Καλέστε μας : +30 23310 27102

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Αναλαμβάνουμε μελέτες, τοποθετήσεις και υποστήριξη συστημάτων συναγερμού πανελλαδικά

Ενημέρωση προς τους αγαπητούς μας πελάτες

Ενα πλήρες σύστημα συναγερμού αποτελείται από:

1) ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ, ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ Ή ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.
Είναι η κεντρική μονάδα που συντονίζει και ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο συναγερμός με όλα τα παρελκόμενα υλικά που θα τοποθετηθούν σε μία εγκατάσταση και το κάθε ένα υλικό ξεχωριστά ονομάζεται ζώνη, π.χ. Ζώνη 1 Κάλυψη με μαγνητική επαφή - (παγίδα) πόρτα κουζίνας, ζώνη 2 ανιχνευτής κίνησης - (ραντάρ) σαλονοτραπεζαρίας. Η κεντρική μονάδα – (κουτί ασφαλείας) λαμβάνει όλα τα σήματα – εντολές που μας δίνουν τα παρελκόμενα υλικά του συναγερμού μας, καταγράφει όλα τα συμβάντα στο ενσωματομένο ημερολόγιο της μνήμης του συστήματος και ενεργοποιεί τις εξόδους - ειδοποίησης ανάλογα με τον προγραμματισμό του.

Ο πίνακας συναγερμού αποτελείται από:

  • Εξωτερικό κουτί, εκεί που γίνονται όλες οι συνδέσεις του ηλεκτρονικού εγκαταστάτη.
  • Μετασχηματιστή για την τροφοδοσία του συστήματος από 220v στα 12v. 
  • Μπαταρία για την τροφοδοσία όλου του συστήματος σε περίπτωση πτώσης της τάσης του ρεύματος για να μπορέσει να κρατήσει την τάση σε όλα τα παρελκόμενα υλικά και να προλάβει να μας ειδοποιήσει άμεσα πριν καταναλωθεί όλη η τάση του ρεύματος από την μπαταρία και σβήσει η μονάδα.
  • Αυτόματο τηλεφωνητή ειδοποίησης σε περίπτωση συναγερμού - Alarm πολλών τηλεφωνικών αριθμών με ειδοποίηση κάθε πιθανού συμβαλλομένου εντός 10-15 δευτερολέπτων, ή Κωδικοποιητή DATA (Δεδομένων), ο οποίος συνδέεται με την τηλεφωνική γραμμή και αναλαμβάνει να στείλει σήματα κωδικοποιημένα στο κέντρο λήψης σημάτων συναγερμών σε κάθε περίπτωση μέσα σε 2 με 4 δευτερόλεπτα. 
  • Πληκτρολόγιο 1 ή περισσότερα όπου παρακολουθείται η κατάστασή του για τον συντονισμό και προγραμματισμό του συστήματος ή keyswitch (διακόπτης κλειδιού) ή τηλεχειριστήριο κυλιόμενου κωδικού που δεν αντιγράφεται, οπλισμού – αφοπλισμού – ή μερικής όπλισης – ή πανικού σε περίπτωση ανάγκης.

2) ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ, ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ, ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Σε ένα σύστημα συναγερμού οι αισθητήρες ή ανιχνευτές είναι τα υλικά που στέλνουν σήμα στο σύστημα συναγερμού και αυτό με την σειρά του αποφασίζει αν αφορά διάρρηξη κλπ.

Στα συστήματα συναγερμού, όποια κι αν είναι αυτά , μπορούμε να τοποθετήσουμε: 
1. Ανιχνευτές κίνησης (radar)
2. Μαγνητικές επαφές σε πόρτες, παράθυρα, χρηματοκιβώτια και φυτίλια εσωτερικά κουφωμάτων
3. Ανιχνευτές θραύσης ύαλων, κραδασμικά με ντεσιμπελόμετρο ήχου
4. Ανιχνευτές καπνού - φωτιάς πυρασφάλειας
5. Μπουτόν πανικού ειδοποίησης, είτε ακουστικού είτε σιωπηλού πανικού
6. Φωτισμό ασφαλείας
7. Ανιχνευτή ψύξης-θέρμανσης (θερμοκρασίας)
8. Ανιχνευτή πλημμύρας
9. Φωτοφράχτες (φωτοκύτταρα) δέσμες-ακτίνες εξωτερικού χώρου
10. Εσωτερικές ή εξωτερικές σειρήνες πανικού με φλάς και λεντ
11. Αυτόματους τηλεφωνητές μέσω Ο.Τ.Ε. ή μέσω κινητής τηλεφωνίας G.S.M. κτλ.

Οι ανιχνευτές κίνησης - Radar ξεχωρίζουν σε διάφορα μοντέλα ανάλογα με την εμβέλειά τους και με την γωνία ανίχνευσης, εσωτερικοί ανιχνευτές κίνησης, εξωτερικοί ογκομετρικοί ανιχνευτές κίνησης όπου δεν ανιχνεύουν ζώα εώς 35 κιλά και ρυθμίζονται ανάλογα με το τί θέλουμε να καλύψουμε στην εξωτερική μας περίμετρο, π.χ Εξωτερικό χώρο, αυλές κτλ περιμετρικά και γύρω γύρω από το σπίτι για να μην μπορέσει κάποιος να φτάσει σε επίμαχο σημείο και προκαλέσει βανδαλισμό, μπαλκόνια κτλ.
Οι μαγνητικές επαφές τοποθετούνται σε όλα τα κουφώματα, πόρτες, παράθυρα, συρώμενες πόρτες ή γκλαβανές - στόρια.

