης καταστολής λόγο της αυξημένης εγκληματικότητας στη χώρα αυτή , η Βρετανική σχολή ( Royal Military Police - CP ) βασίζεται περισσότερο στην εκπαίδευση πρόληψης για τα Ευρωπαϊκά πρότυπα , παρά καταστολής και τέλος η Ισραηλινή σχολή με την μεγαλύτερη εμπειρία στον κόσμο η οποία εκπαιδεύει περισσότερο στην άμεση καταστολή λόγο της μόνιμης τόσα χρόνια τώρα εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή της ...
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε το βασικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση και η καλή φυσική κατάσταση ...
Δεν είναι τυχαίο , άλλωστε ότι σε μια από τις καλύτερες υπηρεσίες του είδους ( RMP - CP ) , οι περισσότεροι υποψήφιοι “κόβονται” λόγω φυσικής κατάστασης και τραυματισμών γιατί δεν φροντίζουν να συντηρούνται οι εκπαιδευόμενοι έτσι ώστε να είναι συνεχώς σε εγρήγορση ...
Τέλος η φυσική κατάσταση και τα συχνά σεμινάρια του κλάδου μας , φροντίζουν έναν ευσυνείδητο Bodyguards , σωματοφύλακα, Επαγγελματία Συνοδευτικών Ομάδων Ασφαλείας , τον Συνοδό Ασφαλείας για να είναι πάντοτε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα ......

" Ποιές είναι οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ενός σωματοφύλακα - Bodyguard"...

" Ποιές είναι οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ενός

   Σωματοφύλακα - Bodyguard"...

 

 • Η Ασφάλεια του πελάτη...
  • Η Αξιολόγηση των απειλών...
  • Πρόληψη & διαφυγή σε μία πιθανή μάχη...
  • Διαχείριση άγχους.
  • Αντίληψή & αμυντική τακτική.
  • Ικανότητες ασφαλούς οδήγησης.
  • Φυσική κατάσταση, συντήρηση .
  • Άριστη όραση, ακοή και όσφρηση.
  • Γνώση και εκπαίδευση περί όπλων.
  • Πρώτες βοήθειες...

 

- Το κύριο καθήκον ενός σωματοφύλακα - Bodyguard είναι να εξασφαλίσει μέσο της πρόληψης ότι ο πελάτης του δεν θα διατρέξει κανέναν κίνδυνο για κανένα λόγο σε κάθε περίπτωση συνοδείας, για το λόγο αυτό και ανάλογα την συνοδεία ασφαλείας, προσθέτει έξτρα συνοδούς ασφαλείας και καταστρώνει πλάνα ασφαλούς πορείας και διέλευσης ...

- Σε μια κατάσταση όπου υπάρχει κίνδυνος, ένας σωματοφύλακας πρέπει να προστατεύει τον πελάτη του υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κυρίως με το σώμα του γιατί στον εξωτερικό χώρο όλοι είναι εκτεθειμένοι και θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα άμεσης διαφυγής για την ασφάλεια και μετακίνηση του κάθε πελάτη V. I. P. ...

- Πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση, επαφή και επικοινωνία με την συνοδευτική ομάδα ασφαλείας του σε κάθε περίπτωση ...

- Θα πρέπει συνεχώς να παρατηρεί και να παρακολουθεί με όλη την συνοδευτική ομάδα ασφαλείας του το πλήθος όπως και την κυκλοφορία για να ανακαλύψει η ακόμη και να βρει κάποια ύποπτη δραστηριότητα παρατατικών ατόμων...

- Πρέπει επίσης να είναι σε θέση να προφυλάξει τους πελάτες του με ένα ή και περισσότερα συνοπτικά πλάνα ασφαλείας από και προς οποιαδήποτε περιοχή και να έχει έτοιμο και προετοιμασμένο ένα ή και περισσότερα σχέδια ασφαλείας και διαφυγής για όλη την επίλεκτη ομάδα ασφαλείας με έμπειρους οδηγούς και ειδικά διαμορφωμένα θωρακισμένα οχήματα ασφαλείας...

- Οι ικανότητες του οδηγού παίζουν καταλυτικό ρόλο για να αποφεύγουν δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις και να αφήνουν πίσω τους οποιαδήποτε περιοχή όπου έχουν ήδη ξεκινήσει τα προβλήματα...

- Το επάγγελμα του Bodyguard είναι πολύ απαιτητικό, έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή αυξημένη επικινδυνότητα, όμως στο χώρο μας υπάρχει πλήθος όπως και σε όλα τα επαγγέλματα, ανεύθυνων, υπεύθυνων που είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι οποίες έχουν να κάνουν με ενέργειες κατά της ζωής, για λίγα μόνο ευρώ, ακόμη περισσότερο πρόκειται για άτομα με ανεπαρκή επιστημονική εκπαίδευση στο χώρο αυτό, όπως και σχεδιασμού πλάνων ασφαλείας , είναι άκρως ερασιτέχνες και απαγορευτικοί θα έλεγα για τέτοιου είδους επάγγελμα και τα άτομα αυτά είναι οι λεγόμενοι αχθοφόροι που λέω εγώ, οι οποίοι το παίζουν ότι είναι Bodyguard, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν για να κουβαλάνε τα ψώνια...

__ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ __ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ SECURITY MANAGING __ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ __ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ( V. I. P.) BODYGUARD...

 

VIP - V.I.P. - "Very Important Person" («Πολύ Σημαντικό Πρόσωπο») ---- ΣΟΑ - Σ.Ο.Α. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .

VIP - V.I.P. - "Very Important Person" («Πολύ Σημαντικό Πρόσωπο») .

ΣΟΑ - Σ.Ο.Α. ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .

 

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων

Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος  ____ Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος ___ .

 

 

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ   ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ   ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ    (ΠΕΖΗ - ΕΠΟΥΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

VIP - V.I.P -  VERY  IMPORTANT  PERSON  -    ΠΟΛΥ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΟ "

AΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΡΟΣΩΠΩΝ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

 1. ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΠΕΖΗ-ΕΠΟΥΜΕΝΗ) ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Α) Σε μια συνοδεία ασφαλείας τα είδη των πεζών σχηματισμών είναι:

 1. συνοδεία ασφαλείας με ένα άτομο.

(επίβλεψη τομέα 360° από τον προσωπικό σύνοδο)

 1. συνοδεία ασφαλείας με δυο άτομα-διαγώνιος σχηματισμός (επίβλεψη τομέα 180° ο κάθε σύνοδος ασφαλείας )
 2. συνοδεία ασφαλείας με τρία άτομα-τρίγωνο ή απλή σφήνα (επίβλεψη τομέα 120° ο κάθε σύνοδος ασφαλείας)
 3. συνοδεία ασφαλείας με 4 άτομα –σχηματισμός σφήνας ή τετράγωνου (επίβλεψη τομέα 90° ο κάθε σύνοδος )
 4. συνοδεία ασφαλείας με 5 άτομα -σχηματισμός διαμάντι (επίβλεψη τομέα 90° ο κάθε σύνοδος και ο προσωπικός σύνοδος έχει μονό την ευθύνη του επίσημου ).
 5.  

Όσος μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των συνοδών, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι και η παρεχόμενη ασφάλεια, διότι καλύπτονται όλες οι πτυχές της ασφάλειας και μειώνεται αισθητά ο ενδεχόμενος κίνδυνος.

Β) Ως προς τη συνοδευτική ασφάλεια με κάθε είδους μεταφορικό μέσο, πρέπει να τηρούνται τα εξής:

1)Μεταφορά προστατευόμενου σε όχημα

Μόλις τα αυτοκίνητα έχουν ελεγχθεί και θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για χρήση, έρχονται σε θέση κοντά στην πόρτα εξόδου, όπου ο πελάτης θα αφήσει το ασφαλές κτίριο. Τουλάχιστον ένας οδηγός–συνοδός μένει με τα αυτοκίνητα, διότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να αφήνονται αφύλακτα. Στη συνέχεια, η ομάδα περιστοιχίζει τον πελάτη καθώς κινείται από την ασφαλή διαμονή στο αυτοκίνητό του.

2) Ταξιδεύοντας

Η πομπή στη συνέχεια κινείται προς τον προορισμό. Η ομάδα θα έχει επιλέξει μια διαδρομή ή δύο, σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να περιλαμβάνει και τρεις διαδρομές που έχουν οριστεί για τα ταξίδια μαζί, που αποφεύγει τα πιο επικίνδυνα «σημεία συμφόρησης», όπως γέφυρες μία λωρίδα κυκλοφορίας ή σήραγγες, επειδή αυτές οι γραμμές δεν έχουν τρόπο διαφυγής και είναι πιο ευάλωτα σε ενέδρα.


3) Άφιξη στον προορισμό

Όταν η φάλαγγα φθάνει στο σημείο, ένας ή περισσότεροι συνοδοί ασφαλείας θα βγουν πρώτα να επιβεβαιώσουν ότι η τοποθεσία είναι ασφαλής και ότι το προσωπικό που είχε ορισθεί για να εργαστούν εκείνη την ημέρα είναι αυτοί που είναι παρόντες. Αν η τοποθεσία είναι ασφαλής, αυτοί οι συνοδοί σηματοδοτούν ότι είναι ασφαλές ώστε να φέρει στον πελάτη. Ο πελάτης φτάνει συνοδεία στο κτίριο πάντα και ποτέ μόνος του. Οι συνοδοί μπορούν στη συνέχεια να μεταβούν προς τα πίσω για να έχουν τον έλεγχο της ασφάλειάς του σε μεγαλύτερη απόσταση.

4) Επιστροφή στην ασφαλή θέση

Μετά από τις δραστηριότητες της ημέρας, ο πελάτης θα πρέπει να έρθει πίσω στην ασφαλή του θέση. Έξοδος από το όχημα, χωρίς έλεγχο και περπάτημα χωρίς συνοδεία στην πόρτα εκθέτει τον πελάτη σε κίνδυνο, διότι δεν έχει γίνει ο σωστός έλεγχος και υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την ασφάλεια του. Πρέπει να τηρούνται επακριβώς οι προβλεπόμενοι κανόνες ασφαλείας, ώστε να τελειώσουν οι συνοδοί ασφαλείας το έργο τους αποτελεσματικά, επιδεικνύοντας γνώση και επαγγελματισμό.

Eπίσης όλοι οι οδηγοί και τα μέλη της συνοδείας πρέπει να ενημερωθούν για τη δομή της διοίκησης, τη διαδρομή, τις διαδικασίες-προγραμματισμό (check-σημεία, στάσεις ανάπαυσης, κλπ), τα σχέδια έκτακτης ανάγκης (σε περίπτωση ενός περιστατικού ασφάλειας, ιατρικής έκτακτης ανάγκης ή βλάβης), η δράση κατά την παραλαβή-άφιξη, τους δίαυλους επικοινωνίας (ασύρματους, συχνότητες κλπ), και των ωραρίων.

