Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( SECURITY ) & ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( SECURITY ) &  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ( SECURITY ) &  ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι  ποικίλες εργασίες που προσφέρει το προσωπικό ασφαλείας (  SECURITY )  είναι  απαιτητικές και πολύ ποιό   σημαντικές σε πολλές περιπτώσεις από της Ελληνικής Αστυνομίας , το αναφέρω αυτό γιατί έχω ιδιαίτερη σχέση με την Ελληνική Αστυνομία ως Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς Φοίτησης και επίσης έχω ιδιαίτερη σχέση με την Ασφάλεια , ειδικότερα γιατί τυγχάνει να είμαι Ιδιοκτήτης Εταιρείας ( Ι.Ε.Π.Υ.Α. ) Ιδιωτική Επιχείρηση ή Εταιρεία Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας την Εταιρεία με τον Διακριτικό τίτλο ( TSIFLIDIS  SECURITY )  και όλα αυτά που σας αναφέρω είναι από ιδίαν άποψη εκ των έσω , στην πράξη δηλαδή .                                                 Σε αυτό το σημείο ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη από μερικούς μαθητές μου Αστυνομικούς για την άποψη μου γιατί  αναφέρομαι περισσότερο στην πρόληψη για το προσωπικό ασφαλείας (  SECURITY ) και όχι στην καταστολή που έρχεται σε δευτερεύον βαθμό με τους βασικούς συνεργάτες μας που είναι  η Ελληνική Αστυνομία και παρίσταται με πρωταγωνιστικό  ρόλο για την σύλληψη κάθε ύποπτου ατόμου .

Οι εργασίες που προσφέρει το προσωπικό ασφαλείας (  SECURITY )  είναι ποικίλες , ιδιόμορφες και της κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , γιατί ως ιδιώτες αμειβόμαστε σε κάθε περίπτωση για αυτό από κάθε εργοδότη μας ή κάθε  υπόθεση  μας ξεχωριστά και προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα του πελάτη μας  να γίνει πρόβλημα μας και να το επιλύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά γιατί αμειβόμαστε  για αυτό και αν δεν το κάνουμε θα χάσουμε την αξιοπιστία μας και την εικόνα μας και την δουλειά μας γιατί δεν θα μας εμπιστεύεται κανείς  .

Η διαφορά μας με την Ελληνική Αστυνομία είναι αυτή και καθαρά αυτή αγαπητοί μου φίλοι , εμείς ως ιδιώτες της ασφάλειας , γινόμαστε ένα με το πρόβλημα του πελάτη μας και το παίρνουμε προσωπικά για να το επιλύσουμε άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς μεγάλο κόστος για τον πελάτη μας  ,  ενώ το ερώτημα μου ως Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς Φοίτησης   είναι ,  ποιός Αστυνομικός έκανε προσωπικό του θέμα ένα πρόβλημα ενός πολίτη , το ανέλαβε με σθένος και το έλυσε άμεσα , σας απαντώ εγώ λοιπόν , σπάνια έως κανείς .

Οι εργασίες που προσφέρει το προσωπικό ασφαλείας (  SECURITY )  είναι ποικίλες , είναι απαιτητικές για κάθε περίπτωση , για κάθε εργοδότη μας ξεχωριστά  γιατί διαφέρουν σε τομείς απασχόλησης και φέρουν ξεχωριστή εκπαίδευση για κάθε φύλακα σκοπό ξεχωριστά και σε κάθε τομέα ευθύνης που μένει και είναι αρμόδιος στο χώρο της φύλαξης του ο φύλακας σκοπός  .

Οι εργασίες που προσφέρουμε  ως στατικοί φύλακες σκοποί στηρίζονται στην εκπαίδευση που έχουμε πραγματοποιήσει είτε από το σχολείο ως εκμάθηση θεωρητική , είτε από την εταιρεία που εργαζόμαστε ως πρακτική εφαρμογή εργασιών .

Η κάθε εργασία μας λοιπόν αγαπητοί φίλοι στηρίζεται (1ων) πρώτων στην εκπαίδευση , (2ων) δεύτερων στην εμπειρία των ετών εργασίας στην δουλειά αυτή  και (3ων) τρίτων και κυριότερων  στην πρόληψη της εξέλιξης ενός γεγονότος πριν αυτό συμβεί .

Όλο αυτό το κεφάλαιο ( πρόληψη ) έχει να κάνει με το να προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε ύποπτα άτομα με ύποπτες συμπεριφορές , μορφασμούς κτλπ. , ύποπτα οχήματα ή ύποπτες αποσκευές και δέματα, ύποπτες αλληλογραφίες σε στόχους ιδιαίτερους και ευπαθείς .