3) KOYMΠΙ ΠΑΝΙKΟΥ
Μία άλλη συνηθισμένη είσοδος για ένα σύστημα συναγερμού είναι τα κομβία πανικού, που τοποθετούνται σε διάφορα κρυφά ή φανερά σημεία σε ένα χώρο και σημάνουν συναγερμό ανεξάρτητα αν το σύστημα είναι οπλισμένο ή όχι (εγκαθίστανται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους). Σε όλα τα χειριστήρια οπλισμού/αφοπλισμού περιλαμβάνεται κουμπί πανικού συνδεδεμένο με το σύστημα συναγερμού με εμβέλεια εώς και 100 μέτρα από το χώρο φύλαξης.

4) ΣΕΙΡΗΝΕΣ
Οι σειρήνες ή γενικότερα οι έξοδοι του συστήματος ενεργοποιούνται όταν σημάνει συναγερμός. Ένας συναγερμός μπορεί να ενεργοποιήσει σειρήνες, μπορεί να κλείσει αυτόματα κάποιες πόρτες, μπορεί να ανάψει προβολείς, ανάλογα με την μελέτη που έχει γίνει και το ειδικό σύστημα που θα τοποθετηθεί στο χώρο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Συνήθως τα συστήματα συναγερμού διαθέτουν τουλάχιστον δύο σειρήνες. Μία εσωτερική και μία εξωτερική. Οι εξωτερικές σειρήνες είναι αυτοτροφοδοτούμενες και αυτοπροστατευόμενες γιατί αποτελούν το μόνο κομμάτι του συναγερμού που τοποθετείται στον εξωτερικό χώρο που είναι ευάλωτος.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Η Εταιρία TSIFLIDIS SECURITY και το εξειδικευμένο προσωπικό της, σας παρέχουν υψηλές υπηρεσίες και στάνταρ σε ότι αφορά την μελέτη του χώρου σας, προσαρμόζουμε δίνοντας λύσεις σε διάφορες εφαρμογές και προτάσεις σύμφωνα πάντα με της δικές σας ανάγκες, σας παρουσιάζουμε εικονογραφημένα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων σε μια ολοκληρωμένη πρόταση, και είμαστε στην διάθεση σας όσες φορές μας χρειαστείτε για να ανταλλάξουμε απόψεις σε οτιδήποτε σας αφορά.

Με ένα τηλεφώνημα άμεσα δίπλα σας 24 ώρες το 24ωρο στο τηλ. κέντρο 23310 27102

 

Συχνές Ερωτήσεις

 

Ποια είναι τα βασικά είδη Συναγερμών που υπάρχουν;

Τα είδη συναγερμού που κυκλοφορούν στην αγορά είναι τρία. Τα ενσύρματα, τα ασύρματα και τα υβριδικά συστήματα τα οποία είναι και ασύρματα και καλωδιακά. Η Εταιρία TSIFLIDIS SECURITY χρησιμοποιεί μόνο υβριδικά συστήματα για να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη.

Ποια η διαφορά του Ενσύρματου από το Ασύρματο Σύστημα Συναγερμού;

Το Ασύρματο σύστημα συναγερμού δεν χρειάζεται ιδιαίτερη καλωδίωση, έχουμε μία γρήγορη, εύκολη και πιο καθαρή εγκατάσταση στον χώρο γιατί δίνουμε τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος μόνο στην κεντρική μονάδα με το ενσωματομένο πληκτρολόγιο, όπως και σύνδεση με την τηλεφωνική γραμμή. Έτσι, επιτυγχάνουμε ελάχιστη παρέμβαση και ταλαιπωρία στο χώρο σας. Οι ανιχνευτές κίνησης - "ραντάρ" και οι μαγνητικές επαφές - "παγίδες"" λειτουργούν με μπαταρίες ασύρματα. Η αλλαγή των μπαταριών εξαρτάται από την ποιότητα του συστήματος και τη χρηστικότητα του συστήματος από κάθε πελάτη. Το Τεχνικό Τμήμα της TSIFLIDIS SECURITY θα σας ενημερώνει τακτικά για την ανάγκη αντικατάστασης των μπαταριών όποτε αυτό είναι απαραίτητο. Το Ενσύρματο σύστημα συναγερμού, χρειάζεται καλωδίωση για κάθε υλικό ξεχωριστά. Συνήθως, συνίσταται σε υπό κατασκευή οικίες ή άλλους χώρους. Η καλωδίωση μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματία ηλεκτρονικό (πτυχιούχο) και μόνο ηλεκτρονικό βάση του νόμου, ο οποίος έχει άδεια εργασίας από την ελληνική αστυνομία για να τοποθετεί συστήματα ασφαλείας, και η άδεια αυτή έχει εφαρμογή μόνο εάν και εφόσον εργάζεται αποκλειστικά σε εταιρία security και όχι μόνος του αυτόβουλα, διαφορετικά για οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό που κάνει εγκατάσταση μόνος του αποτελεί ποινικό αδίκημα με τακτική δικάσιμος, αφαίρεση αδείας εγκαταστάτη, χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης. Τα συνεργεία της TSIFLIDIS SECURITY αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ως προς την νομιμότητα αλλά και της εργασίες που προσφέρουν. Τα καλωδιακά συστήματα συναγερμού χρειάζονται αλλαγή μπαταριών μόνο στην κεντρική μονάδα και στην εξωτερική σειρήνα και συνήθως είναι μια χρονοβόρα εγκατάσταση.

