Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ___ Μπούλινγκ - Bullying

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ___ Μπούλινγκ  -  Bullying

Μπούλινγκ  -  Bullying .

ΆΡΘΡΟ : ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης _________ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) _____ .

Πάντα και παντού σε όλο τον κόσμο , σε κάθε τάξη σχολείου ή σε κάθε γειτονιά , ή σε κάθε πόλη , υπάρχει ένας νταής ...  Συνήθως έχει επιβλητικό όγκο και όχι ιδιαίτερα υψηλό ΙQ και οπωσδήποτε κανένα πτυχίο που να αποδεικνύει ότι προσωπικά ο ίδιος έχει καταφέρει να πάρει κάποιο χαρτί , πτυχίο μίας έστω ειδικότητας στη ζωή του  .

Νομίζει με το πολύ μικρό μυαλουδάκι του , έστω και αυτό το λίγο που διαθέτει ότι μπορεί  με τον εκφοβισμό να κυριαρχεί  σε κάποιο χώρο , μοιράζοντας κλωτσιές και σφαλιάρες  στους πάντοτε αδύναμους κατά την δική του κρίση και αξιολόγηση .

Τα κανονικά παιδιά , μαθαίνουν με τον καιρό να μην τον προκαλούν για να μην γυρίσουν δαρμένα στο σπίτι τους , η συνηθέστερη δε πρακτική τους είναι να τον καλοπιάνουν  γιατί στην ουσία τον φοβούνται ή να προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον αποφεύγουν γιατί αν μη τι άλλο είναι αντιπαθητικός σε όλους πέραν των ομοίων του .

Σε κάθε περίπτωση , οι περισσότεροι έχουν επίγνωση ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τα βάλουν  ή  να βγάλουν κάποια άκρη μαζί με τον ανεγκέφαλο .

Το λογικό θα ήταν να συνασπιστούν τέσσερα ή πέντε άτομα απ’ αυτά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μαζί του και να τον αντιμετωπίσουν όλα μαζί , μόνο που αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ.....  Ή να απευθυνθούν σε έναν επαγγελματία , τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον ψευτοπαλληκαρά νταή  γιατί θα καταλάβει πολύ εύκολα ότι δεν είναι κάτι  και σαφώς δεν μπορεί να τα βάλει με κάποιον όμοιο του , γιαυτό τα βάζει πάντα με μικρότερούς του ..... Ο ατομικός φόβος για την στιγμή της σύρραξης κυριαρχεί στο μυαλό των μικρών ατόμων σε σχέση με αυτόν που προκαλεί το μπούλινγκ - bullying  , δίχως να  αφήνει αυτά τα φοβισμένα άτομα  να αναλογιστούν τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα έχουν για την καθημερινότητα τους  σε  μια ήττα του δήθεν παλικαρά .....  Ειδικά αν ο νταής βάλει στο στόχαστρο του κάποιο συγκεκριμένο παιδί , τότε αυτό δεν έχει πολλές επιλογές..... Θα καταλήξει σάκος του μποξ για την εκτόνωση του ψευτόμαγκα.....Το παιδί που θα δεχθεί το μπούλινγκ - bullying  ,  θα κάνει  ίσως τα παράπονα του στον πατέρα του ή στον δάσκαλο του στο σχολείο , αυτοί όμως δεν θα τον διασώζουν σε  καθημερινή βάση ή στα διαλείμματα του σχολείου  που θα περπατά μόνος του και αμέριμνος στην αυλή του σχολείου με τον νταή να βρίσκεται στο κατόπι του..... Η μόνη δοκιμασμένη πραγματική διέξοδος για τον μικρό που δέχεται το μπούλινγκ  -  bullying  , είναι να μάθει να παλεύει για να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του , και φυσικά  να μάθει να μην φοβάται να παλέψει .

Είναι η μοναδική μακροπρόθεσμη αλλά και αποτελεσματική λύση για αυτόν... Μπαίνοντας στην μάχη με το ανεγκέφαλο παιδοβούβαλο , ίσως ή  δυναμική του  παιδιού  που δέχεται  το μπούλινγκ  -  bullying  , να μην του επιτρέψει να νικήσει  ολοκληρωτικά  ,  κάτι  όμως  μπορεί  και αυτό να του καταφέρει , μια μπουνιά στην μύτη ή μια κλωτσιά στα σκέλια , τότε ο τραμπούκος ίσως θα τον αφήσει ήσυχο δια παντός... Διαφορετικά αν δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος τραμπουκισμούς ,  μπορεί να απευθυνθεί στην Αστυνομία ή τον Εισαγγελέα .

Καθότι  τέτοιου είδους άτομα , έχουν εντός τους την ζυγαριά κόστους και οφέλους .

Μοιάζουν ίσως πολύ καουμπόικα όλα αυτά , κάποιοι ίσως τα επικρίνουν κιόλας και δεν είναι  ίσως  διόλου ευρωπαϊκά και πολιτισμένα επίσης , συμβαίνουν όμως στην καθημερινότητά μας και μερικοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμη ή δεν το αντιλήφτηκαν επειδή δεν συνέβη ακόμη σε αυτούς .

 

Αν το καλοσκεφτείτε όμως  ,  η  Ελλάδα  είμαστε μια Ευρωπαϊκή χώρα και κοινωνία και καθημερινά δεχόμαστε μπούλινγκ  -  bullying από την γείτονα χώρα , γιαυτό το λόγο το προλαμβάνει είναι καλύτερο του θεραπεύει  .

                              ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ    Σ.   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Καθηγητής   Ενηλίκων  -  Σύμβουλος  Ασφαλείας  -  Εκπαιδευτής   της   Ελληνικής  Αστυνομίας  

των  Σχολών  Δοκίμων  Αστυφυλάκων  &  των Σωμάτων  Ασφαλείας  -  Εκπαιδευτής  ( Ι.Δ.Α.Φ.Κ. ) -

Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών  Φυσικών  Καταστροφών  -  ( Π.ΔΙΚ.Π.Π.Δ.Κ.) ,

Πανελλαδικό  Δίκτυο  Πολιτικής  Προστασίας  &  Διαχείρισης  Κρίσεων  Ελλάδος .

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S