 

Ως πρωτόκολλο επικοινωνίας , είναι  να τηρούμε όλες αυτές της απαραίτητες  διαδικασίες ελέγχου και κάλυψης της θέσης μας , όπως  και αντίληψης θα έλεγα με σκοπό  να προσπαθούμε με κάθε τρόπο ,  να ανιχνεύσουμε οποιονδήποτε  πιθανό εισβολέα προσπαθήσει  να εισέλθει στο χώρο που φυλάσσουμε ύποπτα και μεθοδικά .  Υπάρχει πάντοτε σε όλους τους εγκληματίες μία  μεθοδολογία που ακολουθείτε των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων που πρέπει εμείς να  αντιληφθούμε και να ανιχνεύσουμε .

Στον τομέα αυτό της μεθοδολογίας των εγκληματιών υπάρχουν πολλά επίπεδα και στάδια  στα οποία πιθανολογούμε ή μπορεί να  πραγματοποιηθεί  μία τρομοκρατική η ακόμη και εγκληματική επίθεση.

( 1ων ) ... Το σημαντικότερο είναι η αναγνώριση  των στόχων επίθεσης  , δηλαδή μελετάνε και  αναγνωρίζουν ποιο στόχο θα χτυπήσουν , οποιοσδήποτε και να είναι αυτός .

( 2ων ) ...  Επίσης σημαντικός είναι και ο καθορισμός των στόχων αυτών , δηλαδή καθορίζουν , αναγνωρίζουν και μελετάνε  ποια συνοδεία για παράδειγμα θα χτυπήσουν και τί σενάρια θα επιλέξουν  για την επίτευξη του στόχου τους .

( 3ων ) ... Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η παρακολούθηση του στόχου , πιθανολογούμε πως περίπου σκέφτεται   μία τρομοκρατική η ακόμη και εγκληματική ομάδα ,  ο τρόπος και η περιληπτική συλλογή όλων των πληροφοριών που θα συλλέξουν πιθανολογούμε οι εγκληματικές ομάδες για το ακριβές σημείο εφόδου τους , όπως και την  διαφυγή τους . Στο σημείο αυτό αγαπητοί φίλοι  αν έχουμε ένα ή περισσότερους  φύλακες  με αυξημένη αντίληψη και  παρατηρητικότητα του χώρου ευθύνης τους , σίγουρα τέτοιοι φύλακες θα είχαν καταγράψει στο μπλοκάκι τους ύποπτες συμπεριφορές ατόμων και ύποπτα οχήματα τα οποία περάσανε πολλές φορές από το ίδιο σημείο εδώ και ημέρες, με σκοπό να το αναφέρουν στους ανωτέρους τους  για να ελεγχτεί το κάθε ύποπτο σενάριο που έπεσε στην αντίληψη του κάθε φύλακα  . Στο φυλάκιο ή στο χώρο φύλαξης είναι απαραίτητο και πρέπει να υπάρχει πάντοτε μπουτόν πανικού άμεσης ειδοποίησης ,  για  να έρθει το κοντινότερο περιπολικό όχημα για να ενισχύσει τους στατικούς φύλακες .

(4ων) ... Σημαντικό παράγοντα παίζουν οι κάμερες στην περίμετρο ενός χώρου φύλαξης , όπως και αυτός που της παρακολουθεί αλλά και αναλύει ένα κομμάτι από αυτή την καταγραφή υπόπτων συμπεριφορών με σκοπό πάντοτε την συλλογή στοιχείων  .  

(5ων) ... Ανάλυση χώρων όπως και δρόμων σε σημεία κλειδιά για τα πιθανά σημεία πέρασμα των υπόπτων σε σημεία που δεν υπάρχει τόσο καλό οπτικό υλικό με  κάμερες, αν υπάρχει κάλυψη ασφαλείας από πεζή ομάδα περιπολίας ενός χώρου που επιτηρείτε και γενικότερα όλες της πληροφορίες που μπορούμε να συλλέξουμε από όλο το χώρο ευθύνης μας .

 

(6ων) ...  Δοκιμή σχεδίου και επαλήθευση της κατάστρωσης του σχεδίου της οργάνωσης που πιθανολογούμε , από μία  επίθεση με βάση της πληροφορίες που έχουμε συλλέξει.  

( 7ων) ... Η εκτέλεση  του όλου σχεδίου μίας επίθεσης από μια τρομοκρατική η ακόμη και εγκληματική επίθεση .

