Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ : ΑΡΘΡΟ του ΤΣΙΦΛΙΔΗ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ - Καθηγητή Ενηλίκων.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ : ΑΡΘΡΟ του ΤΣΙΦΛΙΔΗ  Σ.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ - Καθηγητή Ενηλίκων.

ΤΙ  ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ :

ΑΡΘΡΟ  του  ΤΣΙΦΛΙΔΗ   Σ.   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ - Καθηγητή  Ενηλίκων.

Γιατί σε όλους μας χρειάζεται μια βάση συλλογικότητας ;

Με τη συλλογικότητα ως συλλογική προσπάθεια ένός περιβάλλοντος, είτε είναι οικογενειακό, είτε είναι επαγγελματικό, είτε είναι κοινωνικό, καταφέρνουμε πάντα από κοινού, να μοιραστούμε πρώτα από όλα της ιδέες μας, της αντιλήψεις μας, την ιδεολογική κατανόηση μεταξύ μας, την ευαισθησία που μας διακρίνει, την τρυφερότητα επίσης, τη διάθεση για προσφορά που είναι πολύ σημαντική, τον προβληματισμό μεταξύ μας,  την πίστη μας σε αυτό που κάνουμε για την οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική αλληλεγγύη. Το κυριότερο όμως είναι, να μετατρέψουμε σε πράξη και αποτελέσματα όλα όσα από αυτά που κατανοούμε και συμφωνούμε οι περισσότεροι μεταξύ μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε ο καθένας από εμάς, είναι ασφαλώς κάτι το σημαντικό, αλλά όταν συγκρίνεται με τις συνολικές ανάγκες που υπάρχουν σε ένα χώρο φαίνεται ανεπαρκές για να λύσει το πρόβλημα ή τα προβλήματα και όλο αυτό μας προκαλεί άγχος. Για αυτό το λόγο χρειαζόμαστε μία ποιο εμπεριστατωμένη από κοινού μεταξύ των συμβαλλομένων άποψη ή από κοινού προσπάθεια για το επιθυμητό αποτέλεσμα και όλο αυτό ονομάζεται συλλογικότητα.

Με την καλύτερη πληροφόρηση, όλοι μαζί κάνουμε καλύτερες επιλογές.                   

Με την καλύτερη πληροφόρηση θέτουμε καλύτερες προτεραιότητες.

Με την πληροφόρηση, δεν αρκεί απλά η ανταπόκριση μας σε μια συγκεκριμένη ανάγκη ενός πιθανού προβλήματος, αλλά χρειάζεται η δημιουργία ενός πλάνου ως σχέδιο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να λύσει ή να το κάνει μόνος του, αλλά όλοι μαζί μεταξύ μας, μπορούμε από κοινού καλύτερα.

Γιατί συμβαίνει όλο αυτό, γιατί μόνοι μας βλέπουμε και κατανοούμε μόνο την μια οπτική γωνία ως πλευρά των ζητημάτων που θέλουμε να επιλύσουμε, ενώ ομαδικά με την συλλογική προσπάθεια, έχουμε ένα ευρύτερο φάσμα απόψεων και γνώσεων, με αποτέλεσμα τα προσωπικά μας λάθη θα μπορούσαμε να τα έχουμε αποφύγει με την ομαδικά συλλογική προσπάθεια. Η δραστηριότητα ως προσωπική μας δράση είναι σημαντική στο να δημιουργεί κίνητρα και σε άλλους για να πολλαπλασιάζεται. Η  συλλογική προσπάθεια όμως προσπάθεια ως κοινή δράση, δεν συγκρίνεται.