Ειδικότερα πρέπει:
• Οι ασύρματες επικοινωνίες θα πρέπει να ελέγχονται πριν από την έναρξη και κατά μήκος της διαδρομής.
• Αποφασίστε σχετικά με ένα χρονοδιάγραμμα για τον έλεγχο της συνοδείας.
• Η συνοδεία πρέπει είναι να εξοικειωμένη και ο αρχηγός της συνοδείας να μπορεί να επικοινωνεί με όλα τα μέλη.
• Ο οδηγός του προστατευόμενου οχήματος θα πρέπει να κρατά πάντα το όχημα, σε θέση τέτοια ώστε να επικοινωνεί με τα υπόλοιπα οχήματα και να μην απομακρύνεται από αυτά. Σε περιπτώσεις στάσεων, χρειάζεται να γίνουν σε συμφωνημένα χρονικά διαστήματα για να διασφαλιστεί ότι όλοι είναι ακόμα μαζί. Ακόμα οδήγηση με φώτα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της οπτικής επαφής.
• Το όχημα ελέγχου ταξιδεύει σε κοντινή απόσταση από το προστατευόμενο όχημα, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα παρέμβασης σε μια δύσκολη κατάσταση .
• Το προπορευόμενο όχημα κρατά σε μια συμφωνημένη ταχύτητα τα οχήματα που ακολουθούν.
• Θα πρέπει να συμφωνηθεί και καθοριστεί, ποιοι θα είναι οι ρόλοι του προσωπικού που συμμετέχει στη συνοδεία, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
• Αν ένα όχημα είναι σταματημένο, ολόκληρη η συνοδεία θα πρέπει να σταματήσει, ώστε να μην χαθεί η επαφή τους για κανένα λόγο.
• Όταν το κομβόι ξεκινήσει και σταματήσει για οποιοδήποτε λόγο σε ένα σημείο, πρέπει να διατηρούνται τα οχήματά κοντά μεταξύ τους για την αποφυγή παρεμβολών με οποιοδήποτε όχημα που διέρχεται ή ακολουθεί.
• Αποφύγετε να ακολουθήσετε δρομολόγια με δύσβατους δρόμους και πολλά εμπόδια, όπου είναι δυνατόν να μην υπάρχουν δρομολόγια διαφυγής ή ελιγμών σε περίπτωση κινδύνου.
• Τα οχήματα πρέπει να έχουν ασύρματη επαφή μεταξύ τους. Επίσης πρέπει να είναι εξοπλισμένα με προβολείς και δυνατά φώτα (δύσκολες καιρικές συνθήκες, νοήματα και αποφυγή ενδεχόμενων απειλών).
• Επίσης το τελευταίο όχημα της συνοδείας πρέπει να έχει επαφή με το επόμενο και κατ΄ ουσία όλη η πομπή, πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργεί ως ομάδα.

Oι εποχούμενες συνοδείες ασφαλείας, μπορούν να γίνουν με διάφορα μεταφορικά μέσα, κυρίως με αυτοκίνητα ή μοτ/τες, και ο αριθμός της συνοδευτικής ασφάλειας εξαρτάται καθαρά από το βαθμό επικινδυνότητας του συνοδευόμενου προσώπου. Είναι σίγουρο πάντως ότι όσο περισσότερα οχήματα υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια θα παρέχουν, στο υψηλό πρόσωπο.

 1. Προστασία με δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα

α. Προστασία στο πίσω μέρος της πομπής και έλεγχο όλων των οχημάτων
στο βαθμό που να μπορούν να αποτρέψουν τα οχήματα να προσπεράσουν τη φάλαγγα.
β. Παρέχουν κάλυψη σε βαριά κυκλοφορία.
γ. Παρέχουν σταθερή πορεία παρακολούθησης της πομπής.
δ. Άμεση αντίδραση σε συμβάντα.
ε. Μπορεί να μπλοκάρει το δρόμο προς το οπίσθιο και μπροστινό μέρος της συνοδείας, εφόσον απαιτείται από τις συνθήκες
στ. Μπορούν να παρέχουν επείγουσα μεταφορά σε περίπτωση βλάβης του
VIP οχήματος ή σε μια επίθεση που μπορεί να δεχτεί το προστατευόμενο άτομο
ζ. Η θέση του συνοδευτικού είναι πάντοτε προς το πίσω μέρος του οχήματος και αντίστοιχα του μπροστινού κατά απόλυτη συνακολουθία.

η. Σε περίπτωση στροφών, το συνοδευτικό όχημα βρίσκεται κοντά στην εξωτερική λωρίδα κυκλοφορίας, με τέτοιο τρόπο ώστε να ελέγχει προληπτικά το χώρο και τις ενδεχόμενες απειλές που θα προκύψουν, αλλά και να μην περιορίζει την ορατότητα του οχήματος που μεταφέρει το πρόσωπο.

θ. Σε περίπτωση που βγουν σε αυτοκινητόδρομο ή σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, θα πρέπει να βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση, για να μην γίνει κάποια παρεμβολή ξένου οχήματος και διασπάσει τη συνοχή της συνοδείας.

 

 1. Προστασία με μοτ/τες

α) Οι μοτ/τες παρέχουν συμπληρωματική κάλυψη, στα οχήματα που μεταφέρουν το συνοδευόμενο πρόσωπο.

β) Χρησιμοποιούνται ως προπομποί, με τρόπο προληπτικό, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα προφύλαξης από μη εμφανή σημάδια κινδύνου.

γ) Έχουν δυνατότητα γρήγορων ελιγμών και αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης και έτσι χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

δ) Μπορούν σε περιπτώσεις κινδύνων, να συμμετέχουν ενεργά στην ομάδα συνοδείας, καθόσον έχουν ευχέρεια κινήσεων.

ε) Η θέση τους είναι ανάλογη με το εκάστοτε σχέδιο και επιχειρησιακό πλάνο του Επικεφαλή της συνοδείας και μπορεί να προσαρμόζεται σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες.


Και τέλος, η ομάδα προστασίας ενός υψηλού προσώπου δεν πρέπει :

α) να θίγει χωρίς λόγο την ελευθερία του επισήμου και τα καθήκοντα του.

β) δεν πρέπει να δίνει μάχη ,να παίρνει εκδίκηση και να εκθέτει χωρίς

λόγο τον επίσημό σε κίνδυνο.

γ) Η προστασία δεν πρέπει να δημιουργεί δυσχέρεια στον επίσημο, ούτε να

απαιτεί απ’ αυτόν να απολογείται για το προσωπικό ασφαλείας του.

δ)Πρέπει να είναι πάντοτε σεβαστή η ιδιωτική ζωή του επισήμου και να

τηρείται η εχεμύθεια από το προσωπικό ασφαλείας.

2) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Α) ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

AΠΟΤΡΟΠΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ: Mε τον όρο αποτροπή κινδύνου, αναφερόμαστε στη σωματική ακεραιότητα, προσωπική ελευθερία, τιμή και υπόληψη και την προστασία της περιουσίας. Παράλληλα αφορά και τα ατυχήματα και τα ιατρικά περιστατικά που απαιτούν πρώτες βοήθειες.

ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Εννοούμε την ικανότητα της εκ των προτέρων πρόβλεψης γεγονότος, που μπορεί να έχει επιπτώσεις στη ζωή, προσωπική ελευθερία, τιμή, αξιοπρέπεια, στην περιουσία και στην αποφυγή ατυχημάτων αλλά και τη μέριμνα σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος ιατρικής φύσης.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Ως επίθεση εννοούμε τη σκοπούμενη ενέργεια, η οποία στρέφεται κατά ενός φυλασσόμενου προσώπου .Η ενέργεια αυτή μπορεί να εκδηλωθεί από άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό να βλάψει κάποιο από τα αγαθά του προστατευμένου προσώπου ,όπως τη ζωή ,την τιμή ή την ελευθερία να αποφασίζει .Τον επιτιθέμενο (ή την ομάδα ) δεν τον ενδιαφέρει το είδος και η αξία του αγαθού που βλάπτεται ,ούτε τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει ώστε να πετύχει τον σκοπό του.

ΟΜΗΡΙΑ: Ομηρία καλείται η κατάσταση παράνομης κράτησης ανθρώπου για την απολαβή χρηματικών ποσών, αντικείμενων αξίας κ.α .Ο εκάστοτε όμηρος ως κρατούμενος αποτελεί μέσο εξαναγκασμού των νομίμων κυβερνήσεων και άλλων ώστε να δεχθούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των δραστών .Πρόκειται για μια δημοσιοποιημένη αιχμαλωσία όπου οι ομάδες των δραστών χρησιμοποιούν την απειλή της εκτέλεσης των ομήρων, προκειμένου να γίνουν δεκτά τα αιτήματα τους και να επιτύχουν τον σκοπό τους.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι Συνοδευτικές Ομάδες χρειάζεται να είναι άρτια εκπαιδευμένες. Η εκπαίδευσή τους πρέπει να περιέχει 4 βασικά στοιχεία:

 1. Πρόβλεψη, να μπορεί να προβλέπει δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.
 2. Αποτροπή, να μπορεί να αποτρέπει ορατούς και μη κινδύνους.
 3. Παρεμπόδιση, να εμποδίζει να εμφανισθούν κάθε είδους απειλές και να τις καταπολεμά αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση.
 4. Αντίδραση, να αντιδρά άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε είδους ενδεχόμενη

απειλή, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και σταθερότητα.

Γ) ΜΕΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Στη διάθεση της ομάδας προστασίας θα πρέπει να βρίσκονται:

 • κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, που θα χρησιμοποιούνται τόσο για

κατοικία, για γραφείο (χώρος οργάνωσης τους), όσο και για χώρο εκπαίδευσης

τους.

 • επικοινωνίες με σύστημα που δεν θα επιτρέπει την ανίχνευση των συχνοτήτων, ώστε οι συνομιλίες να γίνονται με ασφάλεια,
 • σύστημα εντοπισμού και εμπλοκής επικίνδυνων συχνοτήτων (jammer)
 • συσκευή ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων και συσκευή ελέγχου αλληλογραφίας
 • σκέπασμα βόμβας, για προστασία σε περίπτωση έκρηξης
 • φαρμακείο

Επίσης κάθε σύνοδος πρέπει να έχει:

-κατάλληλο οπλισμό και εφεδρικά πυρομαχικά,

-φορητό ασύρματο με μικρόφωνό και ακουστικά

– αλεξίσφαιρα γιλέκα που να καλύπτουν υψηλές προδιαγραφές

-μέσο αναγνώρισης (ως σύνοδος προστασίας)

– κατάλληλο είδους φακού, για τις δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Δ) ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ- ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

H προστασία παρέχεται με οπτική και σωματική κάλυψη 360ο . Ο δακτύλιος αυτός σταματά τους κινδύνους που ξεφεύγουν από τους άλλους (εξωτερικός-μεσαίος-εσωτερικός). Βρίσκονται πάντα σε επαγρύπνηση και απομακρύνουν άμεσα το προστατευόμενο πρόσωπο από το σημείο θανάτου.

Επίσης όλοι οι κύκλοι προστασίας επικοινωνούν μεταξύ τους, με τέτοιο τρόπο ώστε οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Η ομάδα προστασίας δεν εμπλέκεται σε συλλήψεις, παρά περιορίζεται μόνο στην υπεράσπιση του επισήμου από τις κακόβουλες επιθέσεις.

Τέλος η ομάδα πρέπει να έχει συνοχή και τα μέλη της διακριτούς ρόλους, για να μπορούν να ασκούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.

Ε) ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΠΟ

ΠΗΓΕΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Γίνεται με:

 • Το « πάγωμα του χώρου » και
 • Την απομάκρυνση του προστατευόμενου προσώπου από τον επικίνδυνο χώρο.

α) Με τον όρο ΄΄πάγωμα του χώρου΄΄, εννοούμε το κατάλληλο κλείσιμο και καθαρισμό του χώρου, ώστε να μην υπάρχουν εσωτερικές ή εξωτερικές απειλές για το προστατευόμενο άτομο και για την ομάδα και πραγματοποιείται με την κατάλληλη διανοητική και σωματική προετοιμασία της ομάδας προστασίας ύστερα από σχετική εκπαίδευση τους.

β) Ως προς την απομάκρυνση του προστατευόμενου προσώπου από τον επικίνδυνο χώρο, γίνεται με τον κατάλληλο σχεδιασμό της επιχειρησιακής ομάδας και με την απαιτούμενη προσοχή, ώστε να μπορεί να διαφυλαχτεί η ζωή και σωματική ακεραιότητα του προσώπου αλλά και ταυτόχρονα να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που θα παρουσιαστούν.

ΣΤ) ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ «ΣΤΕΝΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ»

Περιλαμβάνουν τις εξής ομάδες μέτρων, που είναι:

 1. Προπαρασκευαστικά: συλλογή πληροφοριών, αυτοψία, έλεγχος ανάλυση δρομολογίου, άτομα που θα συνοδεύσουν τα πρόσωπα.
 2. Πληροφοριακά: περιλαμβάνουν διαγράμματα χώρων επίσκεψης, κλιματολογικές συνθήκες και επιλογή κατάλληλης αμφίεσης, στοιχεία και αναφορές από προηγούμενες επισκέψεις.
 3. Ανάπτυξη μέτρων προστασίας: Πρόκειται για ανάλυση δρομολογίου, εντοπισμό παρακολούθησης, αναγνώριση επίθεσης, αντί-αιφνιδιασμό και ενέργειες διαφυγής.

