Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ __ ''TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ __ ''TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

Προκατάληψη είναι γνώμη που έχει σχηματιστεί κάποιος για σένα από λόγια και αντιλήψεις άλλων , λανθασμένων σε άποψη ατόμων για εσένα προσωπικά , χωρίς να σε έχουν γνωρίσει καθόλου , χωρίς να σε έχουν ποτέ συστήσει μαζί του , χωρίς να έχεις κάνει μία συναλλαγή μαζί του και κυρίως χωρίς να έχετε συζητήσει καθόλου μαζί , με σκοπό να ανταλλάξετε απόψεις , έτσι ώστε να μπορέσει να σε ψυχολογήσει ως συνομιλητής σου , το τι άτομό πραγματικά είσαι και ποία είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας που σε διακρίνει σε αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που κάνεις ως επαγγελματική ενασχόληση , χωρίς προσεκτική και  λογική εξέταση μεταξύ σας .    

Οι προκαταλήψεις είναι κυρίως ψέματα από άτομα χωρίς να σε έχουν καθόλου γνωρίσει αλλά φέρουν γνώμη για εσένα προσωπικά , ενώ εσύ δεν τους ξέρεις καθόλου  , έχουν διαφορετικές αρχές και πεποιθήσεις  , έχουν παρεμβατικές ιδέες , πίστεις και δοξασίες ( κοινωνικές , θρησκευτικές , πολιτικές ) που σχηματίζουνε γνώμες χωρίς έλεγχο για το τί πραγματικά ισχύει και ποιά πραγματικά είναι η αλήθεια .

Προκατάληψη επίσης  είναι η φαινομενική πίστη τους  σε αντιεπιστημονικές δοξασίες περί επιρροής παραβατικών ατόμων σε αντιλήψεις και κακοποιών ατόμων και πνευμάτων πάνω στη ζωή άλλων ατόμων χωρίς να τους ξέρουν πραγματικά , απλά να διασπείρουν το ψέμα και τον διχασμό για τον δικό τους και μόνο σκοπό  .

Πρόληψη είναι οι ενέργειες που κάνει κάποιος πριν γίνει κάτι , προετοιμάζεται και παίρνει της κατάλληλες προφυλάξεις και τα κατάλληλα όσο μπορεί μέτρα , η αλλιώς είναι η αντίληψη που αναζητά κάποιος ως την αιτιότητα σε ανάλογες περιπτώσεις  παράξενων δυνάμεων.

Χαρακτηριστικά προκαταλήψεων 

 • Αρνητική προδιάθεση απέναντι σε άτομα , ομάδες  ατόμων ,   ιδεολογίες , εργασίες , σύμβολα , κτλπ. .
 • Μεροληπτικές  εσφαλμένες αντιλήψεις και ψέματα .
 • Απουσία γνώμης αληθείας , σωστής κριτικής και  ελέγχου .
 • Ενδυνάμωση  λανθασμένων αντιλήψεων .

Αίτια ύπαρξης  προκαταλήψεων 

Στην σημερινή εποχή που ζούμε , παρά την έκρηξη των γνώσεων από την τεχνολογία και τη διεύρυνση των πνευματικών μας  οριζόντων και αντιλήψεων των ανθρώπων , σε πολλές περιπτώσεις επιβιώνουν ή αναβιώνουν στερεότυπες αντιλήψεις και προκαταλήψεις για άτομα , πράγματα και καταστάσεις εντελώς παράλογα και ψευδή . Τα αίτια πολλά , κυρίως η ζήλεια όπου σε πολλούς τομείς της ατομικής και συλλογικής ζωής μερικοί φθήρονται από την ύπαρξη άλλων ποιό έξυπνων από αυτούς ατόμων , ποιό κοινωνικών , ποιό ωραίων , ποιό αγαπητών , ποιό επαγγελματιών , ποιο , ποιο κτλπ., ενώ ευθύνη φέρουν οι φορείς παιδείας και αγωγής καθώς και το ίδιο το άτομο :

 • Στα πλαίσια της οικογένειας , πολλές φορές είναι οι ίδιοι οι γονείς που αποτελούν φορείς στερεοτύπων και προκαταλήψεων , ενώ απουσιάζει το δημοκρατικό κλίμα και ο ειλικρινής διάλογος .
 • Το απαρχαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα που προωθεί απλά  το συντηρητισμό και την προγονολατρεία , αναπαράγει και συντηρεί στερεότυπες αντιλήψεις . Η αποστήθιση γνώσεων χωρίς αντίληψη , η άγονη εκμάθηση χωρίς την χρησιμότητα , η τυποποίηση της διδασκαλίας χωρίς την πεποίθηση της προσπάθειας των καθηγητών για νέους τρόπους ποιό παραγωγικούς , αποτρέπουν τη γόνιμη αμφισβήτηση , καθώς δεν παρέχουν κίνητρα για κριτική και επεξεργασία νέων τακτικών .
 • Τα Μ.Μ.Ε. παρωθούν στην άκριτη υιοθέτηση στερεότυπων αντιλήψεων, υποβαθμίζουν τη σκέψη και αποπροσανατολίζουν τον νου υποσυνείδητα .
 • Μερικά  άτομα ,  λόγω της ημιμάθειας τους , όπως  και της έλλειψης αντίληψης της κριτικής ικανότητας για κάτι που δεν μπορούν να έχουν γνώμη , λόγο της έλλειψης των γνώσεών τους , υιοθετούν παράλογες και παράξενες  ιδέες για θέματα , για ήθη και έθιμα που αντιβαίνουν στις αρχές της κοινής λογικής και του ανθρωπισμού .
 • Η εξυπηρέτηση των περισσοτέρων για σκοπιμότητες τους  και προσωπικά  συμφέροντα , η ιδιοτέλεια και η αδιαφορία τους για το κοινωνικό όφελος ενισχύουν τη διάδοση ψευδών ειδήσεων και λανθασμένων αντιλήψεων στην κοινή γνώμη των ατόμων .
 • Τα αυταρχικά καθεστώτα  ατόμων , ομάδων ή λαών αναπαράγουν τα ψεύδη με προκαταλήψεις και ρατσιστικές αντιλήψεις για την κατίσχυση της εξουσίας τους .
 • Τα θρησκευτικά δόγματα καλλιεργούν ένα τρόπο  γενικότερης αποδοχής των πραγματικών γεγονότων και  καταστάσεων .
 • Η  μεγάλη ανεργία , η μεγάλη οικονομική κρίση , τα πολλά και ποικίλα κοινωνικά προβλήματα ωθούν το άτομο ή ακόμη και της ομάδες ατόμων  στον φανατισμό και την εσφαλμένη και ψευδή αξιολόγηση για την απόδοση ευθυνών π.χ. για την αύξηση της εγκληματικότητας ευθύνονται μόνο οι αλλοδαποί που ζουν στη χώρα μας .
 • Οι υποτιθέμενες προσωπικότητες υποβιβάζουν την αξία των άλλων ατόμων για να ενισχύσουν την αίσθηση της δικής τους δήθεν  αξίας.