Κάποια στιγμή, υπάρχει ο κίνδυνος να νιώσουμε μόνοι και απογοητευμένοι προσωπικά και αυτό από μόνο του είναι πολύ κακό στο να τα παρατήσουμε την προσπάθεια μας πιο εύκολα. Η κοινή δραστηριότητα όμως μεταξύ των ανθρώπων που πορευόμαστε μαζί τους ως ομαδική συλλογική προσπάθεια είναι ότι καλύτερο στο να ανταλλάσσουμε απόψεις για να φέρουμε σε πέρας το ποιο σωστό αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει συλλογικότητα ;

Συλλογικότητα σημαίνει η συμμετοχή μου σε ένα προσωπικό δίκτυο ατόμων που πορευόμαστε μαζί τους, το οποίο μας εξασφαλίζει :

 • Άμεση και αμφίδρομη ενημέρωση,
 • Άμεση συμμετοχή στον μεταξύ μας διάλογο,
 • Άμεση συμμετοχή σε μεγαλύτερα σχέδια των δραστηριοτήτων μας,
 • Άμεση συμμετοχή σε διάφορες από κοινού αποφάσεις μας,  μαζί με άλλους που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς,
 • Γνωρίζω και συνειδητοποιώ ποια είναι τα θέματα προς επίλυση και μοιράζομαι την ευθύνη με τους συνεργάτες μου,
 • Προσπαθώ να λειτουργώ όσο γίνεται λιγότερο εγωιστικά για τις δικές μου ανάγκες και προσπαθώ όσο το δυνατόν περισσότερο με τους συνεργάτες μου να επιλύουμε της από κοινού τις ανάγκες μας.

Τι σημαίνει σχεδιασμός και συλλογικότητα ;

 • Σημαίνει έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες για την πραγματικότητα και όχι φήμες και ατομικούς εντυπωσιασμούς.  
 • Σημαίνει να διακρίνω την ομάδα και τις ανάγκες της, με τα άτομα το καθένα ξεχωριστά και τις ανάγκες τους.                                                                                              
 • Σημαίνει κατανόηση της διαφορετικότητας.                                                            
 • Σημαίνει κατανόηση των αναγκών μιας σταδιακής πολιτισμικής γεφύρωσης και κοινωνικοποίησης.                                                                                                      
 • Σημαίνει πολλούς στόχους που διαπιστωμένα είναι πρώτης προτεραιότητας και όχι τυχαίοι.   
 • Σημαίνει ή προσπάθεια να διαμορφωθεί μια συλλογικότητα μεταξύ των ατόμων που συμπορεύονται μεταξύ τους, η οποία θα λύσει σταθερά και όχι ευκαιριακά τα προβλήματα.                                                                     
 • Σημαίνει συμφωνία για στόχους που θα βοηθούν να διαμορφωθεί στα παιδιά ελευθερία σκέψης και έκφρασης, κριτική σκέψη, κοινωνικοποίηση, αλληλεγγύη και όχι εξάρτηση, ανειλικρίνεια, εύνοια, αρχηγισμός, ατομισμός.

 

                                              ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ    Σ.   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Καθηγητής  Ενηλίκων σε (Κ.Ε.Κ. & Ι.Ε.Κ.) – Σύμβουλος  &  Εκπαιδευτής  σε  θέματα  Ασφαλείας  – ( SECURITY SPECIALIST  - ο Ειδικός στην Ασφάλεια )  –  ( Chief Security & Services Executive - Διευθύνων Σύμβουλος Ασφάλειας & Υπηρεσιών ) - Εκπαιδευτής & Καθηγητής της  Ελληνικής  Αστυνομίας  των  Σχολών  Δοκίμων  Αστυφυλάκων  &  των  Σωμάτων  Ασφαλείας  -  Manager  Director  Πωλήσεων  &  Διευθύνων  της  Εταιρείας Φυλάξεων ‘T.S.S.-TSIFLIDIS SECURITY SERVICES’ – Φιλανθρωπικό Έργο –  Συγγραφικό Έργο - Δράσεις ως Εθελοντής Διασώστης - Δράσεις ως Εκπαιδευτής Διασώστης της ΠΡΟΤΕΚΤΑ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ &  του  (Ι.Δ.Α.Φ.Κ.) - Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών  Φυσικών  Καταστροφών - Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.), Πανελλαδικό  Δίκτυο  Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης  Κρίσεων της  Ελλάδος. Υπεύθυνος Συντονιστής Ομάδας Ασφαλείας.

Τηλ. : (Θεσσαλονίκη : 231 406 2158) - (Βέροια Τηλ. Κέντρο : 23310 27102) - Κινητό : 6937 22 65 65  -  Facebook : TSS Tsiflidis Security Services   -   Email : info@tss-security.gr   -   Site : www.tss-security.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S