Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΜΑΝΑΤΖΕΡ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ '' TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΜΑΝΑΤΖΕΡ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ __ '' TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΜΑΝΑΤΖΕΡ

__ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ  Σ.  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

'' TSIFLIDIS  SECURITY  SERVICES  -  T.S.S.''

Ο μάνατζερ , που μπορεί να είναι ο διευθυντής, ο διοικητής , ο διαχειριστής  ή ένα διευθυντικό στέλεχος  μίας εταιρείας , έχει τα εξής χαρακτηριστικά :

 • Ο Μάνατζερ διορίζεται από μια ανώτερη αρχή Ηγεσίας ως Διευθύνων   για να διαχειριστεί προσωπικές , εργασιακές , ή διοικητικές αρμοδιότητες    και να φέρει ευθύνες για όλους και όλα στον τομέα που του έχει ανατεθεί .
 • Έχει μία τυπική εξουσία η οποία  αντλείται από την πηγή της Ηγεσίας που τον τοποθέτησε ή διόρισε σε αυτή τη θέση και από αυτή τη θέση πηγάζει η εργασία που προσφέρει  στον τομέα  του .
 • Όλοι  οι  υπόλοιποι κάτω από αυτόν , από υφισταμένους υπάλληλους θα  έλεγα τον υπακούν γιατί υποχρεούνται  να υπακούν επειδή τους ελέγχει .

          Ο ηγέτης : είναι και υπάρχει για το πλήθος όλης της ομάδας .

 • Ο Ηγέτης ανεξάρτητος από τη θέση που κατέχει , πρέπει να εμπνέει  , να αντλεί την εξουσία του από τους υφισταμένους και συναδέλφους του , που τον αποδέχονται και τον ακολουθούν γιατί θέλουν και  όχι γιατί υποχρεούνται .
 • Η εξουσία του Ηγέτη  είναι μία  άτυπη  εξουσία .
 • Έχει κύρος και την ικανότητα να ψυχολογεί  , να εμπνέει , να κερδίζει την εμπιστοσύνη της ομάδας και του πλήθιους ,  ενθαρρύνει τους υφισταμένους του , όπως  και τους συναδέλφους  του , ώστε να συνεργούν για κοινούς στόχους για να φέρει εμφανή και ουσιαστικά αποτελέσματα  .
 • Όταν απουσιάζει ο Ηγέτης , η ομάδα συνεχίζει να λειτουργεί γιατί έχει αφήσει υπεύθυνους σε κάθε τομέα Διοίκησης και αυτοί με την σειρά τους αναφέρουν σε αυτόν για τα αποτελέσματα των εργασιών που φέρανε σε πέρας  .

Επομένως , προκύπτει το εξής ερώτημα : Μπορεί ο μάνατζερ να είναι ηγέτης ;

Η απάντηση είναι πως ναι , ο μάνατζερ βεβαίως και μπορεί να είναι ηγέτης , κάτω όμως από τον Ηγέτη που του έχει δώσει αρμοδιότητες , και μάλιστα αυτό είναι το ζητούμενο , αλλά ο μάνατζερ δεν είναι  κατ’ ανάγκη ηγέτης .                            Αντίθετα , ο ηγέτης είναι καλός μάνατζερ σε οποιαδήποτε θέση του ανατίθεται .

Ο Warren Bennis, στο βιβλίο του On Becoming a Leader (Random House), πρώτη έκδοση 1989, μας λέει: « Υπάρχει  μεγάλη  διαφορά  ανάμεσα  στις  έννοιες διοίκηση  και  ηγεσία , αλλά  και  οι  δύο  είναι  σημαντικές ».                   Η πιο χαρακτηριστική του ρήση είναι :

« Οι μάνατζερ κάνουν τα πράγματα σωστά .

Οι ηγέτες κάνουν τα σωστά πράγματα » .