Επίσης και τους κύκλους προστασίας που είναι:

 1. Φυσικός κύκλος ασφάλειας (τοίχοι, φράκτες, ώστε να μη φαίνεται η κατοικία ή το πρόσωπο)
 2. Τεχνητός κύκλος ασφάλειας

Τα μέτρα αυτού του κύκλου, βελτιώνουν και ενισχύουν το φυσικό. Περιλαμβάνουν σύστημα φρουρών, κάμερες συναγερμούς, φωτισμό, χρήση σκύλων, προσωπικό όπλο

 1. Κύκλος πληροφοριών εγγύς περιβάλλοντος

Τα μέτρα στον κύκλο αυτό περιλαμβάνουν τον εντοπισμού κάθε αγνώστου. Σε περίπτωση υπόπτου ειδοποιείται η Αστυνομία για το σχετικό έλεγχο.

Ως προστατευόμενα πρόσωπα (στόχοι) θεωρούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες, θρησκευτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες, αντιπρόσωποι ξένων κρατών, άλλα πρόσωπα, που θεωρούνται παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής που απασχόλησαν επί πολύ την κοινή γνώμη, στο παρελθόν. Επίσης ως στόχοι επιλέγονται άτομα ή ομάδες ατόμων ή θεσμοί που απασχολούν ή έχουν απασχολήσει αρνητικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα την κοινή γνώμη.

Ζ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Κατά τη διοργάνωση της προστασίας των VIP, οι πρώτες εκτιμήσεις θα είναι συνήθως, πόσοι άνδρες χρειάζονται, και τι είδους οργάνωσης και εξοπλισμού χρειάζονται .Οι απαντήσεις καθορίζονται από τους ακόλουθους παράγοντες:
• Επίπεδο και τη φύση της απειλής
• Η σημασία του επισήμου προσώπου
• Ο τρόπος ζωής και η καθημερινότητα τους
• Η πολιτική αποδοχής ενός συνοδού ασφαλείας
• Οι διαθέσιμοι πόροι – ανθρώπινο δυναμικό, τα υλικά και τη χρηματοδότηση

Στόχοι ασφαλείας


Σας προστατεύουν από τις εξής:
1. ακούσιο τραυματισμό ,ατυχήματα αυτοκινήτων, τυχαία ατυχήματα, επείγοντα ιατρικά περιστατικά, ειδικά ιατρικά προβλήματα.
2. ενοχλητικές καταστάσεις, M.Μ.Ε, δημόσιες καταστάσεις, εταιρικές καταστάσεις, την ιδιωτική ζωή, τα οικογενειακά θέματα κ.α.
3. εσκεμμένες επιθέσεις ,ποινική απειλή, τυχαία επιθέσεις, οργανωμένη επίθεση, τρομοκρατικών ή εγκληματικών απαγωγή.

 

Η πληρέστερη δυνατή προστασία επιτυγχάνεται με:

– την παρατήρηση,
χρησιμοποιώντας τα μάτια τους για να αξιολογήσουν την κατάσταση γύρω από το VIP και την αντίδραση σε γεγονότα γρήγορα και με οργανωμένο τρόπο, όπου είναι απαραίτητο.
– Με τη Γλώσσα του Σώματος,
με την εξοικείωση του προσωπικού στα σήματα που ενδεχομένως να κρύβουν κινδύνους.
– Με τη θωράκιση,

χρησιμοποιώντας προσεκτικά την ομάδα με κατάλληλη θέση και συνοχή, ώστε να μην κινδυνεύει από τις απειλές
– Με τη συστηματική προστασία,
η ομάδα να κάνει τη δουλειά της προσεκτικά και καλά. Αυτό είναι το στοιχείο που επιδεικνύει στον πελάτη, ότι η ομάδα είναι εξειδικευμένη, βρίσκεται σε εγρήγορση και το σύστημα ασφαλείας είναι ενεργοποιημένο και αποτελεσματικό.
-Αποφυγή της ρουτίνας,

αποφεύγοντας τις καθημερινές συνήθειες και τη ρουτίνα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που καθιστά την εργασία επικίνδυνη.
– Αποτελεσματικός προγραμματισμός, τήρηση ιεραρχίας και εξειδίκευση καθηκόντων,

ώστε η ομάδα να λειτουργεί σαν ΄΄ρολόϊ΄΄ , με σωστό προγραμματισμό στις ενέργειες του, διακριτούς ρόλους και υπακοή στους ανωτέρους τους.

Συνοψίζοντας, οι ομάδες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, ώστε η παρεχόμενη ασφάλεια να είναι αποτελεσματική. Αυτό που είναι πρωταρχικής σημασίας για την ομάδα είναι η ζωή και η σωματική ακεραιότητα του προστατευόμενου προσώπου και ταυτόχρονα η δική τους ζωή και σωματική ακεραιότητα, τα οποία επιτυγχάνονται με την κατάλληλη εκπαίδευση, γνώση, διανοητική και σωματική προετοιμασία, με τη λήψη των μέτρων αυτοπροστασίας και με το σχεδιασμό και προγραμματισμό όλων τους των ενεργειών, που σχετίζονται με τα καθήκοντα και το ρόλο τους. Με την τήρηση των ανωτέρω, επιδεικνύουν επαγγελματισμό, σταθερότητα και αποφασιστικότητα και προσδίδουν κύρος τόσο στο άτομο που προστατεύουν όσο και στους εαυτούς του και αυξάνουν το αίσθημα αυτοεκτίμησης τους, γεγονός που επιδρά θετικά κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

3) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ & ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΜΗΡΙΑΣ Ή ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Όπως σε όλα τα επεισόδια πρέπει να επιδεικνύεις πάντοτε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση. Αν ενδώσεις στη συναισθηματική παρόρμηση της στιγμής και πάρεις εθελοντικά τη θέση οποιοδήποτε ομήρου έχεις διαπράξει το σοβαρότερο και ίσως το πιο θανάσιμο λάθος. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου άστοχου ηρωισμού μπορεί να είναι τραγικό. Πρέπει να θυμάσαι ότι οι άνθρωποι οδηγούνται σε παράτολμες πράξεις μόνο όταν βρεθούν κάτω από συνθήκες απελπισίας και δεν έχουν άλλη επιλογή. Συνήθως λίγοι από αυτούς επιβιώνουν και αποκτούν τον τίτλο του ήρωα. Αν λοιπόν εσύ απερίσκεπτα επιχειρήσεις αυτές τις παράτολμες πράξεις δεν θα προλάβεις να χαρείς τον τίτλο του ήρωα. Σε καταστάσεις ομηρίας και εκβιασμών υψηλών προσώπων οι πιο βιώσιμες και σωστές, ως προς τον χειρισμό, επιλογές είναι:

α) Να κινηθείς αιφνιδιαστικά προς το κοντινότερο εμπόδιο ενώ θα τραβάς το όπλο σου. Αν δεν υπάρχει κάλυμμα και ο δράστης έχει αρχικά το όπλο του στραμμένο προς το μέρος σου, περίμενε ώσπου κάτι να του αποσπάσει την προσοχή ή αιφνιδιαστικά πέσε προς τα κάτω, ενώ θα τραβάς το όπλο σου. Αν πυροβολήσει θα σημαδέψει μάλλον στο ύψος όπου ήσουν πριν βρεθείς στο έδαφος ενώ ο συνεργάτης θύμα θα έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει ταυτόχρονα. Αν έχει το όπλο του στραμμένο προς τον όμηρο, θα πρέπει να το μετακινήσει για να σε πυροβολήσει. Εσύ σαν κινούμενος στόχος, μάλλον δύσκολα θα χτυπηθείς.

β) Απασχόλησε τον χρησιμοποιώντας την πειθώ και τις διαπραγματευτικές σου ικανότητες σε μια προσπάθεια να αποτρέψεις τον κίνδυνο. Ακόμα ίσως καταφέρεις ενώ θα του μιλάς όσο το δυνατόν πιο ήρεμα, να κινηθείς αργά σε κάποιο κάλυμμα που έχεις ήδη επιλέξει.

γ) Η τελευταία σου επιλογή είναι να παραδώσεις το όπλο σου, με την ελπίδα ότι δε πυροβολήσει εσένα ή και τον όμηρο που προστατεύεις. Να θυμάσαι όμως πως αν παραδώσεις το όπλο σου θα βρεθείς και εσύ αβοήθητος. Δεν θα έχεις πλέον καμιά ελπίδα να διαπραγματευτείς με το δράστη, να σώσεις το άτομο που προστατεύεις ούτε να ανταποδώσεις σε ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος σου. Επίσης αν ο δράστης δεν έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε είδος οπλισμού, τον εφοδιάζεις με το δικό σου που γνωρίζεις ότι λειτουργεί, ενώ το δικό του μπορεί να ήταν άδειο, μη λειτουργικό ή ψεύτικο.

Όταν ο δράστης αποφασίσει να αιχμαλωτίσει ένα πρόσωπο, χωρίς να το συνειδητοποιεί, φορτώσει το μυαλό του με τρομερές νοητικές απαιτήσεις γιατί θα πρέπει να σκέφτεται:

α) τη διαφυγή του

β) τον όμηρο

γ) εσένα που τον προστατεύεις και την απειλή εναντίον του

δ) τον οποιοδήποτε διάλογο ξεκινήσεις μαζί του

ε) τους τυχόν παρευρισκόμενους και λοιπά ερεθίσματα από το περιβάλλον του

H τακτική του διαλόγου σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις (ομηρίες, εκβιασμοί κλπ) είναι ένας πρόσφορος τρόπος όχι μόνο για να αποσπάσεις την προσοχή του δράστη από τον όμηρο αλλά και για να τον απασχολήσεις ώστε να αναζητήσεις κάλυψη, όταν δεν είσαι προετοιμασμένος κατάλληλα και αυτό για να τον οδηγήσεις στη συμπεριφορά που θέλεις εσύ. Είναι βέβαιο ότι στην πραγματική ένταση που θα κυριαρχεί, ο δράστης θα έχει περιορισμένη δυνατότητα επιλογών, επειδή η πίεση και το στρες δεν θα του επιτρέπουν να σκεφτεί όλο το φάσμα των επιλογών που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί. Στη δύσκολη θέση που βρίσκεται είναι πολύ πιθανό να σκεφτεί ότι η μόνη λύση που του παρέχεται είναι από τον οπλισμό του. Έτσι με το διάλογο θα μπορείς να καταφέρεις να τον οδηγήσεις σε άλλες επιλογές που θα απέχουν πολύ από την άστοχη ενέργεια στην οποία έχει αποφασίσει να καταφύγει.

Συμπερασματικά θα πρέπει να θυμάσαι ότι όσο περισσότερο διαρκεί ένα επεισόδιο ομηρίας ή εκβιασμού, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να ασκηθεί βία. Έτσι έστω και αν δεν πετύχεις τη γρήγορη απελευθέρωση του ομήρου, με την τακτική του διαλόγου ίσως καταφέρεις να διατηρήσεις τον έλεγχο της κατάστασης για όσο χρόνο χρειαστεί να καταφθάσουν ενισχύσεις, ώστε να επιληφθούν οι αρμόδιοι και να αναγάγεις το επεισόδιο σε τακτική επιχείρηση.

4) ΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ-EΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Ως προσωπικό ασφαλείας, που έχει καθήκον τη συνοδεία χρηματαποστολών ή τη φρούρηση χώρων συναλλαγής ή διακίνησης χρημάτων οποιοσδήποτε επιχείρησης ή οργανισμού, θα πρέπει, αξιολογώντας τις απειλές που ενδεχομένως έχει να αντιμετωπίσει ανάλογα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, να εκτιμήσει ότι μόνιμα και σοβαρά κινδυνεύει από ληστρικές επιθέσεις, που έχουν ως χαρακτηριστικό την άσκηση ή την απειλή άσκησης βίας. Η ληστεία είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα (κακούργημα), που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 380 του Π.Κ: «ληστεία διαπράττει όποιος με σωματική βία εναντίον προσώπου ή με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο σώματος ή ζωής αφαιρεί από άλλον, ξένο κινητό πράγμα ή τον εξαναγκάζει να του το παραδώσει με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παρανόμως».

Η τάση για εύκολο πλουτισμό, η βία που χαρακτηρίζει την εποχή μας, η ύπαρξη αυξημένων δυνατοτήτων για το σχεδιασμό και την εκτέλεση, καθώς επίσης και η επιρροή από ξένα πρότυπα που συχνά ηρωποιούνται, είναι μερικοί από τους παράγοντες που συντελούν στην διάπραξη ληστειών.

Οι ληστές μπορούν να ταξινομηθούν σε τρείς βασικές κατηγορίες:

 1. Τρομοκράτες:

Η «απαλλοτρίωση» χρημάτων από τράπεζες και λοιπούς Οργανισμούς είναι μία πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση των στόχων τους.

 1. Οργανωμένοι ποινικοί εγκληματίες:

Ομάδες αδίστακτων κακοποιών, που κατά τρόπο μεθοδικό και οργανωμένο, σχεδιάζουν και πραγματοποιούν μία ληστεία.

 1. Ευκαιριακοί εγκληματίες:

Μεμονωμένα άτομα ή μικρές ομάδες (συνήθως δύο ατόμων), που υπό την πίεση οικονομικών προβλημάτων οδηγούνται στη διάπραξη ληστειών. Συνήθως ενεργούν αυθόρμητα χωρίς προγραμματισμό και τακτική σχεδίαση. (Π.χ., ναρκομανείς κ.λπ.).

Αυτός ο διαχωρισμός και η κατάταξη των ληστών σε κατηγορίες γίνεται μόνο από τεχνική άποψη αφού όλοι, σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν ανήκουν, πρέπει να θεωρούνται εν δυνάμει επικίνδυνοι ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας.

– ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ

Οτιδήποτε θεωρείται όπλο και βρίσκεται στην κατοχή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη μιας ληστείας (π.χ. μαχαίρια, ξιφολόγχες, περίστροφα, πιστόλια, υποπολυβόλα, πολεμικά και κυνηγετικά τυφέκια, χειροβομβίδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κ.λπ.). Εσύ ως προσωπικό ασφαλείας πρέπει να δέχεσαι ως δεδομένο ότι τα όπλα που διαθέτουν είναι σύγχρονα, καλοσυντηρημένα και λειτουργικά.

– ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Από την ανάλυση και εκτίμηση πραγματικών περιστατικών έχει προκύψει ότι πέρα από το σχεδίασμά της εγκληματικής τους ενέργειας οι ληστές έχουν δεξιότητες και εκπαίδευση, που αναφέρεται κυρίως στην παρακολούθηση, στην επιτήρηση του χώρου, στην οδήγηση, στη χρήση των όπλων, κ.λπ. Αυτές οι ικανότητες μπορεί να έχουν αποκτηθεί από προϋπηρεσία σε ειδικές μονάδες ή να αναπτύσσονται ειδικά σε πρόσφορους χώρους για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους. Εσύ δέξου ως δεδομένο ότι είναι εκπαιδευμένοι και προετοιμάσου ώστε πάντα να βρίσκεσαι σε ανώτερο επίπεδο (τακτικών, μέσων, ψυχολογίας).

– ΧΡΟΝΟΣ ΜΙΑΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τις στατιστικές ο μέσος όρος της διάρκειας μιας ληστείας είναι περίπου 3-4 λεπτά. Οι ληστές θέλουν να τελειώνουν γρήγορα. Βέβαια αυτός ο χρόνος διάρκειας δεν είναι ο κανόνας, αφού εξαρτάται, από το αν οι ληστές συναντήσουν αντίσταση από το προσωπικό ασφαλείας. Τότε ο χρόνος εξέλιξης ίσως ξεπεράσει και τα 15 λεπτά.

– ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ

Κατά κανόνα, ενώ εισέρχονται στο κατάστημα, κατά τη διάρκεια της εξέλιξης και ενώ αποχωρούν, ακόμη και αν δεν βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών, η αδρεναλίνη τους έχει ανέβει, λόγω του φόβου και της ταραχής που τους διακατέχει. Χωρίς αμφιβολία βρίσκονται στα όρια της ακραίας αντίδρασης με πολύ πιθανή τη χρήση βίας ακόμη και χωρίς λόγο.

ΤΥΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΛΗΣΤΩΝ

Για να μπορέσεις να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να σου είναι γνωστό και κατανοητό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να είσαι σε θέση να αποτρέψεις μία ληστεία ή να την αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά πρέπει να μπεις στη λογική και το σχεδίασμά του αντιπάλου σου για να σπάσεις την αλυσίδα των ενεργειών του. Ο τρόπος που σκέπτεται και οι παράμετροι που λαμβάνει υπόψη του για την επιλογή του στόχου και την υλοποίηση της πράξης του, πρέπει να σου είναι γνωστές.

Στην κατοχή ληστών που συνελήφθησαν βρέθηκαν σημειώσεις και υπομνήσεις που συνθέτουν το τυπικό σχέδιο δράσης τους, που έχει ως εξής:

 1. Διάλεξε «στόχο», τέτοιον που να μην περικυκλώνεται εύκολα από τις αστυνομικές δυνάμεις.
 2. Στάθμευσε το μέσο διαφυγής σου σε θέση που δύσκολα εντοπίζεται.
 3. Φρόντισε να γνωρίζεις όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής και τα σημεία κάλυψης πριν αποφασίσεις να εισέλθεις στο κτίριο.
 4. Επίλεξε τα σημεία που σου επιτρέπουν να παραμένεις αθέατος από τον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, κατά το χρόνο εξέλιξης της ληστείας.
 5. Δέξου ως δεδομένο, ότι τα περιπολικά της Αστυνομίας θα προσεγγίσουν απ’ όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αν τους δώσεις τον απαραίτητο χρόνο.
 6. Να έχεις προαποφασίσει πώς θα αντιδράσεις, αν συναντήσεις αντίσταση από το προσωπικό ασφαλείας του καταστήματος.
 7. Αν συναντήσεις αντίσταση, προσπάθησε να μπερδέψεις τους αντιπάλους σου.
 8. Λεπτομερές σχεδιάγραμμα των χώρων-στόχων.

Ειδικές «συμβουλές» για το ενδεχόμενο που εμπλακείς σε ένοπλη συμπλοκή, είτε σε ενέδρα ή αιφνιδιαστική επίθεση:

 1. Καλύψου για να προστατευθείς, αλλά και για να μπερδέψεις τον αντίπαλό σου, ώστε να μην ξέρει από ποιο σημείο θα δεχθεί την επόμενη επίθεση.
 2. Αν καταδιωχθείς και εγκλωβισθείς, στρίψε δεξιά, στάθμευσε και καλύψου στην αριστερή πλευρά του δρόμου και αντίστροφα. Βγες γρήγορα έξω και χρησιμοποίησε την πόρτα, το όχημά σου, οποιοδήποτε κατάλληλο ε&mu%3

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ , ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

 

Σε όλο τον κύκλο της ζωής μας , δεχόμαστε αμέτρητα  μηνύματα για τα οικογενειακά , επαγγελματικά και προσωπικά  μας δρώμενα , όπως επίσης καθημερινά αντιμετωπίζουμε και πολλούς κινδύνους  .            Είναι σημαντικό να πούμε ότι ,  σε ότι αφορά την ασφάλεια μας , όσα μέτρα και να πάρουμε , είναι επιπλέων ασφάλεια για εμάς προσωπικά και τους πολύ δικούς μας ανθρώπους , όπως  και τα περιουσιακά αγαθά μας . Σχετικά με την Αυτοπροστασία μας ( self - protection ) - προσωπική προστασία με εποπτικά  και  υλικά μέσα , θα προσπαθήσουμε με λίγα λόγια να προσεγγίσουμε την έννοια της. Η αυτοάμυνα (self  - defense ) και η αυτοπροστασία (self - protection) είναι  ένα τεράστιο πεδίο γνώσης που αφορούν όλους μας , όπως  αποτελούν  και πεδίο  έρευνας για να μάθουμε τί είναι καλύτερο για εμάς . Όλα αυτά  προϋποθέτουν εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εκπαίδευση για να μπορέσει κάποιος  να μάθει και να αποκτήσει αντίληψη και αντίδραση σε συνθήκες εικονικής αλλά και  πραγματικής απειλής μίας μάχης. Για μία  πρακτική εκπαίδευση μπορείτε να γραφτείτε σε κάποια από τις τόσες πολλές  σχολές αυτοάμυνας που υπάρχουν στη χώρα μας , έτσι ώστε να εξασκείστε σε καθημερινή βάση.   Η εξάσκηση σας πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι όσο μπορείτε ποιό ρεαλιστική από σενάρια επίθεσης , γιατί μόνο με αυτά τα σενάρια θα μπορείτε να γνωρίζεται και να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε μία πραγματική μάχη .

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) .

 

H πρώτη αρχή της αυτοάμυνας :

Η πρώτη αρχή της αυτοάμυνας , πέραν της καθημερινής σας εκπαίδευσης και συντήρησης , έχει να κάνει με την τακτική που θα ακολουθήσεις  για να μη βρεθείς στην κατάσταση που  πρέπει να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μία πραγματική απειλή.

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ , όπως η αντίληψη , η εγρήγορση και η αποφυγή επίσης , ή ακόμα και η φυγή , εφ’ όσον  προϋποθέτει η περίπτωση  να υπάρχει η δυνατότητα φυγής . Μία  μάχη είναι η τελευταία αλλά  και η χειρότερη επιλογή και προκύπτει  πάντα όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ή φυγής και  κρίνεται απαραίτητο και  αναγκαίο πως πρέπει να προστατευθείτε , ή να προστατεύσετε  ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, ή το σπίτι σας και την οικογένειά σας ακόμα και δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγετε αυτή τη μάχη  . Της περισσότερες φορές όμως  στο υποψήφιο θύμα δεν δίνεται η δυνατότητα ή ο χρόνος να κάνει την επιλογή του .

Το πού, το πότε και το πώς θα προκύψει η ανάγκη αυτοάμυνας σχεδόν πάντα το αποφασίζει αυτός που έχει την πρωτοβουλία, δηλαδή αυτός που απειλεί για να επιτεθεί. Κατά πάσα βεβαιότητα, θα δράσει όταν πιστεύει ότι οι συνθήκες και το ισοζύγιο δύναμης είναι με το μέρος του. Η σύγκρουση είναι εξ ' αρχής σχεδιασμένη για να μην είναι δίκαιη. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες βίας: η κοινωνική (social violence) και η εγκληματική (asocial violence), που η κάθε μία έχει διαφορετικούς κανόνες και σκοπούς. Η κοινωνική βία συμβαίνει συνήθως με κίνητρο την ιεραρχία μεταξύ των νεαρών αρσενικών (από καβγάδες στα φανάρια μέχρι συμπλοκές οπαδών ομάδων) και συχνά λειτουργεί με όρους υπεράσπισης ενός θηλυκού, μιας περιοχής ή της «ομάδας-αγέλης», ενώ η εγκληματική έχει κίνητρο είτε το κέρδος είτε την ικανοποίηση μίας ανεξέλεγκτης επιθυμίας (βιασμός, serial killing κ.λπ.). Ξεχωριστή κατηγορία είναι τα ιδεολογικά εγκλήματα (τρομοκρατία, ρατσιστικά εγκλήματα κ.λπ.). Τόσο η κοινωνική βία όσο και η εγκληματική μπορούν, σε ένα λογικό βαθμό, να αποφευχθούν αν η πρόληψη, η εγρήγορση και η αποφυγή λειτουργούν σωστά. Η ιδεολογική βία είναι σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί και να αποφευχθεί γιατί λειτουργεί με σχετικά «παράλογους» όρους, όμως είναι και εξαιρετικά σπάνια.