Νομιμότητα Εγκαταστάτη Ηλεκτρονικού Τεχνικού Συστημάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Νόμο 2518/1997 , το επάγγελμα για την ασφάλεια ονομάζεται (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ή Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας που έχουν την αποκλειστική και μόνον ευθύνη και αρμοδιότητα για μελέτες συστημάτων ασφαλείας , εγκαταστάσεις πάσης φύσεως συστημάτων ασφαλείας , συντηρήσεις συστημάτων ασφαλείας , επίβλεψη Κέντρων Λήψεων Σημάτων Συναγερμών με άμεση μεταβίβαση εντολών σε κάθε συμβαλλόμενο πελάτη , όπως και ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας για οποιοδήποτε συμβάν. Σύμφωνα με τον Νόμο 2518/1997 οι εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας γίνονται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματία ηλεκτρονικό (πτυχιούχο) και μόνο ηλεκτρονικό βάση του νόμου, ο οποίος έχει δώσει εξετάσεις στα (ΚΕ.ΜΕ.Α.Α.) Κέντρα Μελετών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας για άδεια εργασίας από την ελληνική αστυνομία εγκαταστάτη για να μπορεί νόμιμα και με άδεια να τοποθετεί συστήματα ασφαλείας , η άδεια αυτή έχει όμως έχει εφαρμογή μόνο εάν και εφόσον εργάζεται αποκλειστικά σε εταιρία security (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) Ιδιωτικές Επιχειρήσεις ή Εταιρείες Παροχών Υπηρεσιών Ασφαλείας και όχι να εργάζεται μόνος του αυτόβουλα , διαφορετικά για οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό που ασκεί - κάνει εγκατάσταση μόνος του , αποτελεί ποινικό αδίκημα με τακτική δικάσιμος, αφαίρεση αδείας εγκαταστάτη, χρηματικό πρόστιμο , κατάσχεση των μηχανημάτων γιατί είναι παράνομη η εγκατάσταση και ποινή φυλάκισης ανάλογα το αδίκημα . Η άγνοια του Νόμου που ισχύει εδώ και 20 χρόνια τιμωρείτε. Τα συνεργεία της "TSIFLIDIS SECURITY" αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ως προς την νομιμότητα αλλά και τις εργασίες που προσφέρουν.

Πώς λειτουργούν τα συστήματα συναγερμού της "TSIFLIDIS SECURITY";

