Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

Τι σημαίνει διαφορετικότητα :

Τι σημαίνει διαφορετικότητα :

Η μοναδικότητα του καθενός από εμάς, μας κάνει να είμαστε διαφορετικοί.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε κατ '  ουσία  ίσοι  μεταξύ μας , είμαστε ίσοι  σε σχέση με την σωματοδομή μας , είμαστε ίσοι σε σχέση με τον γενετικό κώδικα ( D.N.A.).        Ποιά είναι όμως η διαφορετικότητα μεταξύ μας . Η διαφορετικότητα μεταξύ μας έχει να κάνει με την παιδεία που έχουμε διδαχθεί από τους γονείς μας πατροπαράδοτα  και οπωσδήποτε σε σχέση με τα ήθη και έθιμα που έχουμε ως οικογένεια και ως έθνος  . Επίσης διαφορετικότητα μεταξύ μας έχει να κάνει με την παιδεία που έχουμε διδαχθεί από της σπουδές και της γνώσεις που έχουμε αποκομίσει .   Η παιδεία και οι γνώσεις που έχουμε αποκομίσει,  συμβάλανε σημαντικά στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας , σαφώς λοιπόν για τον λόγο αυτό είμαστε όλοι διαφορετικοί μεταξύ μας σε σχέση με της γνώσεις μας , την πτοσωπικότητα μας και τον χαρακτήρα μας .

Η διαφορετικότητα είναι η γοητεία της ζωής ,  ειδικά όταν αυτή τυγχάνει του δέοντος σεβασμού.  Οι παράλληλοι δρόμοι διαφορετικών ανθρώπων αν και φαινομενικά δε συναντιούνται ποτέ, όμως έχουν κοινό σημείο αναφοράς ή συχνά κοινά σημεία ,  αν αυτοί οι διαφορετικοί άνθρωποι συναντηθούν τότε ανακατεύουν τα χρώματα των ονείρων τους και ανακαλύπτουν ότι καταλήγουν στο ίδιο χρώμα, αυτό της φιλίας. Πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα κάποιων ανθρώπων, διαφορετικοί σε θέματα κουλτούρας, εθνικότητας, θρησκείας, ηλικίας, γένους, σε θέματα σεξουαλικής ταυτότητας, σε θέματα σωματικών και πνευματικών χαρακτηριστικών, σε θέματα αξιών, σε θέματα μορφωτικού επιπέδου, κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου κ.ά. , αλλά ίσοι μεταξύ μας.  Σημαντικά γιατί να μην ξεχνάμε πως όπως τους βλέπουμε εμείς διαφορετικούς έτσι μας βλέπουν και εκείνοι. Αλλά όλοι πρέπει να είμαστε ένα σύνολο και να συνυπάρχουμε.

  Η μοναδικότητα του καθενός από εμάς, μας κάνει να είμαστε διαφορετικοί.

Όλοι διαφορετικοί  και όλοι ίσοι . Στις μέρες μας, η επικοινωνία με όλο τον κόσμο έχει αναπτυχθεί ραγδαία. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε τόσο εύκολα με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας όσο και με αυτούς που βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη. Τα παιδιά, λοιπόν, από πολύ νωρίς έχουν μάθει ανθρώπους άλλου χρώματος, γλώσσας, εθνικότητας, θρησκείας και πνευματικής ανάπτυξης. Γνωρίζουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα άτομα αλλά επειδή αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κάπως αφηρημένα για τα παιδιά, υπάρχει ο κίνδυνος να υιοθετήσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις που τους υποδεικνύει η κοινωνία τους. Η διαπίστωση αυτή καθιστά πολύ σημαντική την ανάγκη για μια προσέγγιση διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο σχολείο, ιδιαίτερα αν σ’ αυτό φοιτούν παιδιά που παρουσιάζουν κάποιες διαφορές.

Η μοναδικότητα του καθενός από εμάς, μας κάνει να είμαστε διαφορετικοί.

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____