Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μείνετε ενημερωμένοι για θέματα ασφαλείας, νόμους και διατάξεις, προσφορές και για τα νέα μας προϊόντα!

Η Αντιμετώπιση της βίας και του φόβου της στην καθημερινότητα μας.

 Η  Αντιμετώπιση  της  βίας  και  του  φόβου  της  στην  καθημερινότητα  μας.

Αντιμετώπιση της Βίας και του φόβου της στην καθημερινότητα μας .

ΆΡΘΡΟ : ___ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___ Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης _____ Καθηγητής Ενηλίκων σε ( Κ.Ε.Κ. ) & ( Ι.Ε.Κ. ) _____ .

 

Πρέπει να μπορεί ο κάθε άνθρωπος να κατανοεί τη σημαίνει  " ΒΙΑ " και όλοι μας να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μείνουμε ασφαλείς σε έναν Κόσμο , που γίνεται καθημερινά όλο και πιο βίαιος.
Πολλοί άνθρωποι, εκπαιδεύονται καθημερινά σε διάφορες μαχητικές τέχνες  σε συστήματα και μεθόδους Αυτοάμυνας για την Αυτοπροστασία τους.
Έτσι καθημερινά ετοιμάζεστε με διάφορα σενάρια, για επικίνδυνες καταστάσεις Μάχης, Βίας, φόβου...πανικού.
Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε επικίνδυνες καταστάσεις;
Έχετε εμπειρία, από επικίνδυνες καταστάσεις;
Φοβάστε;
Οι Επαγγελματίες της Ασφαλείας, συμβιβάζονται με το φόβο και την Βία  γιατί εκπαιδεύονται ,  από τα καθημερινά περιστατικά που αντιμετωπίζει ο καθένας, από τις ικανότητες που έχει ο καθένας , ανάλογα με την ιδιότητα πάντοτε που έχει ο καθένας , τη θέση του και το περιβάλλον που ζει .
Έχετε σκεφτεί ποτέ , ότι άλλο πράγμα είναι η εκπαίδευση και άλλο η εμπειρία;
Ακόμα αν έχετε και τα δύο, δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες.
Έχετε σκεφτεί πως και γιατί, θα τελειώσει μια επικίνδυνη κατάσταση;
Ερωτήματα......
Οι Επαγγελματίες Εκπαιδευτές στο χώρο της Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας είναι συνήθως  οι άνθρωποι που γνωρίζουν από εκπαίδευση και εμπειρία να διαχειρίζονται την Επικοινωνία, το Φόβο, τις Συγκρούσεις και την Βία, γνωρίζουν ότι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κάποια στοιχεία που μπορεί να είναι διαθέσιμα και διαφορετικά για τον καθένα.
Άλλοι οι κίνδυνοι των πολιτών ( Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων, Παιδιών ).
Άλλοι των Αστυνομικών, των Security, Στρατιωτικών, Συνοδών Ασφαλείας, Ασφάλειας νυχτερινών κέντρων.
Έτσι πρέπει όλοι να γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει σαν όρια  ο καθένας ξεχωριστά.
Δεν μπορούν να επιτρέψουν να συμβεί οτιδήποτε στο περιβάλλον τους, κάποιοι πρέπει να επιβάλουν τον νόμο, άλλοι να προστατέψουν με την σωματική τους ακεραιότητα  , άλλοι άμεσα να εξουδετερώσουν ,άλλοι να επιβάλλουν την τάξη και την ευνομία και κάποιοι να αποφύγουν , όπως και να διαφύγουν ακόμα . _ Γι αυτό το λόγο πρέπει όλοι να γνωρίσετε τα όρια σας και μέχρι που μπορείτε και είστε διατεθειμένοι να φτάσετε. Σε τι κατάσταση βρίσκεστε και για ποιο λόγο.
Η άγνοια μπορεί να σας τραυματίσει, να σας σκοτώσει ή  ακόμα να σας στείλει σε δικαστικές αίθουσες και να έχετε περιπέτειες και προβλήματα με νομικές συνέπειες για άτομα που δεν αξίζει να ασχολείστε .
Το έχετε σκεφτεί ;
Για να είστε αποτελεσματικοί σε καταστάσεις κινδύνου, πρέπει να γνωρίζετε από κινδύνους, πού και πώς μπορεί να εμφανιστούν, αν εξελίσσονται και πόσο γρήγορα. Αν μπορείτε να αποφύγετε τον κίνδυνο και αν όχι ,πως να αποκλιμακώσετε μία κατάσταση ,  πως και με ποιό τρόπο να αποφύγετε ή και να διαφύγετε ακόμη με τη μέγιστη Ασφάλεια.
