Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΒΙΑ _ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΦΛΙΔΗ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΒΙΑ  _ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΦΛΙΔΗ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΒΙΑ  

Άρθρο για την αντιμετώπιση της Βίας και του φόβου της στην καθημερινότητα μας.

Γράφει ο Εκπαιδευτής της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης και Καθηγητής Ενηλίκων , κύριος
Τσιφλίδης Σ. Χαράλαμπος.

 

Πρέπει να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κατανοεί τη σημαίνει  " ΒΙΑ "  , όλοι μας πρέπει να  προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μένουμε ασφαλείς σε έναν Κόσμο  που γίνεται καθημερινά όλο και πιο βίαιος.
Πολλοί άνθρωποι, εκπαιδεύονται καθημερινά σε διάφορες μαχητικές τέχνες  σε συστήματα και μεθόδους Αυτοάμυνας για την Αυτοπροστασία τους.
Έτσι καθημερινά ετοιμάζεστε με διάφορα σενάρια, για επικίνδυνες καταστάσεις Μάχης, Βίας, φόβου...πανικού.
Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε επικίνδυνες καταστάσεις;
Έχετε εμπειρία, από επικίνδυνες καταστάσεις;
Φοβάστε;
Οι Επαγγελματίες της Ασφαλείας, συμβιβάζονται με το φόβο και την Βία  γιατί εκπαιδεύονται,  από τα καθημερινά περιστατικά που αντιμετωπίζει ο καθένας, από τις ικανότητες που έχει ο καθένας ανάλογα με την ιδιότητα πάντοτε που έχει ο καθένας, τη θέση του και το περιβάλλον που ζει.
Έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι άλλο πράγμα είναι η εκπαίδευση και άλλο η εμπειρία;
Ακόμα αν έχετε και τα δύο, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Έχετε σκεφτεί πως και γιατί, θα τελειώσει μια επικίνδυνη κατάσταση;
Ερωτήματα......
Οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές στο χώρο της Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας είναι συνήθως  οι άνθρωποι που γνωρίζουν από εκπαίδευση και με την εμπειρία τους διαχειρίζονται τον τρόπο της Επικοινωνίας, το Φόβο, τις Συγκρούσεις και την Βία, γνωρίζουν ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κάποια στοιχεία που μπορεί να είναι διαθέσιμα και φυσικά διαφορετικά για τον καθένα.
Άλλοι είναι οι κίνδυνοι των πολιτών σε ( Άνδρες, Γυναίκες, Έφηβους και Παιδιών ).
Άλλοι είναι οι κίνδυνοι των Αστυνομικών, των Security, Στρατιωτικών, Συνοδών Ασφαλείας, Ασφάλειας νυχτερινών κέντρων.
Έτσι όλοι πρέπει να γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει σαν όρια ο καθένας μας ξεχωριστά.
Δεν μπορούν να επιτρέψουν να συμβεί οτιδήποτε στο περιβάλλον τους και μάλιστα στο εργασιακό περιβάλλον όπου πρέπει να επιβάλεις την ασφάλεια ως έλεγχο, οπωσδήποτε κάποιοι πρέπει να επιβάλουν τον νόμο, άλλοι να προστατέψουν με την σωματική τους ακεραιότητα, άλλοι άμεσα να εξουδετερώσουν μία απειλή, άλλοι να επιβάλλουν την τάξη και την ευνομία και κάποιοι να αποφύγουν τον κίνδυνο, όπως και αν χρειαστεί να διαφύγουν ακόμα. _ Γι αυτό το λόγο πρέπει όλοι να γνωρίζετε τα όρια σας και μέχρι που μπορείτε και είστε διατεθειμένοι να φτάσετε σε μία επικίνδυνη κατάσταση. Σε τι κατάσταση βρίσκεστε και για ποιο λόγο αν χρειαστεί να επέμβετε.
Η άγνοια μπορεί να σας τραυματίσει, να σας σκοτώσει  ή  ακόμα να σας στείλει σε δικαστικές αίθουσες και να έχετε περιπέτειες και προβλήματα με νομικές συνέπειες για άτομα που δεν αξίζει να ασχολείστε.
Το έχετε σκεφτεί ;
Για να είστε αποτελεσματικοί σε καταστάσεις κινδύνου, πρέπει να γνωρίζετε από κινδύνους, πότε, πού και πώς μπορεί να εμφανιστούν, αν εξελίσσονται και πόσο γρήγορα. Αν μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο και αν όχι, πως να αποκλιμακώσετε μία κατάσταση, πως και με ποιό τρόπο να αποφύγετε ή και να διαφύγετε ακόμη με τη μέγιστη Ασφάλεια.