Για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τη διαφορά , μας δίνει δέκα ζεύγη εναλλακτικών ενεργειών που χαρακτηρίζουν τους δύο τύπους, και αποδίδω σε ελεύθερη μετάφραση :

 • Ο μάνατζερ διαχειρίζεται πράγματα και καταστάσεις . Ο ηγέτης καινοτομεί .
 • Ο μάνατζερ διατηρεί και συντηρεί . Ο ηγέτης προωθεί την ανάπτυξη ανθρώπων και ιδεών .
 • Ο μάνατζερ αποδέχεται την ισχύουσα κατάσταση . Ο ηγέτης τη διερευνά .
 • Ο μάνατζερ επικεντρώνει την προσοχή του σε δομές και συστήματα . Ο ηγέτης επικεντρώνει την προσοχή του σε ανθρώπους .
 • Ο μάνατζερ ελέγχει . Ο ηγέτης εμπνέει εμπιστοσύνη .
 • Ο μάνατζερ σκέφτεται και ενεργεί με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα . Ο ηγέτης έχει μακροπρόθεσμη προοπτική .
 • Ο μάνατζερ ρωτάει πώς και πότε . Ο ηγέτης ρωτάει τι και γιατί .
 • Ο μάνατζερ εστιάζει το βλέμμα του στα «αποτελέσματα χρήσεως» .Ο ηγέτης το εστιάζει στον ορίζοντα .
 • Ο μάνατζερ μιμείται . Ο ηγέτης παίρνει πρωτοβουλίες .
 • Ο μάνατζερ αποδέχεται το status quo ως «καλός στρατιώτης» . Ο ηγέτης το αμφισβητεί .

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ__ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ INSTRUCTOR .

Πιστοποιημένος Καθηγητής Ενηλίκων για Θέματα Ασφάλειας σε ( Κ.Ε.Κ. ) , ( Ι.Ε.Κ. ) και λοιπά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα _ Αναγνωρισμένος & Πιστοποιημένος Καθηγητής από το ( Υπουργείο Παιδείας  &  Θρησκευμάτων ) _ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης __ Πτυχιούχος Προπονητής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού __ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος __ Εθνικός Διαιτητής ( KARATE ) & Διεθνής στο ( KICK BOXING ) _ Σύμβουλος Ασφαλείας , Ειδικός Μελετών & Πωλήσεων Συστημάτων Ασφαλείας _ Marketing and Security Direktor_ Ειδικός Ερευνητής ντεντέκτιβ _ Πιστοποίηση Επαγγέλματος από τον ( Ε.Ο.Π.Ε.Π.) ,  Πιστοποίηση Εργασιών με  2ο ( I.S.O.)  από το Ελληνικό Κράτος . - ( V.I.P.) - Συνοδός Ασφαλείας - Bodyguard  με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό .  Δείτε όλα μας τα Πτυχία  &  τα Διπλώματα από Εκπαιδεύσεις και Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας σε θέματα Ασφαλείας μέσα από το ποιο ενημερωμένο site για την ασφάλεια , συνδεθείτε άμεσα στο : www.securitytsiflidis.gr Τηλ. επικοινωνίας : 23310 27102 - Κινητό : 6937 226565 - email : sales@securitytsiflidis.gr   -   Αυτοί  είμαστε  εμείς , αγαπητοί  μας  φίλοι  .

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ,  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  &  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΦΥΛΑΞΕΩΝ  ___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' ___ 24 ΩΡΕΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΔΙΠΛΑ  ΣΑΣ

Κανείς  δεν  γνωρίζει  καλύτερα  από  εμάς  που  Διδάσκουμε  την  ασφάλεια  στης  αίθουσες διδασκαλίας , την ασφάλεια  χώρου  και  την  προσωπική  ασφάλεια  προσώπων  και  υποδομών.

___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' __ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΣΕ  ΟΛΑ ΤΑ  ΕΠΙΠΕΔΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S