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να καταλάβει και να αντιληφθεί μια απειλή ή ακόμη και μια πιθανή επίθεση πριν αυτή συμβεί , εκτός αν η επίθεση είναι σε ανύποπτο χρόνο από δειλούς που ενεργούν με τέτοιο ύπουλο τρόπο γιατί δεν έχουν την δυναμική να σταθούν μπροστά σου επειδή ξέρουν ότι σε κάθε περίπτωση δεν τους παίρνει , σε μία τέτοια περίπτωση στημένη δεν μπορείς να αντιληφθείς εύκολα τον κίνδυνο που διατρέχεις και ονομάζεται τρομοκρατική επίθεση και συνήθως τέτοιες επιθέσεις ανήκουν στην κοινωνία των δηλών .
Μπορείτε  με  την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία , να αποκτήσετε υψηλή αντίληψη .
Πολλές φορές οι επιτιθέμενοι εγκληματίες, διαλέγουν το θύμα με την μέθοδο συνέντευξης και της απόσπασής της προσοχής σας . Ζητάνε ένα τσιγάρο, ρωτούν για μια οδό, ζητούν αναπτήρα κ. α . προσπαθούν να δουν αντιδράσεις, τόνο φωνής, χροιά, να δουν στάση του σώματος, τι απαιτήσεις θα λάβουν, για να κρίνουν αν είναι το κατάλληλο θύμα για να μπορέσουν να το απειλήσουν ή να το επιτεθούν. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα όμως . Κάποιες φορές αιφνιδιάζουν το θύμα με " Ξαφνική Επίθεση " χωρίς λόγο και αιτία . Τα θύματα ξαφνιάζονται και για μερικά δευτερόλεπτα, παγώνουν γιατί δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο σε καμία περίπτωση μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν εχθρούς , ή πιστεύουν ότι δεν έχουν επειδή οι ίδιοι δεν πειράξανε ποτέ κανένα , έχουν όμως πολλά άτομα που τους ζηλεύουν αρρωστημένα και για αυτό το λόγο αυτά τα άτομα προσπαθούν από την παθιασμένη ζήλεια τους να σε βλάψουν με κάθε τρόπο επειδή εσύ άθελα σου από την φύση σου έχεις όλο το πακέτο που αυτοί υστερούν μπροστά σου γιατί δεν μπορούν να σε φτάσουν και θέλουν με κάθε τρόπο να σε προσβάλουν , πρόκειται για άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου . Ακόμα και εκπαιδευμένοι Μαχητές, παγώνουν σε μία ανύποπτη και στημένη επίθεση . Αυτά τα δευτερόλεπτα εκμεταλλεύεται ο ύπουλος επιτιθέμενος για να κερδίσει ένα  τυχαίο  χτύπημα γιατί έχει βάλει στόχο με αυτό τον τρόπο να σε βλάψει μόνο και μόνο από την αρρωστημένη ζήλεια του για εσένα που φυσικά δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον να σταματήσει να σε ζηλεύει .
Αν έχετε ψυχική ηρεμία το μόνο που μπορείτε να κάνετε σε μία ξαφνική και αιφνίδια επίθεση απέναντι σας , είναι να πάρετε μία στάση άμυνας προς τα πίσω και να προφυλάξετε τα ζωτικά σας όργανα και σημεία , με αυτό τον τρόπο εσείς έχετε τον έλεγχο του σώματος σας ,  ενώ ο ύπουλος επιτιθέμενος προς εσάς , νομίζει ότι κατάφερε να σας χτυπήσει ένα τυχερό χτύπημα αλλά ανούσιο για εσάς επειδή έχετε καλυμμένα τα ευάλωτα σημεία σας και αυτός επιχειρεί και σας χτυπάει επάνω στην κάλυψή σας στα χέρια σας δηλαδή , εκεί που εσείς καλύπτεσθε , με αυτό τον τρόπο εσείς που δέχεστε τα χτυπήματα έχετε πλάνο δράσης, παρατηρητικότητα και εμπειρία ,γνώσεις από πραγματική ρεαλιστική Αυτοάμυνα μπορείτε να αποφύγετε μια δεύτερη επίθεση πλέων και να ανακτήσετε την συγκέντρωση σας .
Ο ξαφνικός και αιφνίδιος κίνδυνος συνήθως προκαλεί το ΠΑΓΩΜΑ .
Πάγωμα γιατί η επίθεση γίνεται ξαφνικά , χωρίς προειδοποίηση με βίαιες και επιθετικές τακτικές ύπουλων και δειλών ατόμων , που βάζουν σε κίνδυνο της ζωές ανυποψίαστων ατόμων .
Θα πρέπει να αναγνωρίσετε έγκαιρα τις προθέσεις ενός επιτιθέμενου, το κίνητρο και τις προσδοκίες του.
Πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να δώσετε την άδεια στο εαυτό σας να είναι έτοιμος για δύο καταστάσεις..... " Μάχη ή Φυγή " ...