Η εταιρεία μας διαθέτει αρκετά συστήματα συναγερμού διαφοροποιημένα μεταξύ τους ανάλογα πάντοτε με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη προγραμματίζονται και διαφορετικά με πολλές κρυφές δικλίδες ασφαλείας που τα καθιστούν απαραβίαστα . Σας αναφέρουμε μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν λειτουργικά τα συστήματά μας : π.χ. πιέζοντας το εικονίδιο του χειριστηρίου μας που είναι ένα κλειδωμένο λουκέτο , μας μιλάει το σύστημα του συναγερμού μας στα Ελληνικά και μας λέει : «Έχετε οπλίσει , παρακαλώ πολύ απομακρυνθείτε από τον χώρο» έχουμε 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πατήσαμε τον κουμπί οπλισμού στο χειριστήριο μας να προλάβουμε να βγούμε έξω από την κύρια είσοδο - πόρτα και να κλειδώσουμε . Όταν επιστρέψουμε από την εργασία μας στο χώρο μας και ξεκλειδώσουμε τη κύρια είσοδο για να εισέλθουμε στο χώρο , τότε αυτομάτως μόλις ανοίξουμε τη πόρτα απομαγνητίζεται η μαγνητική επαφή - παγίδα της πόρτας και αρχίζει ο συναγερμός να μας μιλάει και μας λέει : «Παρακαλώ πολύ αφοπλίστε γιατί θα ηχήσουν οι σειρήνες», αμέσως μόλις πατήσουμε το κουμπί του χειριστηρίου μας με το ξεκλείδωτο λουκέτο, τότε το σύστημα πάλι μας μιλάει και πάλι και μας λέει ότι «Έχετε αφοπλίσει». Βρισκόμαστε μέσα στο χώρο μας , θέλω να οπλίσω το συναγερμό μου , πατώντας το κουμπί του χειριστηρίου μου με το εικονίδιο σπίτι αυτομάτως μου μιλάει ο συναγερμός και μου λέει «Έχετε κάνει παραμονή όπλισης» που σημαίνει ότι εφόσον είμαι μέσα στο σπίτι , οπλίσανε μονάχα τα περιφερειακά συστήματα του χώρου μου που μπορεί να είναι : μαγνητικές επαφές - παγίδες σε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα του χώρου μου , ειδικοί ογκομετρικοί ανιχνευτές εξωτερικού χώρου που δε πιάνουν ζωάκια έως 35 κιλά και είναι κατά της υγρασίας και των καιρικών συνθηκών , αυτοί είναι τοποθετημένοι εξωτερικά του χώρου μου είτε σε μπαλκόνια , είτε περιφερειακά γύρω γύρω από το χώρο του κτιρίου μου έτσι ώστε να μην επιτρέψουν σε έναν επίδοξο διαρρήκτη να φτάσει κοντά σε πόρτες και παράθυρα για να μας τα βανδαλίσει , τον αποτρέπουμε δηλαδή εξωτερικά πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε , μόλις πλησιάσει κοντά στο οίκημα μας , ή μπορεί να έχω και εξωτερικές περιφερειακές δέσμες οι οποίες ονομάζονται bims - φωτοκύτταρα - φωτοφράχτες οι οποίες το κάθε ζεύγος φράζει τη κάθε πλευρά του οικοπέδου ή ενός οικήματος που είναι τοποθετημένες οι υπέρυθρες (αόρατες) δέσμες - ακτίνες οι οποίες δε φαίνονται με γυμνό μάτι , είναι δέσμες - ακτίνες και όχι ανιχνευτές κίνησης , οι δέσμες δεν επιτρέπουν κάποιον να εισέλθει μέσα από αυτές , θα ηχήσει άμεσα ο συναγερμός. Οπλίζοντας λοιπόν το συναγερμό μου ως β΄ σενάριο όταν είμαι μέσα στο χώρο μου , τα ραντάρ – ανιχνευτές κίνησης βρίσκονται σε αδράνεια δηλαδή εκτός λειτουργίας , έτσι ώστε εγώ που είμαι μέσα στο χώρο μου να παραμένω με οπλισμένο το συναγερμό μου αλλά να κινούμαι ελεύθερα . Με αυτό το τρόπο οπλισμού του συναγερμού μου είμαι μέσα στο σπίτι με οπλισμένο το συναγερμό μου και υψηλό το αίσθημα ασφάλειας . Τα συνήθη υλικά που τοποθετούμε σε ένα σύστημα συναγερμού είναι οι μαγνητικές επαφές – παγίδες που ασφαλίζουν όλα τα κουφώματα του χώρου μου και οι ανιχνευτές κίνησης - ραντάρ που ασφαλίζουν το χώρο ενός δωματίου γιατί ο κάθε ανιχνευτής - ραντάρ όταν τοποθετείται στη σωστή γωνία ενός δωματίου καλύπτει εμβέλεια 90 μοίρες , όσο είναι η γωνιά ενός τοίχου δηλαδή επί 10 μέτρα εμβέλεια - ακτίνα δράσης , οπότε όπως αντιλαμβανόμαστε ο κάθε ανιχνευτής ραντάρ καλύπτει ένα μεγάλο χώρο . Έτσι επιτυγχάνουμε διπλή ασφαλιστική κάλυψη στο χώρο μας. Αυτά είναι τα συνήθη υλικά που χρησιμοποιούμε για μια απλή εφαρμογή εγκατάστασης. Επίσης , σε ένα σύστημα συναγερμού μπορούμε να τοποθετήσουμε πάρα πολλά υλικά ανάλογα με το budget και τις γνώσεις του πελάτη , π.χ. ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή φωτιάς στη κουζίνα μας , δηλ. από εκεί που πιθανολογούμε ότι μπορεί να πάρουμε φωτιά . Ανιχνευτή καπνού και ανιχνευτή φωτιάς μπροστά από το τζάκι μας , όπως επίσης ανιχνευτή καπνού πάνω από τον ηλεκτρολογικό πίνακα σε περίπτωση βραχυκυκλώματος . Επίσης , μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή φωτιάς και καπνού προληπτικά πάνω και κοντά στο λέβητα μας και στις δεξαμενές καυσίμων. Εάν έχουμε υπόγειο και φοβόμαστε πιθανή πλημμύρα μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή πλημμύρας . Κοντά στην επιφάνεια μιας τζαμαρίας μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτή θραύσης υάλων , γιατί αν κάποιος μας σπάσει με πέτρα το τζάμι μας και εισέλθει η πέτρα μέσα στο χώρο μου ο ανιχνευτής κίνησης δε θα αντιληφθεί την πέτρα αλλά θα την αντιληφτεί ο ανιχνευτής θραύσης υάλων για να μας ειδοποιήσει . Εάν φοβόμαστε μήπως κάποιος μας γκρεμίσει το τοίχο – μας ανοίξει μια τρύπα στο τοίχο δηλαδή , το λεγόμενο ριφιφί τότε σε αυτή τη περίπτωση τοποθετούμε ανιχνευτές κραδασμών , όπως επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε ανιχνευτές κραδασμών και πάνω σε χρηματοκιβώτιο και πολλά άλλα υλικά κτλ.