Αποτελέσματα στερεοτύπων και προκαταλήψεων .

 • Οδηγούν τον άνθρωπο σε λανθασμένες κρίσεις και απόψεις .
 • Εμποδίζουν την αλήθεια , την έρευνα της αλήθειας , τη νηφάλια και σωστή σκέψη  , όπως και τον ορθό και σωστό στοχασμό .
 • Καθιστούν τον άνθρωπο μονόπλευρο και τον απομακρύνουν  από την πραγματικότητα ,  ή αντικαθιστούν  της ιδέες του και της αντιλήψεις του με λανθάνουσες ιδεολογίες .
 • Ωθούν στο φανατισμό, το δογματισμό, τη μισαλλοδοξία και την αντικοινωνικότητα στο σύνολο του κόσμου .
 • Διαιωνίζουν τοπικιστικές , εθνικές και φυλετικές διαφορές .
 • Καλλιεργούν τον κοινωνικό ρατσισμό σε βάρος μειονοτήτων.
 • Εξευτελίζουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, γεννούν ρατσισμό και φυλετικές διακρίσεις .
 • Κλονίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα .
 • Διαταράσσουν την αρμονική κοινωνική συμβίωση και υπονομεύουν τη συνοχή της κοινωνίας, προκαλούν κοινωνικές αναταραχές, διχόνοιες , εμφυλίους πολέμους .
 • Επιφέρουν στασιμότητα και αδράνεια γιατί απορρίπτουν κάθε νεωτεριστικό στοιχείο.
 • Πολιτικοκοινωνική αστάθεια, μαζοποίηση , εμπάθεια , έξαρση φανατισμού και εθνικισμού .

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ__INSTRUCTOR ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __

Πιστοποιημένος Καθηγητής Ενηλίκων για Θέματα Ασφάλειας σε ( Κ.Ε.Κ. ) , ( Ι.Ε.Κ. ) και λοιπά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα _ Αναγνωρισμένος & Πιστοποιημένος Καθηγητής από το ( Υπουργείο Παιδείας  &  Θρησκευμάτων ) _ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης __ Πτυχιούχος Προπονητής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού __ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος __ Εθνικός Διαιτητής ( KARATE ) & Διεθνής στο ( KICK BOXING ) _ Σύμβουλος Ασφαλείας , Ειδικός Μελετών & Πωλήσεων Συστημάτων Ασφαλείας _ Marketing and Security Direktor_ Ειδικός Ερευνητής ντεντέκτιβ _ Πιστοποίηση Επαγγέλματος από τον ( Ε.Ο.Π.Ε.Π.) ,  Πιστοποίηση Εργασιών με  2ο ( I.S.O.)  από το Ελληνικό Κράτος . - ( V.I.P.) - Συνοδός Ασφαλείας - Bodyguard  με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό .  Δείτε όλα μας τα Πτυχία  &  τα Διπλώματα από Εκπαιδεύσεις και Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας σε θέματα Ασφαλείας μέσα από το ποιο ενημερωμένο site για την ασφάλεια , συνδεθείτε άμεσα στο : www.securitytsiflidis.gr Τηλ. επικοινωνίας : 23310 27102 - Κινητό : 6937 226565 - email : sales@securitytsiflidis.gr   -   Αυτοί  είμαστε  εμείς , αγαπητοί  μας  φίλοι  .

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ,  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  &  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΦΥΛΑΞΕΩΝ  ___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' ___ 24 ΩΡΕΣ  ΠΑΝΤΟΤΕ  ΔΙΠΛΑ  ΣΑΣ

Κανείς  δεν  γνωρίζει  καλύτερα  από  εμάς  που  Διδάσκουμε  την  ασφάλεια  στης  αίθουσες διδασκαλίας , την ασφάλεια  χώρου  και  την  προσωπική  ασφάλεια  προσώπων  και  υποδομών.

___ '' TSIFLIDIS  SECURITY SERVICES - T.S.S.'' __ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ  ΣΕ  ΟΛΑ ΤΑ  ΕΠΙΠΕΔΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S