Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

“Σωστός άνθρωπος στην κοινωνία”

“Σωστός άνθρωπος στην κοινωνία”

“Σωστός άνθρωπος στην κοινωνία”

 

Δυστυχώς το σωστός το κάναμε συνώνυμο του κορόιδου. Φιλότιμος να είναι μειονέκτημα όση αξία και να έχει ετυμολογικά αυτή η λέξη. Εάν χρησιμοποιούσαμε την φυσική ελληνική ευφυΐα σωστά και όχι για λαμογιές τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Αυτή η φράση κυριαρχεί στο μυαλό μου όσο το θυμάμαι αυτό να λειτουργεί με κριτική ικανότητα. Έφτασα να γίνω 50 χρονών για να συνειδητοποιήσω μέσα από μία (τυχαία) κουβέντα που είχα με την μητέρα μου, ότι αυτή την φράση μου την έλεγε ο παππούς  μου  όταν ήμουν μικρός  ακόμα. Αυτός ήταν ο νταλκάς του ανθρώπου αυτού, αυτό του έλειπε από γύρω του. Έβλεπε στο βλέμμα ενός μωρού την ελπίδα ότι θα αλλάξει η ασυδοσία που διέπει τον κόσμο. « Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό » έλεγε και συνέχιζε να βοηθάει τους γύρω του, όποιο και να ήταν το κόστος, όσες φορές και να του γυρνούσαν την πλάτη. Μετά από πόλεμο, φτώχια, πείνα, προσπάθεια να δουλέψει και να επιτύχει το μόνο που ήθελε να μεταφέρει ήταν αυτό. “Να γίνεις σωστός άνθρωπος στην κοινωνία”.

Αυτό τελικά λείπει και θα λείπει για πάντα από εμάς. Γιατί δυστυχώς το σωστός το κάναμε συνώνυμο του κορόιδου.

Φιλότιμος να είναι μειονέκτημα όση αξία και να έχει ετυμολογικά αυτή η λέξη.

Εάν χρησιμοποιούσαμε την φυσική ελληνική ευφυΐα σωστά και όχι για λαμογιές τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Δυστυχώς πολλά ξεκινάνε από την παιδεία. Όχι, όχι δεν μιλάω για την «δωρεάν» παιδεία μόνο, αλλά και για την εκπαίδευση μαχητή στο σπίτι. Πώς περιμένεις να πολεμήσει κάποιος για τα δικαιώματα του όταν έχει 10 άτομα τριγύρω του από μωρό να λένε «προσοχή, μην χτυπήσει το παιδί!!». Άστο να χτυπήσει να μάθει, θα έλεγε ένας πατέρας αγρότης μερικές (μόνο) δεκαετίες πίσω. Αλλά αυτό κάνουμε, ξεχνάμε. Μέσα σε μερικές δεκαετίες άλλαξαν ολοκληρωτικά οι ζωές ανθρώπων 2 και 3 φορές! Η ιστορία δεν μας δίδαξε τίποτα, αλλά δυστυχώς πρέπει να διαβάσεις ιστορία για να διδαχθείς. Για εμένα η κρίση δεν είναι κυρίως οικονομική, είναι κρίση αξιών, ηθών και στάσεων ζωής. Όπως και να γίνει θα επιβιώσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η ιστορία  το επιβεβαιώνει. Λόγω των σπουδών μου και της παιδείας μου  έβλεπα την εναλλακτική του να δουλέψω στο εξωτερικό αλλά τώρα με όλα αυτά που γίνονται εγώ δεν φεύγω, να φύγουν αυτοί. Γύρισα στην Ελλάδα γιατί τα παιδιά μου ήθελα να μεγαλώσουν με ήλιο, με χωριό και μια αλάνα να παίξουν, όχι μέσα σε ένα σαλόνι να πυροβολούνται με κρυφά νοήματα από τα cartoons και τα video games. Θέλω να βλέπω μέσα στα καθαρά μάτια του φίλου-αδερφού  και να μην βλέπω φόβο για το μέλλον. Θέλω να βλέπω όρεξη για δημιουργία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε ηθική σαν Έθνος και ότι οι μαχητές παλεύουν σαν Έλληνες αλλά το βασικό συστατικό το ξεχνάμε. Πρέπει να είμαστε «σωστοί άνθρωποι» για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε για κάποια ιδανικά. Όποιο και να είναι το κόστος, το χρωστάμε στους εαυτούς , στους απογόνους μας , στην ιστορία μας να γίνουμε έστω και αργά “σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία”.

 

__ INSTRUCTOR  ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  __
Καθηγητής  Ενηλίκων  για  Θέματα  Ασφάλειας  σε  ( Κ.Ε.Κ. )  ,  ( Ι.Ε.Κ. ) και λοιπά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα _ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας  των  Σχολών  Δοκίμων  Αστυφυλάκων  Τριετούς  φοίτησης __ Πτυχιούχος Προπονητής Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού __ Εκπαιδευτής  Αυτοάμυνας __ Εθνικός  Διαιτητής  ( KARATE )  &  ( KICK  BOXING ) _ Σύμβουλος  Ασφαλείας , Ειδικός Μελετών & Πωλήσεων  Συστημάτων Ασφαλείας _ Marketing and Security Direktor_ Ειδικός Ερευνητής  _  Πιστοποίηση ( Ε.Ο.Π.Ε.Π.)  & ( I.S.O.)  _ Επαγγέλματος από το Ελληνικό Κράτος - ( V.I.P.)  - Συνοδός  Ασφαλείας ,  με  Εκπαιδεύσεις  σε  Ελλάδα   και  Εξωτερικό.  Δείτε όλα μας τα Πτυχία & Διπλώματα από Εκπαιδεύσεις και Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας σε θέματα Ασφαλείας  μέσα από το ποιο  ενημερωμένο  site για την ασφάλεια  , συνδεθείτε   άμεσα  στο : www.securitytsiflidis.gr   Τηλ. επικοινωνίας  : 23310 27102  -  Κινητό : 6937 226565 - email  : sales@securitytsiflidis.gr