Σε περίπτωση που απομακρυνθούμε από το σπίτι μας αρκετά χιλιόμετρα και δεν θυμόμαστε ότι οπλίσαμε τον συναγερμό τι κάνουμε; Θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε για να οπλίσουμε;

ΟΧΙ! Θα πάρουμε τηλέφωνο από το κινητό μας τον συναγερμό μας και μόλις κάνουμε την κλήση, μας απαντάει ο συναγερμός στα Ελληνικά και μας λέει «Δώστε μου τον 4ψήφιο κωδικό του χρήστη», αυτό γίνετε για να μπορέσει το σύστημα να μας βάλει στο μενού του. Μόλις το σύστημα δεχτεί τον σωστό κωδικό τους χρήστη μας το ανακοινώνει και τότε μονάχα αρχίζει να μιλάει με ηχογραφημένες οδηγίες, διαφορετικά αν πατήσουμε λανθασμένο κωδικό ασφαλείας μας βγάζει εκτός και κλείνει την γραμμή αυτόματα. Μόλις ανοίξει το μενού το σύστημα μας μιλάει με ηχογραφημένες οδηγίες στα Ελληνικά και μας καθοδηγεί : π.χ. για οπλισμό του συστήματος πατήστε το ένα ( 1 ), για αφοπλισμό του συστήματος πατήστε το δύο ( 2 ), για έλεγχο του συστήματος πατήστε το τρία ( 3 ), κ.τ.λ., με το μηδέν ( 0 ) βγαίνουμε από το μενού του συστήματος, και πολλά ακόμη επιλογές με σημαντικές πληροφορίες.

Ενέργειες που κάνει η εταιρεία "TSIFLIDIS SECURITY" σε περίπτωση ενεργοποίησης Μπουτόν Πανικού

Κάθε φορά που κάποιος πελάτης ενεργοποιήσει το μπουτόν πανικού ο οποίος χρήζει πραγματικά προστασίας και ασφάλειας και έχει ανάγκη να το χρησιμοποιήσει εμείς ως εταιρεία παροχών υπηρεσιών ασφάλειας συντάσσουμε ιδιαίτερο συμφωνητικό μαζί του. Μόλις ένας πελάτης κάνει χρήση του μπουτόν πανικού η εταιρεία μας πρώτα ειδοποιεί: 1) Την ελληνική αστυνομία ότι απειλείται προσωπικά ο πελάτης μας. 2) Τους φύλακες της εταιρείας Τσιφλίδης security να προβούν κι αυτοί σε άμεση επέμβαση προς το πελάτη μας. 3) Το κέντρο λήψης σημάτων συναγερμών θα πάρει τηλέφωνο το πελάτη μας με σκοπό να επιβεβαιώσει την ενέργεια αυτή. Π.χ. ( A σενάριο ) «Καλησπέρα σας , από Τσιφλίδης Security τηλεφωνούμε , πείτε μου παρακαλώ τον κωδικό ασφάλειας σας , σε περίπτωση που ο πελάτης μου πει έλα μωρέ εγώ είμαι , όλα καλά εμείς το κέντρο επιχειρήσεων γνωρίζουμε ότι απειλείται πραγματικά. Σε περίπτωση που του πούμε πάλι, (ως β’ σενάριο) παρακαλώ πολύ πείτε μου κωδικό ασφαλείας σας και μου πει λανθασμένο κωδικό γνωρίζουμε ότι απειλείται πραγματικά. ( Γ σενάριο ) : σε περίπτωση που τον ρωτήσουμε δώστε μας παρακαλώ τον κωδικό ασφάλειας σας και μας δώσει το πραγματικό κωδικό ασφαλείας τότε μονάχα μιλάμε μαζί του και τον ρωτάμε γιατί πάτησε το μπουτόν πανικού. Για παράδειγμα μπορεί να μας πει «συγγνώμη, κατά λάθος». Τότε η εταιρεία μας ειδοποιεί άπαντες ξανά για λανθασμένο σήμα του πελάτη προς εμάς και να σταματήσουν όλες οι ενέργειες άμεσης επέμβασης από όλες της αρμόδιες αρχές.

Είναι τα Ασύρματα Συστήματα Συναγερμού παράνομα ή και επικίνδυνα;

Στην αγορά κυκλοφορούν διάφοροι ασύρματοι συναγερμοί. Τα ασύρματα συστήματα που είναι νόμιμα και ασφαλή για την υγεία και το περιβάλλον οφείλουν να τηρούν τις προϋποθέσεις της Κοινοτικής Οδηγίας R-TTE 1999/5/EC που ορίζει τις προδιαγραφές και όρους λειτουργίας όλων των ασύρματων συσκευών και εξοπλισμού σε ότι αφορά την εισαγωγή τους στην εγχώρια αγορά.

Τι είναι το Κέντρο Λήψεως & Διαβίβασης Σημάτων Συναγερμού;