Η κοινωνική και η εγκληματική βία, εφ’ όσον γίνουν αντιληπτές ως απειλή, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τους ακριβώς αντίθετους τρόπους: η κοινωνική με το χαμηλό προφίλ, τον κατευνασμό και την υποχώρηση (δήλωση υποταγής), η εγκληματική με την επίδειξη ετοιμότητας και προβολής της εντύπωσης ότι θα είμαστε «δύσκολοι αντίπαλοι», που θα δώσει στους εγκληματίες (οι οποίοι κινούνται με βάση τον οπορτουνισμό και τον ωφελιμισμό, και όχι το συναίσθημα) να καταλάβουν ότι θα πρέπει να δώσουν μάχη και ως εκ τούτου να αναζητήσουν πιο εύκολο στόχο.

H πρόληψη ξεκινά από την αποφυγή τοποθεσιών (και την εγρήγορση εντός αυτών) όπου η απειλή βίας μπορεί να εκδηλωθεί. Και εδώ, η κοινωνική και η εγκληματική βία κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις: για την αποφυγή της κοινωνικής βίας πρέπει να υπάρχει εγρήγορση στα πολυσύχναστα μέρη (κέντρο της πόλης, μπαρ και κλαμπ, πλατείες ή σημεία που συχνάζουν ομάδες νέων ανδρών, γήπεδα κ.λπ.), ενώ για την αποφυγή της εγκληματικής βίας η πρόληψη και η εγρήγορση αφορούν τους απομονωμένους χώρους, τους έρημους δρόμους και τα σκοτεινά σημεία, εκεί δηλαδή που μπορεί να βρεθούμε μόνοι μας και μακριά από κόσμο. Η λεκτική αποκλιμάκωση είναι μία ακόμα από τις αρχές  που διδάσκονται στη σύγχρονη αυτοάμυνα και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ορισμένες καταστάσεις κοινωνικής βίας. Δυστυχώς, δεν έχει εφαρμογή στην εγκληματική βία.

H αυτοάμυνα προϋποθέτει αμοιβαιότητα και ισορροπία ανάμεσα στην απειλή και στην απάντηση, από νομική άποψη. Αν κάποιος μας πει « μαλάκα » δεν δικαιούμαστε να τον χτυπήσουμε (και πολύ σωστά). Αν μας δώσει ένα χαστούκι δεν δικαιούμαστε να τον πυροβολήσουμε. Αν πειράξει την κοπέλα μας και τον στείλουμε στο νοσοκομείο, το δικαστήριο θα στείλει εμάς στη φυλακή. Το «κλειδί» όμως στις περισσότερες περιπτώσεις συμπλοκής δεν είναι τόσο στο είδος της απάντησης που θα δώσουμε στην απειλή (αυτό το δικαστήριο μπορεί να το ερμηνεύσει σε συνάρτηση με ψυχολογικούς παράγοντες κ.λπ.) αλλά στο να αποδείξουμε πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς και, κυρίως, δεν μπορούσαμε να ΦΥΓΟΥΜΕ από το σημείο. Εκεί στέκονται όλα τα δικαστήρια και με το δίκιο τους, γιατί ένας από τους θεμέλιους λίθους της αυτοάμυνας είναι η επιλογή της αποχώρησης, που πρέπει πάντα να αποτελεί την ΠΡΩΤΗ μας επιλογή. Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι μένουν στο σημείο της απειλής και επιλέγουν τη σύγκρουση για λόγους γοήτρου, κάτι που αποτελεί τη χειρότερη δυνατή (και πιο ανόητη) επιλογή.

Αν κάποιος σας προκαλέσει για να «παίξετε ξύλο» και εσείς δεχτείτε, τότε δεν πρόκειται για αυτοάμυνα αλλά για συναινετική συμπλοκή. Νομικά είστε εντελώς ακάλυπτοι απέναντι σε οτιδήποτε συμβεί. Η συναινετική συμπλοκή είναι κάτι που όλοι οι εχέφρονες ενήλικοι πρέπει ανεξαιρέτως να αποφεύγουν.

Η πρακτική εφαρμογή της εγρήγορσης σε ένα δυνητικά μη ασφαλές περιβάλλον αφορά τη διασφάλιση δύο νοητών περιμέτρων, η παραβίαση των οποίων πρέπει να μας θέσει σε συναγερμό και να μας οδηγήσει σε κάποιου είδους αντίδραση. Σε σκοτεινούς ή απομονωμένους χώρους η εξωτερική περίμετρος είναι περίπου πέντε μέτρα γύρω μας – αν κάποιος άνθρωπος μπει μέσα σε αυτή την περίμετρο χωρίς φανερό λόγο (δεν είναι π.χ. περαστικός που βγάζει βόλτα τον σκύλο του), παρ’ ότι υπάρχει άπλετος άδειος χώρος γύρω του, θα πρέπει απαραιτήτως να κινηθούμε για να ανοίξουμε πάλι και να διατηρήσουμε την απόσταση. Αν ο άγνωστος προσπαθήσει να ξαναμπεί στην περίμετρο περπατώντας πιο γρήγορα, σχεδόν σίγουρα έχει κάτι στο νου του που μας αφορά. Οι γυναίκες σε αυτό το σημείο καλό είναι να αρχίσουν να τρέχουν.

Η μικρή περίμετρος, που έχει εφαρμογή σε πιο πολυσύχναστους χώρους (αλλά και σε απομονωμένους χώρους όπου ως ένα σημείο δικαιολογείται η σχετική εγγύτητα ενός άλλου ατόμου, π.χ. στάση λεωφορείου τη νύχτα) είναι περίπου ένα μέτρο γύρω μας, και πρέπει να διαφυλαχθεί πάση θυσία, αν βρισκόμαστε σε μη ασφαλές περιβάλλον. Το μεγαλύτερο ποσοστό των περιστατικών βίας (κοινωνικής ή εγκληματικής) εκδηλώνεται μέσα στη «μικρή περίμετρο» και τις περισσότερες φορές, ξαφνικά και απροειδοποίητα. Αν δεν μπορούμε να φύγουμε αμέσως από το σημείο (τρέχοντας!), απλώνουμε τα χέρια μπροστά με τις παλάμες προς τα έξω σαν ένα είδος «φράχτη» ανάμεσα σε εμάς και το δυνητικά επικίνδυνο άτομο, λέγοντας «ήρεμα, δεν θέλω να τσακωθώ, όλα εντάξει» ή κάτι αντίστοιχα κατευναστικό, ελέγχοντας όμως παράλληλα τον χώρο με τα χέρια έτοιμα να μπλοκάρουν ένα ξαφνικό κτύπημα. Αν επιχειρήσει να κατεβάσει τα χέρια μας ή να τα σπρώξει στο πλάι, τον σπρώχνουμε πίσω (προειδοποίηση) φωνάζοντας πλέον «μείνε εκεί, στάσου πίσω, μην έρθεις πιο κοντά» ή κάτι αντίστοιχο σε ύφος εντολής (και για να ακούσουν και οι γύρω ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε τη σύγκρουση), αν όμως ξαναεπιχειρήσει να κατεβάσει τον «φράχτη» μας τότε η διαδικασία της επίθεσής του έχει αρχίσει και δικαιολογούμαστε να χρησιμοποιήσουμε προληπτική βία.                       

Πότε ένα άτομο ετοιμάζεται να επιτεθεί :

Ένα άτομο που ετοιμάζεται να μας επιτεθεί σωματικά, να περάσει δηλαδή από τη λεκτική στη φυσική βία, πολύ συχνά δείχνει χωρίς να το θέλει κάποια σημάδια της διαδικασίας που συμβαίνει μέσα του που, αν ξέρουμε να τα διαβάσουμε, προειδοποιούν για την πρόθεσή του. Το κοκκίνισμα του προσώπου, η βαριά ανάσα, η δυσκολία στην ομιλία που περιορίζεται σε ελάχιστες λέξεις, το ανοιγοκλείσιμο του στόματος, το σφίξιμο των γροθιών του και το άσπρισμα των αρθρώσεων, όλα αυτά δείχνουν τη συγκέντρωση της αδρεναλίνης και την υποχώρηση της νοητικής λειτουργίας σε ένα «αυτόματο πιλότο» (περισσότερα για αυτό, πιο κάτω). Ακόμα, πολλοί άνθρωποι ενστικτωδώς ξεκινούν την άσκηση σωματικής βίας σταδιακά, από ένα σπρώξιμο προς ένα χτύπημα. Ο άνθρωπος που θα σας σπρώξει κατά 99% μετά θα προσπαθήσει να σας χτυπήσει, γιατί έχει ήδη μπει στη διαδικασία της βίας και είναι σχεδόν αδύνατο (για λίγο) να την αναστρέψει.

Οι «επαγγελματίες» της βίας, άνθρωποι δηλαδή με πείρα στις μάχες του δρόμου ή εγκληματικά στοιχεία, κρύβουν καλύτερα την έκρηξη της αδρεναλίνης, ωστόσο και αυτοί προϊδεάζουν, εν αγνοία τους, για τον σκοπό τους. Έχει παρατηρηθεί ότι το πιο κοινό σημάδι συναγερμού είναι πως πριν χτυπήσουν, κάνουν δήθεν άσχετες, «αθώες» κινήσεις, π.χ. στρώνουν τα μαλλιά τους ή τρίβουν τη μύτη τους (grooming) και σχεδόν πάντα κοιτούν γύρω τους (για να δουν αν υπάρχουν μάρτυρες) αμέσως πριν δράσουν.

Όταν δεν υπάρχει πρόσφορη διαφυγή :

Όταν δεχόμαστε σοβαρή απειλή και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διαφυγής ή όταν κριθεί πως η μάχη δικαιολογείται (ηθικά και/ή νομικά) γιατί επίκειται χωρίς αμφιβολία η επίθεση εναντίον μας, η βέλτιστη επιλογή είναι να χτυπήσουμε πρώτοι, εν ψυχρώ. Σε συνθήκες αυτοάμυνας το να δοθεί η δυνατότητα σε αυτόν που μας απειλεί να ξεκινήσει την επίθεση πρώτος ισοδυναμεί με δυνητική αυτοχειρία, δεδομένου ότι η πλειονότητα των συγκρούσεων έχει αποδειχθεί στατιστικά ότι λήγει υπέρ εκείνου που έκανε την πρώτη κίνηση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η έκβαση της μάχης στην αυτοάμυνα πολύ συχνά κρίνεται από την πρωτοβουλία και το στοιχείο της έκπληξης. Ωστόσο, το «πρώτο χτύπημα», όσο κι αν κρίνεται απαραίτητο, είναι συχνά ένα τεράστιο ψυχολογικό εμπόδιο για τον μέσο άνθρωπο, καθώς αντίκειται στους νόμους της κοινωνίας που έχει αφομοιώσει. Πάντως, οι bullies και οι εγκληματίες αυτό το κώλυμα το έχουν ξεπεράσει προ πολλού

Όταν η μάχη ξεκινήσει, και πρόκειται για πραγματικό και υπαρκτό κίνδυνο για τη ζωή, δεν πρέπει να σταματήσουμε την επίθεση (ή αντεπίθεσή) μας παρά μόνο όταν η απειλή έχει εξουδετερωθεί πλήρως, δεν μπορεί δηλαδή να μας απειλήσει πια. Το τι σημαίνει αυτό πρακτικά και τακτικά προκύπτει από την επιτόπια κατάσταση. Συνήθως όμως συνίσταται στην υποχώρηση/ φυγή του αντιπάλου ή στο να μείνει αναίσθητος ή ανίκανος να επιτεθεί επειδή έχει υποστεί κάποια δομική βλάβη. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Υπάρχουν κανόνες στην αυτοάμυνα :

Όσο πιο βρώμικα και βάρβαρα μάχεσαι, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες σου να βγεις ζωντανός. Κλωτσάς γεννητικά όργανα, ρίχνεις κεφαλιές, βάζεις δάχτυλα στα μάτια, δαγκώνεις αυτιά, κάνεις ό,τι χρειαστεί για να γυρίσεις το βράδυ σπίτι. Το να κλωτσήσεις τον πεσμένο αντίπαλό σου, εφ’ όσον θεωρείς πως αν σηκωθεί οπωσδήποτε θα σε βλάψει, είναι απολύτως μέσα στο παιχνίδι. Αν η μάχη πραγματοποιείται σε απομονωμένο χώρο (π.χ. σε ένα σκοτεινό στενό) να θυμάσαι πως αν πέσεις κάτω, δεν θα υπάρχει κανένας διαιτητής να σταματήσει τον αντίπαλό σου από το να χοροπηδήσει πάνω στο κεφάλι σου και να σε παρατήσει αναίσθητο ή νεκρό. Οπότε, better him than you. 