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να καταλάβει και να αντιληφθεί μια απειλή ή ακόμη και μια πιθανή επίθεση πριν αυτή συμβεί ή εξελιχθεί σε βία, εκτός αν η επίθεση είναι σε ανύποπτο χρόνο από δειλούς που ενεργούν με τέτοιο ύπουλο τρόπο, γιατί δεν έχουν την δυναμική να σταθούν μπροστά σου επειδή ξέρουν ότι σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν ή δεν τους παίρνει, σε μία τέτοια περίπτωση στημένη δεν μπορείς να αντιληφθείς εύκολα τον κίνδυνο που διατρέχεις και αυτός ο τρόπος επίθεσης ονομάζεται τρομοκρατική επίθεση και συνήθως τέτοιες επιθέσεις ανήκουν στην κοινωνία των δηλών.
Μπορείτε  με  την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία, να αποκτήσετε υψηλή αντίληψη και σαφώς αντίδραση.
Πολλές φορές οι επιτιθέμενοι εγκληματίες, διαλέγουν το θύμα με την μέθοδο της διερευνητικής συνέντευξης και της απόσπασής της προσοχής σας. Ζητάνε ένα τσιγάρο, ρωτούν για μια οδό, ζητούν αναπτήρα κτλ., προσπαθούν να δουν αντιδράσεις, τον τόνο φωνής, την χροιά, να δουν την στάση του σώματος, τι απαιτήσεις θα λάβουν για να κρίνουν αν είναι το κατάλληλο θύμα για να μπορέσουν να το απειλήσουν ή να το επιτεθούν. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όμως. Κάποιες φορές αιφνιδιάζουν το θύμα με μία " Ξαφνική Επίθεση " χωρίς λόγο και αιτία . Τα θύματα ξαφνιάζονται και για μερικά δευτερόλεπτα παγώνουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο ή δεν περιμένουν τον κίνδυνο σε καμία περίπτωση, μόνο και μόνο επειδή δεν υποψιάζονται ότι έχουν εχθρούς, ή πιστεύουν ότι δεν έχουν, επειδή οι ίδιοι δεν πειράξανε ποτέ κανένα. Υπάρχουν όμως πολλά άτομα που ζηλεύουν αρρωστημένα άλλους επιφανείς ανθρώπους και για αυτό το λόγο αυτά τα άτομα αυτά προσπαθούν από την παθιασμένη και αρρωστημένη ζήλεια τους να σε βλάψουν με κάθε τρόπο, επειδή εσύ άθελα σου από την φύση σου έχεις όλο το πακέτο που αυτοί υστερούν μπροστά σου γιατί δεν μπορούν να σε φτάσουν και θέλουν με κάθε τρόπο να σε μειώσουν, να σε προσβάλουν και να αισθανθείς μειονεκτικά, πρόκειται για άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου. Ακόμα και εκπαιδευμένοι Μαχητές, παγώνουν σε μία ανύποπτη και καλά στημένη επίθεση. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα του στρες, εκμεταλλεύεται ο ύπουλος επιτιθέμενος για να κερδίσει ένα τυχαίο χτύπημα γιατί έχει βάλει στόχο με αυτό τον τρόπο να σε βλάψει μόνο και μόνο από την ζήλεια του για εσένα που φυσικά δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον να σταματήσει να σε ζηλεύει για αυτό που είσαι.
Αν έχετε ψυχική ηρεμία το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε μία ξαφνική και αιφνίδια επίθεση απέναντι σας, είναι να πάρετε μία στάση άμυνας προς τα πίσω και να προφυλάξετε τα ζωτικά σας όργανα και σημεία, με αυτό τον τρόπο εσείς έχετε τον έλεγχο του σώματος σας,  ενώ ο ύπουλος επιτιθέμενος προς εσάς, νομίζει ότι κατάφερε να σας χτυπήσει με ένα τυχερό αλλά ανούσιο χτύπημα για εσάς, επειδή εσείς έχετε καλυμμένα τα ευάλωτα σημεία σας και αυτός επιχειρεί και σας χτυπάει επάνω στην κάλυψή σας στα χέρια σας δηλαδή, εκεί που εσείς καλύπτεσθε, με αυτό τον τρόπο εσείς που δέχεστε τα χτυπήματα έχετε πλάνο δράσης, παρατηρητικότητα, αντίληψη και εμπειρία, γνώσεις από πραγματική ρεαλιστική Αυτοάμυνα και μπορείτε να αποφύγετε μια δεύτερη επίθεση πλέων και να ανακτήσετε την συγκέντρωση και την αυτοπεποίθηση σας.
Ο ξαφνικός και αιφνίδιος κίνδυνος συνήθως προκαλεί το λεγόμενο ΠΑΓΩΜΑ.
Πάγωμα γιατί η επίθεση γίνεται ξαφνικά, χωρίς διαπληκτισμό, χωρίς προειδοποίηση με βίαιες και επιθετικές τακτικές ύπουλων και δειλών ατόμων, που βάζουν σε κίνδυνο της ζωές ανυποψίαστων ατόμων.
Θα πρέπει να αναγνωρίσετε έγκαιρα τις προθέσεις ενός επιτιθέμενου, το κίνητρο και τις προσδοκίες του.
Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να δώσετε την άδεια στο εαυτό σας να είναι έτοιμος για δύο καταστάσεις ... " Μάχη ή Φυγή " ...


