Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ __ '' TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S.''

ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  __ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ  __ '' TSIFLIDIS  SECURITY  SERVICES - T.S.S.''

Οι υποτακτικοί άνθρωποι συνήθως δεν υψώνουν τη φωνή τους, βάζουν τον εαυτό τους σε δεύτερη θέση μοίρα , εξαρτώνται από τους άλλους και συμμορφώνονται με ότι οι περισσότερο διεκδικητικοί άνθρωποι απαιτούν από αυτούς.

Όμως η νοητική στάση αυτού του είδους ανθρώπου μπορεί μερικές φορές να κάνει ένα άτομο να βρεθεί σε μια βλαπτική και μη υγιή σχέση. Τελικά μπορεί να γίνει θύμα μεταξύ μίας σχέσης . Όμως η αλλαγή αυτής της νοοτροπίας μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Δεν είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να σταματήσουν να είναι υποτακτικοί, όμως οι εμπειρίες του παρελθόντος τους έκαναν να αποκτήσουν ορισμένα ψυχολογικά γνωρίσματα από τα οποία δεν μπορούν να απαλλαγούν εύκολα. Οι υποτακτικοί άνθρωποι δεν δίνουν προτεραιότητα στις δικές τους ανάγκες ή  επιθυμίες τους. Αντί αυτού, βάζουν πάντα πρώτες τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων.

Η έλλειψη διεκδικητικότητας εκ μέρους τους τούς κάνει να υιοθετούν μια δευτερεύουσα θέση σε μια ομαδική εργασία, ή ανάμεσα σε μία ομάδα ανθρώπων για παράδειγμα. Αυτό οφείλεται στον μεγάλο αγώνα που δίνουν για να εκφράσουν την άποψη ή τη γνώμη τους.

Αν και μπορεί να επιθυμούν να εκφραστούν, αισθάνονται συνεσταλμένοι και αποσύρονται. Πιστεύουν ότι αυτό που νομίζουν δεν θα ληφθεί υπόψη και καταλήγουν ακόμα και να αμφισβητούν τις απόψεις τους.

Δεν θα δείτε ποτέ υποτακτικούς ανθρώπους να επιδιώκουν συγκρούσεις. Αντιθέτως: θα τις αποφύγουν με κάθε κόστος.

Οι συγκρούσεις τούς κάνουν πολύ νευρικούς, ίσως επειδή τους θυμίζουν κάποια προηγούμενη εμπειρία τους.

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι, για να αποφύγουν τη σύγκρουση, κατεβάζουν το κεφάλι, δέχονται πράγματα που δεν είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν και δεν δίνουν στον εαυτό τους τη θέση που του αξίζει.

Η προσπάθεια αποφυγής κάθε είδους σύγκρουσης ή συζήτησης προκαλεί μεγάλη εξάντληση.

Μερικοί μπορεί να το συγχέουν αυτό με τη ντροπαλοσύνη, όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν τρόπο να περνούν απαρατήρητοι και να μην ξεχωρίζουν.

Οι υποτακτικοί άνθρωποι ανησυχούν πολύ για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς. Για αυτόν τον λόγο τείνουν να ντύνονται και να φέρονται με πολύ διακριτικό τρόπο.

Αυτό τους εγγυάται ότι θα αποφύγουν κάθε κατάσταση που μπορεί τελικά να οδηγήσει στην ταπείνωσή τους ή να προκαλέσει κάποιου είδους σύγκρουση.

 Οι υποτακτικοί άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται υπερβολικά τους άλλους και είναι τόσο ευάλωτοι απέναντί τους που χρειάζονται κάποιον για να τους προστατεύει.

Επομένως βρίσκουν εντελώς φυσικό το να καταλήγουν σε σχέσεις εξάρτησης, στις οποίες το άλλο άτομο δίνει νόημα στη ζωή τους και ταυτόχρονα τους προσφέρει προστασία.

Αυτό θεωρείται ότι ισχύει και για τις σχέσεις στις οποίες υπάρχει κακοποίηση. Ακόμα και αν το άλλο άτομο δεν τους συμπεριφέρεται καλά, μέσα τους λένε, “…τουλάχιστον έχω κάποιον”. Πρόκειται πραγματικά για μια αντίληψη που τους εκθέτει σε μεγάλο πόνο μέσα στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που συναναστρέφονται .

Βρίσκεστε σε επαφή με υποτακτικούς ανθρώπους; Μήπως είστε εσείς υποτακτικό άτομο; Η διαφυγή από αυτήν την κατάσταση μέγιστης υποταγής είναι δυνατή, όμως απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και επίγνωση αυτού που πραγματικά συμβαίνει.

Εξάλλου, οι υποτακτικοί άνθρωποι τείνουν να υποφέρουν πολύ.

Η στάση τους προσελκύει βίαιους και επιθετικούς ανθρώπους, σε τέτοιον βαθμό που με τον καιρό και αφού πληγωθούν πρέπει τελικά να αναγνωρίσουν την ανάγκη να αρχίσουν να δίνουν στον εαυτό τους την εκτίμηση που τους αξίζει.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ TSIFLIDIS SECURITY SERVICES - T.S.S