 


Οι περισσότεροι εκπαιδευτές και οι περισσότερες μαχητικές τέχνες, επικεντρώνονται στην Μάχη και στις συμπλοκές και έχουν προετοιμασμένο το σώμα μας από την σκληρή προπόνηση , έτσι ώστε να μπορεί το σώμα μας να δέχεται κάποια χτυπήματα χωρίς όμως αυτά να μπορέσουν να προκαλέσουν κάτι σοβαρό επάνω μας επειδή ξέρουμε τον τρόπο να δεχόμαστε ένα πιθανό χτύπημα   .

Επικεντρωνόμαστε στις τακτικές και στις τεχνικές Αυτοάμυνας για την Αυτοπροστασία μας, για την συμπλοκή και μάχη κατά την διάρκεια της επίθεσης και έπειτα την αποκλιμάκωση και πως θα τελειώσει η επικίνδυνη αυτή κατάσταση σύμφωνα με τις ζώνες μάχης, το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, την ιδιότητα που έχετε και το περιβάλλον που βρίσκεστε.
Αυτές οι ικανότητες και οι γνώσεις, πρέπει να συμβαδίζουν με την πραγματική Βία, τον πραγματικό φόβο μέσα στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε.
Αφού καταφέρετε να σταματήσετε μια επικίνδυνη κατάσταση με άμυνα , αφού ξεφύγετε τον κίνδυνο ενός χτυπήματος σε ζωτικά σημεία του σώματος σας , υπάρχουν έπειτα  πιθανές νομικές συνέπειες για την βίαιη συμπλοκή, όσο δικαιολογημένη και αν ήταν αυτή από μερικούς ανεγκέφαλους .                                Η έγκαιρη προετοιμασία του σώματός μας με την θωράκισή του από σκληρή προπόνηση για την αντιμετώπισή μίας επίθεσης  , έχει τεράστια και ζωτική σημασία.
Στόχος είναι η συνειδητοποίηση μάχης, η πραγματικότητα και η συνέχεια της φυσιολογικής ζωής.
Ακόμα και αν πράγματι καθημερινά αντιμετωπίζετε κίνδυνο, μη ξεχνάτε ότι είστε άνθρωποι και έχετε και φυσιολογική ζωή, έχετε οικογένεια, έχετε παιδιά και δεν αξίζει να χαλάσετε για κάποιους αυτή την τόσο σημαντική  ισορροπία  από την καθημερινότητα σας , την επαγγελματική και οικογενειακή θαλπωρή που ζείτε κάθε ημέρα ,  για κάποιους χωρίς ουσία ανθρώπους που δεν αξίζουν καν να ασχοληθείτε εσείς μαζί τους , οι οποίοι  νομίζουν με το μυαλό τους ότι μπορούν να αγγίξουν τον καθένα .
Πάνω απ όλα η " ΑΣΦΑΛΕΙΑ " της οικογένειας σας , η προσωπική σας ασφάλεια , η σωματική ακεραιότητα και η ζωή σας..... Για αυτό το λόγο  πρέπει να είστε πάντοτε __  Ασφαλείς .....

 

__________________________ ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ _ Σ. _ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ___________________________
Εκπαιδευτικός της Ελληνικής Αστυνομίας των Σχολών Δοκίμων Αστυφυλάκων Τριετούς φοίτησης ___Καθηγητής Ενηλίκων ___ Σύμβουλος Ασφαλείας ___ Ειδικός στα Συστήματα Ασφαλείας ___ Marketing Direktor ___ Security Managing ___ Ειδικός Ερευνητής ___ Πιστοποιημένος από το Ελληνικό Κράτος  ( V.I.P.)  Συνοδός Ασφαλείας , με εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό._______ www.securitytsiflidis.gr ______