Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ_ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ ''TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ_ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ ''TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ :

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ_ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ ''TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

Αλήθεια , τι σημαίνει άραγε η λέξη ως λέξη και η έννοια δικαιοσύνη .

Η δικαιοσύνη ως έννοια δεν είναι μόνο η δίκαιη κατανομή των πραγμάτων με αξίες , αλλά και η σωστή αξιολόγησή τους από άτομα που κατανοούν την δικαιοσύνη και την κατανέμουν όπως είναι .

Η δικαιοσύνη αν και εφόσον λειτουργεί υποδειγματικά , θα έπρεπε να μας οδηγούσε με πολύ σκεπτικισμό  στην  αλληλεγγύη των θεμάτων και των πραγμάτων που σχετίζονται με αυτήν .

Η δικαιοσύνη έχει να κάνει κυρίως με την σωστή αξιολόγηση των θεμάτων στην κοινωνία μας , έχει να κάνει με το αίσθημα της αμοιβαίας ευθύνης ανάμεσα στους εμπλεκόμενους που αναζητούν την δικαιοσύνη , έχει να κάνει με την καλλιέργεια των προσωπικών ή μη συναισθημάτων μας , έχει να κάνει με την επίλυση των εμποδίων που θα αποδώσουν δικαιοσύνη , έχει να κάνει με την εισβολή των εμπλεκομένων στης ελεύθερες αγορές και τα εργασιακά και οπωσδήποτε έχει να κάνει με  όλες τις πτυχές της κοινωνικής μας ζωής και συμβίωσης .

Ποιες είναι άραγε οι υποχρεώσεις μας προς τους άλλους , στο πλαίσιο μιας ελεύθερης κοινωνίας ;

Είναι σωστό η κυβέρνηση να φορολογεί τους πλούσιους για να βοηθά τους φτωχούς ;

Είναι δίκαιη η ελεύθερη αγορά ;

Είναι λάθος μερικές φορές να λέμε  όλη την αλήθεια ;

Απαιτείται ποτέ ηθικά η θανάτωση άλλων ατόμων ;

Είναι δυνατό , ή επιθυμητό , να επιβάλουμε νομοθετικά μια ηθική ;

Συγκρούονται τα ατομικά δικαιώματα με το κοινό αγαθό ;
Οι θετικές διακρίσεις , οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων , η ιατρικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία , η άμβλωση , η στρατιωτική θητεία , ο πατριωτισμός και το δικαίωμα στη διαφωνία , τα ηθικά όρια των αγορών .

Όλα αυτά  μας δείχνουν  πώς ακόμη και τα ποιό διαφιλονικούμενα ζητήματα είναι δυνατόν να φωτιστούν με την δικαιοσύνη από μια στερεή ηθική επιχειρηματολογία που θα μας αποφέρει ένα επιθυμητό αποτέλεσμα .

Στην ουσία της η δικαιοσύνη ορίζεται ως ένα αγαθό που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία  κάποιου , αλλά την ασκεί στον άλλον άνθρωπο . Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη των αρετών  γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος , αλλά προς χάριν τρίτου .

Η πιο μεγάλη και η πιο όμορφη φρόνηση είναι η κυβέρνηση της πολιτείας , δηλαδή η δικαιοσύνη που ασκεί στα δικαστήρια για την απόδοση της δικαιοσύνης . Η δικαιοσύνη όμως έχει την πηγή της μέσα στην ανιδιοτέλεια και στην ελευθερία της ψυχής , που πάντα βέβαια την ενεδρεύει η ανάγκη και η νομοτέλεια .

Ο Αριστοτέλης διακρίνει τρία είδη δικαιοσύνης:

  • Τη διανεμητική που απονέμεται με βάση την αξία του ανθρώπου . Για τους δημοκρατικούς όμως αξία αποτελεί η ελευθερία , για τους ολιγαρχικούς ο πλούτος ή η καταγωγή τους και για τους αριστοκρατικούς η αρετή. Το διανεμητικό δίκαιο δεν περιορίζεται στην αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ενός ή του άλλου , όπως κάνει η ιδιωτική ηθική και η καντιανή δικαιοσύνη , αλλά συνιστά εφαρμογή της  πραγματοποιήσιμης δικαιοσύνης . Προϋποθέτει επομένως την ύπαρξη δημοσίων αρχών που πρέπει να κυριαρχούνται από την ιδέα της δικαιοσύνης και τη θέληση να την κάνουν να επικρατήσει σε κάθε περίπτωση , ( ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ) .
  • Τη διορθωτική που απονέμεται με βάση την αρχή , ότι όλα τα άτομα είναι ίσα μεταξύ τους . Η άνιση μεταχείριση όμως των ίσων είναι εξίσου άδικη της ίσης μεταχείρισης των άνισων ατόμων μεταξύ τους .

          Η επιείκεια ως μέρος της πρωτογενούς πραγμάτωσης της δικαιοσύνης καλύπτει το κενό και την έλλειψη που εμφανίζει ο νόμος που δεν διακρίνεται για την πληρότητα και την ακρίβεια που παρατηρείται στο χώρο των θετικών επιστημών.

  • Της αμοιβαιότητας που οφείλεται στην ελεύθερη βούληση των μελών της κοινωνίας και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συντελεί στην ενότητά της .

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ__ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ INSTRUCTOR .

Πιστοποιημένος Καθηγητής Ενηλίκων για Θέματα Ασφάλειας σε ( Κ.Ε.Κ. ) , ( Ι.Ε.Κ. ) και λοιπά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα _ Αναγνωρισμένος & Πιστοποιημένος Καθηγητής από το ( Υπουργείο Παιδείας  &  Θρησκευμάτων ) _ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης __ Πτυχιούχος Προπονητής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού __ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος __ Εθνικός Διαιτητής ( KARATE ) & Διεθνής στο ( KICK BOXING ) _ Σύμβουλος Ασφαλείας , Ειδικός Μελετών & Πωλήσεων Συστημάτων Ασφαλείας _ Marketing and Security Direktor_ Ειδικός Ερευνητής ντεντέκτιβ _ Πιστοποίηση Επαγγέλματος από τον ( Ε.Ο.Π.Ε.Π.) ,  Πιστοποίηση Εργασιών με  2ο ( I.S.O.)  από το Ελληνικό Κράτος . - ( V.I.P.) - Συνοδός Ασφαλείας - Bodyguard  με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό .  Δείτε όλα μας τα Πτυχία  &  τα Διπλώματα από Εκπαιδεύσεις και Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας σε θέματα Ασφαλείας μέσα από το ποιο ενημερωμένο site για την ασφάλεια , συνδεθείτε άμεσα στο : www.securitytsiflidis.gr Τηλ. επικοινωνίας : 23310 27102 - Κινητό : 6937 226565 - email : sales@securitytsiflidis.gr   -   Αυτοί  είμαστε  εμείς , αγαπητοί  μας  φίλοι  .

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ,  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  &  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΦΥΛΑΞΕΩΝ  ___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' ___ 24 ΩΡΕΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΔΙΠΛΑ  ΣΑΣ

Κανείς  δεν  γνωρίζει  καλύτερα  από  εμάς  που  Διδάσκουμε  την  ασφάλεια  στης  αίθουσες διδασκαλίας , την ασφάλεια  χώρου  και  την  προσωπική  ασφάλεια  προσώπων  και  υποδομών.

___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' __ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΣΕ  ΟΛΑ ΤΑ  ΕΠΙΠΕΔΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S