Η ακινητοποίηση ενός ατόμου χρειάζεται ειδική εκπαίδευση και τεχνικές, τις οποίες γνωρίζουν μόνο οι αστυνομικοί, γίνεται πάντοτε από ομάδες που δρουν συντονισμένα και ο σκοπός της είναι να περαστούν χειροπέδες στον δράστη, δηλαδή να συλληφθεί. Ένας άνθρωπος μόνος του, χωρίς εκπαίδευση και χωρίς χειροπέδες, είναι παντελώς αδύνατο να ακινητοποιήσει κάποιον, εκτός κι αν τον βγάλει αναίσθητο πρώτα. Ακόμα και δύο ή τρεις άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν υπό έλεγχο ένα δυνατό άνθρωπο που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών. Οπότε, μη διανοηθείτε να αποπειραθείτε να ακινητοποιήσετε κάποιον που έχει τις αισθήσεις του χωρίς σημαντική βοήθεια.

Μεθυσμένοι  , τοξικομανείς & ναρκομανείς :

Οι μεθυσμένοι είναι παράτολμοι και επιθετικοί, αλλά συνήθως πιο εύκολοι αντίπαλοι από τους νηφάλιους στην άοπλη σύγκρουση. Το κακό είναι ότι το αλκοόλ αίρει τις αναστολές των ανθρώπων και κάνει πολύ πιο εύκολη την επιλογή της χρήσης κάποιου όπλου, δηλαδή φονικής βίας. Στο άλλο άκρο, ορισμένα ναρκωτικά έχουν την ιδιότητα να κάνουν τους ανθρώπους πρακτικά απρόσβλητους στον πόνο, παράλογους στις πράξεις και υπερβολικά δυνατούς (τους κάνουν να λειτουργούν για ένα διάστημα στο 110%). Αυτοί είναι οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι, και πρέπει να τους χειρίζεται μόνο ειδικευμένο προσωπικό. Οι συνηθισμένοι τοξικομανείς (ηρωινομανείς) είναι σχεδόν πάντα σε πολύ κακή φυσική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν σε συνθήκες σωματικής εμπλοκής, αλλά αν αποφασίσουν να επιτεθούν έχουν συνήθως όπλο, και πολύ ισχυρό κίνητρο. Είναι δυνητικά πολύ επικίνδυνοι και από την άποψη της αυτοάμυνας πρέπει να αντιμετωπίζονται ως σημαντική απειλή και με πρώτο γνώμονα την προσωπική μας ασφάλεια και όχι το συναίσθημα.

Όπλα :

Τα όπλα είναι τεράστιοι πολλαπλασιαστές ισχύος. Ένα δωδεκάχρονο παιδί με ένα πιστόλι ή ένα μαχαίρι μπορεί να σκοτώσει δυο-τρεις ενήλικους πριν προλάβει κανείς να κάνει το παραμικρό. Ειδικά το μαχαίρι είναι μακράν το πιο φονικό όπλο στην Ευρώπη, και στην Αμερική το ποσοστό επιβίωσης από επίθεση με μαχαίρι είναι πιο χαμηλό σε σχέση με το ποσοστό επιβίωσης από πυροβόλο όπλο, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν να πυροβολούν σωστά, ενώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα μαχαίρι και να το καρφώσει κάπου. Επίσης το μαχαίρι είναι προσβάσιμο στους πάντες και ακόμα και οι οικιακές εκδοχές του είναι ικανότατα φονικά όπλα, με τα οποία έχουν γίνει χιλιάδες εγκλήματα. Το μαχαίρι είναι ο εφιάλτης όλων των συγκρούσεων στον δρόμο, αφοπλίζεται πολύ δύσκολα και μόνο με συντονισμένες ενέργειες και μακρά εκπαίδευση, και συχνά οι προσπάθειες ερασιτεχνών να αφοπλίσουν ανθρώπους με μαχαίρι καταλήγουν στον σοβαρό τραυματισμό ή τον θάνατό τους. Κανείς σώφρων άνθρωπος που θα δει κάποιον που κραδαίνει ένα μαχαίρι (πόσο μάλλον αν είναι σε κατάσταση παράνοιας) δεν πρέπει να πάει πάνω του προσπαθώντας να του το πάρει – στην αυτοάμυνα θεωρείται καθαρή αυτοκτονία. Το τρέξιμο χωρίς κανένα δισταγμό είναι η καλύτερη λύση. Αν δεν υπάρχει ως επιλογή, τότε πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί ένα αντικείμενο που θα κρατήσει την απόσταση ανάμεσα σε εμάς και το μαχαίρι (π.χ. μία καρέκλα, ένα μακρύ ξύλο ή κάτι άλλο). Αν δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τριγύρω, τότε το εφιαλτικό σενάριο προβλέπει το να κλείσουμε εντελώς την απόσταση, να πέσουμε δηλαδή πάνω στον άλλο, και να του στερήσουμε τον χώρο για να κινήσει το μαχαίρι εναντίον μας.

Ένα άτομο που κατευθύνεται πάνω μας με ένα όπλο (από πιστόλι μέχρι κατσαβίδι) είναι η μέγιστη δυνατή απειλή, και εφ’ όσον δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά με κάθε διαθέσιμο μέσο ώσπου να εξουδετερωθεί πλήρως. << It’s better to be judged by 12 than carried by 6>> (καλύτερα να σε κρίνουν 12 στο δικαστήριο παρά να σε κουβαλήσουν 6 στο νεκροταφείο) λένε οι Αμερικάνοι και έχουν απόλυτο δίκιο. Μπροστά στην άμεση απειλή για τη ζωή, πρώτα εξουδετερώνεις την απειλή με οτιδήποτε βρεις (χέρια, πόδια, καρέκλες, τούβλα, ρόπαλα, κουζινομάχαιρα, το αυτοκίνητό σου, ότι να ’ναι) και μετά σκέφτεσαι όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, και ο νόμος σε αυτού του τύπου την κατάσταση δεν αναγνωρίζει αδίκημα . Η ιδέα να κουβαλάμε μαζί μας ένα δυνητικά θανάσιμο όπλο (π.χ. μαχαίρι) για την περίπτωση που το χρειαστούμε για να προστατέψουμε τον εαυτό μας είναι εντελώς λανθασμένη και καταστροφική. Ένα και μοναδικό χτύπημα με μαχαίρι είναι αρκετό για να σκοτώσει κάποιον επιτόπου και η ύπαρξη του μαχαιριού στην τσέπη ή στην τσάντα «υποβάλλει» την ιδέα της χρήσης του ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μπορεί απλώς να καβγαδίσουμε ή να μας κάνουν (φωνάζοντας ή χειρονομώντας, ακόμα και απλώς αγγίζοντάς μας) να φοβηθούμε. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε διαπράξει φόνο και η φυλακή θα είναι το επόμενο σπίτι μας για αρκετά χρόνια. Τα μη θανατηφόρα αμυντικά όπλα (κυρίως τα σπρέι πιπεριού) είναι σαφώς προτιμότερα, αν και όχι απολύτως νόμιμα στην Ελλάδα.

Αν ένας οπλισμένος άνθρωπος μας ζητάει το πορτοφόλι ή το κινητό, τα δίνουμε αμέσως. Η επιλογή της σύγκρουσης με υψηλό ποσοστό τραυματισμού ή θανάτου για λίγα ευρώ είναι εντελώς ανόητη και αδικαιολόγητη. Απλώς δεν αξίζει το ρίσκο. Το παρόν άρθρο αφορά τις περιπτώσεις που δεχόμαστε επίθεση χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να διαπραγματευθούμε, όχι εκείνες που δεχόμαστε απειλή προκειμένου να παραχωρήσουμε χρήματα ή ένα αντικείμενο.

Η αυτοάμυνα για τις γυναίκες :

Οι περισσότερες γυναίκες αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες και περίπλοκες απειλές ως προς την αυτοάμυνα, με πολύ λιγότερα φυσικά μέσα στη διάθεσή τους για να αντεπεξέλθουν. Το θέμα της αυτοάμυνας των γυναικών είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αναλυθεί απλά με μία σύντομη βιβλιογραφία ή ένα  σημείωμα, μπορούμε όμως να πούμε πως η πρόληψη και η εγρήγορση είναι πολύ πιο σημαντικές για εκείνες απ’ ότι για τους άνδρες. Από εκεί και πέρα, στην περίπτωση της απόπειρας βιασμού, που αποτελεί το βασικό έγκλημα βίας κατά των γυναικών, η γενική οδηγία είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φασαρία (φωνές, ουρλιαχτά, αστυνομία - βοήθεια κτλ.) και η αντίσταση, που τις περισσότερες φορές αποθαρρύνει τον υποψήφιο βιαστή. Η παθητική στάση  που συχνά οφείλεται στο σοκ  λειτουργεί της περισσότερες φορές  υπέρ του δράστη και καταλήγει στην εκπλήρωση του σκοπού του. Η αντίσταση βέβαια ενίοτε προκαλεί μεγαλύτερη χρήση βίας από τον δράστη, αλλά αυτό είναι ένα ρίσκο που δεν είναι δυνατό να αποφευχθεί. Το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν είναι, ωστόσο, το ξύλο αλλά η μεταφορά του θύματος σε άλλο σημείο που έχει διαλέξει ο δράστης, το λεγόμενο << secondary crime scene >>  (δευτερεύουσα σκηνή του εγκλήματος), π.χ. ένα βουνό, μία αποθήκη κ.λπ., μακριά από τα μάτια και τα αυτιά του κόσμου. Αυτή η μεταφορά, που όχι σπάνια καταλήγει σε φόνο, πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία και με κάθε μέσο.

Η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες μπορεί ασφαλώς να βοηθήσει σημαντικά στην αυτοάμυνα, αλλά πιο κομβικός παράγοντας αναδεικνύεται συχνά η ψυχική ετοιμότητα του ατόμου να ασκήσει βία, το μαχητικό του πνεύμα και το ένστικτο επιβίωσης που διαθέτει.                                                              Αυτά μπορούν να διδαχθούν μόνο εν μέρει , όλα τα υπόλοιπα είναι ωμή εμπειρία μάχης .

Ότι κι αν σας έχουν πει ή έχετε δει στο σινεμά, το μέγεθος και η δύναμη είναι καθοριστικοί παράγοντες στη μάχη. Δυστυχώς, ο πιο μεγαλόσωμος και δυνατός συνήθως κερδίζει (και συχνά είναι αυτός που εκβιάζει τη σύγκρουση). Απέναντι σε ένα θηριώδη άνδρα 120 + κιλών που έρχεται να σε συντρίψει, είτε φεύγεις τρέχοντας είτε ψάχνεις για κάποιου είδους όπλο, αυτοσχέδιο ή μη , γιατί συνήθως τέτοιου είδους θηριώδεις άνδρες δεν νιώθουν κάτι σημαντικό αν τους χτυπήσει κάποιος μια και δύο γροθιές και επίσης δεν αισθάνονται την δύναμη τους η οποία είναι υπερβολική για ένα φυσιολογικό άνθρωπο  .

Fight  or  flight  -  Αγωνίζεσαι ή το σκας .