Το Κέντρο Λήψεως Σημάτων της TSIFLIDIS SECURITY, παρέχει 24ώρη κάλυψη και ενημέρωση στους συμβεβλημένους πελάτες. Με μια πολύ μικρή μηνιαία συνδρομή, το σύστημα συναγερμού συνδέεται και παρακολουθείται συνεχώς από το προσωπικό του Κέντρου. Το μεγάλο πλεονέκτημα της σύνδεσης με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων είναι ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης συναγερμού, ο πελάτης ειδοποιείται αμέσως από το προσωπικό και σε περίπτωση συμβάντος, αναλαμβάνουν την ειδοποίηση των Αρχών Ασφαλείας για τα περαιτέρω. 1…Πρώτα από όλα διαχωρίζει της ζώνες, δηλαδή τα σημεία τοποθέτησης στο χώρο για τα υλικά του Συναγερμού, π.χ. ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, κτλ., δηλαδή που ανήκουν αυτά τα υλικά. 2…Διαχωρίζη τους χρήστες - ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Σύστημα για το ποιός όπλισε ή αφόπλισε το Σύστημα μας με αριθμητική σειρά χρηστών. 3…Λαμβάνουμε την διακοπή και την επαναφορά του ρεύματος με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. 4…Λαμβάνουμε την διακοπή και την επαναφορά της επικοινωνίας με το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμού. 5…Γνωρίζουμε από ποια ζώνη, δηλαδή σημείο του χώρου χτύπησε ή αλλιώς Ενεργοποιήθηκε ο Συναγερμός μας ως Διάρρηξη ή οτιδήποτε άλλο σήμα είναι αυτό πχ. Ανιχνευτής Καπνού στο λεβητοστάσιο, ή Μπουτόν πανικού προσωπικής Απειλής για Άμεση Επέμβαση. 6…Γνωρίζουμε επίσης κάθε πότε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες της Κεντρικής Μονάδας του Συναγερμού, της Εξωτερικής Σειρήνας, ή των Ασύρματων υλικών του συστήματος μας. 7…Γνωρίζουμε συνέχεια και κυρίως ανά μία ώρα που μας στέλνει σήματα ο Συναγερμός μας, όλες της βλάβες και τα προβλήματα του Συστήματος Συναγερμού, από το Τεστ Καλής Επικοινωνίας που μας στέλνει ο Συναγερμός μας στο Κέντρο ( Κ.Λ.Σ.Σ.) είτε είναι Ενεργοποιημένος ο Συναγερμός μας είτε όχι . Είναι το σημαντικότερο σήμα που παίρνουμε στο Κέντρο μας. 8…Μας στέλνει το ( Κ.Λ.Σ. ) όποτε το ορίσουμε εμείς, πχ. Ημερήσια, Εβδομαδιαία ή Μηνιαία γραπτή αναφορά REPORT όλων των κινήσεων του Συναγερμού σας και αυτών που χρησιμοποιούν τον Συναγερμό στο email σας, που σημαίνει ότι καταγράφουμε στο αρχείο μας ( Κ.Λ.Σ.) της κινήσεις του Συναγερμού σας αλλά και όλων των χρηστών και σας την παρουσιάσουμε για επιβεβαίωση καθημερινά, αλλά και όταν την χρειαστείτε. 9…Σας δίνουμε εφαρμογή στο κινητό σας τηλέφωνο εντελώς δωρεάν, έτσι ώστε να γνωρίζεται τα πάντα για τον Συναγερμό σας από το (Κ.Λ.Σ.) και όχι μόνο, σε ζωντανό LIVE χρόνο απευθείας μετάδοση ανά πάσα ώρα και στιγμή με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας, όπου και αν βρίσκεσθε, οποιαδήποτε ώρα για να γνωρίζεται άμεσα τα πάντα για τον χώρο σας. 10 ... Το Κέντρο Λήψης Σημάτων Συναγερμών, σε κάθε περίπτωση, αμέσως μόλις πάρει Σήματα από Οποιοδήποτε Συναγερμό για οποιαδήποτε βλάβη, Ειδοποιεί Άμεσα, Γρήγορα και Αποτελεσματικά, κάθε Συμβαλλόμενο Υπεύθυνο του κάθε χώρου, όπως και το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με μόνο σκοπό, την μεταβίβαση των εντολών μας σε εσάς με σκοπό να προλάβουμε την ολική ζημία με την αποτροπή για οποιαδήποτε βλάβη, είτε είναι κλοπή, διάρρηξη ή ληστεία.

Πώς θα ειδοποιούμαι όταν είμαι εκτός σπιτιού για την ενεργοποίηση του Συναγερμού;

Όποιος επιλέγει ένα σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει την δυνατότητα να ενημερώνεται άμεσα για την οποιοδήποτε συμβάν του συναγερμού. Είτε ως πανικός σειρήνας, είτε μέσω αυτόματου τηλεφωνητή ο οποίος με ένα ηχογραφημένο μήνυμα ενημερώνει τηλεφωνικά για το συναγερμό, είτε μέσω GSM κινητής τηλεφωνίας με SMS ή τηλεφωνική κλήση, είτε μέσω σύνδεσης του συστήματος με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων, όπου το προσωπικό του Κέντρου Λήψης Σημάτων Συναγερμών ειδοποιεί άμεσα τον πελάτη.

Μπορώ να κυκλοφορώ μέσα στο σπίτι όταν ο Συναγερμός είναι Ενεργοποιημένος;

Κάποια συστήματα συναγερμού, έχουν την δυνατότητα διαφορετικών σεναρίων οπλισμού, π.χ. Γενικός Οπλισμός της οικίας μας όταν λείπουμε από το σπίτι, ή όταν είμαστε στο σπίτι κάνουμε όπλιση των κουφωμάτων περιμετρικής κάλυψης της οικίας, των μπαλκονιών ή περιφερειακά γύρω γύρω από το σπίτι σε μία μονοκατοικία. Τι σημαίνει αυτό; Ο συναγερμός οπλίζει όλα τα κουφώματα του σπιτιού (πόρτες, παράθυρα) κι έτσι ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο, ενώ οι ανιχνευτές κίνησης τα λεγόμενα ραντάρ είναι σε αδράνεια δηλαδή εκτός λειτουργίας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και αρκεί να μην ανοίγει κάποιος τα κουφώματα (πόρτες, παράθυρα).