Οι περισσότεροι εκπαιδευτές και οι περισσότερες μαχητικές τέχνες, επικεντρώνονται στην Μάχη και στις συμπλοκές και έχουν προετοιμασμένο το σώμα μας από την σκληρή προπόνηση, έτσι ώστε να μπορεί το σώμα μας να δέχεται κάποια χτυπήματα χωρίς όμως αυτά να μπορέσουν να προκαλέσουν κάτι σοβαρό επάνω μας επειδή ξέρουμε τον τρόπο να δεχόμαστε ένα πιθανό χτύπημα. Το ποιο ευάλωτο σημείο μας είναι το κεφάλι μας και αυτό πρέπει να καλύπτουμε περισσότερο.

Επικεντρωνόμαστε στις τακτικές και στις τεχνικές Αυτοάμυνας για την Αυτοπροστασία μας, για την συμπλοκή και μάχη κατά την διάρκεια μίας επίθεσης και έπειτα την αποκλιμάκωση της και στο πως θα τελειώσει η επικίνδυνη αυτή κατάσταση σύμφωνα με τις ζώνες μάχης, το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, την ιδιότητα που έχετε και το περιβάλλον που βρίσκεστε.
Αυτές οι ικανότητες και οι γνώσεις, πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματική Βία, τον πραγματικό φόβο μέσα στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε.
Αφού καταφέρετε να σταματήσετε μια επικίνδυνη κατάσταση με άμυνα, αφού ξεφύγετε τον κίνδυνο ενός χτυπήματος σε ζωτικά σημεία του σώματος σας, υπάρχουν έπειτα  πιθανές νομικές συνέπειες για την βίαιη συμπλοκή, όσο δικαιολογημένη και αν ήταν αυτή από μερικούς ανεγκέφαλους. Η έγκαιρη προετοιμασία του σώματός μας με την θωράκισή του από σκληρή προπόνηση για την αντιμετώπισή μίας επίθεσης, έχει τεράστια  και ζωτική σημασία για εμάς προσωπικά.
Στόχος είναι η συνειδητοποίηση της μάχης, η πραγματικότητα και η συνέχεια της φυσιολογικής ζωής.
Ακόμα και αν πράγματι καθημερινά αντιμετωπίζετε κίνδυνο, μη ξεχνάτε ότι είστε άνθρωποι και έχετε και φυσιολογική ζωή, έχετε οικογένεια, έχετε παιδιά και δεν αξίζει να χαλάσετε για κάποιους αυτή την τόσο σημαντική  ισορροπία  από την καθημερινότητα σας, ζείτε την επαγγελματική και οικογενειακή θαλπωρή που διαδραματίζετε κάθε ημέρα.  Για κάποιους χωρίς ουσία ανεγκέφαλους ανθρώπους που δεν αξίζει καν να ασχοληθείτε εσείς μαζί τους και να χαλάσετε την ισορροπία σας και την ηρεμία σας, οι οποίοι νομίζουν με το μυαλό τους ότι μπορούν να αγγίξουν τον καθένα.
Πάνω απ όλα η "ΑΣΦΑΛΕΙΑ" η προσωπική σας ασφάλεια και η ασφάλεια της οικογένειας σας.    Για αυτό το λόγο  πρέπει να είστε πάντοτε ___  Ασφαλείς ___

                                          ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ    Σ.   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Πιστοποιημένος  Καθηγητής   Ενηλίκων  σε  ( Κ.Ε.Κ. –  Ι.Ε.Κ. )  &  λοιπά Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα  -  Σύμβουλος  &  Εκπαιδευτής σε θέματα  Ασφαλείας  -  Εκπαιδευτής   της   Ελληνικής  Αστυνομίας  των  Σχολών  Δοκίμων  Αστυφυλάκων  &  των  Σωμάτων  Ασφαλείας  -  Manager  Director  Πωλήσεων  -  Διευθύνων της  Εταιρείας  Φυλάξεων  ‘T.S.S. – SECURITY’  -  Εκπαιδευτής Όπλων της ( ΣΚ.Ο.Ε. - Σκοπευτικής  Ομοσπονδίας  Ελλάδος ) – Φιλανθρωπικό Έργο  –  Συγγραφικό Έργο  -  Δράσεις  ως  Εθελοντής  Διασώστης  -  Δράσεις ως  Εκπαιδευτής  του ( Ι.Δ.Α.Φ.Κ. ) - Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών  Φυσικών  Καταστροφών  - Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.) , Πανελλαδικό  Δίκτυο  Πολιτικής  Προστασίας  &  Διαχείρισης  Κρίσεων της  Ελλάδος.    .Τηλ. Κέντρο : 23310 27102  -  Κινητό : 6937 22 65 65 - Facebook : TSS Tsiflidis Security Services     -     Email : info@tss-security.gr      -      Site : www.tss-security.gr   

https://www.securitytsiflidis.gr/σελιδα/manager-director-βιογραφικο-τσιφλιδη-σ-χαραλαμπου

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S