Σε κάθε περίπτωση ο μεγαλύτερος εχθρός πολλών ανθρώπων την κρίσιμη ώρα είναι το freezing , το     << πάγωμα >> δηλαδή αυτό που  καθιστά πολλούς  ανθρώπους ανίκανους να αντιδράσουν ή να κάνουν το παραμικρό ενώ δέχονται μία επίθεση. Ο λόγος δεν είναι απλώς ο φόβος , αλλά η έκρηξη της αδρεναλίνης μέσα τους, που μοιάζει αρχικά με απόλυτο πανικό και στη συνέχεια γίνεται ένα είδος trance << έκστασης >>που προετοιμάζει για μάχη μέχρι εσχάτων και αναστέλλει την αίσθηση του πόνου, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο στάδιο του πανικού γιατί αυτή η έκρηξη είναι πρωτόγνωρη (και πολύ έντονη) εμπειρία και δεν ξέρουν πώς να τη διαχειριστούν. Ως προς αυτό, οι αθλητές των μαχητικών σπορ (πυγμαχία, kick boxing, MMA κ.λπ.) έχουν μεγάλο πλεονέκτημα, γιατί μέρος της δικής τους εμπειρίας είναι η εξοικείωση με την αδρεναλίνη.

Οι συγκρούσεις σε συνθήκες αυτοάμυνας τις περισσότερες φορές διαρκούν από 3 ως 10 δευτερόλεπτα. Υπό αυτό το πρίσμα, ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών των μαχητικών σπορ, που βασίζονται στις τακτικές ανάγκες του ρινγκ και στον «πόλεμο φθοράς» του αντιπάλου, είναι άχρηστες. Η ζωώδης επιθετικότητα και η ψυχική κυριαρχία επί του αντιπάλου (προς ποια μεριά θα γείρει η πλάστιγγα του φόβου) είναι συνήθως πιο σημαντικά στοιχεία από τις τεχνικές καθαυτές.

Σε όλα τα έμβια όντα υπάρχει αποτυπωμένο το μέγα δίλημμα της επιβίωσης «fight or flight» (μάχομαι ή το σκάω). Ακόμα και παντοδύναμα ζώα όπως τα λιοντάρια τρέπονται καμιά φορά σε φυγή από επιθετικά μικρά ζώα, όχι γιατί τα φοβούνται, αλλά γιατί το ένστικτό τους τούς λέει ότι από τη συγκεκριμένη μάχη δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα εκτός από κανένα μικροτραυματισμό, άρα δεν αξίζει τον κόπο.                                                                                                                                                    Αυτό επίσης έχει να κάνει με άτομα που είναι πολύ εκπαιδευμένα σε γνώσεις αυτοάμυνας και μάχης , όπως και το ότι έχουν φτάσει το σώμα τους και την μυϊκή τους μάζα στο αποκορύφωμα , δηλαδή έχουν μάθει από την σκληρή εκπαίδευση ετών  να δέχονται χτυπήματα και να μην αισθάνονται ότι μπορούν εύκολα να τους βλάψουν δυο , τρεις ή και περισσότερες γροθιές και αυτό γιατί , γιατί το κάνουν καθημερινά και τους έχει γίνει βίωμα πλέων  . Όταν όμως το ζητούμενο είναι σημαντικό για την επιβίωση (τροφή, κυριαρχία στην αγέλη, έλεγχος περιοχής) τα ίδια ζώα επιλέγουν το <> και δεν διστάζουν να συγκρουστούν με άλλα πανίσχυρα ζώα ή λιοντάρια το ίδιο ή πιο δυνατά. Την απόφαση αυτή δεν παίρνει ακριβώς ο εγκέφαλος αλλά το πιο αρχέγονο μέρος του εγκεφάλου, η αμυγδαλή, η οποία αναλαμβάνει το τιμόνι ιδίως στην περίπτωση που επιλεχθεί η μάχη. Αυτό το << reset >>, που γίνεται αυτόματα από τον προγραμματισμό εκατομμυρίων ετών, υποβιβάζει το νου από το θηλαστικό στάδιο στο λεγόμενο <<ερπετικό>> στάδιο, όπου καμία άλλη παράμετρος δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν εκτός από την επιβίωση. Στο διάστημα που ο άνθρωπος βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ερπετικού νου, μπορεί να κάνει πράγματα απίστευτα σκληρά και ζωώδη ,   << εξού και η ρήση ζωώδη ένστικτο >>   το οποίο δεν σκέφτεται αλλά ουσιαστικά πράττεις πράγματα πάνω από της δυνάμεις σου μονο και μόνο για να επιβιώσεις . Σε αυτή την περίπτωση , βρίσκεσαι σε μία κατάσταση, όπου πιο λογικός και καλοσυνάτος άνθρωπος  να είσαι , μπορείς κάλλιστα να σκοτώσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και σχεδόν να μη θυμάσαι μετά τι έκανες . Αυτά είναι αγαπητοί μου φίλοι πράγματα και καταστάσεις που πρέπει σε κάθε περίπτωση να αποφεύγουμε , αλλά δυστυχώς είμαστε άνθρωποι και όλα αυτά τα ένστικτα είναι στο κομμάτι που λέγετε ανθρώπινη φύση  , (  ζωώδη ένστικτα ) .

Εκπαίδευση :
Η δική μου άποψη δυστυχώς είναι πως δεν υπάρχουν πολλοί εκπαιδευμένοι στην πράξη και έμπειροι εκπαιδευτές μέσα στο τατάμι  ή  το ρινγκ , δηλαδή στην ρεαλιστική Αυτοάμυνα με λαβές και τεχνικές αποφυγής πριν τη μάχη αλλά και με εμπλοκή σε αυτήν με αληθινή μάχη .                                           Πρέπει να ψάξετε καλά ποιόν θα εμπιστευτείτε για την εκπαίδευση σας και φυσικά να σας εκφράζει .
Η Αυτοάμυνα, δεν είναι μόνο λαβές πριν τη μάχη  , είναι χτυπήματα με γροθιές, λακτίσματα, αγκώνες, πάλη, μάχη εδάφους κτλ. .
Στην Αυτοάμυνα έχει πολλές επιλογές .
Στην Αυτοάμυνα  παίζει σημαντικό  ρόλο  η   γλώσσα  του σώματος , η εκπαίδευση σε αυτήν και  η εμπειρία που  θα  έχεις αποκτήσει . Η αναγνώριση υπόπτων, βοηθά στο να είστε σε διαρκή επαγρύπνηση, Πρόληψη, αποφεύγοντας την απειλή ή την επίθεση, αφού έχετε οπωσδήποτε κάποια σημαντική απόσταση Ασφαλείας.
Στην Αυτοάμυνα βοηθά η αναγνώριση του περιβάλλοντος, η αναγνώριση των κινδύνων, οι επιλογές ( Μάχη - Φυγή - Πάγωμα ).
Οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες, επικεντρώνονται στην επίθεση του επιτιθέμενου, για το πώς θα αντιδράσουν. Δεν γίνεται όμως να γνωρίζουν όλα τα υποθετικά σενάρια, πραγματικής μάχης.
Πολλές φορές, πρέπει να γνωρίζετε, ότι πρέπει να προσπαθήσετε να ξεφύγετε, να αποκλιμακώσετε, ή και να επιτεθείτε πρώτοι.
Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά, που δείχνουν το δείκτη επίθεσης από επικίνδυνους επιτιθέμενους.
Η πραγματική Αυτοάμυνα , διδάσκει και εκπαιδεύει, το ένστικτο της Επιβίωσης και την Ψυχολογία Μαχητικής Συμπεριφοράς, που λίγοι γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι εκπαιδεύουν.

Σε περίπτωση που η αποφυγή και η διαφυγή από μία επικείμενη μάχη δεν είναι η κατάλληλη επιλογή μας , η  μόνη επιλογή που απομένει είναι  η μάχη , πρέπει λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι να είστε έτοιμοι για μία μάχη όποτε και όταν χρειαστεί . Σε κάθε περίπτωση :

<< Το προλαμβάνειν  είναι προτιμότερο του θεραπεύειν >>

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

Ο Φακός ως εργαλείο της δουλειάς μας και ως Άμυνα

Ο Φακός ως εργαλείο της δουλειάς μας και ως Άμυνα .

ΆΡΘΡΟ : ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης .

 

Ο Φακός που φέγγει το δρόμο μας , είναι μια συσκευή που μπορεί να φέρει ο καθένας από εμάς καθημερινά επάνω του .

 

Είναι ένα εργαλείο της δουλειάς μας , ως Επικεφαλής Επαγγελματίες της Ασφάλειας μπορούμε να τον λειτουργήσουμε πέραν του να βλέπουμε σκοτεινούς χώρους , αλλά και ως Άμυνα . Αν έχουμε έναν πολύ καλό και δυνατό σε φως σε lumens μαζί μας και όχι κάτι της πλάκας , η δέσμη φωτός που εκπέμπει είναι τόσο πολύ εκτυφλωτική για το γυμνό οφθαλμό , που έχει ως αποτέλεσμα χτυπώντας την κύρια κόρη του ματιού με την υψηλή φλας δέσμη που εκπέμπει ο φακός μας , αυτομάτως προκαλούμε δυσφορία στον επιτιθέμενο σε εμάς , με αποτέλεσμα για λίγα δευτερόλεπτα να τον θέσουμε εκτός μάχης γιατί είναι δεδομένο ότι η αδυναμία που νιώθει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή επειδή δεν μπορεί να δει τίποτε με τα μάτια του είναι δεδομένη, αυτομάτως το ίδιο του το σώμα είναι ευάλωτο πλέων σε μία δική μας αντεπίθεση .

Ένας φακός χωράει σε οποιαδήποτε τσέπη. Με ένα μικρό σεμινάριο ολίγων λεπτών θα έλεγα από εμάς του Επαγγελματίες της Ασφάλειας , η εκπαίδευση και ή γνώση που θα αποκομίσουμε γίνεται για εμάς προσωπικά ένα αποτελεσματικό θα έλεγα όπλο , όπου μέχρι εκείνη την στιγμή πριν την εκπαίδευση δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να φανταστούμε το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένας απλός φακός.

Είναι τελικά ένα σημαντικό εργαλείο και απαραίτητο για την επιβίωση μας .

Αυτό το εργαλείο φωτίζει το δρόμο μας , αλλά και ένα αδύναμο σημείο ενός επιτήδειου που είναι τα μάτια του για να τον θέσουμε εκτός μάχης .

 

Όταν τα φωτόνια από το φως μίας υψηλής δέσμης φωτός , χτυπήσουν με ένταση τα μάτια μας , ή ίριδα τους αμέσως ως αντανακλαστικό του σώματος μας , κλείνει για να προστατέψει τα ευαίσθητα αυτά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς.

Μέσα σε αυτά τα κύτταρα, υπάρχει μια πρωτεΐνη που απορροφά το φως και λέγεται ροδοψίνη.

Όταν το έντονο αυτό φως της δέσμης του φακού μας , χτυπήσει τα κύτταρα αυτά , η ροδοψίνη διασπάται και θολώνει σαν μια υπερεκτεθημένη φωτογραφία θα έλεγα .

Ο εγκέφαλος βλέπει το όλο αυτό θέμα , ως θολό σημείο σαν μοβ ή μαύρη κηλίδα, που όλο μεγαλώνει και εμποδίζει την όραση μας .

Όσο πιο δυνατό είναι το φως της δέσμης που εκπέμπει ο φακός μας , τόσο περισσότερη είναι η διάρκεια ζημίας στα μάτια μας , όπως τόσο μεγαλύτερη είναι η κηλίδα και η διάρκεια της προσωρινής τύφλωσης .

Αυτό το νεκρό σημείο εμποδίζει το θύτη να δει το θύμα ενώ αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί για να διαφύγει , ή να αντεπιτεθεί αν θέλει .