Οι Ασύρματοι Συναγερμοί παραβιάζονται ευκολότερα;

Είναι γεγονός ότι στο παρελθόν το να παραβιαστεί ένα ασύρματος συναγερμός ήταν ευκολότερο από έναν ενσύρματο. Τα σύγχρονα συστήματα ασυρμάτων συναγερμών όταν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας προστατεύονται από μία σειρά ψηφιακών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών. Οι τεχνολογίες αυτές καθιστούν την επικοινωνία των ανιχνευτών με το κέντρο τόσο ασφαλή που σε πολλές περιπτώσεις το ασύρματο σύστημα υπερτερεί από ένα ενσύρματο με καλώδια τα οποία μπορούν να παραβιαστούν με βραχυκύκλωμα, αλλά επίσης και αυτό δεν υφίσταται γιατί οι παράμετροι ασφαλείας είναι πολλοί πλέων για να παραβιαστεί ένα σωστό σύστημα ασφαλείας.

Εκπέμπει Ακτινοβολία ένας Ασύρματος Συναγερμός;

Το περιβάλλον μας μέσω των δεκάδων πομπών και δεκτών (ραδιόφωνα, τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, ασύρματα δίκτυα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές) είναι επιβαρυμένο με περίσσια ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Οι αντίστοιχες εκπομπές ασύρματου συναγερμού είναι σχεδόν μηδενικές και απειροελάχιστες συγκριτικά με τους υπόλοιπες σχετικούς παράγοντες τόσο λόγω κατασκευής όσο και του τρόπου λειτουργίας.

Οι Ασύρματοι Συναγερμοί δίνουν ψευδείς Συναγερμούς;

Ο ψευδής συναγερμός οφείλεται σε τέσσερις βασικούς λόγους είτε πρόκειται για ενσύρματο είτε για ασύρματο: 1. Κακή & φθηνή ποιότητα ανιχνευτών 2. Κακή εγκατάσταση αισθητήρων 3. Λάθη του χρήστη 4. Τυχαία γεγονότα π.χ. κεραυνοί, σεισμοί, μεγάλα φορτία με ντεσιμπέλ θορύβου και τέλος μεγάλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Η TSIFLIDIS SECURITY με την κορυφαία ποιότητα των υλικών της, το έμπειρο προσωπικό, αλλά και με την σωστή ενημέρωσή σας και την συνεχή τεχνική υποστήριξη, διασφαλίζει ότι οι πιθανότητες για τους τρεις πρώτους λόγους έχουν ελαχιστοποιηθεί.

Κάμερες Κρυφές και Φανερές. Τι να επιλέξω;

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης τοποθετείται για την αποτροπή ανεπιθύμητων συμβάντων και είναι η πραγματογνωμοσύνη ενός γεγονότος μετά το συμβάν. Βάσει του νόμου 2472/1997 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αν ένας χώρος διαθέτει κάμερες, θα πρέπει η εγκαταστάτρια εταιρεία να φροντίσει να παρέχει σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη γνωστοποίηση της νόμιμης εγκατάστασης από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων η οποία είναι υπεύθυνη για την έκδοση της σε νόμιμους εγκαταστάτες και μόνο, όπως και η ίδια εγκαταστάτρια εταιρεία να φροντίσει να παρέχει σήμανση με ανάρτηση πινακίδων και αυτοκόλλητα τα οποία να προειδοποιούν τον κόσμο που εισέρχετε και εξέρχετε στο χώρο ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται για λόγους ασφαλείας της επιχείρησης. Με βάση τα παραπάνω οι κάμερες πρέπει να είναι φανερές, αλλιώς κινδυνεύουμε να βρεθούμε κατηγορούμενοι.

Οι Κάμερες μπορούν να βλέπουν στο Σκοτάδι;

Υπάρχουν πολλών ειδών κάμερες. Υπάρχουν κάμερες που βλέπουν στο απόλυτο σκοτάδι. Άλλες βλέπουν με αμυδρό φως και άλλες που χρειάζονται πιο δυνατό φωτισμό. Το μυστικό για την τέλεια εικόνα όμως, είναι η κορυφαία ποιότητα της κάμερας σε γραμμές ανάλυσης χρωμάτων που είναι τα ποσοστά αριθμητικά και μετριούνται σε Pixels, η σωστή τοποθέτηση της κάμερας και η ύπαρξη καλού φωτισμού.

Από που μπορώ να βλέπω τις κάμερες;

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της TSIFLIDIS SECURITY, μπορεί να παρακολουθείται, είτε τοπικά (στο χώρο που είναι τοποθετημένο το σύστημα, μέσω μιας οθόνης, ή από το τοπικό δίκτυο σε όλους τους εργασιακούς χώρους, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος υπολογιστής), είτε απομακρυσμένα, μέσω Internet, αρκεί να υπάρχει σύνδεση δικτύου στο χώρο που είναι τοποθετημένη η εγκατάσταση των καμερών και μπορούμε να βλέπουμε με αυτό τον τρόπο σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, ακόμα και στο κινητό μας εάν είναι νέας τεχνολογίας πάντοτε με δεδομένα δικτύου.