( 8ων) ... Το τελευταίο κεφάλαιο μιας οργανωμένης επίθεσης , είναι ο τρόπος διαφυγής μιας τρομοκρατικής ,  η ακόμη και εγκληματικής επίθεσης από οργανωμένες ομάδες και πολλά άλλα .

 

Όλα τα παραπάνω αγαπητοί μου φίλοι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση , την εμπειρία και την αντίληψη στο πόστο εργασίας μας . Μέλημα μας για την δουλειά ασφαλείας που προσφέρουμε ,  είναι να προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε οποιαδήποτε ύποπτη συμπεριφορά και κίνηση , προτού αυτή  καταστρωθεί  και υλοποιηθεί με ένα  σχέδιο για να επιτεθούν οι ύποπτες αυτές  ομάδες .         

 

Ο κύριος λοιπόν παράγοντας στην  δουλειά μας  είναι να αντιλαμβανόμαστε πράγματα και καταστάσεις πριν εξελιχθούν , να παρακολουθούμε σθεναρά και να αναγνωρίζουμε ύποπτες συμπεριφορές και ύποπτα οχήματα , να μεταβιβάζουμε στους αρμόδιους υπευθύνους μας του εκάστοτε χώρου φύλαξης , όπως και σε συνεργασία σθεναρά με την  Ελληνική Αστυνομία ,  για να προβεί με την σειρά της σε καταστολή των εγκληματικών ενεργειών και σε καμία περίπτωση εμείς οι ίδιοι   να σταματήσουμε ή να πιάσουμε τους επίδοξους κλέφτες. Αυτή είναι καθαρά δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας και μόνο .       Η καταστολή αγαπητοί φίλοι , ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία , όπως και η καταδίωξη ενός επίδοξου διαρρήκτη . Υπάρχουν βέβαια πάντοτε και πολλές εξαιρέσεις και  περιπτώσεις όπου  το προσωπικό ασφαλείας  έχει αποτρέψει με την πρόληψη και παρατηρητικότητα του , ιδιαίτερες επιθέσεις σε πολλά και διαφορετικά σενάρια , μόνο και μόνο  γιατί παρατήρησαν ύποπτες συμπεριφορές , ύποπτο διερχόμενο όχημα το οποίο πέρασε από το ίδιο σημείο πολλές φορές και εμφανίστηκε  κοντά στην εκδήλωση ενός επισήμου που φυλάσσουμε . Η εργασία μας όταν  γίνεται μεθοδικά και σωστά, ένα είναι σίγουρο , ότι μπορεί να σταματήσει μία πιθανή επίθεση πριν καν ακόμα αυτή εκδηλωθεί .

 

Η εκπαίδευση και παρατηρητικότητα μας λοιπόν παίζει τον σημαντικότερο παράγοντα στης εργασίες ασφαλείας που προσφέρουμε . Υπάρχουν περιπτώσεις βέβαια που  κάποιοι θα σας μειώσουνε , λέγοντας σας ότι όλη την ώρα κάθεστε και δεν κάνετε τίποτα, αυτοί κρίνουν κάποιον χωρίς να γνωρίζουν ή να μπορούν να αντιληφθούν καν το έργο του προσωπικού ασφαλείας .

Το κάθε επάγγελμα έχει της δικές του αξίες , όπως και ο κάθε άνθρωπος και εφόσον γνωρίζει ο καθένας το ρόλο του , οφείλει να τον πράξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο , χωρίς να προσβάλει κανένα .

 

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι μεταξύ μας ως ( DNA ) και ως πανομοιότυπος σωματότυπος ,  η διαφορετικότητα μας ποιά είναι , είναι η παιδεία που έχουμε πάρει από το οικείο οικογενειακό μας περιβάλλον και η παιδεία που έχουμε πάρει από το σχολείο και της γνώσεις που εμπλουτίσαμε το μυαλό μας με αυτές . Με τον τρόπο αυτό έχουμε διαπλάσει μία διαφορετική και άκρος ατομική - προσωπική προσωπικότητα και χαρακτήρα που διαφέρει κατά πολύ από άτομο σε άτομο με της απόψεις του και της ιδέες που κουβαλάει μέσα του . ___ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ  ΚΑΛΑ ___ ­­­

 

 

                            __ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ __
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___ Εκπαιδευτής Αυτοάμυνας ___ Εθνικός Διαιτητής (Kick Boxing ) ___ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος ( V.I.P.) Συνοδός Ασφαλείας , με Εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό. __ Ενημερωθείτε μέσα από το . www.securitytsiflidis.gr . _____