Για να είναι καλός ένας φακός για Αυτοάμυνα, πρέπει να εκπέμπει τουλάχιστον από 300 με 500 lumens και πάνω . Το μάτι μας φυσικά αρχίζει να αντιδρά στο δυνατό φως άμεσα από τα 100 lumens. Ένας φακός που εκπέμπει 500 με 1500 lumens λόγω ότι εκπέμπει πολύ δυνατότερο φως από αυτό που μπορεί κάποιος να αντέξει , αναγκάζει τον θύτη να κοιτάξει αλλού, ή να κλείσει τα μάτια του αλλιώς θα αρχίζει να ζαλίζεται , είναι δηλαδή η κατάλληλη στιγμή να απομακρυνθείτε από τον θύτη , να ανασυνταχθείτε και να αντιδράσετε ανάλογα την περίπτωση.

 

________________________ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___________________________

Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

 

ΝΑΑΑ .... ΞΕΡΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ

ΝΑΑΑ .... ΞΕΡΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ __ ΧΡΟΝΟ ΈΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΟΠΩΣ  ΕΣΕΙΣ  ΘΕΛΕΤΕ __, ΑΠΛΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ  ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΟΥ __ ΚΑΝΕΝΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ  __  ΑΠΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ .

 

 

                                  __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης  ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___

 

 

Δικαιολογίες όσον αφορά του ότι δήθεν δεν έχει χρόνο , είναι η ετυμολογία του ότι όλα είναι ξεκάθαρα για αυτόν ή αυτήν. «Ο λόγος που επικαλείται κάποιος για να εξηγήσει μια εσφαλμένη ή ψευδή ενέργεια ή μια ψευδή δήθεν δέσμευση του , ή μία παράλειψή , ή μία προκατάληψη του , έτσι ώστε να λάβει την κατανόηση των άλλων» ή απλούστερα κι ειλικρινέστερα ο λόγος που επικαλείται κάποιος όταν δεν έχει τα κότσια να παραδεχτεί το λάθος του μπροστά σας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να επικαλεστεί οτιδήποτε άλλο μπορεί , έτσι ώστε να υπονομεύσει το μυαλό του συνομιλητή του. Δεν έχει σε καμία περίπτωση τη δύναμη να είναι ξεκάθαρος μπροστά σου έτσι ώστε να υποστεί τις συνέπειες των δεσμεύσεων και των πράξεών του , βρίσκει ή ακόμη εφευρίσκει συνέχεια κάποιες δικαιολογίες να σας αποφεύγει . Φθηνές δικαιολογίες δηλαδή για φθηνούς ανθρώπους με μικρό ( IQ μυαλό ) , όπου σε κάθε περίπτωση νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδέψουν τον οποιοδήποτε .
Παρ’ όλα αυτά, στην πράξη τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Λαμβάνουμε αλλά και χαρίζουμε απλόχερα, καθημερινά, δεκάδες δικαιολογίες. Κάποιες γίνονται εύκολα αντιληπτές ενώ άλλες τις τρώμε αμάσητες ή έτσι θέλουμε να νομίζουν οι άλλοι .
Είναι εύκολο να λες δικαιολογίες στο αφεντικό σου ή σε οποιοδήποτε άλλο συνομιλητή σου , όταν για παράδειγμα περιμένεις να κλείσεις μία συμφωνία και την παζαρεύεις καιρό τώρα με τον πιθανό πελάτη σου και αυτός συνεχώς με κάποιο φανταστικό τρόπο το καθυστερεί και σε αποφεύγει καλλιτεχνικά κάθε φορά που τον πλησιάζεις λέγοντας σου ότι δήθεν δεν έχει χρόνο να το κοιτάξει  , η ακόμη όταν καθυστερείς να πας στη δουλειά σου ή ακόμη και στην οικογένειά σου όταν δεν έχεις όρεξη για ακόμη ένα οικογενειακό τραπέζι, ή μία υποχρέωση για να αποφύγεις μία δέσμευση σου.

Όλους κι όλες μας έχουν σώσει αυτά τα μικροσκοπικά, αμελητέα, ψεματάκια και μας έχουν βγάλει από μπόλικες δύσκολες καταστάσεις και κάποια στιγμή φάνηκαν εξαιρετικά χρήσιμα . Όμως αγαπητοί μου φίλοι , όλα αυτά βγάζουν το μάτι που λέμε και στην λαϊκή ρήση , τι γίνεται, όμως, όταν αρχίζουμε να κουράζουμε και να κουραζόμαστε , να μπουκώνουμε με υπεκφυγές και πολλές προφάσεις ακόμα με έναν συνομιλητή μας ή ακόμη και με το σύντροφό μας; Μήπως λειτουργεί σαν ένα είδος προειδοποίησης ότι κάτι δεν πάει καλά με μερικούς ανθρώπους γύρω μας ;
Υπάρχουν διάφορες προφάσεις, όρεξη να έχεις να σκαρώνεις ή μάλλον να μην έχεις και να βολεύεσαι με αυτές. Υπάρχουν μικρές προφάσεις, υπάρχουν όμως και μεγάλες προφάσεις, όχι στο χρόνο που χρειάζεσαι για να τις πεις αλλά στο χώρο που θα πιάσουν στο μυαλό του παραλήπτη τους. Μερικές από δαύτες τις δεχόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι απέχουν πολύ απ’ την πραγματικότητα, ίσως τις βρίσκουμε και χαριτωμένες, συνοδευμένες από ένα νάζι και μια εξίσου βαριεστημένη διάθεση,  μας βρίσκουν σύμφωνους στην καλοστημένη απάτη. Δε θα ασχοληθούμε με αυτές, αφενός γιατί κι εμείς οι ίδιοι θα τις ξαναπούμε κι αφετέρου γιατί καταλαβαίνουμε απόλυτα τη χρησιμότητά τους.

 


Μια δικαιολογία, όμως, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα και να θεσπιστεί και νόμος που να την απαγορεύει είναι η γνωστή σε όλους μας ατάκα του τάχα, πολυάσχολου: « Δεν μπορώ σήμερα γιατί δεν έχω καθόλου χρόνο, πως γίνετε αυτό όμως αφού ο χρόνος σας είναι διαχειρίσημος από εσάς τον ίδιο , άρα είναι απλά θέμα προτεραιοτήτων σας , ή το άλλο , αγάπη μου , πνίγομαι στη δουλειά , μια άλλη φορά ». Κι ας είχατε μέρες να βρεθείτε, κι ας το κανονίζατε αυτό το ραντεβού καιρό πριν.                                          Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό να αρκούν δύο μόνο δευτερόλεπτα για να σπάσουν και τα 100 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα που υπάρχουν μέσα στους εγκεφάλους μας . Ούτε γνωρίζω ποιο απ’ τα δύο είναι χειρότερο, που δεν είμαστε προτεραιότητά τους ή που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας μερικοί νομίζοντας ότι δεν τους καταλαβαίνουμε , κάνουμε ευγενικά ότι δήθεν δεν τους αντιλαμβανόμαστε ότι προσπαθούν να μας αποφύγουν .
Ξέρουμε πολύ καλά, αγαπητοί μου, ότι χρόνο και αν έχετε, μπορείτε αν θελήσετε να βρείτε ακόμη περισσότερο για κάτι που σας ενδιαφέρει άμεσα και είναι πλέων προτεραιότητα σας , ξέρετε γιατί, γιατί ο χρόνος σας είναι αποκλειστικά δικός σας, οπότε εσείς τον διαχειρίζεστε σε κάθε περίπτωση . Μη σας ξεγελά ότι κάνουμε πως σας πιστεύουμε κάποιες φορές, θέατρο παίζουμε και εμείς , όπως  και εσείς άλλωστε γιατί αυτό σας βολεύει εκείνη τη χρονική στιγμή . Όλα στη ζωή είναι θέμα προτεραιοτήτων, γι’ αυτούς που έχουμε πρώτους στη λίστα μας θα βρούμε έστω και λίγα λεπτά ή μισή ώρα απ’ τις εικοσιτέσσερις για να αφιερώσουμε στους ανθρώπους που ενδιαφερόμαστε. Γι’ αυτούς, όμως, που βγαίνουν δεύτεροι ή τρίτοι στην κατάταξή μας ακόμα κι όλη τη μέρα σου να έχεις ελεύθερη, δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ούτε ένα λεπτό γιατί έτσι ακριβώς εσύ το επέλεξες .
Είναι εντάξει να μη μας έχουν όλοι πρώτους στη λίστα των προτεραιοτήτων τους, το αντίθετο  βέβαια   θα ήταν παράλογο. Τα προβλήματα έρχονται όταν αυτή η πρωτιά δεν είναι πλέον αμοιβαία. Αυτό πονά βέβαια ,  ενώ κάποτε έφτιαχναν χρόνο μόνο για εμάς, χωρίς καν να το ζητήσουμε, τώρα κάνουμε σκηνές και παρακαλάμε για λίγα λεπτά ενδιαφέροντος.                             

Κάπου εκεί αντιλαμβάνεσαι το αδιέξοδο. Κάπου εκεί πρέπει να μιλήσεις , να μην κάνεις πλέων τον κουτό εσκεμμένα ότι δεν καταλαβαίνεις , αλλά να ζητήσεις πλέων το λόγο .  Και πού ξέρεις , ίσως να ‘ναι το τέλος , ίσως να ΄ναι απλώς μια φάση .   Ότι κι αν συμβαίνει όμως εσύ θα το ξεκαθαρίσεις , αργά ή γρήγορα θα το καταλάβετε κι οι δυο συνομιλητές , οπότε μην το καθυστερείτε  από κάποιο φόβο , ζητήστε απλά το λόγο και μιλήστε μεταξύ σας  .

Σήμερα ζητάς να πάρεις αυτό που πραγματικά σου  αξίζει , κι αν δεν μπορούν να καταλάβουν  μερικοί ότι είσαι πολυτιμότερος λόγο  των πολλών προτερημάτων που έχεις και σίγουρα  δεν θέλουν έτσι απλά να καταλάβουν ότι είσαι πολύ καλύτερος συγκριτικά από οποιονδήποτε άλλον στο χώρο σου, αλλά  μερικοί  προσπαθούν να υπονομεύσουν της γνώσεις σου μόνο και μόνο επειδή είσαι απλά από την φύση σου ο καλύτερος και σε ζηλεύουν για αυτό άθελα τους επειδή εσύ έχεις όλο το πακέτο   , ζηλεύουν την δυναμική σου  ως μία δυνατή προσωπικότητα που είσαι  , ζηλεύουν τον ωραίο και πρόσχαρο χαρακτήρα σου , ζηλεύουν της γνώσεις με το μυαλό σου και προσπαθούν να σε συγκρίνουν με έναν υποδιαίστερο που τυγχάνει να μην έχει ούτε το ( 1/10 ) ένα δέκατο από της γνώσεις και την δυναμική σου , ζηλεύουν επίσης τον οικογενειακό και επαγγελματικό σου βίο .                                                      Εσύ φίλε μου επειδή είσαι ανώτερο και διορατικό άτομο  μην ασχολείστε με στενόμυαλους  , κομπλεξικούς και μη διορατικούς ανθρώπους που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δουν πέρα από τη μύτη τους  και θέλουν με τον τρόπο τους να σε μειώσουνε επειδή τυγχάνει να σε φθονούνε , αυτοί που είναι να σε τιμήσουνε , θα ψάξουν με κάθε τρόπο να σε βρούνε μόνοι τους και αυτοί που δεν θέλουν να σε τιμήσουνε  θα βρίσκουν και θα σκαρφίζονται πάντοτε  φθηνές δικαιολογίες , όπως φθηνοί και ρηχοί άνθρωποι είναι οι ίδιοι , για ' αυτό μη σκας φίλε μου  , η ζωή πάει μόνο μπροστά και εσύ δεν έχεις μάθει να είσαι στάσιμος , μόνο συνέχισε , μην εγκαταλείπεις  ( life goes on ) ,  ( Never give up , just do it ) .


 

                              __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____

 

Ρωτήστε μας - Tsiflidis Security

Ζητήστε μία προσφορά ή στείλτε μας τις απορίες σας από την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό ή καλέστε μας στο +30 23310 27102