Η Εικόνα που Μεταδίδουν, Καταγράφεται; Πόσες μέρες Καταγραφής;

Υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής. Βάση του νόμου οι ημέρες καταγραφής είναι 15 και εξαρτώνται από πολλούς τεχνικούς παράγοντες, το μέγιστο καταγραφής μπορεί να φτάσει όπου εμείς θέλουμε ανάλογα με τα μηχανήματα που διαθέτει ο κάθε πελάτης και τη γνωστοποίηση που θα πάρουμε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το συγκεκριμένο σκοπό.

Η Παρακολούθηση και η Καταγραφή ενός χώρου, είναι Νόμιμη;

Βάσει του νόμου 2472/1997 της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η παρακολούθηση και η καταγραφή ενός χώρου επιτρέπεται, αρκεί να συντρέχουν κάποιες προϋποθέσεις, βάσει του νόμου στον οποίο πρέπει να γνωστοποιήσουμε εφόσον έχουμε τοποθετήσει συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης και να πάρουμε τη σχετική γνωστοποίηση για το συγκεκριμένο σκοπό. Σε κάθε περίπτωση, το τεχνικό τμήμα της TSIFLIDIS SECURITY θα σας εξηγήσει όλες τις λεπτομέρειες - δυνατότητες και θα σας προμηθεύσουμε την αντίστοιχη σήμανση.

Γιατί να Αγοράσω ένα Χρηματοκιβώτιο;

Όλοι έχουμε στο σπίτι μας κάποια αντικείμενα τα οποία έχουν αξία για μας. Κοσμήματα και ακριβά ρολόγια, έγγραφα που πρέπει να είναι ταυτόχρονα προστατευμένα και άμεσα διαθέσιμα, αλλά και διάφορα αναμνηστικά μεγάλης συναισθηματικής αξίας. Αυτά τα αντικείμενα δεν θέλουμε να τα κλείσουμε σε μια θυρίδα μια τράπεζας. Οι λόγοι πολλοί: θέλουμε να έχουμε καθημερινή επαφή μαζί τους, τα χρησιμοποιούμε συχνά, δεν έχουμε χρόνο για να πηγαίνουμε στην τράπεζα. Όλα τα παραπάνω, μας οδηγούν στο δίλημμα, "τα θέλω κοντά μου, αλλά πώς να τα προστατέψω, με τόσα που ακούγονται;" Η λύση είναι η αγορά ενός χρηματοκιβωτίου.

Τι Χρηματοκιβώτιο να επιλέξω;

Υπάρχουν πολλών ειδών χρηματοκιβώτια, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες πελατών και καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας. Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Οι θυρίδες και τα θωρακισμένα.

Τι είναι θυρίδα Χρηματοκιβώτιο;

Οι θυρίδες χρηματοκιβώτια είναι κατασκευασμένα από ατσαλολαμαρίνα άριστης ποιότητας και είναι ελαφριά σε ότι αφορά τα κιλά τους , φορητά θα έλεγα. Στο πίσω και στο κάτω μέρος τους, υπάρχουν τρύπες που επιτρέπουν το βίδωμά τους με στριφώνια στον τοίχο ή στο πάτωμα. Υπάρχουν πολλών ειδών θυρίδες χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας, τα οποία καλύπτουν όλες τις ανάγκες μας και είναι μια οικονομική λύση.

Τι είναι τα Θωρακισμένα Χρηματοκιβώτια;

Τα χρηματοκιβώτια αυτής της κατηγορίας είναι πιο βαριάς κατασκευής. Κατασκευάζονται με ειδικά υλικά που τα κάνουν αδιάρρηκτα. Διαβαθμίζονται, ανάλογα με την θωράκισή τους, σε πολλές κατηγορίες CLASS 0, I, II, III, IV, V. Παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις και ιδιώτες με αντικείμενα πραγματικά μεγάλης αξίας, και παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια.

Τελικά να πάρω το Χρηματοκιβώτιο;

Το χρηματοκιβώτιο αποτελεί επένδυση μιας ζωής. Λόγω του τρόπου κατασκευής του, το χρηματοκιβώτιο δεν χαλάει και με μια πολύ μικρή και σχεδόν ανέξοδη συντήρηση μπορεί να χρησιμοποιείται μια ζωή. Η TSIFLIDIS SECURITY με τις δικές τις εγγυήσεις και αυτές των προμηθευτών της διασφαλίζει την διάρκεια ζωής της επένδυσής σας. Η μεγάλη ποικιλία σε μεγέθη και σε δυνατότητες, κάνουν το χρηματοκιβώτιο προσιτό σε όλους μας, απαλλάσσοντάς μας από το άγχος της φύλαξης πολύτιμων αντικειμένων και εγγράφων.

Ρωτήστε μας - Tsiflidis Security

Ζητήστε μία προσφορά ή στείλτε μας τις απορίες σας από την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας

Θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό ή καλέστε μας στο +30 23310 27102